Şimdi Ara

Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
507
Cevap
1
Favori
39.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu monitöre dvi-hdmi çevirici adaptör ile ps3 bağlanabilir mi,evetse sesi ayrı bir çıkıştan almak gerekir?
  • Çevirici ile PS3 bağlayabilirsiniz. Önceliğiniz pcye bağlayıp film izlemek ve grafik tasarımı ile uğraşmak ise bu monitörü düşünebilirsiniz.
    Ancak sadece oyun için bu monitör iyi bir performns vermeyebilir. Oyun oynayacaksanız TN panellere yönelmenizi tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helvetia

    Çevirici ile PS3 bağlayabilirsiniz. Önceliğiniz pcye bağlayıp film izlemek ve grafik tasarımı ile uğraşmak ise bu monitörü düşünebilirsiniz.
    Ancak sadece oyun için bu monitör iyi bir performns vermeyebilir. Oyun oynayacaksanız TN panellere yönelmenizi tavsiye ederim.

    Cevabınız için teşekkür ederim oyunda oynayacağım,tavsiye edeceğiniz modeller ne olurdu,konuyu kirletmeme açısından pm yolu ile tavsiyelerinizi alayım isterseniz.
  • Dostum haftaya bende monitör alıcam.Ancak ben 23" ve üzeri düşünüyorum. Yaklaşık 2 aydır monitör araştırıyorum. Sana bi kaç tane model önereceğim ve bu modellerin sadece eksilerini yazacağım. Ona göre kafanda bişeyler netleşebilir.

    AOC 23.6" 2434PW 23.6" 2ms ------Eksileri :Led olmaması, DVI yok. Beyaz renklerin fazla parlak olduğundan şikayet eden yorumlar mevcut.
    ACER H235HBMID 23" 2ms ------Eksileri: Led olmaması, Kenarlıklarından ışık kaçırdığına dair kullancı yorumları var, Muhattap bulabileceğin iyi bir servisi yok.
    ASUS MS238H 23" LED 2ms -----Eksileri: Filmlerde siyahlarda yetersiz kalması ve tam olarak dik durmaması(yattığın yerden film izlersen görüntü bozulacaktır), DVI yok
    HP 23'' 5MS WS233AA ---------Eksileri: 5ms olması ve parlak ekran olması. Parlak olduğu için ekranda ışık yansımaları sorun olabilir. HDMI yok.
    LG W2486L-PF 24 2MS --------Eksileri: Ayak kısmının hareket kısıtlılığı ve beyaz renklerin maviye yakın olmasıyla ilgili kullanıcı yorumları.
    Samsung B2430H 5ms-------Eksileri: Bunda da ayak kısmında hareket kısıtlılığı mevcut ve LED ekran değil.5ms olması. Renklerde sorun fazla yok, ancak renklerin çok doygun omadığına ait kullanıcı yorumları mevcut.

    5ms olanlar aslında bir eksi değil. Ancak aynı fiyat aralığında 2ms tepkime süresi veren markalar olduğu için eksi olarak yazdım...

    Bu modeller içersinde en alınabilir olanı LG W2486L-PF modeli. Renklerde ki problem menü ayarlarıyla oynanarak düzeltilebiliyormuş. Ancak içlerinde de en pahalı olanı o.




  • Arkadaşlar ekran geldi,sağolsun vatan daha once 100 alışverişim oldugu icin %25 indirim kargo parası almadı
    Ekran Romanya imalatı çin değil. Malesef fotograf makinem resimlerde de goruldugu gibi cok dandik istedigim kalite de fotolar cekemedim gece zifiri karanlıkta daha düzgün cekeceğim.
    Oncelikle ekranın paket içeriği sıfır.Modern paketlerde gordugumuz taşıma kulpu bile yok! Elektrik kablosu toz icinde atak tepsisinin naylon koruması toz icinde, elektrik kablosu o kadar dandikki 1 mt falan. Adamlar nereden kısacağını şaşırmış.Depoda biriken dandik kutuları kabloları tıkmışlar içine bu da teorimi doğrulyor. Ancak şuna sevindim paneli koruyucu bir bantla iyice kapatmışlar sizde alınca dikkat edin bant yoksa kullanılmış veya teşhirdir.

