Şimdi Ara

Samsung 46F6510 vs. LG 42LA740S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun zamandır LCD tv almak için bakınıyorum. Son olarak

Samsung UE46F6510SSXTK ve LG 42LA740S arasında kaldım. Teknik olarak özelliklerini karşılaştırabileceğim bir site-forum bulamadım. Bu konuda yardımınızı rica edeceğim. Fiyatların düşmesini beklemekte baya bi yordu artık beni. Pek bir beklentim de kalmadı işin açığı.

Şu ana kadar gördüğüm en büyük farklılıklar, Samsung 46" ve 400hz olarak bahsediliyor. Ayrıca aktif 3D kullanıyor.

LG ise 42", pasif 3d kullanıyor ancak 800Hz olarak bahsediliyor.

Aslında panellerin ortalama 50-100hz olarak çalıştığını yazılımsal olarak upscale edildiğini okumuştum bi yerde. Önemli olan geleceğe yönelik olarak daha uzun seneler kullanılabilir olması benim için.

Samsung fiyat olarak vatan'da 2.700tl, LG ise gene vatan'da 2.500tl ye satılıyor.

http://www.vatanbilgisayar.com/ue46f6510ssxtk-46117-cm3d-led-tv400-hzdahili-wi-fi4xhdmi3xusb.html#genel-bakis

http://www.vatanbilgisayar.com/42la740s-42-106-cm-cinema-3d-full-hd-ledsmart-800-hzwifi.html

Siz neyi tercih ederdiniz?

• Istanbl bilişim 42la740 2200tl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam malesef cihazı gözümle görmeden internet üzerinden sipariş veremem. Kendim kapalı kutu olarak aldığımdan ve aksesuarlarının tam olduğundan emin olmalıyım. O sebeple internet satışlı siteler ile ilgilenmiyorum.
  • istanbul bilisimin sattigi urunler LG Turkiye garantisinde degil sanirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: 6.cadde

istanbul bilisimin sattigi urunler LG Turkiye garantisinde degil sanirim.

Valla hocam dedigim gibi zaten, gozumle gormeden boyle bi cihazi satin almam. Internetten hic alamam. Bildigim bir yerden almayi tercih ederim. Ancak cihazlar ile ilgili hic bir yorum alamadim kimseden

• side_effect kullanıcısına yanıt
    ben ikisinide kullanmadım ama bende tv alma arifesinde olduğumdan bayadır araştırıyorum. 2si arasında öyle uçurum denilebilecek bi fark yok zaten. bence televizyonların ikisinide görerek mağazada karar verin buna. oda büyüklüğünüze,aktif-pasif tercihinize göre bakın hangisini beğenirseniz alın
  • quote:

Orijinalden alıntı: side_effect

quote:

Orijinalden alıntı: 6.cadde

istanbul bilisimin sattigi urunler LG Turkiye garantisinde degil sanirim.

Valla hocam dedigim gibi zaten, gozumle gormeden boyle bi cihazi satin almam. Internetten hic alamam. Bildigim bir yerden almayi tercih ederim. Ancak cihazlar ile ilgili hic bir yorum alamadim kimseden

Pm attim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG LED TV 42" LM615S 1200TL
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: emincoo22

ben ikisinide kullanmadım ama bende tv alma arifesinde olduğumdan bayadır araştırıyorum. 2si arasında öyle uçurum denilebilecek bi fark yok zaten. bence televizyonların ikisinide görerek mağazada karar verin buna. oda büyüklüğünüze,aktif-pasif tercihinize göre bakın hangisini beğenirseniz alın

Elbette, en mantıklısı göz ile bakıp karar vermek. Oda çok büyük değil aslında. 42 veya 46" her şekilde işimi görecektir diye düşünüyorum.

Aralarındaki en büyük fark boyutları, birinin 400 diğerinin de 800hz, aktif-pasif 3d farkları var.

İşin aslı bir kaç gün önceye kadar Samsung alma taraftarıydım. Bu zamana kadar PC monitörlerimde ve önceki LCD tv'de Samsung'dan şaşmadım. Ama Samsung'un panelleri LG'den aldığını öğrendiğimden bu yana Samsung fanboy'luğunu bıraktım

Bir de aktif 3d gözlük kullanımı oldukça zor gibi geliyor bana. Pilinin bitmesi, gözlük üzerine takılması falan. Gözlüklü olduğum için O sebeple pasif 3d daha bir hoş gelmeye başladı bana. Ama fiziksel olarak ikisinide inceleme şansım malesef olmadı.

@6.cadde;

Hocam selam tekrar, PM'e cevap attım.

• Arkadaşlar Selam,

Dün artık şans mı diyeyim, kısmet mi bilmem ama dolanırken electroworld'den Samsung 46F6510 satın aldım.

Bugün getirip kurdular.

İlk izlenimlerime gelince,

1. Yeni firmware çıkmış, 700 küsür mb civarında, wireless'dan download hızı hiç iyi değil... İndiremedim desem yeridir. PC'den 10 dakkada çektim
    2. Firmware dosyasını USB'ye atıp güncelleme denememe rağmen bir türlü güncelleyemedim. Guide'ında istediğiniz bir porta takın güncelleme olur diyor ama yemedi nedense...
    3. Youtube iki gündür mok gibi bizim buralarda, video seyredemiyorum, 10sn de bir takılıyor düzelmiyor
    4. Smart kumanda çıktı, kullanımı hiç rahat değil açıkcası ben beğenmedim. LG'lerin mouse olarak kullanımı daha rahattı bence...
    5. Beyaz kasa olması çok güzel, çok şık duruyor diyebilecek bir şeyim yok.
    6. 3D demo iki tane video seyrettirdiler, kalitesi iyi sayılırdı ancak nesnelerde gölgelenme vardı. Sebebi video'dan mı yoksa gözlüklerden mi bilmiyorum.
    7. Smart özelliği gördüğüm kadarıyla LG kadar geniş değil. Youtube uygulaması var içerisinde tam bir işkence. Web browser'dan youtube sayfasına girip arama yapmak daha kolay.

Ölü pixel ve ışık testlerini yaptırdım, bir sorun çıkmadı. Panel sağlam.

Fiyat olarak her yerde aynı. 2.539TL ve TR Samsung garantili. %12 fark ile 5 yıllık garantiye uzattırdım alırken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi side_effect -- 27 Mart 2014; 2:13:56 >

• Hayırlı olsun, Aynı Tv den bende de var... Benimde MErak ettiğim konu; Youtube'den 3 Boyutlu film izlemek istediğimizde ekran 2 parça görünüyor. Bunu normalde birleştirmek için Örneğin 40F6340 ta 3d tuşuna basınca birleştiriyordu ve izliyorduk ancak Bu 6510 larda birleştiremedim. 3d tuşuna basınca 3 boyutlu oluyor ancak parçalar birleşmiyor. Acaba bu tv lerde o özellik yok mu yoksa ben mi beceremedim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.