Şimdi Ara

SAKIN KIŞ LASTİĞİ ALMA! - Detaylı çok beğendiğim bir makale... Okumanızı Tavsiye ederim. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
3
Favori
14.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Şuan tarih 5 aralık ve Ankarada değil kış belirtisi bile yok gündüz t-shirtle bile gezebiliyoruz bazen, kışlar artık eskisi gibide değil ki kar sene içinde ancak 3 yada 4 kez yağıyor oda hemen eriyip gidiyor, ben kış lastiği takmayı düşünmüyorum çünki Ankara artık kardan çok yağmur alıyor zaten yağmurdada kış lastikleri diğerlerinde göre daha iyi sonuç çıkarmıyor, evet belki biraz risk alıyorum ama 3-4 kez yağacak kar içinde 700-800TL vermek istemiyorum, ayrıca hava sıcaklığıda geceleri belkide, gündüzleri 7 derecinde pek altına düşmüyor, kar yağarsa biraz daha dikkatli olurum idare ederim diye düşünüyorum...
  • Kar lastiği alıp da 4x4 gibi dolasmıyıcan tabi

    Güvenlik önemli
  • Bir yıllık zortlak konu.. Güzel
  • Kar ya da kış lastiğine bazen sadece 1 kez ihtiyaç duyuluyor ama yerine göre hayat kurtarıyor yerine göre cana da mala da gelmesini engelliyor.

    Ben de Ankaradayım ve de iki aracımıza da kar lastiği taktırırıım.

    Zaten ev yüksekte olduğundan kışın araç çıkmaz kar lastiksiz.
  • Sayın alisağlam,


    yazıyı beğenerek okudum.. fakat sonra sizin bu lastiklerin satışını yapan birisi olduğunuzu gördüm.. bakın bu ülkede birçok kişi ekonomik sıkıntılar yaşamakta.. araba dediğimiz şey bizler için artık çok masraflı olmaya başladı.. çoğumuz lpg taktırdı aracına ve insanlar arabayı kullanmadan önce kırk kere düşünür hale geldiler.. İstanbul gibi bir yerde ben kış lastiğinin hala daha lüks olduğunu düşünüyorum. özellikle kış lastiklerinin fiyatlarının normalden daha pahalı olduğunu düşünürsek ve bu lastiklerin depolanmasının da çok büyük sıkıntı olduğunu hatırlarsak ve de 3 kuruş para ile minimum gider ile yaşamaya çalışan çoğunluğu hatırlarsak bence de hala bu lastikler lüks.. aracınızın kaskosu,trafik sigortası da olsa karlı ve buzlu koşullarda araç kullanmayı çok riskli buluyorum.eskiden Kanada gibi bir yerde yaşamış olmama rağmen kendi ülkemde aracımla karlı bir havada ve buzlu yolda trafiğe çıkacak kadar cesur değilim.siz istediğiniz kadar iyi sürücü olun, refleksleriniz ne kadar iyi olursa olsun sonuçta çok büyük bir ihtimal ile tedbirsiz ve düşüncesiz birisi size zarar verebilir.. bence bu büyük bir kumardır ve bu kumara hiç gerek yok.. ama ileride T.C hükümeti olur da gerekli yerlerde kış lastiğini mecbur kılarsa ve gerekli düzenlemeleri yapar ve insanlar da biraz daha bilinçlenirse birşeyler değişebilir.. ama bence bu günler yakın değil.. sakın bana kızmayın siz de neticede satış yapmak ve insanlar bilinçlensin istiyorsunuz ama bu da şu anda zor görünüyor.. Türkiyede bazıları kabul etmese de ekonomik bir buhran var.. büyük bir kesimi etkileyen bir buhran..




  • kışın arabanız lastiklerini biraz indirin.
    alın size yere daha çok temas alın size en iyi kış lastigi
  • Kış lastiği, kış mevsimi boyunca mutlaka kullanılmalı. Özellikle İstanbulda kötü hava koşulları, kaygan yollar malum.. Kar geliyormuş haftasonu, buyüzden bende lastiklerimi değiştirdim. Çünkü ailemle seyahate çıkıyorum bu haftasonu, artık içim rahat. Ben buradan yararlanmıştım, inceleyebilirsiniz isterseniz.
    http://bridgestone.com.tr/urunler/otomobil/lm30-lm30-11/
  • İstanbul' da kış lastiğinin gerekliliği; kullanım alışkanlıklarına göre değişebilir..Aracını günlük kullanma durumunda olanlar ve kışın sık sık uzun yol yapanların tercih etmeleri yerinde olur.
    Ancak şunu söylemeliyim ki;geçen kış kar yağdığında, işleri gereği devamlı trafikte olan taksilerin bu konudaki bilinçsizliğini görme imkanım oldu..
    %90' ında kış lastiği yoktu..Şehir içinde, rampa olan yerlerde çok sorun yaşadılar.
    Albea,Clio,Accent gibi taksi olarak kullanılan, standart araçlarda bir takım kış lastiği bulundurmanın maliyeti ne kadar olabilir ki..?Kalitesine göre, ortalama 300-370 tl..Taksilerin kazançları düşünüldüğünde, kesinlikle lüks değil önemli bir ihtiyaç.
    Türkiye'de,gelecekte bu konu ile ilgili yasal bir düzenlemeye gidilecekse bu araçlardan başlanmalı..Hem şehir içi trafikte bulundukları süre, hem de karlı günlerde ulaşımda üstlendikleri önemli rol bakımından..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: K.MARX

    kışın arabanız lastiklerini biraz indirin.
    alın size yere daha çok temas alın size en iyi kış lastigi




