Şimdi Ara

Samsung, 7 yıl güncelleme alacak 2026 OLED TV serisini tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
2.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
11 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung, 7 yıl güncelleme alacak 2026 OLED TV serisini tanıttı
    Samsung, CES 2026'da yeni OLED TV serisini duyurdu ve dört model tanıttı: S85H, S90H, S95H ve tamamen yeni S99H. Yeni seri, önemli güncellemeler içeriyor ve geçen yılın amiral gemisi modeli S95F’nin yerini S99H alıyor.

Ayrıca Bkz.Samsung, 130 inçlik Micro RGB televizyonunu tanıttı

Samsung S99H OLED TV: Bu yılın amiral gemisi

Samsung'un bu yılki amiral gemisi OLED TV modeli S99H. Geçen yıl, S95F şirketin en üst düzey OLED TV'siydi. S99H, ekranın çevresinde metal çerçeveye sahip olmasıyla tasarım açısından biraz sıra dışı. Son birkaç yıldır TV'lerden çerçeveler büyük ölçüde kaybolurken, kalın (ancak şık görünümlü) bir çerçevenin eklenmesi Samsung'dan garip bir tasarım tercihi.

Samsung S99H OLED TV, 55 inç, 65 inç, 77 inç ve 83 inç boyut seçeneğiyle geliyor. Panel, 4K çözünürlük ve 165Hz değişken yenileme hızı sunuyor. 83 inçlik model LG Display'in Tandem W-OLED panelini kullanırken, diğer boyutlar Samsung Display'in en yeni QD-OLED panelini kullanıyor. Ekranın geçen yılki S95F'ye göre %35 daha parlak olduğu ve Glare Free 3.0 kaplamasına sahip olduğu belirtiliyor. Ayrıca kablosuz One Connect kutusuna da sahip.

Samsung S95H: Duvara monte, ultra ince, çerçevesiz tasarım

Samsung S95H modeli, geçen yılki S95H'nin halefi ve %35 daha parlak ekran sunuyor. Sıfır boşluklu duvar montajı tasarımına sahip ve kablosuz One Connect kutusuyla uyumlu. TV, 48 inç, 55 inç, 65 inç, 77 inç ve 83 inç boyu seçeneğiyle geliyor. 48 inç ve 83 inçlik model, LG Display'in Tandem W-OLED panelini kullanırken, diğerleri Samsung'un QD-OLED panelini kullanıyor.

Samsung S90H: Bu yılın orta sınıf OLED TV'si

Bu yıl Samsung'un orta sınıf OLED TV modeli olan S90H, Parlama Önleyici 3.0 kaplamaya sahip. Ekran, geçen yılki S90F'den %15 daha parlak ve 165Hz yenileme hızına sahip. 42 inç, 48 inç, 55 inç, 65 inç, 77 inç ve 83 inç boyut seçeneği mevcut. 55 inç, 65 inç ve 77 inç boyutları Samsung'un QD-OLED panelini, diğerleri LG'nin Tandem W-OLED panelini kullanıyor.

Samsung S85H: Uygun fiyatlı seçenek

Samsung S85H ise, 2026’nın en uygun fiyatlı OLED TV modellerinden biri olacak. LG Display'in W-OLED paneline sahip ve boyutuna bağlı olarak 100Hz veya 120Hz yenileme hızı sunuyor. Mevcut boyutlar arasında; 48, 55, 65, 77 ve 83 inç bulunuyor. Daha fazla ayrıntı henüz açıklanmadı.

Samsung 2026 OLED TV serisi neler sunuyor?

Samsung 2026 OLED TV serisi, Eclipsa Audio ve HDR10+ Advanced formatlarını destekliyor. Diğer ses ve video özellikleri arasında; 360 Audio, Adaptive Sound Pro, Auto HDR Remastering Pro, Dolby Atmos, HDR10, HDR10+, HLG, Object Tracking Sound ve Q-Symphony yer alıyor.

Tüm TV’ler Tizen OS 10.0 işletim sistemiyle geliyor ve yedi yıla kadar yazılım güncellemesi alacak. Dört adet HDMI 2.1 bağlantı noktası, dahili uzak alan mikrofonları, dahili ortam ışığı sensörü, Bluetooth ve Wi-Fi özelliğine sahipler. Ayrıca AI Energy Mode, Alexa, AirPlay 2, Bixby, Click To Search, Live Translate, Matter Hub, Microsoft Copilot, MultiView, Perplexity, Smart View, Samsung Health, Samsung TV Plus, SmartThings Hub ve Storage Share özelliğiyle geliyorlar. Yapay zeka destekli otomatik oyun modu, Samsung Gaming Hub, ALLM, AMD FreeSync Premium, Game Bar, Nvidia G-Sync, VRR gibi TV’de oyun oynayanlar için de çeşitli özellikler mevcut.