    Daha onceki tn maceralarımı biliyorsunuz spva dan gecince direkt afallıyordum bunda daha hiç ayar yapmadan doğru renkleri gordum ne bir cirtlaklık ne de matlık yok. Ama en mutlu oldugum bu ekranı en çok internette sorf kullanacağım için gozlerimi Tn ekranlarda yoran minimal titreme yok. Tek kelime ile yazı fontları ve desktop renklerim mükemmel! Televizyonum 3 yıl sonra gerçek işlemine geri donecek.

    Ancakkkk ekranda black crush var ! o da şöyle nasıl ki tn ekranlarda sağa sola kayınca renkler karışıyor değişiyor, t2333 de ekrana dik açıdan bakınca sag sol tarafta black crush hissediliyor sağa sola kayınca ortadan kalkıyor komedi gibi . Kontrastı 95 parlaklığı 65 e alarak kabul edilebilir bir orana getirdim ancak televizyonumla karşılaştıramaz malesef ve black crush bence bir sorun!. Ha bu arada bu ekranı alıp tv box la kullanacaklar icin mukemmel gorus acisi .

    Gelelim film performansına ve filmlerde ghosting yapıyor mu? Açık yazayım film icin alacaksanız hiç tereddüt etmeyin alın filmlerde herhangi bir ghosting yok.En hızlı tn panelde bile horizontal camera panning de olabilen titremeler ve çözünürlük kaybı bunda da var. Televizyonumda 100 hz i kapatınca nasılsa bunda da oyle bir sorun yok! Yine bence filmlerdeki en onemi olaylardan biri ten rengi! Tn panelde gercege yakin olmuyor , maşallah bu ekran da ten rengi ayarsız bile cok guzel.

    Işık sızması mageji arkadaşımdakine benzer var ancak sol üst ve alt köşeden belirgin, zifiri karanlıkta ekranı simsiyah yapıp farkedilebilir.

    Black crush a ornek olarak sunu gostereyim .....

    http://www.lagom.nl/lcd-test/black.php ... Bu siyah testinde 1 numarayı dik açı ile göremiyorum sağa sola kayınca goruyorum diger numaralar gorunuyor.f2380 de bu sorunu olanlar catalyst veya nvidia kontrol panelde gammayı 1.4 yaparak cozmusler bende 1.2 yaparak cozdum ancak genel resim kalitesine nasıl bir etki yapacak henüz tam emin olmamakla birlikte özellikle alien bluray inde karanlıks ahnelerde tatmin oldum fakat ekranı ps3 veya medya player gibi cihaza baglayanlar nasıl gamma ayarı yapacak? çok büyük - not.

    Açıkçası ekranı ilk kurduğumda hemen mesaj atacaktım ama iyice inceliyorum buraya notları ekliyorum.

    Renklere geleyim tekrar, MÜKEMMEL! Black Crush ı eledikten sonra biraz resimlerime bakayım dedim ten rengi tonlamalar cıvık değil zamanında 3.5 milyara aldığım televizyonum kadar başarılı!!!.

    Renkleri, siyah başarısı,!!!!ekran parlaklığı!!! 5 milyon kontrastlı lg e2350v den kat kat başarılı. o lg 550 tl bu 310tl!

    PRofesyonellere gore bir ekran mı? Bence değil üzülerek söylüyorum black crush olayı gamma ile halledilse bile değişik açılardan farklı siyah tonlaması veriyor!. Tn ekran yerine alınır mı gözü kapalı alınır.

    Oyun denemedim ps3 u baglamam lazım bir kaç saat sonra!

    Ancak cok sorun olacağını zannetmiyorum filmlerde özellikle avatarın hızlı sahnelerinde renklerde birbirine gecme asiri bulanşklasma farketmedim TN panellere gore.

