Şimdi Ara

SAMSUNG 46F86BD İZLENİM VE İNCELEMELERİM (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
2
Favori
19.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Buarada ps3 ü 2 farkli hdmi ile denedim birisi philips in altin uçlu kablosu diğeri de hamanın altın uçlu olanı..ama problem hem component ile bağli dvd de hemde ps 3 te (2 hdmi ile deneme me rağmen devam etti) :(

Yardım arkadaşlar...:((
  • ilk mesajımı daha derli toplu yazmak isterdim ...hatta yazdım bile
    ama yanlışlıkla seenone a pm attım sanırsam.

şimdi beyaz çizgiler olayına gelelim.ps3 yüklenirkenmi yapıyor sadece
    bunu yoksa laptopa bağlayıp dtp kontrolü yaparken siyahı seçtiğindede
    oluyormu çok merak ediyorum acıkcası?yada bu sadece sendemi oluyor
    yoksa genel bi arızamı war önce onu bulmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurba72 -- 18 Nisan 2008; 1:53:14 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: clavinova

Buarada ps3 ü 2 farkli hdmi ile denedim birisi philips in altin uçlu kablosu diğeri de hamanın altın uçlu olanı..ama problem hem component ile bağli dvd de hemde ps 3 te (2 hdmi ile deneme me rağmen devam etti) :(

Yardım arkadaşlar...:((

O kaymalar görüntü kaynağından lcd ye görüntü gelmeden önce siyah ekranda da geliyor. Ama DPT ile test ettiğimde tam siyah yaptığımda öyle kaymalar yok.. Fakat PS3 te oyun başlamadan önceki siyah ekranda bende de oluyor. Daha önce LG LCD imde de bu problem vardı hdmi 1 yerine 2 den görüntü aldığımda kalkmıştı. Ama samsungda denemedim fakat görüntü geldiğinde yakından dikkatli bakınca o kaymalar yok, sadece görüntü gelmeden önce var. Karanlık sahnelerde bir dene o kaymaları görmeyeceksin diye düşünüyorum. Akşam evden deneyeceğim. Ama sadece sende yok bende de var ama beni hiç rahatsız etmiyor çünkü görüntü geldiğinde kaymalar yok karanlık sahnelerde bir daha dene

• bende ilk görüntü gelmeden önceki siyah ekranda farkettim.Ancak görüntü geldiğinde sadece siyah ekranda olmuyor, renkli ekrandada oluyor.siyah ps3 ana ekranında brightneess açikken daha çok belli oluyor.servisi aradim bugun toprakli olmayan prizden yapar dediler, bilmiyorum ne kadar doğru.

Karanlik yada renkli tüm sahnelerde dikkatli bakilinca farkedilio, çok yakından bakinca diil biraz uzaktan daha rahat farekdiio.arkadaki hdmi çikişlarini farkli kablolarla denedim ama değişmedi bende.

Laptop a bağlamadim henuz bağladiktan sonra dpt testiini nasıl yapıcam?
  • http://www.softpedia.com/get/System/Benchmarks/Dead-Pixel-Tester.shtml
    bu adrestren indir pc yi bağla ekranı tam siyah yap
    topraklı olmayan prizmi kaldı ki?
    eğer bir çözüm bulursam bilgi veririm..
  • Vga kablosunu yarin alip deniycem laptopu bağlamayı.

akşam toprakli topraksiz her sekilde denedim yinede oluyodu.

servisi yönlendirmesi için aldiğim yerle irtibata geçtim.eğer servis

halledemesse iade etmeyi düşünüorum:((

birde bişiy sormak istiyorum,dpt ile test edince ortaya çıkmasada, normal izlerken var. Bu sorun değil mi sence seeone?

Görüntü geldiğinde kayma yok demişsin ama pause yapip dikkatli bakinca görebiliosun yada daha durağan sahnelerde görüntü varken:((

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clavinova -- 18 Nisan 2008; 23:19:08 >
  • Arkadaşlar bunun yeri burası olmayabilir ama mavi bilgisayarda 46f86 4200 ytl haberiniz olsun. İkinci elde çabuk farkedilmeyebilir diye yazdım. (Kusura bakma signore hocam)
  • Slm,

Her türlü denedim çizgiler gitmio:(sadece dinamik te belli olmaz hale gelio diğer tüm modlarda renkli renksiz karanlik yada parlak görünür haldeler.

