Şimdi Ara

SAMSUNG 32R81B SES AKTARIMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar
    Yeni aldığım Samsung 32r81b LCD tv mi VGA kablo ile Laptoba gayet güzel bağladım fakat doğal olarak ses laptoptan geliyo. Sesi de TV ye aktarmak için ne yapmalıyım. Laptop umda S/P DIF çıkışı mevcut. Optik kablo mu almalıyım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi migren -- 12 Kasım 2007; 20:18:39 >



  • Tv nizde optik giriş varsa optik kabloyla bağlayabilirsiniz, ama yok sanırım. Bu durumda Tv ye her iki tarafı da erkek, 3.5 mm jack lı ses kablosuyla bağlantı yapabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solestar -- 12 Kasım 2007; 20:35:00 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: solestar

    Tv nizde optik giriş varsa optik kabloyla bağlayabilirsiniz, ama yok sanırım. Bu durumda Tv ye her iki tarafı da erkek, 3.5 mm jack lı ses kablosuyla bağlantı yapabilirsiniz.





    resim koyabilir misin
  • http://www.johnlewis.com/jl_assets/product/230334204.jpg

    Siteye resim yükleyemiyorum bir türlü , linkten bakınız...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dinazoor2001


    quote:

    Orjinalden alıntı: solestar

    Tv nizde optik giriş varsa optik kabloyla bağlayabilirsiniz, ama yok sanırım. Bu durumda Tv ye her iki tarafı da erkek, 3.5 mm jack lı ses kablosuyla bağlantı yapabilirsiniz.





    resim koyabilir misin

    Y tipi kablo denir. İstenilen uzunlukta alabilirsiniz. Aşağıdaki linkte bir resmi ve 3m. olanı var.
    http://urun.gittigidiyor.com/PHILIPS-SWA2520-3M-STEREO-Y-KABLO-3-5MM-M-2RCA_W0QQidZZ6660840
    Bilgisayarın kulaklık(tekli) çıkışından, LCD'nin audio in girişine 2'li RCA'i bağlayacaksınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 13 Kasım 2007; 0:56:20 >




  • Ya bak üzüldüm şimdi. Laptoptaki SPDIF çıkışını kullanamıcam ya onun için. Sizce ses kalitesi adına çok bişey kaybetmiş miyimdir.Hani optik giriş olmadığından Audio in den 2li RCA ile bağlantı yapacam ya?
  • Bugün 2li RCA kablo ile söylediğiniz bağlantıyı yaptım ama bi türlü sesi aktaramadım başka yapmam gereken bişey mi var yardım edebilir misiniz. Tekli kulaklık çıkışından AV İN(R81B de yanda bulunuyor) girişine bağlantı yaptım ama ses bi türlü tv den gelmiyo
  • Laptop un ses ayarlarında s/pdif diye bir bölüm olması lazım. Oradan dijital çıkışı aktif etmemiş olabilir misiniz? (Yani bahsettiğiniz kulaklık çıkışında kırmızı bir ışık var mı?) Belki onunla alakalı olabilir.

    Olmazsa benim yukarıda önerdiğim kabloyla bağlantı yapın. TV deki VGA bağlantısının hemen yanındaki audio girişinden.
  • Bi bakayım ayarlara ama Laptop taki SP DIF ayarlarını aktif hale getirmek neden gerekli? Sonuçta TV sp dıf yi desteklemiyor ki. Biz normal biv ses aktarımı yapmadık mı? Bilmediğim için kafam baya karıştı bi açıklarsanız sevinirim yoksa iki tarafı da erkek 3.5 mm ses kablosu alacağım artık napalım.
  • Yan girişten ses bağlantısı alamazsınız. Çünkü R81'deki yan girişten sesi alabilmeniz için video(PC) bağlantısını da yandan (örneğinS video)yapmanız ve kumandadan bu girişi seçmeniz gerekirdi. Ne yazık ki sizi yanlış yönlendirmişim. R81'in PC ses girişi tekli imiş. VGA kablo ile bağladığınızda, R81'in PC girişinin yanında tekli bir ses(audio in) girişi var. Bilgisayardan kulaklık çıkışından, R81'de bulunan bu tekli girişe bağlantı yapacak kablo alacaksınız. Yani 2 ucu erkek kablo. Ancak R81'deki ses girişi, kulaklık girişi gibi küçük olmayabilir.
    Bilgisayara taktığını kulaklık girişine taktığınız erkek fişi bu girişe takın, uyarsa iki ucu erkek kulaklık kablosu alacaksınız. R81'in PC audio girişi daha geniş ise(sanırım lale jak girişi) ona göre kabloyu değiştirmelisiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 14 Kasım 2007; 2:28:58 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.