    Sunuda ekleyeyim tn panellerde en nefret ettiğim özellikle su altı sahnelerinde gokyuzu sahnelerinde olan mavi nin tonlarının degistigi bolumlerde olan dalga dalga 6 bitlik resimlere benzeyen bozulmalar yok!

    kısaca
    fiyat performans ---9
    Kutu ve içeriği ----1
    Ergonomi---- 5
    Baglantilar ----5
    Renk kalitesi --9.5
    siyah başarısı ---6
    görüş açısı----8

    siyah başarısı 6 derken tn lerin siyah başarısı benim gözümde 1 dir ona gore algılayın


     Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi

     Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi
     Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi
     Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi
     Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi
     Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi
     Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi
     Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi
     Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi




  • @iorfa
    Dostum inceleme için gerçekten çok teşekürler.
    PS3 bağlamanı ve oyun performansını burada paylaşmanı sabırsızlıkla bekliyorum. Umarım önümüzde ki pazartesiye kadar stoklar tükenmez.
    Ayrıca kutu içeriğinde VGA kablomu yoksa DVI kablo mu çıkıyor.
  • Eline sağlık bayağı aydınlatıcı bir inceleme olmuş.Oyun testlerinde de ghosting olmazsa yarın bende sipariş verebilirim.Bir de öne ,arkaya ,sağa ,sola hareketi yok gibi duruyor bu monitörün.Dvi kablosu da çıkmıyor mu paketten.
  • inceleme için sağol hocam.
  • İçinden vga kablosu çıkıyorb a.ıp bakmadım ama 30 cm falan olabilir, dvi çıkmıyor çıksa şaşardım bu kadar dandik bir elektrik kablosu çin malı ürülerde bile görmedim, monitör one arkaya tilt yapıyor şimdi baktım en azından bunın olması bile mucize



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iorfa -- 20 Aralık 2010; 18:59:38 >
  • Selamlar arkadaşlar.
    310 TL ye nasıl alabildiniz Vatan'dan-bugün 386 TL görünüyor ?..
    Ben Eksen'den 363'e sipariş vermeyi düşünüyorum ne dersiniz?..

    Bi de Samsung Servis arkasında parça numarası sonunda TR veya TRU yazılı olmayan ürünlere servis vermediğini belirtiyor.
    2333T de böyle bir durum var galiba.. O halde hangi servis garanti işlemlerini üstleniyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _SANTRAL_ -- 20 Aralık 2010; 19:18:14 >
  • @Santral geçen günlerde %25 kampanyası vardı Vatanın o yüzden bu kadar ucuz,bu arada hatırlattığın iyi oldu garanti kağıdı önemli.
  • vatanda yılbasına dogru %25 indirim olur gene o zaman alınabilir.
    Garanti belgesinde sanırım samsung türkiye yazıyordu .

    oyun bakamadım hala wii kuruyorum kardesime. Siyah olayına ornek bir kaç foto çektim ps3 e 1 2 saat sonra bakacagim.Bu arada wii yi kurarken ips panelli toshiba fullhd 32p550 tv nin siyahlarına renklerine baktım uzun süredir bakmamıştım, bu monitörün siyahları daha iyi

     Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi
     Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi
     Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi
     Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi
    garanti blgesi samsung türkiye

     Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iorfa -- 20 Aralık 2010; 21:20:31 >




  • 8x45,5= 364 TL den EKSEN' e geçtim siparişi..Hadi hayırlısı..
    Şu an kullandığım 971P monitörümü aratmaz inşallah.

     Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _SANTRAL_

    8x45,5= 364 TL den EKSEN' e geçtim siparişi..Hadi hayırlısı..
    Şu an kullandığım 971P monitörümü aratmaz inşallah.

     Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi



    Dostum büyük ihtimal üzmez seni ancak sen her ihtimale karşı açarken titiz aç kağıtlarını falan yırtma beğenmezsen iade et internetten iade hakkın var.
  • Arkadaşlar ps3 taktım açıkçası pc gibi olumlu haberlerim yok. Öncelikle ps3 u her zaman full rgb ayarıyla oynuyorum malesef ps3 menüsünde gamma ayarı olmadığı icin black crush dedigim hadiseyi kolayca halletmek mümkün degil. Karanlık bir oyun ve full rgb ile sanıyorum cok iyi sonuclar vermeyecek. Ancak limited yapınca herhangi bir problem olmuyor tabi o zaman siyahlar istedigimiz gibi siyah olmuyor!Washed out denen hadise yani ekrana sanki şeffaf bir perde çekilmiş gibi oluyor. oyun menüsünde gamma ayarı varsa belki el ile halledilir detaylı bakmadım