Seeone detaylı bakabilme firsatin oldumu ?
  • bende alıcam bu tv yi onun için baya bi araştırıyorum,etiler teknosada 46 ların kalktıgını söylediler cunku panellerinde bu sizin anlattıgınız olay meydana geliyormuş ama 40 ları satmaya devam ediyorlar onlarda böyle bi problem oluşmuyormuş.ayrıca topluyorlarmış 46ları artık satılmıcakmış....araştırdığım yerler: media markt,teknosa,samsung bayileri..

ayrıca fiyatları 9.500ytl den samsung bayilerinde 5000ytl ye mavidede 4200ytl ye düşmüş,bende çok üzüldüm tam istediğim tv yi bulmuştum alıcakken böyle olması.inşallah halledebilirsiniz 2nizde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurba72 -- 20 Nisan 2008; 15:07:14 >
  • İyi akşamlar arkadaşlar aranıza yeni katıldım ..uzun zamandır formların ve yazılarınızın müdavimiyim.2 gün önce sizlerin sayenizde 40f86 aldım ve halen tv nin en iyi şekilde ayarlarını yapmak için uğraşıyorum bu konuda da sd yayınlarında en iyi ayarları yapabilmem içinde desteklerinizi bekliyorum..
    Bu arada merak edenler olabilir 40f86 yı peşin 3400 ytl den aldım... şimdiden yardımlarınız için teşekkürler (en iyi ayarları sadece sd için deil diğer bağlantılar içinde yazarsanız sevinirim)
  • bugun cevahir samsung a gittim ve 46f serisi için biras konuştum ve seenone ın bahsettigi problemi söylem ve adam gülerek cvp verdi,yan o problemden haberdarmış gibi güldü biraz aslında!acıkcası biras kıllandım,toprakl priz muhabbetinide yaptım onunla alakalı deildir dedi yani teknik bi problem var anlaşılan.tavsiyem hemen teknik servise danışmanız,46inch panelde problem var diye anladım ona getirdi muabbeti.kafam okadar karışıkki bu tv konusunda artık napıcamı bilemıorum ,satıcı olan herkezin yalan söylediğini ve hepsinde problem oluştuğunu düşünmeye başladım.bide 100hz olayı var onuda tam ögrendim samsungda sizin ayarladıgınız yani düşük,orta,yüksek,otomatik olarak ayarladıgınız motion olayıymış sadece 100 hz kapatılmıyormuş ,biraz yanlış yönlerdirme sanki 100 hz yi acıp kapatma olayı,haberiniz olsun...
  • samsunglar problemli tv ler.samsung m87 dede scartta dalgalanma var.
  • quote:

Slm,

Her türlü denedim çizgiler gitmio:(sadece dinamik te belli olmaz hale gelio diğer tüm modlarda renkli renksiz karanlik yada parlak görünür haldeler.

Seeone detaylı bakabilme firsatin oldumu ?

Baktım arkadaşım bende kesinlikle rahatsız olacak bir durum yok.
    Evet görüntü gelmeden beyaz çizgilerin kayması var fakat daha dün gece denedim dvd izlerken karanlık bir sahnede pause a basıp dibine kadar girdim lcd nin fakat herhangi bir kayma yok..
    sonra devam ettirdim ve yine öyle bir sorun yok..
    sonra ps3 te denedim yine karanlık bir sahnede ve yine problem yok..
    servisi çağırdın mı?
    bu çizgiler sende hangi kaynaktan görüntü alırken oluyor hepsinde mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kurba72

bugun cevahir samsung a gittim ve 46f serisi için biras konuştum ve seenone ın bahsettigi problemi söylem ve adam gülerek cvp verdi,yan o problemden haberdarmış gibi güldü biraz aslında!acıkcası biras kıllandım,toprakl priz muhabbetinide yaptım onunla alakalı deildir dedi yani teknik bi problem var anlaşılan.tavsiyem hemen teknik servise danışmanız,46inch panelde problem var diye anladım ona getirdi muabbeti.kafam okadar karışıkki bu tv konusunda artık napıcamı bilemıorum ,satıcı olan herkezin yalan söylediğini ve hepsinde problem oluştuğunu düşünmeye başladım.bide 100hz olayı var onuda tam ögrendim samsungda sizin ayarladıgınız yani düşük,orta,yüksek,otomatik olarak ayarladıgınız motion olayıymış sadece 100 hz kapatılmıyormuş ,biraz yanlış yönlerdirme sanki 100 hz yi acıp kapatma olayı,haberiniz olsun...

