Şimdi Ara

Samsung 2.5' Harddisk Tamiri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bende 2-3 sene önce aldığım Samsung 2.5" External Hdd var.

Tam olarak bu model

Usb yuvası hdd'in bağlandığı noktadan koptu. 5 tane ufak lehim yeri var. Götürdüğüm bilgisayarcı bu lehimi yapamayacağını söyledi başka bir hdd kutusuna takmayı önerdi onu kabul ettim fakat daha sonra da bu samsung hdd'lerin başka bir hdd kutusuna takılamadığını söyledi. Hakikaten de incelediğimde hdd board'a yapışık bir biçimde duruyor ve bağlantı kablosu gibi bir şey yok.

Bu konuda bana yardımcı olabilecek var mı ? Nereye tamir ettirebilirim ya da başka ne yapılabilir.

HDD fiyatlarının yükseldiği şu dönemde bu arıza kötü oldu.

Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

Teşekkürler.

• başka birine götür derim. aynı sorunu ben de yaşadım. telefon tamircisine götürdüm. lehim yaptı ama tabi ki orjinali gibi sağlam olmadı. olsun hiç olmazsa içindeki verileri kurtardık .
  • nası yapışık anlayamadım tam olarak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_Turq

nası yapışık anlayamadım tam olarak?

Board'un üstüne yapışık bir ide kablosuna benzer bir kablo hdd'e bağlanıyor board'dan.

Götürdüğüm bilgisayarcı başka bir kutuya takılamaz bu kendi kutusu board'u lazım dedi yani.
  • aynisi benim basima geldi
    bi daha yaptirdim bi daha koptu

gittim 5 $ cin den hard drive kutusu siparis ettim

kutuya taktim hard drive i, 1 ay sonra da yere dustu bozuldu.

tamir ettirme
    yeni kutu al
    ama alacagin yeni kutu rugged olsun yani shock korumali, dahada bozulmas hard drive in

ben 4 . yu bozdum
  • Ayni dert bendede var bu hddler 2.5 dan biraz daha kucuk ve sata girisi yok direk board uzerinden veri aktarimi var degisik bir sistem var mi tamircisi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynısı sorun bende var samsugn un aptallığı kime sordunda direk usb board sitem yaptın bu kadar aptalca bir şey görmedim.

Çok hassas hemen kırılıyor. samsugn harici external disk alacaklar dikkatli olsun bu diskler her yönden tehlikeli diyelim ki diskini bozuldu veri kurtarmanız lazım nerden bulacaksınız o boarddan alığıma pişman oldun bilsem almazdım çok oldum ben laptop takmamyı düşünüyordum birde

kesinlikle normal sata disk olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dede17 -- 8 Şubat 2013; 21:03:49 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • EVEET ACİLEN BU KARTTAN BANA DA LAZIM aynen benim de usb kırıldı ve lehim yapmaya çalışırken mahvoldu sayılır harddisk önemli deil ama dosyalarımı kurtarmam gerekiyo yardımcı olunn lütfen..:((
  • quote:

Orijinalden alıntı: mami4890

EVEET ACİLEN BU KARTTAN BANA DA LAZIM aynen benim de usb kırıldı ve lehim yapmaya çalışırken mahvoldu sayılır harddisk önemli deil ama dosyalarımı kurtarmam gerekiyo yardımcı olunn lütfen..:((

Bende içindeki diski çıkarıp bilgisayara takacaktım. Sağolsun samsung usb kart takmış, birde çıkarırken bir smd kondansatörü kırmışım :D şimdi usb dede çalışmıyor gitti 1tb
    Eğer usb çalışmıyorsa internette şöyle bir şey buldum. Eğer bende çalştıramazsam bunu deneyeceğim

http://translate.google.com.tr/translate?sl=auto&tl=tr&js=n&prev=_t&hl=tr&ie=UTF-8&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fhabrahabr.ru%2Fsandbox%2F46620%2F

tabi sorumluluk tamamen uygulayana ait ben kabul etmem

• arkadaşım merhaba ;

Benim hard disk te aynı şekilde koptu ve içinde bir sürü veri var sence ne yapmam gerekiyor rica etsem detaylı anlatabilirmisin ,

Selamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: dede17

Aynısı sorun bende var samsugn un aptallığı kime sordunda direk usb board sitem yaptın bu kadar aptalca bir şey görmedim.

