Şimdi Ara

Samsung 6-7. Seriler için 1020.1 Firmware Update (YENI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
11.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Download

    Bu işlemi nasıl yapabilirim diyenler için guide



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DXM06 -- 20 Kasım 2008; 18:29:04 >







  • Samsung 7 Fw'mi çıkardı
  • quote:

    Samsung 7 Fw'mi çıkardı


    6-7 serisinin eksiklerini kapatabilmek için faydalı olabilir.bu seri paneller elinde olanların denemesini tavsiye ederim. 7 serisinin bu kadar çabuk FW çıkarmasına bende şaşırdım desem yalan olmaz


    Saygılar
  • LE46F86BDX/XEE içinde FW bulsan ne işe yarardı
    quote:

    Orjinalden alıntı: DXM06

    Download

    Bu işlemi nasıl yapabilirim diyenler için guide




  • Ne yapsak ya atsak mı yeni firmware'i. Her firmware de görüntü kalitesi biraz daha yükseliyor ama yine de biraz daha beklemek lazım diye bi ses var içimde.
  • ben yaptım memnunum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: darkvet

    ben yaptım memnunum


    Nasıl bari gözle görülür iyileşmeler var mı?

    Bende birazdan atarım da o kadar uğraşıp ayar çekmiştim hepsi silinecek bi daha uğraş falan uzun iş yaa
  • siz bu dosyayı nerden buldunuz? Açıklama dosyasında www.samsung.com/support/download adresinden indirin yazıyor ama o adreste bizim seriler (örneğin LE40A656) bulunmuyor??

    Ayrıca bu firmware hangi eksiklikleri gideriyor?

    edit: tamam ;eğer direktwww.samsung.com/support/download yazarsanız amerika sayfası açılıyor ve orada bizim modeller yok, ama ülkeyi ingiltere seçerseniz çıkıyor. Ancak bu firmware'in ne işe yaradığı belli değil. Bence acele etmeyelim. Türkiye Samsung sayfasında nedense sadece kılavuzlar var??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsoy -- 21 Kasım 2008; 20:33:42 >




  • samsung firmwarelerde changelog gibi bir şey yok o yüzden ne eklenmiş be değişmiş tam açıklamıyorlar
    bende dün yaptım firmwarei.

    basitçe hemen şu gözüme çarptı

    aynı ayarlarla bir önce 1015 firmwareine oranla siyah dolgunluğu çok daha iyi.

    ayrıca ps3te gta4 gibi düşük framerateli oyunlardaki akıcılığın daha iyi olduğu söyleniyor.
  • Toshiba'lar (42XV500) için de firmware çıkıyor mu?
  • Toshıba Fw çıkarmaz !
    quote:

    Orjinalden alıntı: dedektif

    Toshiba'lar (42XV500) için de firmware çıkıyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 21 Kasım 2008; 21:32:49 >
  • Bence gene de acele etmeyelim, çünkü versiyon farklılıkları olabilir. Örneğin LE40A656 için arkaplan netliğindeki flulaşmayı giderenhttp://ars.samsung.com/customer/ctry/jsp/faqs/faqs_view.jsp?isINPUT=Y&SITE_ID=31&PG_ID=-1&AT_ID=128203&PROD_SUB_ID=0&PROD_ID=154 adresindeki firmware dosyasını indirdim ama kurmadım çünkü açıklamasında modellerin sonu xxu ile bitiyor, halbuki benim model xxc ile bitiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsoy -- 21 Kasım 2008; 21:42:44 >




  • Arkadaslar sunu merak ediyorum FW çıkarmak neden kötü olarak algılanıyor ki
    tamam diyebilirsiniz ki iyi cihaz FW istemez ama USB takıp update et demek neden kötü olsun ki..2 dakikalık bir şey...

    Programlama için fwler önemli bence fw atmak çokda zor olmadıgına göre fw çıkaran ürüne kötü gözle bakmamız pek dogru degil...
  • sayın prof.

    1-FW çıkmasının nedeni panelin yazılımsal problemini mümkün mertebe giderebilmek / azaltabilmek için çıkartılır.FW çıkıması bu yönden bakıldığında tabi ki kötü değildir.

    2- ancak piyasaya daha dün çıkmış diyebileceğimiz 7 serisi yazılımsal hatalarını gidermek için FW çıkartmak zorunda kalıyor ise bu düşündürücüdür.

    3- her FW sorunları giderir mantığı da yanlıştır.zira 6 serisi artık demode oldu ama hala FW çıkıyor.(kaç FW çımıştır 6 serisi için ben bile bilmiyorum) demek ki FW denen olay da bazı durumlara merhem olamıyor


    Saygılar
  • Sayın Üniversteli,

    görüslerinize katılıyorum elbette yeni çıkan bir ürünün hemen update etmesi soru işareti uyandırabilir
    fakat benim kanaatimce bir iyileştirme yapılabiliyorsa buna pozitif yönden bakmak gerekir. Ben yazılım ile panelin daha iyi işleve kavuşturabilecegine inandıgım için FWye musait bir paneli hiç FW yaptırmayan bir panele tercih ederim...

    Philips 9***serileri de bildiginiz gibi çok iyi panellerdir ama sürekli fw yenilerler.

    Üretim zamanlaması ve ürünün piyasaya sunulması vb konular göz önüne alındıgında SAMSUNG 7 paneli ne zaman üretildi onun fwleri onda kaç ay sonra ortaya çıktı şeklinde kesin bir bilgiye sahip olmadıgım için 7 lerin piyasaya çıkmasının hemen ertesinde yeni fwlerin çıkması durumuna ben biraz ürünün piyasaya çıkış süreci, depolarda bekleyişi,yönetimin pazarlayalım demesi vb süreleri gözönüne aldıgınızda çok kısa gibi gelmiyor.

