Şimdi Ara

Sakın AFM IMAX'e gitmeyin.. (Avatar) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
0
Favori
19.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ankarada hengisinde izleyeyim avatarı arkadaşlar?

Ankamalldemi izleyeyim birde ankamalldeki imax mi xpandmidir?

yada nerde izleyeyim. Tşk.
  • ses sistemi nasıl bari..gümbür gümbür mü?(aklıma gelen ilk tabir)
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzil

ses sistemi nasıl bari..gümbür gümbür mü?(aklıma gelen ilk tabir)

Bir patlama sahnesinde salon hopladı desem uygun olurmu bilmiyorum ama filmden 3 saat sonra kendıme geldım bu kadar söyliyim...
  • IMAX te mi???
  • quote:

07.01.2010 14:34
    From: Şerife Arslan <serife.arslan@afm.com.tr>
    To: <yalim...

Sayın Yalım ...,

IMAX Corporation, dünya üzerindeki tüm IMAX salonlarında aynı kalite ve standartlarda film izleme deneyimi sunmak için IMAX salon kurulumlarını kendi belirlediği kriterlere göre yapmaktadır. IMAX mühendisleri IMAX salonlarının inşa aşamasından itibaren; salon ölçüleri, perde büyüklüğü ve açısı, lens ölçüleri, ses sistemi, koltuk yerleşimi gibi bir çok konuda projenin planlama ve yapım aşamasında aktif rol almaktadır.

Kurulum aşamasından sonra sistemi kullanacak teknik personel 2 ay süren yoğun bir eğitime alınmaktadır. Yukarıda bahsettiğimiz tüm bu detayların dışında IMAX standartlarının devamlılığını sağlamak için 3 aylık dönemlerde gerekli kontrol ve bakımları yapmak için yurt dışından IMAX teknisyenleri gelmekte, ayrıca düzenli bakım ve kontroller dışında meydana gelen arızalara da yine IMAX Corporation’un yönlendirdiği teknik ekip müdahale etmektedir.

Vizyona sunulacak her IMAX filmi öncesi kontroller yapılmakta ve bu bilgiler IMAX teknisyenleri ile paylaşılmaktadır. AVATAR: 3 Boyutlu IMAX Deneyimi filmi öncesi de yukarıda sözü edilen ses, görüntü ve mekanik bakımların tümü yapılmıştır.

18 ve 20 Aralık 2009 Pazar 14:30 seansı esnasında IMAX salonumuzun kesintisiz güç kaynağının bağlı olduğu trafoya yıldırım düşmesi nedeniyle film gösterimine ara verilmesi ile ilgili yaşanan talihsizlik dışında, film gösterimi ile ilgili gelen şikayetler sonrası IMAX ile tekrar bağlantıya geçilerek tüm testler IMAX mühendisleri ile koordineli olarak yenilenmiş ve İstinyePark’ta bulunan IMAX salonu ve projeksiyon sistemi ile ilgili bir problem olmadığı tespit edilmiştir.

Bildirimlerinizle gelişmemize verdiğiniz destek için teşekkür eder, sizleri tekrar sinemalarımızda görmekten mutluluk duyacağımızı paylaşmak isteriz.

Saygılarımızla,

AFM Sinemaları

--------------------------------------------------------------------------------
    From: YALIM ...
    Sent: Monday, December 28, 2009 1:31 PM
    To: info@afm.com.tr
    Subject: IMAX salon hakkındaki teknik sıkıntılar

Merhaba;

Ayın 19-24'ü arasında IMAX salonda Avatar filmini izleyen arkadaşlarımdan bir hayli can sıkıcı yorum aldım. Öyleki IMAX Kanada'ya kadar giden şikayetler var. Ses ve görüntüde problemler yaşanıyormuş. Bu problemler tespit edilip gerekli düzenlemeler yapıldı mı yoksa gösterim aynı şartlarda mı devam ediyor?