Çok hassas hemen kırılıyor. samsugn harici external disk alacaklar dikkatli olsun bu diskler her yönden tehlikeli diyelim ki diskini bozuldu veri kurtarmanız lazım nerden bulacaksınız o boarddan alığıma pişman oldun bilsem almazdım çok oldum ben laptop takmamyı düşünüyordum birde

senin hdd tamir edilebilir gibi gozukuyor.kopan usb parcanin yollari kopsa bile veriyolu eger bacakbaglantilari gorunur olan entegreye gidiyorsa entegrenin datasheet ine bakilarak cok ince bobinaj kablosu ile sorun giderilebilir.datasheetin ne oldugunu bile bilmeyen elektronikci piyasada bol miktarda mevcut.antalya da bulunuyorsaniz yardimci olabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: barisozkan

arkadaşım merhaba ;

Benim hard disk te aynı şekilde koptu ve içinde bir sürü veri var sence ne yapmam gerekiyor rica etsem detaylı anlatabilirmisin ,

Selamlar

antalyada iseniz yardimci olurum.acil ulasmak isterseniz nick imdeki mail adresinden ulasabilirsiniz.maillerime anlik bakiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: maxuma@ya.ru

quote:

Orijinalden alıntı: dede17

Aynısı sorun bende var samsugn un aptallığı kime sordunda direk usb board sitem yaptın bu kadar aptalca bir şey görmedim.

senin hdd tamir edilebilir gibi gozukuyor.kopan usb parcanin yollari kopsa bile veriyolu eger bacakbaglantilari gorunur olan entegreye gidiyorsa entegrenin datasheet ine bakilarak cok ince bobinaj kablosu ile sorun giderilebilir.datasheetin ne oldugunu bile bilmeyen elektronikci piyasada bol miktarda mevcut.antalya da bulunuyorsaniz yardimci olabilirim.

usda hiç bunlarla uğraşma temiz bişey istiyorsan

a data nın shocck proof hhh leri var usb

yada şoka dayanıklı kutu al

ama en sağlamını al

http://www.billionton.com/english/product01-3.aspx?ParentID=11&id=92

17 dolara kadar düşmüş kalite usb hdd kutuları

gittim 5 dolara aldım ucuz diye yeri düştü bozuldu
    alsaydım 17 dolara hala kullanıyor olurdum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caligula -- 9 Mayıs 2013; 4:02:00 >

• şu anki amaç yeni bir harddisk almak değil sadece tamir ve resimde görüldüğü kadarıyla 2dk lık işi var.
    hdd kutusundan bahsetmişsiniz ama arkaadaşın elindeki hardddisk direk usb çıkışlı.sata veya ide çıkışlı değil
  • Merhaba arkadaşım baya bir siteye giremediğimden dönemedim kusura bakma ,ben Antalya'da yaşamıyorum Bursa'da yaşıyorum o yüzden irtibat kuramadım .Arkadaşım benim sorun halen devam ediyor konu hakkında varmı bir gelişme ben bu disk içindeki verilerimi nasıl alabilirim @maxuma@ya.ru
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisozkan

Merhaba arkadaşım baya bir siteye giremediğimden dönemedim kusura bakma ,ben Antalya'da yaşamıyorum Bursa'da yaşıyorum o yüzden irtibat kuramadım .Arkadaşım benim sorun halen devam ediyor konu hakkında varmı bir gelişme ben bu disk içindeki verilerimi nasıl alabilirim @maxuma@ya.ru

Bulunduğunuz yerdeki cep telefonu tamircileri kesinlikle yapar.onlardan birine götürünüz

• quote:

Orijinalden alıntı: gezgin

quote:

Orijinalden alıntı: mami4890

EVEET ACİLEN BU KARTTAN BANA DA LAZIM aynen benim de usb kırıldı ve lehim yapmaya çalışırken mahvoldu sayılır harddisk önemli deil ama dosyalarımı kurtarmam gerekiyo yardımcı olunn lütfen..:((

Bende içindeki diski çıkarıp bilgisayara takacaktım. Sağolsun samsung usb kart takmış, birde çıkarırken bir smd kondansatörü kırmışım :D şimdi usb dede çalışmıyor gitti 1tb
    Eğer usb çalışmıyorsa internette şöyle bir şey buldum. Eğer bende çalştıramazsam bunu deneyeceğim

http://translate.google.com.tr/translate?sl=auto&tl=tr&js=n&prev=_t&hl=tr&ie=UTF-8&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fhabrahabr.ru%2Fsandbox%2F46620%2F

tabi sorumluluk tamamen uygulayana ait ben kabul etmem

Uygulama kesinlikle işe yarar ama sata uçlarinin bulundugu yere qtılan kablo ile usb cevirici entegreye giden yollar ayrılmalı diye dusunuyorum yoksa her ikiside veri işleyemeZ

• Arkadaşlar bende de 2.5 samsung m3 1tb usb 3.0 hdd var çalışıyordu dün bugün taktım donanım olarak görüyor ama harddskin içeriği gözükmüyor ismi gözüküyor harddiskn ama ne bicimlendrme ne başka bisi yapıyor pc yi yavaslatio içinde yılların verisi var kurtarmam gerekiyor garantiye gönderelim dedi aldığım yer dedim yenisi ile değişim yapılmasın onarım yapılsın onu ben birşey söyleyemem diyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.