Şimdi Ara

Salonlardaki ölçüm aletleri üzerine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hepinizin bildiği üzere bazı spor salonlarında insanların fitness seviyesini ölçmek için kullanılan çeşitli ölçüm aletleri var. Genellikle elektrik verip aldığı değerleri kendi veri bankasıyla karşılaştıraran bu sistemlerin verdiği bilgiler ne derece doğru acaba?

Örneğin ben dün spor salonundaki alette ölçüm yaptırdım. 187 boy 86.8 kilo 29 yaş için aşet BMI 24.8 – BMR için 2219kcal (bunda sorun yok biraz egzersizden sonra ölçtürebildiğim için yüksek çıktı) FAT% 12.6 Fat mass 10.9 kg, FFM ise 75.9kg çıktı. Bacaklar 11.5kg kas kollar 4.5kg kas gövde 40.3 kg kas çıktı.

Bu sabah iş yerindeki revirdeki alette yaptırdığım ölçümde 188 boy 89,8kg BMI 25.4 iskelet kas yüzdesi 38.2 vücut yağı %20,9 İç yağ % 7 çıktı BMR is 1888kcal çıktı.

Yani iki ölçüm arasında dağlar var. Var mı görüşü & yorumu & tecrübesi olan…

• quote:

Orijinalden alıntı: kuros

Merhaba;

Hepinizin bildiği üzere bazı spor salonlarında insanların fitness seviyesini ölçmek için kullanılan çeşitli ölçüm aletleri var. Genellikle elektrik verip aldığı değerleri kendi veri bankasıyla karşılaştıraran bu sistemlerin verdiği bilgiler ne derece doğru acaba?

Örneğin ben dün spor salonundaki alette ölçüm yaptırdım. 187 boy 86.8 kilo 29 yaş için aşet BMI 24.8 – BMR için 2219kcal (bunda sorun yok biraz egzersizden sonra ölçtürebildiğim için yüksek çıktı) FAT% 12.6 Fat mass 10.9 kg, FFM ise 75.9kg çıktı. Bacaklar 11.5kg kas kollar 4.5kg kas gövde 40.3 kg kas çıktı.

Bu sabah iş yerindeki revirdeki alette yaptırdığım ölçümde 188 boy 89,8kg BMI 25.4 iskelet kas yüzdesi 38.2 vücut yağı %20,9 İç yağ % 7 çıktı BMR is 1888kcal çıktı.

Yani iki ölçüm arasında dağlar var. Var mı görüşü & yorumu & tecrübesi olan…

Antremandan sonra yaptıysan fark olması doğal dostum. Bende cumartesi ölçüm yaptırdım 1 dk bisiklete sadece 3 kere pedal çevirdim hepsi bu. Dedim hocam ölçüm yapıcaktık hocada bisiklete bindin mi dedi 1 dk oda fazla değil hocam dedim. Beni 30 dk dinlendirdi ondan sonra ölçüm aldı dostum.

• BMRa lazfım yok dediğim gibi. ama body fat birinde %12 diğerinde %21 neredeyse iki kat fark var. Heart rate change den ötürü bu kadar fark nasıl olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.