Teşekkürler,

benim afm ile yazışmam bu şeklide.salonda hiç problem yaşanmadı şeklinde yorum yapmılşlar.buradaki yorumlar da değişmiş üstüne gitmedim.xenon değiştirmişler gibi yorumlar okudum biyerlerde ama ne kadar gerçek bilmiyorum.artık gidilebilir deniyor da tabi hemen herkes izledi bu netleşene kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 8 Ocak 2010; 8:51:50 >

• o maiili serpil hanım herkese gonderıyor..yanı degısen bırsey yok der gıbı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tek_korsan

Kocaeli sinemalarına bakıyorum da avatarın olduğu sinemalar var ama,herkes filmden bahsetmiş :) 2d izlemek nasıl olur ? başka bi şansım yok

En yakında 3D salon Adapazarında, ben oraya gidip izledim. Trene biniyorsun, son durakta iniyorsun. İstasyondan çıkıp ileri yürürken biraz sağda köşede turkcell bayi var, ordan Ada Avm yazan minibüsler geçiyor. Ona binip gidebiliyorsun. Tren 40-45dk, minibüste 10dk sürüyor. İzmit için en yakın 3d salon malesef orası :) Ama şunuda ekliyim Cinebonus gerçekten çok güzel bir sinema kurmuş, İzmit'te böyle sinema yok. Dolphin tırt kalır yanında :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: reko

o maiili serpil hanım herkese gonderıyor..yanı degısen bırsey yok der gıbı..

Çarşamba günü izledim istinyede altyazı haricinde bir sorun yoktu görüntü ve ses son derece tatmin ediciydi bence imkanı olan gidip izlesin derim..
  • Fırsatını bulup izleyeceğim. Ancak eğer halen aynı sorunlar devam ediyorsa, herhangi ufak bir sorunla karşılaşırsam derhal çeşitli bağlantılar yoluyla Kanada IMAX şirketiyle temasa geçeceğim. Nitekim benim şahsen sokağa atacak param yok. Eğer 17-20 TL veriyorsam verdiğim hizmetin karşılığını tamamen isterim. Daha öncede IMAX izledim. İlk kez izleyen biri değilim. Yurtdışında IMAX görüntü ve hizmetin nasıl olduğu konusunda bilgim de var.

Ayrıca burada bazı üyeler IMAX e yönelik herhangi bir sorun olmadığını herşeyin düzgün olduğunu belirtiyorlar. Her ne kadar AFM konusunda kötü tecrübelerim olsa da ve gitmeme kararım olsa da bu üyelerin değerlendirmelerini dikkate aldığım için gideceğim. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyran -- 8 Ocak 2010; 17:27:59 >
  • son durum nedir şimdi?
    Nerde gidelim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rusty

Avatar dan nefret ederim normalde ama dün arkadaş biletleri ısmarladı diye gittim.Tamam filmi beğendim ama resmen filmi harcadım.Adamlar resmen bize "dvd.rip.divx" izletti.Büyük bir ihtimal internetten sinema çekimini gösterdiler.Altyazılar kaydı bir ara ki hele hele filmin en sonunda Çeviren "xxxx" diye bir altyazı çıktı ki "OHA LAN" dedim resmen.Mersine döndüğümde paşalar gibi Cinebonus da izleyecem tabi o zamana kadar durursa.

Dalga geçiyosun değilmi :) yada gözluksuz ızledın fılmı ?
  • quote:

Avatar dan nefret ederim normalde ama dün arkadaş biletleri ısmarladı diye gittim.Tamam filmi beğendim ama resmen filmi harcadım.Adamlar resmen bize "dvd.rip.divx" izletti.Büyük bir ihtimal internetten sinema çekimini gösterdiler.Altyazılar kaydı bir ara ki hele hele filmin en sonunda Çeviren "xxxx" diye bir altyazı çıktı ki "OHA LAN" dedim resmen.Mersine döndüğümde paşalar gibi Cinebonus da izleyecem tabi o zamana kadar durursa.

