Şimdi Ara

Samsung, 2030'da insansız fabrikalara geçiş yapmayı planlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung, 2030'da insansız fabrikalara geçiş yapmayı planlıyor
    Samsung, verimi artırmak ve yarı iletken fabrikalarının çalışma biçimini değiştirmek için tasarlanan "Akıllı Algılama Sistemi"ni geliştirmeye başladı. Sistem öncelikli olarak üretim sürecini gerçek zamanlı olarak izlemek ve analiz etmek için tasarlandı. Sistem şu anda plazma kusursuzluğunu otomatik olarak yönetebiliyor. DigiTimes'ın ET News'e dayandırdığı haberine göre Samsung, fabrikalarını 2030 yılına kadar tamamen otomatik hale getirip insan faktörünü ortadan kaldırmayı planlıyor.



    Sistem insansız fabrikalar için önemli bir adım



    Bunun başarılabilmesi için büyük miktarda veriyi yönetebilen ve ekipman performansını otomatik olarak optimize edebilen sistemlerin geliştirilmesini gerekiyor. Akıllı Algılama Sistemi bu planın önemli bir parçası, bu nedenle akıllı ve tam otomatik fabrikaları gerçeğe dönüştürmede çok önemli bir rol oynaması bekleniyor. Samsung şu anda akıllı sensörler gibi projelere milyonlarca dolar yatırım yapıyor ve yatırımlarının uzun vadede karşılığını alacağını umuyor. 



    Şu anda geliştirilmekte olan akıllı sensörler, plakalar üzerindeki plazmanın kusursuzluğunu ölçmek için tasarlandı. Yarı iletken üretiminde aşındırma, biriktirme ve temizleme gibi süreçlerin sonuçları plazma kusursuzluğundan önemli ölçüde etkilendiği için doğru ölçüm ve yönetim çok büyük önem taşıyor. 



    Ayrıca Bkz.Japonya depremi ülkenin yarı iletken endüstrisini de etkiledi



    Bu yeni sensörlerin önemli bir özelliği de küçük boyutlara sahip olması. Bu sayede mevcut fabrikalara sığabiliyorlar ve temiz odalardaki değerli olan ekstra alana ihtiyaç duymuyorlar.



    Diğer dikkat çekici detay, sensörlerin Güney Kore'de tasarlanıp üretilmiş olması. Samsung gibi Güney Koreli çip üreticileri, bu tür gelişmiş süreçler için büyük ölçüde yabancı araçları kullanıyor. Samsung'un kullandığı araçların çoğu ülke dışında üretilmeye devam etse de, kendi akıllı algılama sistemlerini geliştirmek, bağımlılığı bir miktar azalttığından önemli bir değişime işaret ediyor. 




    Kaynak:https://www.tomshardware.com/tech-industry/samsung-plans-to-eliminate-humans-from-its-chip-fabs-by-2030-push-for-full-automation-continues-at-full-steam







  • bunu gerçekleştiren üretimde büyük bir devrimi de yapmış olacaktır.

    Sanayi 4.0 işte bu. gerçekten heyecan verici bir ortam.

  • Bu zaten büyük ölçüde gerçekleşmiş bir şey. Evet fabrikalarda hala insan önemli ve etkin bir unsur. Ama çoğu fabrikada bundan elli yıl öncesine göre 3/2 oranında daha az insan ile aynı üretim robotize bir şekilde yapılıyor. Çok yakında bu bütün büyük fabrikalara yansıyacak. Ama endişelenecek bir durum yok çünkü dünyanın nüfus artış hızı da çok fazla azalıyor. Yani gelecekte daha az insan olacak ve işssizlik de aşağı yukarı günümüzdeki gibi seyredecek. Nüfus ekonomi arasındaki ilişkiyi merak edenler için "Boş Gezegen" isimli kitabı tavsiye ederim.

  • İnsanların denetleyeceği insansız fabrikalar! 16 sene önce Mazak on insansız fabrikasını görmüştüm.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • insanın ve işgücünün değerinin sürekli azalmasının sebebi de bu. Teknolojinin ilerlemesi, robotlar, insansız fabrikalar derken insanlar artık bir iş sahibi olmak için birbiriyle yarışmak zorunda, hem de sefil ücretler karşılığında. işine gelmezse sırada işe muhtaç binlerce insan var kirasını ödemek için çalışmak zorunda olan. Eskiden tek maaşla ev geçindirip ev alabilirken insanlar bugün maaşlı çalışanın araba alması bile çok zor. En ucuz araba 1 milyon, kredi diye bir şey de kalmadı.

  • Vatandaşlık maaşını ne zaman hesaplarımızdan alabiliriz? Dünya artık buraya doğru ilerliyor çalışmasak bile asgari vatandaşlık ücreti aylık yatırılması lazım ölmemek için gıda almak için vs.

  • Hayalim her şeyi dev makinelerin ürettiği bir dünya. Bizlerde tüketicileri olalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsansız fabrika da arıza yapar, güncelleme gerektirir vs. Elbette İnsan her zaman bir şekilde o fabrikada yer alacak ama çok çok daha az kişi ve daha az zaman diliminde. Dışarıdan da sürekli bir kontrol gerekecek illaki, sonuçta birinin cebine de para gireceğinden insan hep var olacak :D

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.