Şimdi Ara

Salondaki Hocamın yazdığı Hacim Programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1 ay önce hocamın benim için yazdığı Hacim için olan programı şimdi sizinle paylaşıcam.. Haftada 5gün arka arkaya gidip 2 gün dinlenme şeklindeydi,bende güvenemediğim için hiç bu programa başlamamıştım,şimdi deneyimli arkadaşlarla bu programı değerlendirmek istiyorum,fikirlerinizi ve düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum .. Sizce hocamız benim fiziğime bakarak mı yapmıştır bu programı? Yoksa öylesine mi,gerçi hocayla aramdaki muhabbet ve dialogta çok samimi ve iyi.. Ama işte bilmiyorum 5 gün arka arkaya gitmeyi yanlış hisettim =)

Salondaki Hocamın yazdığı Hacim Programı

Omuz ve Sırt hareketlerindeki Enseye press olan hareketleri çıkarttığımızı düşünün ..

• 2 defa önkol antremanına gerek yok ilk onca o nu tek güne düşür.
    Karın için ayrıca zaman harcama ,anreman sonlarında kısa karın çalışması yap.
    5 gün çok fazla ,çok yorar .
    3 e düşür.
    1 gün antreman 1 gün dinlenme şeklinde
    ayrıca bacak bana çok ağır geldi.
    4x12 nedir ya..
  • Zaten şuan bu programı uygulamıyorum,hiçte uygulamadım,1 gün gidip 1 gün dinleniyorum.Bu yüzden konu açtım değerlendirelim diye =) Ama yakın zamanda yine program değiştirmek istiyorum..
  • bacak çalışması çok saçma hiç tek başına hamstring çalıştıran hareket yok lunge yerine leg curl yap bence. sırtta da barbell row ile dumbell row temelde aynı hareketler ikisini birden yapmak saçma. triceps programı ne öyle hiçbir şey anlamadım dumbell ext. bar ext. one arm ext.
  • İşte hareketler (tekrar + set) ve antrenman günleri konusunda bu yüzden kafam çok karışık.. Hani Salona yazılıyorum,hocanın verdiği program böyle,tecrübem olmasa bile bana bile saçma gelmişti bu program.. Hani her bölgeyi tek güne bölse anlıyabilirim haftada yine 1 bölgeyi 1 kez çalışmış olucaktım,ama bu gerçekten fazla bencede ..

Sizin önerilerinize ve yardımınıza ihtiyacım var açıkçası =)
  • göğüsten incline ve makinayı çıkart, + biceps = A
    deadlift + dambıl row + lat + istersen kürek ve triceps (push down + lying + one arm) = B
    bacak (squat + press + leg ext + leg curl + istersen kalf) ve omuzu birleştirip 1 gün = C ( omuzda military press s.machine press lateral front ve trapez istersen upright)
    mideyi her ant sonu 2-3 hareket yap

pazartesi A
    salı B
    çarşamba C
    perşembe off
    cuma cmt pazar aynı

yada pzt A
    salı off
    çarş B
    perş off
    cuma C
    cmt pazar off

hangisini beğenirsen

hepsi 4x8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir.ksk -- 7 Haziran 2013; 15:06:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sserkaan

2 defa önkol antremanına gerek yok ilk onca o nu tek güne düşür.
    Karın için ayrıca zaman harcama ,anreman sonlarında kısa karın çalışması yap.
    5 gün çok fazla ,çok yorar .
    3 e düşür.
    1 gün antreman 1 gün dinlenme şeklinde
    ayrıca bacak bana çok ağır geldi.
    4x12 nedir ya..

4x12 olmasada buna yakin bir programim var

squat Pyramid şeklinde 2 set 30 30 tam squat ardından pramit 90 kgye kadar yarım olarak

ardından 4 set calf oda piramit

leg extension 4 piramit sonrasında leg curl

bu çalışma 35 dk sürüyor ve ardından biceps çalışmaya mecalim kalmıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlk programı yapsam pazar günü yine C antrenmanından sonra Off koymadan pazartesi yine A ya başlamak kötü olmucak mı? Ayrıca 5 gün boyunca tek tek bölge bölge çalışmanın ne gibi faydası yada eksi yönleri olur? Yada bu ilk programı çalışmanın ne gibi faydası yada eksi yönleri olur? Olay sıkılaşmak değil,hacim ..

Birde merak ediyorum halen daha cardio yapmaya devam etmelimiyim? 1.89 boy 84 kilodan 79 a düştüm zaten 2.5 ayda yağ yakarken.. ? Yoksa ağırlık antrenmanları olduğu gün 10 dk 5.0 da yürüyüş mü yapıyım ısınma amaçlı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frank08

İlk programı yapsam pazar günü yine C antrenmanından sonra Off koymadan pazartesi yine A ya başlamak kötü olmucak mı? Ayrıca 5 gün boyunca tek tek bölge bölge çalışmanın ne gibi faydası yada eksi yönleri olur? Yada bu ilk programı çalışmanın ne gibi faydası yada eksi yönleri olur? Olay sıkılaşmak değil,hacim ..

Birde merak ediyorum halen daha cardio yapmaya devam etmelimiyim? 1.89 boy 84 kilodan 79 a düştüm zaten 2.5 ayda yağ yakarken.. ? Yoksa ağırlık antrenmanları olduğu gün 10 dk 5.0 da yürüyüş mü yapıyım ısınma amaçlı?

yazdıklarım zaten hacime yönelik

kardiyoya kendin karar vermelisin yağ oranından memnunsan tabiki yapmana gerek yok
  • Peki tüm hareketleri 4x8 demişin,hacim için genellikle piramit sistemi daha çok öneriyorlar ? Özellikle Bench Press te bunu çok uyguluyorlar? Bence tekrar sayıları bazı bölge ve hareketlere göre değiştirilmeli diye düşünüyorum?
  • ben hep 4x8 yaparım çokta iyi verim alırım

sen deneyerek bulabilirsin hangisi daha iyi daha kötü
  • Peki aynı ağırlıklarla mı yapıyorsun hep 4x8 ? Yoksa ağırlığı yükseltsende 8 tekrar çıkartabiliyormusun?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.