Şimdi Ara

SAMSUNG A8 2018 VE SAMSUNG A8 PLUS 2018 ANA KONU (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
552
Cevap
8
Favori
51.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 4-5 aydır telefonu kullanıyorum. Tabi bu süre içinde kafamdaki + ve -ler netleşti. Telefonu almayı düşünenlere fikir vermesi açısından önemli şeyler yazacağım çünkü zamanla elde ettiğim tecrübeler olacak. Önce +'lardan başlamak istiyorum.


    + Hoparlör ve ahize kalitesi yüksek. İstediğinizin çok daha yukarısında ses şiddetine sahip. Ses kalitesi olarak da gayet iyi. Önceki telefonum olan Iphone6'dan bir hayli yüksek.

    + Amiral gemisi bir telefon olmamasına rağmen onların performansını hiçbir zaman aratmadı. Android 8 güncellemesi ile hızının arttığını söyleyebilirim. Performans olarak sadece bir noktada hantal kaldığını söyleyebilirim o da büyük ihtimal yazılımsal. Örneğin bir resim paylaşacaksınız. Paylaş tuşuna bastığınızda whatsapp, instagram, facebook gibi ortamlara aktaran paylaşım ara menüsü çok yavaş ve geç açılıyor ve bunun çözülmesi lazım.

    + Parmak izi hızlı çalışıyor. Yüz tanıma da bir iphonex seviyesinde olmasa da diğer rakipleri kadar iyi.

    + Ön kamera çok başarılı

    + Şarj ömrü çok başarılı. 06.00 - 18.00 saatleri arası iş/okulda olan ve gün içinde telefonu çok yoğun kullanan biri olarak beni fazla fazla tatmin etti ve hiçbir zaman power banke ihtiyaç duymadım. A8+ modelinde eminim şarj ömrü çok daha iyidir.

    Aslında bir telefonun +larını yakalamak kolay ancak - leri yakalamak biraz zaman gerektiriyor. Beni üzen - yönlerinden bahsedeyim.

    - Telefonu incelerken ağırlığına pek takılmamıştım. Ancak günlük hayatta ağırlığı beni rahatsız etmeye başladı. İlk aldığım haftalarda bileğime ağrı yaptığını bile söyleyebilirim. Telefonu almadan önce ağırlığının sizi uzun vadede rahatsız etmeyeceğinden emin olun.

    - Telefonda bir ses sorunu var. Bu sorunla karşılaşan birkaç kişi daha gördüm. Örneğin Youtube'dan video izliyorsunuz videonun sesi video oynarken kısa aralıklarla kesiliyor. Aynı durum mesaj seslerinde de geçerli. Telefonunuza mesaj geldiği anda mesaj sesi gelirken sesin başı kesik geliyor. Yani mesaj sesi melodisi ortadan başlıyor diyebilirim daha rahat anlatmak için. Böyle bir telefonda böyle bir sorun olmamalı umarım en yakın zamanda bir güncelleme ile çözüm getirilir.

    - Telefonu ilk aldığım günden beri renklerde bir karmaşa olduğunu görüyorum. Özellikle kırmızı tonlarında bir sorun var. Telefonu ilk aldığımda gözüme çarpmıştı, sonra zamanla alıştım. Ancak uygulamalardan çıkmak için home tuşuna bastığınız anda renkler birden düzeliyor ve sonra telefon uygulamadan çıkıyor. Home tuşuna bastığınız anda ekranın renk ayarlarının birden değişmesi de kalitesizlik hissi uyandırıyor. Uygulamadan çıkarken oluşan saniselik renk ayarları bence daha başarılı..

