Şimdi Ara

Samsung 7 Chronos (i7-2675QM - HD 6750M) [Oyun Testleri Eklendi] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
958
Cevap
9
Favori
70.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ses gayet iyi Easy Setting programı ile kolayca ayarları değişebiliyorsunuz.

     Samsung 7 Chronos (i7-2675QM - HD 6750M) [Oyun Testleri Eklendi]

    Bimeksten 2700TL aldım %25 indirim kampanyası olduğunda ,vatanın %25 indirimi takip et daha ucuza geliyor.
  • bikaç gündür araştırıyorum. Samsung 7 Chronos almaya karar verdim. ama vatan da şuan için yok. mail attım stoğa girme zamamının belli olmadığını cevabı geldi.

    şuan netsipariş te var ancak bu sitedende daha önce hiç alışveriş yapmadığım için karamsarım. netsiparişten alan varmı bu pcyi? teslimat süresi ürün durumu nasıl çıktı?

    birde samsung sitesinde NP700Z5A-S04TR modelinin 1TB ve 5400rpm olduğu yazıyor. ama satan sitelerde 7200rpm yazıyor. hangisi doğru ? NP700Z5A-S04TR alan varsa özelliklerde ne yazıyor harddisk hızı?

    son olarak "NP700Z5A-S04TR" ile "NP700Z5A-S03TR" arasında harddisk dışında bi fark varmıdır?
  • http://www.samsung.com/tr/consumer/pc-peripherals-printer/notebook-computers/high-performance/NP700Z5A-S03TR/index.idx?pagetype=prd_detail&returnurl= buradan detaylı özelliklerine bakabilirsin hdd 7200rpm dir ayrıca hdd'ya bağlı 8mb cache bellekle açılış hızı çabuk ssd kadar performanslı olmasını sağlıyor. bimexte indirimdehttp://www.bimeks.com.tr/urun/120681/samsung-np700z5a-s03tr.aspx vatanda 2550 lere kadar düşüyordu ama sağlam olsun diyorsan bimexten alabilirsin.




  • bimeksteki zaten SAMSUNG NP700Z5A-S03TR modeli 750GB ve internet satışı yok. benim sorduğum SAMSUNG NP700Z5A-S04TR modeli 1TB lık olan.
  • ürün gerçekten çok güzel..şu grafik geçiş sorununu tam olarak anlayamadım yalnız ben de pek oyun oynayacak gibi değilim ama oynadığım zaman da sorunsuz oynatmasını isterim.
    Benim asıl sormak istediğim SolidWorks,ProEngineer,CATIA gibi programları takılmadan kusursuzca kullanabilmem.Tabi bunu yaparken grafiklerden ödün vermek tercihim değil.Bu "broken switchable graphics" olayı benim asıl amacımı nasıl ve ne kadar etkiler bilgi sahibi biri yanıtlayabilirse çok sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: justwritingmyname

    ürün gerçekten çok güzel..şu grafik geçiş sorununu tam olarak anlayamadım yalnız ben de pek oyun oynayacak gibi değilim ama oynadığım zaman da sorunsuz oynatmasını isterim.
    Benim asıl sormak istediğim SolidWorks,ProEngineer,CATIA gibi programları takılmadan kusursuzca kullanabilmem.Tabi bunu yaparken grafiklerden ödün vermek tercihim değil.Bu "broken switchable graphics" olayı benim asıl amacımı nasıl ve ne kadar etkiler bilgi sahibi biri yanıtlayabilirse çok sevinirim.

    kullanan arkadaşlar böyle bir sıkıntı yaşamadı grafik geçişinde bazı markalarda oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: foefs

    bimeksteki zaten SAMSUNG NP700Z5A-S03TR modeli 750GB ve internet satışı yok. benim sorduğum SAMSUNG NP700Z5A-S04TR modeli 1TB lık olan.