Avatar dan nasıl normalde nefret ediyorsun? Daha önce TV de filan mı yayınlandıda biz bilmiyoruz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Awesome

quote:

Avatar dan nasıl normalde nefret ediyorsun? Daha önce TV de filan mı yayınlandıda biz bilmiyoruz?

Arkadaş , hava bükücü olanıyla karıştırıyor

• quote:

Yan odadaki insan evladının avatar animesi hastalığı tutup downloadlarının benim world of warcraft raid günlerinde denk gelmesi avatar dan nefret etmeme sebep oldu.Animesi ile ne kadar alakası var bilmiyorum alakasız gittim yani.Afişte de 3 boyutlu ve türkçe dublaj yazınca gidelim dedik.Lakin türkçe dublajlı olduğu için hayıflanıyorduk ki bileti aldıktan sonra eleman altyazılı diyince sevinmiştik.Velakin adam bize dev bir projeksiyonda %80 ihtimalle sinema çekimi bir avatar filmini 2d olarak izletti.Sinema da Aksarayda bir sinemaydı...

e tamamda bunun afm imax istinye park konusuyla ne alakası var? yorumunu okuyanda istanbul afm istinye park imax salonunda (türkiyenin en büyük sinema salonu) bunlar oldu zannedecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19G05S -- 30 Ocak 2010; 18:57:13 >

• cinebonus dan bahsetmiştim en sonunda da herneyse sizin niyetiniz farklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: qraff

quote:

Orijinalden alıntı: Awesome

quote:

Arkadaş , hava bükücü olanıyla karıştırıyor

Bende onu iğneliyorum farkettiysen, anlamadım sanma

• IMAX konusunda artık fazla bir sıkıntı yok. Gittim izledim. Perdenin büyüklüğü her zamanki gibi filme daha iyi konsantre olmanızı sağlıyor bir de 3 boyut konusu girince biraz daha kendinizi filmin içinde hissediyorsunuz. Ancak yine de derinlik, canlılık ve netlik bakımından Real 3D yi tercih ederim.

IMAX de altyazı konusunda ise yine biraz sıkıntı var. Altyazıyı çok alttan veriyorlar. Halbuki 3D filmlerde altyazı gözün rahat görmesi ve seyircinin sahneleri kaçırmaması amacıyla ortalarda verilir. Bir diğer hususta AFM IMAX'te altyazının şeffaf olması. Bazı yerlerde okumakta zorlanabilirsiniz.
  • Filme ilk gidecem dostum sence cinebonus real 3d'mi yoksa Imax'mi? Imax'E daha önce gitmiştim Dark Knight'a.Perdenin büyüklüğü dışında bende hayal kırıklığı yaratmıştı.Hem renk hem kontrast hem canlılık anlamında vasattı.
  • arkadaşlar olumsuz yorum yapan arkadaşlar neye kıyasla yapıyorlar bilmiyorum.
    batman dark knight hem new yorkta hemde istinye parkta imax olarak izleyen biri olarak söyleyebilirim ki
    hiç bir fark yok

uzun süre bilet aradıktan sonra dün gece avatara gitme şansı yakaladım
    ama sadece 12 seansında arka koltuk vardı diye ona gittim,
    tek kelimeyle harikaydı bana göre, tek eksik dersek altyazı çok silik,
    onun dışında hiç bir olumsuzluk yoktur, içiniz rahat olsun,
    filme önyargısız giderseniz kesinlikle beğeneceksiniz

not:filme de bayıldım, en kısa zamanda tekrar izleyeceğim, bilet bulabilirsem daha iyi bir saatte imax olucak inş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver1 -- 1 Şubat 2010; 6:16:00 >
  • sorun imax dan değil gittiğin sinema salonunun kalitesizliğinden.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.