    - Telefonun arka kamerasına alırken çok dikkat etmemiştim. Ancak bu telefonun arka kamerası biraz fotoğraf işlerine meraklı iseniz sizi üzecektir. İyi bir fotoğraf çekmek istiyorsanız telefonu sabit tuttuğunuzdan emin olmalısınız. İmaj sabitleme olmadığı için en ufak titreşimde resmin kalitesi ciddi bir şekilde düşüyor. Kamerayı düşük ışıkta da başarısız bulduğumu söylemeliyim. Aynı şekilde amiral gemisi telefonların kameralarındaki keskinlik ve netlik kesinlikle yok. Yakın çekimlerde odaklama yapmak içinde obje ile telefon arasındaki mesafe, amiral gemisi telefonlarda gereken mesafeden çok daha fazla. Çektiğiniz objeye odaklanmak için telefonu uzaklaştırana kadar, çekim yakın çekim olmaktan çıkıyor neredeyse. Telefonun ön kameraları, arka kamerasından çok daha kaliteli. Arka kamerası biraz hayal kırıklığı.

    - Telefonu aldığımdan beri 4 5 kere başıma gelen bir sorun var. Telefonun hücresel veri bağlantısı durup dururken kopuyor. LTE de olsa 3G de olsa farketmez. Birden hücresel internetiniz kopuyor ve bunu hiçbir şekilde anlamıyorsunuz. "İnternet pakedim mi bitti ? Yoo " gibi bir iç tartışma yaşadıktan sonra telefonu uçak moduna alıp çıkarınca sorun düzeliyor. Durup dururken internetiniz koparsa şaşırmayın; uçak moduna alıp çıkarmanız yeterli.

    - Bir android baş belası olarak Google'ın her şeyi kendi kafasına göre konfigüre etmesi beni çıldırttı. Bütün google konfigürasyonlarını telefonu alır almaz devre dışı bıraktım. Ancak nasıl olduysa Skype indirdiğim anda kullanmadığım ve varlığından bile haberim olmadığı bir Skype hesabım ile kendi kendine oturum açmış ve kendi açtığı Skype epostasındaki kartvizitleri geri getirmiş.

    Geçmişte hem Android hem IOS kullanan biri olarak tercihim kesinlikle Android'tir. Ancak Android telefonlardaki bu google virüsü, telefondaki kalite hissiyatını kesinlikle düşürüyor. Biraz bu konuya değinmekte de fayda var.

    Kullandığım ilk amiral gemisi telefonum Xperia Z idi. Sonra iphone6 aldım ve şimdi Galaxy A8 kullanıyorum. Xperia Z telefonumdan son derece memnundum.
    Apple'ı antipatik bulan biri olarak önyargılarımı bir kenara bıraktım ve iphone 6 modelini satın almıştım. Telefon, kronik sorun olan panel kayması yüzünden değiştirildi. Akasya veya Zorlu servisten randevu almak neredeyse imkansız hep dolu. Dolayısıyla KVK'ya götürüyordum. 2. gelen iphone 6, daha ilk haftasında batarya sorunu yaşattı ve yine değişti. 3. gelen iphone6'da yine ekrandan ses geliyordu ancak çok şiddetli olmadığı için ve apple serivisi ile muhattap olmaktan bıktığım için uğraşmadım.
    Iphone 6 yanısıra ipad3 kullanıcısıyım. İki üründe de cayır cayır kasma, donma ve stabilizasyon problemleri yaşadım.Özellikle her gelen güncelleme sonrası saçmalayan ve iyice yavaşlayan telefon, Apple'a olan antipatimi daha da arttırdı. Telefonun 2,5. yılında yaşadığım GPS problemi de illallah getirtti ve A8 almaya karar verdim. Android'in geldiği son noktayı, IOS'tan çok daha stabil, problemsiz ve uzun ömürlü olduğunu da geçmiş Android ve IOS tecrübelerimi göz önünde bulundurarak belirtmek isterim.

    Belirttiğim -ler sizin için sorun değilse ve yazılımla çözülecek olan problemleri çok önemsemiyorsanız A8'i tavsiye ederim.