    Ghostinge gelince world cup oyunu favori futbol oyunum ancak televizyonumda bile 100hz açık oynuyorum ozellikle degajlarda adamlar bulanıklaşıyor. Bu ekranda da 100hz olmadıgı icin bulanıklık gozlemledim ayrica topun iz birakmasına sahit oldum degajlarda.Yani pva panelin dezavantajını gordum.Televizonumda bu kadar rastlamadım. Yine yazıyorum ben devamlı oynayacam diye alıyorsanız TN alın. Renklere gelince ilk defa bir monitorde cimlerin dogru renk vermesi icin ayar yapmadım renkler ŞAHANE! Nba 2k11 actim bu oyunuda cok oynarim renklerde problem yok herhangi bir ghosting yok. Gran turismo 5 prologue actim malesef diger oyunlarda Full range rgb nin eksikliğini hissetmezken bu oyunda renkler cok washed out geldi. Televizyonumda oyun çok daha iyi gozukuyor. Bir kaç saat sonra televizyonumu ps3 e ekranı pc ye baglı film resimlerini yanyana cekecegim dandiik makien ne kadar cekerse. Acikcasi kullandigim Tv kusursuz oldugu icin monitorun eksikleri kolayca gozume batiyor.

     Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi
     Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi
     Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi
     Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi
     Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi




  • Hocam bence senin gözler aşmış artık çok ayrıntıya takılıyorsun.Bizim gibilere yeterli gelecektir sanırım bu monitör.Bir de şu Full range rgb ne demek.Ben tatmin oldum alacağım galiba monitörü.Lg e2250v-pn ve BX2231 vardı aklımda ama arada 100 Tl oynuyor.Zaten şuan Pc de 3 oyun var.F1 2010,NBA 2k11,Pes 2011.En çok dizi,film ve internet için kullanacağım.

    Bir de şu görüş açılarını gösteren bir fotoğraf koyabilir misin, 178/178 olayı ne derece doğru görseydik.
  • @iorfa
    Emeğine sağlık dostum. Ancak ben kafa takılan soruları sürekli soruyorum diye umarım kızmıyorsundur bana.
    1.sayfada @ozdilek isimli arkadaş, tepkime süresinin monitörün menüsünden ayarlanabildiğini söylemişti. Acaba standart ayarları en hızlıda mı?
    En hızlıda değilse rica etsem tekrar ghosting olayına bakabilir misin? Çok teşekkürler.
  • Televizyon Kazandı.
    Açıkçacı SPVA >>>>cPVA>>>>>>>>>>>>>>>>TN

    samsung 40a756 vs samsung 2333t
     Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi
     Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi
     Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi
     Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi
     Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi
     Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi
     Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi




  • Elinde Tn panelli bir monitör yok muydu hocam onu da koysan tam olacakmış,şaka bir yana televizyon çok farkediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helvetia

    @iorfa
    Emeğine sağlık dostum. Ancak ben kafa takılan soruları sürekli soruyorum diye umarım kızmıyorsundur bana.
    1.sayfada @ozdilek isimli arkadaş, tepkime süresinin monitörün menüsünden ayarlanabildiğini söylemişti. Acaba standart ayarları en hızlıda mı?
    En hızlıda değilse rica etsem tekrar ghosting olayına bakabilir misin? Çok teşekkürler.


    Yok dostum o ayarı fastesta getirdim açıkçası bir fark gormedim. Benim gozume batan ghosting kimseye batmaz büyük ihtimalle. Zamanında 50hz tv ler forumda tartısılırken herkes 100hz ne kadar gereksiz diyordu bende 50hz bir tv alip 2 gunde iade etmistim sırf bu bulanıklık için. Filmlerde ve diger oyunlarda ghosting rahatsız etmedi , demin resistance 2 yi açtim gayet akiciydi. Benim gozume batan ghosting futbol oyunlarında yatay geçislerde tahamul edemiyorum.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.