    cronos'un güncellenmiş modeli pcdepo da yeni farkettim bugün galiba stoğa girmiş fiyatıda uygun alınabilirhttp://www.pcdepo.com/samsung-chronos-700z5a-s04tr-notebook-urun7222.html
  • i5li versiyonu var mı bunun?
  • yok şuan için
  • İlk cihazı aldığımda ctrl+alt+prtsc kombinasyonu ile ekran görütüsü çekemiyordum ,Fn+Insert(Prt Sc) tuş kombinasyonu ile ekran görüntüsü alınıyor bilginize.
  • Chronos cihazları incelemeleriyle ilgili olarak yabancı sitelerde; klavyede yazı yazarken bileklere gelen kısmın el bileklerini kesmese de kızarıklığa sebep olduğu ve acıttığı söyleniyor. Bilgisayarı kullanan arkadaşlar bu konuda yorum yapabilirler mi? (Anladığım kadarıyla ya klavyenin hemen altı veya klavyenin bulunduğu bölümün en altında kenar kısmı keskin yapılmış, tasarım hatası deniliyor.)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dmc17

    Chronos cihazları incelemeleriyle ilgili olarak yabancı sitelerde; klavyede yazı yazarken bileklere gelen kısmın el bileklerini kesmese de kızarıklığa sebep olduğu ve acıttığı söyleniyor. Bilgisayarı kullanan arkadaşlar bu konuda yorum yapabilirler mi? (Anladığım kadarıyla ya klavyenin hemen altı veya klavyenin bulunduğu bölümün en altında kenar kısmı keskin yapılmış, tasarım hatası deniliyor.)

    Bahsettiğiniz sorun çok göreceli bir kavram mesela elleri büyük olan biri sıkıntı yaşayabilir tek bu üründe değil herhangi bir üründe çok rahat bu sıkıntıyı yaşar...bence yabancılar bazı şeyleri abartıyor cihazın kasa yapısında zaten resimlerde mevcut öyle sivri kısımlar yok bundan önce kullandıpım asus i5 modeline ait kasa bundan daha sivri özetle beni rahatsız eden bir durum yok elleri KOCAMAN olanlar bu sorunu veya sıkıntıyı gidip mağazada görüp denemeleri lazım.




  • quote:

    Bahsettiğiniz sorun çok göreceli bir kavram mesela elleri büyük olan biri sıkıntı yaşayabilir tek bu üründe değil herhangi bir üründe çok rahat bu sıkıntıyı yaşar...bence yabancılar bazı şeyleri abartıyor cihazın kasa yapısında zaten resimlerde mevcut öyle sivri kısımlar yok bundan önce kullandıpım asus i5 modeline ait kasa bundan daha sivri özetle beni rahatsız eden bir durum yok elleri KOCAMAN olanlar bu sorunu veya sıkıntıyı gidip mağazada görüp denemeleri lazım.


    Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Bu modeli takip ediyordum uzun zamandır, görüntü olarak oldukça şık. Almadan önce araştırayım dedim kenarları keskin tek eksiği bu gibi şeyler yazıyordu da nette ondan donanım habere bildireyim dedim. Tam klavyenin hemen altı mı yoksa makinanın hemen altında kalan yer mi o anlaşılmıyor pek yabancı dilden, alt kısım diyor sadece emin olamadım. Eğer bu da sorun edilecek değilse tek rakibi yeni çıkacak vaio (F 24 veya F31 diye etiketlenir büyük ihtimal) olur.

    Bir de çözünürlük yeterli mi belirtebilirseniz çok iyi olur. Örneğin vaiolar 1920*1080 çözünürlüğe sahip. Mağazaya gidip incelediğimde yazıları çok küçük gösteriyor. Dolayısıyla zaten full HD vaio alırsam DPI ayarı yapıp yazıları büyültmem gerekecek. Dolayısıyla full hd yerine 1600*900 çözünürlüklü bir model alsam da birşey farketmeyecek diye düşünüyorum.

    Genel olarak büru gibi ışıklı mekanlarda bilgisayarla yazı okuyacağım (c kodu, java kodu gibi) oyun oynamayacağım, dolayısıyla yazıları rahat okumada 1600*900 rahat olur mu? Mat ekran olması da zaten tam aradığım özellik. Hatta daha açıklayıcı olması açısından düşündüğüm diğer iki modeli de koyayım:

    SONY SE1M1E/S CORE İ5-2430M, sitesi:
    http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/sony-se1m1es-se1m1es-core-i5-2430m-24ghz-4gb-500gb-155-dvdrw-512mb-hd6470m-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=57173

    SONY F23S1E/B, sitesi:
    http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/sony-f23s1eb-f23s1eb-core-i7-2670qm-22ghz-8gb-750gb-164-dvdrwbr-2gb-gt540m-bt-cam-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=57700

