Şimdi Ara

SAMSUNG 46F86BD İZLENİM VE İNCELEMELERİM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
2
Favori
19.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hehe, zaten o 100Hz nasıl bir palavradır ki, crt tüplerden akılda kalan tazeleme olayını ortaya tekrar attılar. "Bir sürü firma bu arada"
    Maç izlerken flu (blur) görüntünün nedeni o 100 Hz. Zaten Digital NR da kötü yayınlarda işe yaradığından iptaldir. Active Colour da kafasına göre hareket ettiğinden (active) kapalıdır. DNIe nedir bilmiyorum.

100Hz tam oturmamış bir özellik, büyük bir ihtimalle SD yayınları biraz toplamak için yapılmış.

O Ayarlar, HDMI bağlantıdan HD DVD kalibrasyon dvd'sinde dünya görüntü standartı haline gelen D65'e en yaklaştığı halidir bu TV'nin.
    Çok merak ettiğim ama hala göremediğim ayarlardır.
  • xo
    açıkcası hala tam istediğim ayarları yapabilmiş değilim..
    bu ayarlar HD görüntü kaynağı için verilmiş.
    ama bana da bir garip geldi bu ayarlar..
    daha öncede dediğim gibi 100hz yi en yüksek değerde SD yayınlarda kullanınca görüntü çok gölgeli oluyor ama PS3 te çok iyi
    bu akşam verdiğin ayarları deniyeyim olmadı bir resmi eklerim beraber karar veririz ama SD için değil bu ayarlar D65 nedir onu anlayamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: xo

hehe, zaten o 100Hz nasıl bir palavradır ki, crt tüplerden akılda kalan tazeleme olayını ortaya tekrar attılar. "Bir sürü firma bu arada"
    Maç izlerken flu (blur) görüntünün nedeni o 100 Hz. Zaten Digital NR da kötü yayınlarda işe yaradığından iptaldir. Active Colour da kafasına göre hareket ettiğinden (active) kapalıdır. DNIe nedir bilmiyorum.

100Hz tam oturmamış bir özellik, büyük bir ihtimalle SD yayınları biraz toplamak için yapılmış.

O Ayarlar, HDMI bağlantıdan HD DVD kalibrasyon dvd'sinde dünya görüntü standartı haline gelen D65'e en yaklaştığı halidir bu TV'nin.
    Çok merak ettiğim ama hala göremediğim ayarlardır.

100hz ayarını ince düşünmüşler çünkü 100hz sadece açık kapalı seçeneği olsaydı pek bir işe yaramayacaktı.
    Ama 100hz için kapalı açık düşük orta yüksel ve birde yanılmıyorsam otomatik ayarı var.
    100hz yi lcd için alabileceğin en iyi kaynakta optimumda kullanabileceğin bir özellik.
    Dediğim gibi daha önce 100hz ayarları düşükken PS3 Cod4 ve Halflife ta görüntü pek akıcı değildi. Meğer HDMI için görüntü kaynağında 100hz özelliği kapalıymış dün açtım ve bazı ayarları tekrar yaptım ve görüntü çok akıcı ve zevkliydi. Ayrıca oynayanlar bilir PES2008 de ceza sahası önünde kalabalıkşınca oyunda bir yavaşlama olur ki dün bizde 4 kişi aynı anda oynuyorduk ve hepimiz bu yavaşlamanın çok aza indiğinde karar kıldık 4 kişi birden yanılmış olamaz ki bu elemanların hepsi ps3 pes2008 oynayan koca koca adamlar
    DNIe görüntü işlemcisidir. Bir nevi Samsung'un Bravia Engine dir.
    Bu ayarları akşam yapıp resmini eklerim.

• Heavy1 ve Caution teşekkürler bu arada
  • Bilmiyorum ama hafta sonu dogubankta iki televizyonu SD yayında izleme fırsatı buldum. 40M ve 40F idi bunlar. Ama bariz bir SD yayın kalite farkı vardı F serisinin. Belki bu 100Hz olayının etkisidir, ama inanın oldukça etkili idi...
  • Çok güzel bir inceleme olmuş elinize sağlık güle güle kullanın inşaallah.

Saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erturkvarol

Bilmiyorum ama hafta sonu dogubankta iki televizyonu SD yayında izleme fırsatı buldum. 40M ve 40F idi bunlar. Ama bariz bir SD yayın kalite farkı vardı F serisinin. Belki bu 100Hz olayının etkisidir, ama inanın oldukça etkili idi...

Haklısın zaten bende 46N serisiyle başlayıp 46M en sonunda 46F de karar kıldım
  • hocam hayırlı olsun güle güle kullan güzel paylaşım olmuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: kcldrum

hocam hayırlı olsun güle güle kullan güzel paylaşım olmuş

Teşekkürler
  • detayli, cok guzel bir inceleme olmus, kendi adima cok tesekkur ederim.

nazar boncugunuzu da ben hediye edeyim

SAMSUNG 46F86BD İZLENİM VE İNCELEMELERİM
  • brave5213
    çok sağol
    bu arada kasası çok güzel lcd nin fakat ilk gün biraz tozlu oldugu için nemli bezle sileyim dedim ardından kuru bezle.
    Panelin çercevesinin bi kısmı nemli bez olmasına ragmen çizildi ve şimdi geçiremiyorum.
    Demek istediğim çerçevesi haddinden fazla hassas.
  • Bu ayarlarla Blu-ray görüntüleri bir harika. sd de fena değil bence değiştirme.
  • HEMEN DEĞİŞTİR HD- YAYINLARDA SORUN ÇIKABİLİR

AYRICA O ÖLÜ PİXEL BİRAZ SİNİR BOZUCU OLABİLİYOR İLERDE

toshiba ayrı bu ço büyük bi tv çnkü
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpello

HEMEN DEĞİŞTİR HD- YAYINLARDA SORUN ÇIKABİLİR

AYRICA O ÖLÜ PİXEL BİRAZ SİNİR BOZUCU OLABİLİYOR İLERDE

ölü pikseli jscreenfix ile hallettim şu anda 1 tane bile yok

quote:

toshiba ayrı derken ne demek istediğini pek anlayamadım

• quote:

Orjinalden alıntı: ps3max

Bu ayarlarla Blu-ray görüntüleri bir harika. sd de fena değil bence değiştirme.

sd yayınlarda hala istediğim gibi bir görüntü yakalayamadım
    bir de harici1 ve hdmi ayarlarını farklı kaydedemedim harici 1 için yaptığım değişiklik hdmi kaynağında da değişiyor
    bakacağız artık biraz evde oturup üzerinde çalışsam çözücem de fırsatım olmadı bi türlü hala
  • Hayırlı Olsun Geçekten Mükemmel Bir Tv Fiyatını Sorabilirmiyim 8000 civaı heralde
  • quote:

Orjinalden alıntı: Seenone

quote:

Orjinalden alıntı: ronald

arkadaşım güzel bilgilerin çok teşekkürler birde tv yi nerden ve kaça aldığınla ilgili bizi bilgilendirirsen çok sevinirim

İstanbul Bilişim 5000YTL / 12
    Kurun artışına göre indirime gidiyorlar. Şu anda 4900YTL ye inmiş durumda

emrebulgur
    fiyatı daha önce bir arkadaş sormuştu, yukarıdaki gibidir
  • Benden de birkaç resim olsun...
    Uydu üstünden Kanal D'yi izlerken görüntü o kadar iyiki inanamazsınız. Bu kadar iyi olacağını tahmin edemezdim.
    Bilgisayarı HDMI kablosu ile bağladım. 1280x768 çözünürlüğü 1:1 aktarabiliyor. Üstü maalesef 1:1 değil. Yani 1080p yapamıyor anca 1080i. Ondada aşağıdaki resimdeki gibi yazılar cam gibi değil. Çizgi çizgi oluyor. Ama birşey keşfettim internette gezerken 1080i çözünürlüğü çok düşük ve yazıların küçüklüğünden zaten okunamıyor. O yüzden zaten 768p de kullanıyorum.
    Neyse fotolar burda...

.

.

.

.

• ToranagaSama
    Eline sağlık..
    PC bağlantısında bende çizgi çizgi olmuyor çözünürlükte de pek bir problem yok gibi ama sadece ilk geldiğinde deneme amaçlı bağlamıştım hezün aktif kullanmıyorum PC için
  • Adamı imrendiriyorsunuz. Birde hd kaynakla görüntü olsaydı derim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.