Şimdi Ara

Şampiyona göre item seçimi hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İtem seçimini nasıl yapıyorsunuz birazdan örnekler vereceğim yeni oyuncu sayılırım ondan dolayı tam mantığı yok bunun, aydınlatırsanız sevinirim.

Mesela top veya jungle hero'ları. Nasus veya Udyr oynarken rehberlerde falan Sunfire Cape alınmıyor ama diğer tankların çoğuna bu item alınıyor.

- Yani Frozen Heart, Frozen Mallet veya Sunfire bunlar neye göre seçilir?

-Bir de adc oynanırken Static Shiv/Phantom dancer ve Botrk/Bt tercihi neye göre yapılır?

-Aynı şekilde bazı mid oyuncuları dfg alıyor bazıları almıyor bunun nedeni?

• Tank herolarda item seçerken rakibe göre seçersin. Mr lazımsa buna göre armor lazımsa buna göre gibi. Belli bir mantığı yok yani rakibe göre karar verip seçiyorsun.

Takımda cc eksiği varsa cc veren itemler seçiyorsun bu açığı kapatmak için.

Statik ile pd tercihide iki şekilde oluyor.Takımının push yapma özelliği bazen olmuyor bu açığı kapatmak için tercih etmek zorunda kalıyorsun mid game için. İkinci olarakta oyunda geriye düşüyorsun veya paran ona yettiği için statik alıyorsun.

Botrk-bt tercihi biraz değişken. Bazen rakibin çok fazla hp kasacağını düşünüp botrk alıyorsun, bazen geriye düşüyorsun 1550 gold tamamlayamadığın için botrk alıyorsun parçaları daha ucuz olduğu için.Son olarakta vayne tristana gibi herolarla botrk çok uyumlu bu nedenle alıyorsun.Btde daha çok varus, graves gibi skillleri ile fazla vuran herolara tercih ediliyor genelde.

Dfg aslında öne geçen tüm mid herolarına alınabilir abes olmaz.Asıl amacı bir heroyu aradan alıp çıkabilmek bu nedenle buna uygun herolara tercih ediliyor. Ahri,leblanc gibi..

• Konuyu okumadım ama okudukdan sonra editleyeceğim.

Eğer şampiyona göre item seçimini bilmek istiyorsan bir örnek verebilirim:

Mesela solo top da pantheon oynuyorum. Karşıma volibear geldi. Bana her 3 vuruştan sonra ısırıyor. Bende bu 3 vuruşu onun için biraz daha zahmetli yapabilmek için randuin kasabilirim.

Yada midde bir annie oyuncusu olarak rakibim zed için zhonya kasarak ultisini counterlarım.

dfg bir anda çok yüksek hasarlar vurabilen champlar için alınabilir. Mesela veigarın ultisi olsun, leblanc ın kombosu olsun, annie nin ultisi olsun...

Botrk daha çok karşı takımda can kasmaya çalışan(mundo volibear amumu vb) champlar için adc ler çıkabilir. Bt ise eğer bu saydığım champlardan yok ise alınabilir.
    Statik daha ucuz olduğu ve farm yapmak için pasifi uygun olduğu için seçilebilir. Ama phantom dancer bana göre çok çok çok daha etkili bir item.(pahalı olması dezavantajı)

mesela nasus oynuyorsun diyelim. frozen mallet mi yoksa sunfire mı diye düşünüyor olabilirsin. Eğer takımında nait-seju gibi jungle champları varsa sunfire alıp ulti ile birlikte çok güzel bir sinerji yakalayabilirsin. Onun dışında frozen mallet alıp rakip takımdaki master yi jax tryn aatrox vayne gibi champların saldırı hızlarını düşürebilirsin.

• aldığın itemın heron ile bir sinerji içinde olması lazım. aşağı yukar her item her heroda işe yarıyor ama ne kadar verimle, mesele bu.

örneğin nashor's tooth kayle için vazgeçilmez bir item iken bir xeratha pek de gerekli değil. xerath da bu itemdan faydalanabilir ancak fiyat/verim oranı yerlerde olur.

sunfireı tank rolündeki herkese kasabilirsin, tank rolünde olmayanlara da kasabilirsin. nasus ve udyr için gayet iyi bir item bu arada, ancak udyrdan yana tercihin randuin olursa daha çok verim alırsın.