  • Hoparlorde ses kesilme sorunu herkeste var mi geçti mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xhakan23

    Hoparlorde ses kesilme sorunu herkeste var mi geçti mi ?
    Telefonda ses kesilme problemi telefona gelen son 3. güncelleme ile oldu. Daha önceki güncellemelerde böyle sorun yaşatmamıştı. Diğer model olan s8 ve s8+ modellerinde de güncelleme ile bozmuş daha sonra yeni getirdikleri güncelleme ile düzeltmişti samsung. Bekliyoruz bakalım yeni bir güncelleme verse de sorunu düzeltse diye. İsterseniz kendiniz downgrade yaparak telefonla beraber çıkan android 7.1.1 sürümüne düşürün sorun düzelecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben cihazı daha almadım yani alırsam cihazı güncellemeden mi kullanayım sorun kesin oluyor mu guncelleyince

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ses kesilme sorunu bende yok.



    Telefonumda güncel sürüm var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xhakan23 X kullanıcısına yanıt
    Ben telefonu ilk çıktığında aldım. O gün de ses sorunu vardı, şuan en güncel sürüm yüklü yine var. Alırsanız en güncel sürüme güncellemenizi tavsiye ederim.
  • istanbulçocuğu İ kullanıcısına yanıt
    Sorunu detaylı yazar mısın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A8'e 90 mb'lik güncelleme geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt
    ağustos ayı güvenlik güncellemesi dostum. Acaba farklı bişeler var mı içinde ? bende dün yaptım 90 mb'lik güncellemeyi
  • celebi_124 C kullanıcısına yanıt
    cihaz kararlılık geliştirmeleri ve pil performansını iyileştirmek için yayımlanan bir güncelleme aynı zamanda.

    bazı a8'lerde hoparlör sorunu olduğu söyleniyordu belki onların sorununu çözen bir güncelleme olmuştur.ben hoparlör sorununu asla yaşamadım.
  • ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt
    Bende yaşamadım aynen hoparlör sorunu.. pil durumu nasıl senin,ne kadar ekran süresi alıyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • celebi_124 C kullanıcısına yanıt
    Telefonumda oyun oynamam. Netflix,youtube,whatsapp ve internet tarayıcısı dışında uygulama pek kullanmam.parlaklık genelde yarıda olur.sürekli açık ekran aktifse 6-6.5 saat ekran açık süresi alırım.sürekli açık ekran kapalıysa 7-7.5 saat ekran açık süresi alırım.

    Parlaklığı %100'e getirirsem bu süreler yarım saat azalır.

    Telefonum 3 aylık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbayram5 -- 25 Ağustos 2018; 2:19:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt
    bende öyle ekran süreleri alıyorum. pubg oynuyorum arada 6 saate yakın ekran süresi alıyorum. bende bazenleri internette kopmalar oluyor,yani mobil ağ veya wifi fark etmez bir kopuk geri geliyor veya internet hızı azalıyor. sende böyle bir sorun var mı?
  • celebi_124 C kullanıcısına yanıt
    hayır
  • ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt
    Gelen sms, mesaj vb. bildirimlerde mesaj sesi kesik başlıyor.
    Telefon şarjdayken %70-80 civarında sesleri kesik kesik vermeye başlıyor. Şarj yüzdesi arttıkça ses kesilmelerinin sıklığı artıyor.
  • istanbulçocuğu İ kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bende de var. Bazenleri tuş kilidini açarken de ses vermiyor. Ağustos ayı güvenlik güncellemesi geldi ama sorun çözülmedi eylül ayında belki çözülür.
  • Arkadaslar merhaba bende a8 alarak araniza katildim a8 kullanicilari olarak mobil veri acikken kac saat ekran suresi aliyorsunuz merak ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliry52 A kullanıcısına yanıt
    6 saat mobil veri
    wifide 8 saat gördüm

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki herhangi bir ayar yaptinizmi bana benimki az gidiyor gibi geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A8 kullanicilari sizce sarj surem nasil full wifi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.