    Aslında SONY F23S1E/B özellik olarak müthiş herşey var (blu ray, 2 gb NVIDIA ekran kartı, full hd ekran).
    Eksileri olarak da 2 adet: tasarımı ve ekranının tam mat olmaması




  • vayoların f serilerinde fan sesi çoktur 2 farklı modelini kullandım benim bilgisayarın sesini 3 metre uzaktan bastırıyordu arkadaşımda vardı oyunlarda zıvanadan çıkıyordu.onun dışında kasaları iyi ama biraz kaba cronos çok zarif ve hafif mat ekran olmasıylada okuyucu olmanız açısından iyi batarya gücü olarak çok sağlam normal bataryadan 5 kat daha fazla gidebiliyor baya artısı var bkuray bana göre gereksiz bir özellik kaldıki cd'ler piyasadan kalkacak duruma geldi.filmler,videolar fhd ve hd kalitede netten olsun flash belleklerden harici hdd'lerden v.s çok kaliteli bir şekilde izlenebiliyor.ekran kartı sony'de bulunan 2gb 540m karttan çok daha iyidir 2gb olması satış stratejisidir sizde kananlardan bitanesisiniz performansa katkısı yoktur sadece kartın belleği artırılmıştır 1gb normal belleği yetiyor zaten.6750m sınıf olarak ekran kartı nvidia da 550m'den daha iyidir 555m'den biraz düşüktür.amd'de de gt555'in ayarında 6770m var buda 6750m'nin bir üst modeli siz oyun düşünmediğiniz için çokta önemli değil.kart geçişlerinde bazı firmalarda sıkıntılar olabiliyor bu bilgisayarda arkadaşlar yazıyor sıkıntı olmadı.




  • SONY F23S1E/B bu modeli ben bimeksten satın aldım ve videolu incelemesini donanım habere ekledim ertesi günü iade ettim ürünü fan sesi traktor motoru gibi şarj ünitesi bildiğiniz KALAS abartı yok videoyu sony kısmında bulup izleyin.1600x900 çözünürlük yeterli ekranıda çok guzel parlaa vs kesinlikle olmuyor,ortamdaki ışığa göre otomatik sensör ayarlıyor ekran parlaklığını valla yukarılarda yazmıştım ben en çok film izlemeyi seviyorum cihazda masaüstü pcyi unutturdu bana saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EgeTurk -- 12 Şubat 2012; 11:31:09 >
  • Alet güzelmiş birader
  • quote:

    vayoların f serilerinde fan sesi çoktur 2 farklı modelini kullandım benim bilgisayarın sesini 3 metre uzaktan bastırıyordu arkadaşımda vardı oyunlarda zıvanadan çıkıyordu.onun dışında kasaları iyi ama biraz kaba cronos çok zarif ve hafif mat ekran olmasıylada okuyucu olmanız açısından iyi batarya gücü olarak çok sağlam normal bataryadan 5 kat daha fazla gidebiliyor baya artısı var bkuray bana göre gereksiz bir özellik kaldıki cd'ler piyasadan kalkacak duruma geldi.filmler,videolar fhd ve hd kalitede netten olsun flash belleklerden harici hdd'lerden v.s çok kaliteli bir şekilde izlenebiliyor.ekran kartı sony'de bulunan 2gb 540m karttan çok daha iyidir 2gb olması satış stratejisidir sizde kananlardan bitanesisiniz performansa katkısı yoktur sadece kartın belleği artırılmıştır 1gb normal belleği yetiyor zaten.6750m sınıf olarak ekran kartı nvidia da 550m'den daha iyidir 555m'den biraz düşüktür.amd'de de gt555'in ayarında 6770m var buda 6750m'nin bir üst modeli siz oyun düşünmediğiniz için çokta önemli değil.kart geçişlerinde bazı firmalarda sıkıntılar olabiliyor bu bilgisayarda arkadaşlar yazıyor sıkıntı olmadı.


    yorumunuz için teşekkürler, ekran kartının performansı için değil de NVIDIA olması açısından öncelikli oluyor. Çünkü linux sistemler nvidia ekran kartı ile daha az sorun çıkarıyor. Zaten oyun için kullanmayacağımdan 512 mb bile olsa yeter bana.

    quote:

    SONY F23S1E/B bu modeli ben bimeksten satın aldım ve videolu incelemesini donanım habere ekledim ertesi günü iade ettim ürünü fan sesi traktor motoru gibi şarj ünitesi bildiğiniz KALAS abartı yok videoyu sony kısmında bulup izleyin.1600x900 çözünürlük yeterli ekranıda çok guzel parlaa vs kesinlikle olmuyor,ortamdaki ışığa göre otomatik sensör ayarlıyor ekran parlaklığını valla yukarılarda yazmıştım ben en çok film izlemeyi seviyorum cihazda masaüstü pcyi unutturdu bana saygılar.