Kaynak:https://www.sammobile.com/news/samsungs-2026-oled-tv-lineup-four-models-features-specifications/

• Ekran yanmaz 7/24 haber kanalı falan açmadığın sürece. Testleri var, 2. nesil ve sonrası oledler normalde ulaşamayacağın sürelerde yanıyor işkence testlerinde.

İlk günkü parlaklık ve canlılık olmaz sade o da normal led/lcd tv'lerde de var. Ledlerin ömrü zamanla gidiyor kullanıldıkça ve sararıyor.

O yüzden 5-7 senede bir zaten ekranı değiştirmek lazım görüntü kalitesini hep iyi almak istiyorsan, ekran tipin ne olursa olsun.

Şöyle oluyor; YouTube, Netflix gibi uygulamalar son Tizen güncellemesinden sonra o televizyonda bi 4-5 yıl daha çalışıyor. Samsung firması televizyonlarına 7 yıl işletim sistemi güncellmesi yani Tizen güncellemesi garantisi veriyor. Televizyona 7. yılında da işletim sistemi güncellemesi gelecek sonra kesilecek. Fakat, bu işletim sistemi güncellemesinden sonra YouTube ve Netflix gibi uygulamalar 4-5 yıl daha o Tizen sürümünde çalışıyor. Bu da demek oluyor ki Samsung televizyonlar artık 11-12 yıl boyunca YouTube, Netflix, vb. uygulamaları çalıştırabilecek.

• It is too late for it. You already burned out tonnes of devices that could still have proper update.

• Yahu çöp ya 7 yıl ne ya zaten 4 5 yılda ekranı yanıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Ekran yanmaz 7/24 haber kanalı falan açmadığın sürece. Testleri var, 2. nesil ve sonrası oledler normalde ulaşamayacağın sürelerde yanıyor işkence testlerinde.

İlk günkü parlaklık ve canlılık olmaz sade o da normal led/lcd tv'lerde de var. Ledlerin ömrü zamanla gidiyor kullanıldıkça ve sararıyor.

O yüzden 5-7 senede bir zaten ekranı değiştirmek lazım görüntü kalitesini hep iyi almak istiyorsan, ekran tipin ne olursa olsun.

Görüntü kalitesi sıfır haline göre epey düşmüştür ama, benim 10 senelik led-lcd monitörüm sapsarı ve karanlık olmuştu mecburen atıp yenisini aldım.

Yanına yeni bir ürün koymadan farkedilebilecek birşey değil bu da, ben çift monitör kullandığım için ana monitörü değişince farketmiştim ne

kadar kötüye gittiğini. Yanında aşırı canlı ve parlak kalıyordu yeni model.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Vain kullanıcısına yanıt
    Zaten o çöp yazılıma güncelleme verdikten sonra ne olur ki Android olmadıktan sonra

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

pehhh. sdfasasf

PSN / XBOX / STEAM / YTUBE : ShinQda

LG Oled G1 - LG Soundbar GX - Playstation 5 Pro with Logitec / Razer / SteelSeries
  • S90H Mat panel mı yapacaklar 🥲 Samsung Oled tv leri Takipten Çıkıyorum direk

7 nasıl lazım değil? YouTube ve Netflix desteği bitip TV de çalışmayınca anlarsın

• Hakikaten de şuna da çöp demezsiniz yani... Fanlık ta bir yere kadar madem Samsung sevmiyorsun firmanın haberlerini takip etmezsin olur biter. Samsung ile ilgili her konunun altında "omo bo cop" diyen elbet bir ya da bir kaç kişi çıkıyor. Hiçbir firmanın fan boyluğunu yapmanın bir lüzumu yok. Telefonda zaten 7 yıl günceleme garantisi veriyordu şimdi demek ki TV' de de aynı politikayı izleyecekler. Dijital platform uygulamalarına da (YouTube, Netflix, HBO Max gibi) desteği de 7 yıl boyunca sürdürebilecek ise ne güzel sonuçta herkes canlı TV kanalları izlemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can851 -- 7 Ocak 2026; 19:17:31 >
  • Can851 kullanıcısına yanıt

Şöyle oluyor; YouTube, Netflix gibi uygulamalar son Tizen güncellemesinden sonra o televizyonda bi 4-5 yıl daha çalışıyor. Samsung firması televizyonlarına 7 yıl işletim sistemi güncellmesi yani Tizen güncellemesi garantisi veriyor. Televizyona 7. yılında da işletim sistemi güncellemesi gelecek sonra kesilecek. Fakat, bu işletim sistemi güncellemesinden sonra YouTube ve Netflix gibi uygulamalar 4-5 yıl daha o Tizen sürümünde çalışıyor. Bu da demek oluyor ki Samsung televizyonlar artık 11-12 yıl boyunca YouTube, Netflix, vb. uygulamaları çalıştırabilecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 7 Ocak 2026; 19:39:28 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.