- frozen heart, mallet vb. seçimini yaparken önce kendi heronu sonra da karşı tarafı incelemen gerekli. örneğin ultisindeki ittirme dışında herhangi bir CC si olmayan shyvana için CC atan itemlar daha öncelikli alınabilir

- statikk shiv/phantom konusunda shivv tüm oyun boyunca açık ara daha iyi bir item, ancak full build olduğunuz aman phantom dancer bir nebze daha etkili oluyor. Botrk/Bt ise baya farklı itemlar açıkçası, skilleri AD den yüksek oranda yararlanan bir champe (örneğin Riven) genellikle Bt daha iyi

- burst atan, yani hasarını bir anda kusan herolara DFG daha iyi bir seçim. alınıp alınmamasının net bir kıstası da yok açıkçası

• quote:

Orijinalden alıntı: fatih789

Konuyu okumadım ama okudukdan sonra editleyeceğim.

Mesela solo top da pantheon oynuyorum. Karşıma volibear geldi. Bana her 3 vuruştan sonra ısırıyor. Bende bu 3 vuruşu onun için biraz daha zahmetli yapabilmek için randuin kasabilirim.

Yada midde bir annie oyuncusu olarak rakibim zed için zhonya kasarak ultisini counterlarım.

dfg bir anda çok yüksek hasarlar vurabilen champlar için alınabilir. Mesela veigarın ultisi olsun, leblanc ın kombosu olsun, annie nin ultisi olsun...

Botrk daha çok karşı takımda can kasmaya çalışan(mundo volibear amumu vb) champlar için adc ler çıkabilir. Bt ise eğer bu saydığım champlardan yok ise alınabilir.
    Statik daha ucuz olduğu ve farm yapmak için pasifi uygun olduğu için seçilebilir. Ama phantom dancer bana göre çok çok çok daha etkili bir item.(pahalı olması dezavantajı)

mesela nasus oynuyorsun diyelim. frozen mallet mi yoksa sunfire mı diye düşünüyor olabilirsin. Eğer takımında nait-seju gibi jungle champları varsa sunfire alıp ulti ile birlikte çok güzel bir sinerji yakalayabilirsin. Onun dışında frozen mallet alıp rakip takımdaki master yi jax tryn aatrox vayne gibi champların saldırı hızlarını düşürebilirsin.

frozen mallet saldırı hızı düşürmez frozen heart düşürür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yararlı bir konu

Arkadaşların da dediği gibi farklı şampiyonların farklı ihtiyaçları olur.Hatta aynı şampiyon bile farklı itemlere ihtiyaç duyabilir.Takımın ap-ad dengesine,tank ihtiyacına vs. göre farklı itemler alırsın.
  • Frozen heart ve sunfire cap itemları abi ikisininde mantığı farklı. frozen heart aldığın şampiyon önde duran bir şampiyon oluyor. bir kaç hero hariç. mesela frozen heart mana verdiği için Ryze'ada yapılabiliyor.
    Sunfire genelde daha hızlı koridor ittirmek için kullanılır. Early game'de bir çok solo top oyuncusu/karakteri tercih eder ki gerçekten koridor ittirme de çok işine yarar. Mesela Shen gibi sadece single target atak yapan bir şampiyon varsa elinde sunfire ile çok daha rahat minion'ları ittirip koridordan zaman kazanabilirsin.
    diğer itemları arkadaşlar güzelce açıklamış zaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ilk item laneinde karşına gelen adama göre alınır.ad ise armor,ap ise mr.
    2. item takıma göre.

fazla bi olayı yok açıkcası.
  • Sunfire early-mid game itemidir . Gidipte dakika 30dan sonra sunfire alırsan paranı çöp etmiş olursun. Daha çok shen , amumu , malphite gibi doğal tank olan herolara iyi gidiyor sonuçta fightın merkezinde kalman gerekiyor ve iyi de damage atıyorsun . Shen gibi push yapmak zorunda olan herolara core. Udyr ile eğer phoenix yaparsan core dmg için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tesla troll

quote:

Orijinalden alıntı: fatih789

Konuyu okumadım ama okudukdan sonra editleyeceğim.

frozen mallet saldırı hızı düşürmez frozen heart düşürür

düzelttigin için teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.