100hz kapatabiliyorsun kapalı seçeneği de var.
    bilmiyorum ama eve gelen herkes görnütünün güzelliğinden bahsediyor.. sadece ben değil arkadaşlarım da çok memnun lcd den :)

• slm
    benim sadece Hdmi dan ps3 component ten dvd bağli.Ps3 te durgun sahnelerde standart sinema ve oyun modunda seyrederken hem renkli ama özelilkle karanlik sahnelerde(örneğin ps3 ün ps butonuna basılı tutunca turn off ekranı çıkınca,sende ara sahnelerde farketmişsin)görünüyor.
    Demek istediğim sadece ara sahnelerde yada siyah ekranda belli olmadiği,dinamik hariç diğer tüm modlarda belli oluyor.
    Gece izlerken elbette daha fazla belli oluyor.
    Haftasonu aynı firmanin 2 farkli mağazasında 2farklı ürünü aynı şekilde kontrol ettim onlarda mevcut bu olay(üstten başlayip aşaği kadar inen ortalarda daha zor görünen silik beyaz çizgiler)
    Mağaza yetkililerinin söylediği: Parlama olmaması için bunun olduğu,tüm yuksek çözünürlük lü lcd lerde bu olur..bu ürünün kalitesini gösterir şeklindeydi,plasmalarda böyle bir sorun olmadiğini belirttiler.

Servisi çağirdim yarin gelicekler.
    Haftasonumun tümünü bu sorunu araştırarak geçirdim.Ama hala memnuniyetsiliğim devam ediyor:(

• quote:

slm
    benim sadece Hdmi dan ps3 component ten dvd bağli.Ps3 te durgun sahnelerde standart sinema ve oyun modunda seyrederken hem renkli ama özelilkle karanlik sahnelerde(örneğin ps3 ün ps butonuna basılı tutunca turn off ekranı çıkınca,sende ara sahnelerde farketmişsin)görünüyor.
    Demek istediğim sadece ara sahnelerde yada siyah ekranda belli olmadiği,dinamik hariç diğer tüm modlarda belli oluyor.
    Gece izlerken elbette daha fazla belli oluyor.
    Haftasonu aynı firmanin 2 farkli mağazasında 2farklı ürünü aynı şekilde kontrol ettim onlarda mevcut bu olay(üstten başlayip aşaği kadar inen ortalarda daha zor görünen silik beyaz çizgiler)
    Mağaza yetkililerinin söylediği: Parlama olmaması için bunun olduğu,tüm yuksek çözünürlük lü lcd lerde bu olur..bu ürünün kalitesini gösterir şeklindeydi,plasmalarda böyle bir sorun olmadiğini belirttiler.

Servisi çağirdim yarin gelicekler.
    Haftasonumun tümünü bu sorunu araştırarak geçirdim.Ama hala memnuniyetsiliğim devam ediyor:(

şimdi küçük bir araştırma yaptım.. sendeki lcd nin versiyonu düşük olabilir. sana tavsiyem eğer bulabilirsen son firmware / yazılımı internetten bulup usb ile lcd ye yüklemen ozaman eminim azalacaktır. çünkü bende bariz bir şekilde sadece görüntü gelmeden önceki siyah ekranda o da çok rahatsız etmeyecek şekilde var. onun dışında hiç bir problem yok. yazılım güncellemesi ile ilgili olabilir..
    işte oldugumdan ve çok meşgul oldugumdan şimdi bulamadım ama bulursam firmware için linkini de veririm. samsung un yurtdışı sayfalarına bir bak derim. orada vardır kesin.
    servis ile ilgili haberlerini bekliyorum

• seeoen süpersin bu olabillir gercekten linki araştırıyım.

sende bulursan link eklersen süper olur gercekten.Servis sürecini ivedi şekilde ekliycem.Yarın gelicekler.
  • Samsung USA sitesinde 17-04-2008 tarihli firmware linki ve uygulama talimatı aşağıda;

http://www.samsung.com/us/support/download/supportDown.do?group=televisions&type=televisions&subtype=lcdtv&model_nm=LN-T4671F&language=&cate_type=all&dType=D&mType=FM&vType=R&prd_ia_cd=02010100&disp_nm=LN-T4671F

sanırım bu güncellemeyi usb ile yaparsan problemlerin çözülecek veya en aza inecektir.

• Eve gidince hemen deniycem seeone...
    Buarada USA güncellemesi sorun çıkarırmı ? bizdekiler için avrupa güncellemesi varmidir yoksa bu ok midir sence?
    çok sağol çok teşekkürler..
  • Buarada seeone senin tv deki mevcut sürümün nedir?

Benim ki ile check etmek istiyorum, akşam yazabilirsen sevinirim.

Az önce samsung genel merkezle görüştüm herhangi yazilimsal bir güncelleme olmadiğini sölediler zaten sitede de sadece kullanım klavuzu var..Gerçi telefondaki hanımın pek konuyu anlamadığını düşünüyorum.

Seeone linkteki update ln-t4671 f için bu bizim lcd lerin usa deki kodlarimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clavinova -- 21 Nisan 2008; 12:57:20 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.