    Oysa FWleri piyasaya yaymak oldukça basit bunu saatler içinde yapabilirsiniz oysa bir ürünün üretimi,stoklanması,pazarlanması,satılması vs gözönüne alın aylarla açıklayabileceginiz bir durum söz konusu. Yani 7 serisi diyelim ki 0001 FW ile üretiliyor bu standart olmak durumunda binlercesi üretiliyor. Bu belli bir süre alıyor sonra bunlar stoklanıyor, daha sonra ürünler pazara sokuluyor ama bu arada yazılımcılar çalışıyorlar. Ne zaman ki 7 serileri kullanıcısıyla buluşuyor bizim yazılımcıların daha optimize ettikleri FWler o kullanıcılara aktarılıyor. Yani burada ürün üretildi ve ertesi gün bir sorun çıktı şeklinde düşünmek pek dogru olmaz...

    Bunu da göz önünde bulundurmamız gerekir diye düşünüyorum...

    Saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proffesor -- 21 Kasım 2008; 23:08:40 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: barsoy

    Bence gene de acele etmeyelim, çünkü versiyon farklılıkları olabilir. Örneğin LE40A656 için arkaplan netliğindeki flulaşmayı giderenhttp://ars.samsung.com/customer/ctry/jsp/faqs/faqs_view.jsp?isINPUT=Y&SITE_ID=31&PG_ID=-1&AT_ID=128203&PROD_SUB_ID=0&PROD_ID=154 adresindeki firmware dosyasını indirdim ama kurmadım çünkü açıklamasında modellerin sonu xxu ile bitiyor, halbuki benim model xxc ile bitiyor.



    u=universal

    bütün modelleri kapsıyor. ;)


    bu arada bir ürünün firmware yada updateinin çıkarılması kötü değil iyi bir şey. adamlar makinenizi daha iyi daha sorunsuz veya daha fonksiyonlu kullanabilmeniz için çabalıyorlar işte.

    toshiba firmware çıkarmaz diyorsunuz.
    belki çıkarsalar yani alet üzerinde çalışsalar makineyi ilk aldığınız günden daha iyi görüntü kalitesinde izleyeceksiniz kimbilir ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DXM06 -- 22 Kasım 2008; 1:03:51 >




  • quote:

    bu arada bir ürünün firmware yada updateinin çıkarılması kötü değil iyi bir şey. adamlar makinenizi daha iyi daha sorunsuz veya daha fonksiyonlu kullanabilmeniz için çabalıyorlar işte





    1-FW çıkmasının nedeni panelin yazılımsal problemini mümkün mertebe giderebilmek / azaltabilmek için çıkartılır.FW çıkıması bu yönden bakıldığında tabi ki kötü değildir



    3- her FW sorunları giderir mantığı da yanlıştır.zira 6 serisi artık demode oldu ama hala FW çıkıyor.(kaç FW çımıştır 6 serisi için ben bile bilmiyorum) demek ki FW denen olay da bazı durumlara merhem olamıyor



    Saygılar
  • 1. maddeye ek olarak sadece sorun çözümü değil fonksiyon eklemek içinde FW çıkıyor.
    2. maddeye gelirsek samsung demekki kullanıcıların sorunlarını derleyip çözüm üretip sık sık firmware güncelliyor yada 6.seri bir makineye 7.serinin özelliklerini yada çözümünü aşılıyor. 6.seriye çıkan bütün FWler merhem oldu bu arada.
  • Dayanamadım ve az önce yeni firmware'i attım.

    Service Menu'den WB ayarlarını yaptım ve Dynamic Dim'i kapattım.

    Hemen sonra daha önceden kullandığım ayarları yaptım.

    Sonuç: çok çok büyük farklar yok ama genel olarak kalitenin arttığını ve daha da önemlisi renklerin daha doygun gözüktüğünü söyleyebilirim. İzledikçe farklar daha da belirginleşir bence.

    Bu ara bi yeni firmware attığımızda panelin kullanım saati sıfırlanmıyor muydu? Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum?
  • Eğerki FW update i SONY çıkarsaydı buradaki bazı arkadaşlar bunu şöyle yorumlarlardı: "Abi sony FW konusunda çok iyi, satış sonrası tam destek,full destek veriyor, her zaman yeni FW çıkarıyor. Böylece kullanıcıyı kolluyor.Ürünün gizli kalmış özelliklerini ortaya çıkarıyor, görüntü kalitesi ve ses kalitesi her FW update de artıyor. vs vs"

    Belki böyle değildir ama ben böyle tahmin ediyorum. Yanılma ihtimalim de var tabi.

    Herşeyin yazılımla yapıldığı bugünlerde her yazılımın update i çıkabilir ne var yani bunda. Yok düşündürücü de, falan da filan da.
    Hayret!

    Acaba Samsung müdürleri buraları okusun da "bak piyasa FW update i yanlış anlıyor, biz update çıkarmayalım boşver kullansınlar eski fw li tvleri" desinler diye mi böyle yazılıyor acaba????

    Ondan sonra da "bak abi samsung hiç FW update çıkarmıyor artık, malı satıp kaçıyor, sony öyle mi, malının her zaman güncel FW sini buluyorsun, hep destek full destek" muhabbeti....

    Bardağın dolu tarafına da bakabilirsiniz, boş tarafına da, size kalmış...




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.