Saltanatın kaldırılmasının üzerinden 103 yıl geçti.
-
-
Lozan'ın üzerinden 101 yıl geçti.
Hani şahlanıyorduk paklanıyorduk? İslamcı şahsiyetler?
101 yılda yerlı mıllıler ile şahlandık
motorsuz koreli yerlı mıllı jetimiz havalarda
motorsuz şanzıman ürettiğimiz yerlı mıllı agusta westland w234 gökbey göklerde
alman motorlu çinli şasesli çinli bataryalı yerlı ve mıllı arabamnız da yollarda
bitti mi?
hayır!
300 milyar meşrutiyetimiz için haraç ödediğimiz amerika'ya verdiğimiz nadir toprak elementlerimiz de yerlı ve mıllı olarak göklerde!
şahlanan lozan'dan kurtulmuş Türkiye!
_____________________________ -
Saltanat kalktı şimdi aşiret ülkeyi ele geçirdi. Saltanatta en azından meclis vardı padişahla alakası olmayan şimdi herşey aşiret reisine bağlı oldu ...
Meclis bombalandı halkın çoğunun umrunda bile olmadı ( umrunda olsa milyonlarca kişi meclise giderdi ) hatta memnun bile olmuş olabilirler Birde nerde beleşci torpilli adam varsa vekil olmuştu şoförden tut damada akrabaya kadar vekillikten geçinen tipler. Yıkık binayı Avrupa Birliği ve başka ülke temsilcilerine gösterdiler utanmadan CHP'liler de 5 yıl yüksek maaş 2 yıl vekillikle beleş emeklilikleri ziyan olmasın diye ilk önce meclise gelenlerden oldular
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 2 Kasım 2025; 6:12:27 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Demokratik Değişim Hareketi. Demokratik seçimler için 41 ilde 2000 kişi gerekiyor CHP-iyi parti demokrasi için adım atmazsa seçimlere girebilecek parti kurmalıyız -
Saltanatta meclis vardı dediğin olay .
Meclis 1908'de padişahın devrilmesi ile açıldı. 1920'de ise ortadan kalktı.
1877-78'deki kısacık dönemi saymazsak 600 yıllık saltanat tarihinde 12 yıl meclis var zaten sonunda devlette yıkılıyor.
Not : Saltanat eğitilmiş ve dünyadan haberdar toplumlarda çalışacak bir düzen değildir.
Saltanatın sağlıklı biçimde islemesi halkın yüzde 98inin örgün eğitim almama ve dunyada neler döndüğünü bilmeme anlamında cahil kalmasına bağlıdır. Yoksa ortalık karışır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 2 Kasım 2025; 6:51:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes. -
İngiltere İspanya İsveç Belçika Hollanda gibi ülkelerde saltanat vardır ..RTE bizde başkanlık sistemi gelmeden önce İngiltere'yi yarı başkanlık sistemi olarak gördüğünü söyleyen gazete haberleri vardır.... Türkiye'de referandum 2017 tartışmasında buna değinmiştim ama geldiğimiz nokta padişahlık sisteminden geride olduğumuz eğer seçimle başkan değişebilirse ne âlâ ama seçimle padişah değişmiyorsa yerimiz fatih Altaylı 'nin yanında olmaması ancak tesadüflere bağlıdır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Demokratik Değişim Hareketi. Demokratik seçimler için 41 ilde 2000 kişi gerekiyor CHP-iyi parti demokrasi için adım atmazsa seçimlere girebilecek parti kurmalıyız
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
Hızlı