    ŞAKA DİMİ BU?

    hiçbir lastik düşük basınçla kullanılmamalı

    kar yagdıgında 1 hafta araba kullanmam diyorsanız , şehirdışına çıkmıyorsanız, kıt kanaat geçiniyorsanız almayın

    arabam olmadan asla, yaz kış gezerim,nereye para harcamıyorum ki diyorsanız alın bence:))

    uludağa çıkarken kar lastigi takmamış range roverların yanından tazı gibi geçmek için de alın:)

    istanbulda kış lastigine çok kısa aralıkta ihtiyaç oluyor toplamda bir lastigi 4 yılda 10.000-20.000 km kullanacaksam aracı limitlerde kullanmayacaksan yerli kış lastigi yada ucuz ............

    hızlı ve çok kilometre yapacaksamda markalı ödüllü lastigi tercih ederim.




  • benim aracın lastikleri;
    205/55/16 (yaz)
    185/65/15 (kış)
    karlı-buzlu havalarda taban daraltmak ve ona göre kış lastiği almak daha mantıklı
  • güzel yazı olmuş teşekkürler

    hazır konuya girmişken bir de kullanıcı yorumu almak isterim

    175/65/R15 için hangi marka önerrisiniz?
    goodyear ug8 / lassa snoways / Bridgestone LM30 / Petlas 175/65R15 Snowmaster / Michelin Alpin A4
  • Güzel paylaşım. Teşekkürler.
  • Bazı itirazlar var. Bir kısmını ben de haklı buluyorum.

    Yazı çok güzel ama bayiler bu ülkeye dört mevsimlik lastikleri de tanıtırlarsa büyük bir hizmet etmiş olurlar. Kıyı bölgelerinin büyük bir kısmında ve güneyde lastikleri yaz-kış ayırmaya gerek yok.

    Dört mevsimlik lastiklerin ABD'de DOT, Avrupa'da CE standartları var. İkonları var. Sınıfları var. Testleri var. Kendi standartarını geliştirmiş, İsveç hariç bütün gelişmiş ülkeler kışın kullanımını da kabul ediyorlar. İsveç de, güney limanları yılın ~150 günü çalışabilen, arktik dairenin kuzeyine çıkan yerleşim bölgeleri olan bir ülke. Orada kar, kış değil en güneyi dahil direkt buzla uğraşıyorlar.

    Bayiler önce bütün yaz lastiklerine "dört mevsimlik" diyerek senelerce güzel güzel yalan söylediler (bu kısmı neden atlıyoruz). Şimdi de herkese bir çift lstik daha satmak imkanı çıkınca doğrucu oldular.

    O halde radyal lastiklerin sökülüp takılma sırasında ne kadar zarar gördüklerini, üreticilerin bunu nasıl tavisye etmediklerini, havası alınmış bir ambalajda beklemedikleri sürece 6 ayda yüzeylerinin ne kadar sertleştiğini, sonraki ilk kullanımda ne kadar riskli olduklarını, lastiklerin devamlı kullanmak için tasarlandıklarını da anlatsınlar. Montaj hatalarından gerçekleşen kayıpları da -bir zahmet- araştırsınlar. Değişim de bir işlemdir, her işlem gibi kendi risklerini barındırır. Bu tercih risk bakımından bir kar/zarar hesabıdır.

    Yazın yaz yağmurlarında İstanbul'un trafiği birbirine girmiyor mu? Yazın yaz lastikleri her bölgede güvenli mi? Az mesafe yapanlar için o ucuz, sert yaz lastikleri "dört mevsimlik"miş gibi tavsiye edilir mi? Bence kıyı kesimlerinde dört mevsimlik lastikler yıl boyu güvenlik adına çok daha iyi bir iş yapabilirler.

    Yaz/kış değişimi her bölge için akla uygun değil. En doğru karar için önce kazaların nedenlerini araştırmak gerekir. Bu ülkede kaza araştırması yapılmıyor. Polis de değişim faturasına bakacakmış... Polisi sadece bir evrak insanına çevirmek tabiatın gerçeklerine aykırıdır, üçüncü dünya bürokrasisi diye buna denilir. Kış lastiklerinin yaygın olduğu ülkelerde polisler faturalara değil lastiklerin üzerindeki kışa uygunluk markalarına bakıyorlar.

    Bir iş yapıyorsak, düzgün araştırıp tam yapalım.




  • Okumamıştım,teşekkürler.
  • Okumamıştım,teşekkürler.
  • 1 kere bile kullanacak olsan al mantığında bazı arkadaşlar
    ben haftada bir kez çalıştırıyorum aracımı kar yağdığında minibüs kullanıyorum ve soğuk ve yağışlı günlerdede 70-80 km hızı aşmıyorum.Takip mesafemi uzun tutuyorum.Ne kendimin ne de başkalarının hayatını tehlikeye atmam.Şimdi benim gibi düşünen arkadaşlara da al diyorsunuz?

    kış lastiğine karşıyım gibi algılanmasın.
    inanın hergün işe git gel yapacak olsam en önce ben alırım kış lastiğini
    hele şu yolcu taşıyan araçlarda mecbur olması çok iyi oldu
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.