Köpek saldırıcaksa ne yapar ? Nasıl anlarsınız ? Yada niçin saldırır ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Saldıran köpek nasıl anlaşılır ?

-
-
Havlar yada dişini gösterir bölgesine girersen saldırır yada tehdit altında hissettirirsen
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
"Havlayan köpek ısırmaz"
-
Havlayan köpeğin üstüne gittiniz mi
Şimdi bir veteriner hekim olarak şunları söylemek istiyorum : Eğer ki yolda gördüğünüz bir köpek size doğru havlıyor ise öncelikle sakın sağa sola kaçmayın. Oyun oynadığınızı düşünür ya da doğası gereği sizi av olarak görür. Köpeğin size doğru gelmesine müsaade edin. Sonra baktınız size karşı tedirgin bakıyor ve gelip gelmeme arasında kalıyorsa o köpek saldırmaz. Ama baktınız direkt bacağınızı kaptı koparmaya çalışıyor, ozmn o köpek saldıracaktir. İyi günler
olm bacağımı kaptıysa zaten saldırıyordur. peki saldırıyorsa yapabileceğimiz en iyi şey ne köpeği etkisiz hale getirebilmek için. gözlere saldırmak iyi bir fikir mi
-
Katiyen yanlıştır. Sizde onun doğasına göre haraket edeceksiniz. Direkt olarak boynunu ağzınız ile kapın ve hırlayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gülüncetipsizolanadam -- 8 Ağustos 2022; 13:55:41 >
Elini uzatıp biraz salla ağzına doğru. Kaparsa saldırgandır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
olm benim diş genetiğim kötü ekmeğin kenarını ısırınca dişim ağrıyo başka taktik ver
-
Toto deliğine parmak at
ya hoşuna giderse
-
Köpek kovucu var özel bir frekansta ses üreten ona bakın
Genelde dikkatlice bakıp yalanmaya başladıysa saldırıya hazırlanıyor köpekler.
-
Yanlış, havlıyorsa ısırmaz. Isıracak köpek sessiz arkadan gelir. Veya önünde ise önce hırlar üstüne koşar, belki üstüne koşarken bir miktar havlar. Ama ısıracak köpek uzaktan havlamaya başlamaz.
-
Bir ara çocukken ben ekmek almaya bakkala gitmiştim eve dönerken bizim komşunun köpeğine tellerden bakan başka bir köpek vardı yanından geçerken havladı ve beni kovaladı oradan geçenler sayesinde kurtuldum
neye inanayım şimdi
Kovalamış saldırmamış. Her kovalayan köpek ısırmıyor. Ben ısırma bakımından ele aldım. Mesela kaçmadan yerinde dursan ısırmayacak.
-
Yaklaşık 20 sene önce amcamların bahçedeki köpek zinciri koparıp boşanmış bende bağlı sanıyorum sabahın köründe saat 6 gibi hava yeni aydınlanıyor o zaman bir yere gitmem gerekti.
Dışarı çıktım gidiyorum baktım köpek boş geziyor eve koşsam aradaki farkı kapatır zaten saldırır sakin kalmaya çalıştım ama olmadı havlayarak koştu üzerime 2-3 metre kala üzerime bir atladı köpekle mücadele ediyorum o arada sırtüstü yere düştüm.
Köpek ısırmaya çalışıyor ama tekme yumruk ne denk gelirse diye sallıyorum o esnada köpeğin kulağı elime geldi kulağının dibinden sımsıkı tuttum ama bir yandanda feryat figan bağırıyorum.
Amcam sesimi duymuş çıktı dışarı pijamalarla hemen olaya müdahale etti geldi köpeği tuttu ben sağıma soluma baktım bişey yok gideceğim yöne doğru arkama baka baka yürüyorum şöyle bir 40-50 metre uzaklaştım baktım köpek amcamın elinden kurtulmuş bana doğru koşuyor bende tabanları yağladım.
Neyseki kendimi güvenli bir yere attım sonra köpek döndü gitti.
Aradan 1 saat sonra baktım sağ dizimde bir acı var pantolonun dizine baktım delik paçayı sıyırdım bi baktım sağ dize 3 tane diş geçirmiş ama kanamamış nedense.
Hemen hastaneye gittik dedik durum böyle böyle 3 er gün arayla 3 kez kuduz aşısı vurdular ne olur olmaz diye.
Sonrasındada ne kuduz oldum nede köpek kuduzdan öldü hiç bişey olmadı.
Lafın kısası köpekle boğuşma kaçınılmazsa kulağını denk getirirsen dibinden sıkıca tut kendinden uzaklaştır tut ağzını sana yaklaştırma.
Buda böyle bir anımdır..
-
O zaman hayvan tecavüzüne girer hocam aman diyim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X