    Bu vaiolarda fan sesi problemi hala devam ediyorsa kötü olmuş. En son F22 lerde var, F23'de sorun çözüldü diye okumuştum netten. Geri iade etme internet alış-verişlerinde mi oluyor?

    Bir komşu arkadaşımda vaio var. Bendeki şu an toshiba. İkiside 2,5 yıllık özellik olarak da toshibanın rami 4 iken vaionun 2, işlemci olarak da toshibanın intel P8600, vaionun T9400. Ekran kartı olarak da toshiba 1 gb, vaio 512 mb. Aslında donanım birbirine yakın görünüyor ama performans açısından vaio çok önce. İkisi kıyaslandığında toshiba sanki gecikmeli çalışıyor gibi. Almış olduğunuz vaio ve chronos ile arasında bu tür bir performans farkı var mıydı?

    Chronosun adaptörü nasıl vaio ile karşılaştırınca taşınabilir bir boyutta mı? (vaioların ki büyük diyorlar)

    Keşke bu gün vatanda chronos (1 TB harddiski olanı) olsaydı.




  • Chronos Sony Vaio F23 göre hem cihaz olarak hemde adaptor olarak çok daha fazla taşınabilir bir cihaz bunu kesin olarak söyleyebilirim.Özellik olarakta öne çıktığı noktalar hafif olması ,8gb ram olması ,hdd+issd oluşu,güç tasarrufu modunda 5.5 saat pil süresi(kendim test ettim)yani vaiodan eksik olan full hd çözünürlük yok ve blu-ray sürücü yok ekran kartı 2gb tekrar belirtmek isterim ki böyle bir cihazda ben oyun oynamam ha oynamak isteyen arkadaşlar varsa çok rahat oynar zaten oyun testlerinide incelemeye ekledik fazla söze gerek yok.


    1TB modelini ben tavsiye etmem disk hızı 5400rpm S03TR modelinde ise750gb 7200rpm hızında disk bulunmakta bilginize.

    1 Tb versiyona ait ürün özellikleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EgeTurk -- 17 Şubat 2012; 18:46:38 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EgeTurk

    Chronos Sony Vaio F23 göre hem cihaz olarak hemde adaptor olarak çok daha fazla taşınabilir bir cihaz bunu kesin olarak söyleyebilirim.Özellik olarakta öne çıktığı noktalar hafif olması ,8gb ram olması ,hdd+issd oluşu,güç tasarrufu modunda 5.5 saat pil süresi(kendim test ettim)yani vaiodan eksik olan full hd çözünürlük yok ve blu-ray sürücü yok ekran kartı 2gb tekrar belirtmek isterim ki böyle bir cihazda ben oyun oynamam ha oynamak isteyen arkadaşlar varsa çok rahat oynar zaten oyun testlerinide incelemeye ekledik fazla söze gerek yok.


    1TB modelini ben tavsiye etmem disk hızı 5200rpm S03TR modelinde ise750gb 7200rpm hızında disk bulunmakta bilginize.

    1 Tb versiyona ait ürün özellikleri

    1 TB harddisk olup da 5200rpm olması mı daha iyi yoksa 750 GB harddisk olup da 7200rpm olması mı?




  • hdd kapasitesi tamamiyle kişinin kullanım amacına bağlı okadarda önemli değil 1tb olması 750gb olması 7200rpm 5400rpm'ye göre daha iyidir tabiki bu bilgisayar performanslı olduğu için ve express 8 gb'lik önbellekli flash bellek ile işlemleri hızlandırıyor bilgisayar başlarken veya herhangi bir programı çalıştırıken işlemi normalden 2 kat daha hızlı yapıyor 5400rpm'nin fazla bir kaybı olmaz bunuda test etmişlerdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 12 Şubat 2012; 22:01:26 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.