Şimdi Ara

Sakın AFM IMAX'e gitmeyin.. (Avatar) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
0
Favori
19.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben dun aksam gittim. Goruntu gercekten cok guzel. Daha once real d 3d olarak izlemistim IMAX daha gercekci ve filmin icindeymissiniz hissi veriyor. Tabi bunda perdeninin buyuklugu de onemli bir etken. Ama genel olarak bana daha gercekci bir uc boyut etkisi yaratti. Fakat altyazi cok kotu o kadar silikki anlatamam. Bir kere yazilar 3 boyutlu degil ve cok emanet duruyor filmin ustunde. karanlik cekimlerde rahat bir sekilde okunurken aydinlik goruntulerde altyazilari takip etmek imkansiz. Allahtan filmi 2.ye seyrediyordum yoksa gider tartisirdim yetkililerle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyran

quote:

Orijinalden alıntı: gezgingen

mesela en bariz olanı tüm 3d lerde bölemidir bilmiyorum ama önde duran oyuncu 3d de ekran taşıyo gözünüzün önüne kadar geliyor 3 boyutlu olarak ama aynı anda arkda plandaki elemanlar cok bulanıklaşıyor. Sonucta insan film izlerken bazen sadece ön karaktere değil arka plana da bakmak istiyor ...

Xpand de bunu yaşadım. Ancak Tepe Natilus Real 3D de pek sayılmaz. Zaten orayı tercih etmemin sebebi ilk 3D gösterimlerin başladığı salon olması. Yıllar öncesinde Real 3D li kısa filmler ve animasyonlar bu salonda gösteriliyordu. Pekala yetkililerinde sisteme aşina olduklarını ve bilgili olduklarını düşünmekteyim.

Yok hocam xpand 3D veya real 3D de bu odaklanma olayı farketmez.. o tamamen 3D nin bir özelliği, bir kaç eleştirmenlerden 3D sinema makaleleri okudum. 3D dezavantajlarından biri odaklanan yeri düzgün gösterip odaklanmayan yeri bulanık göstermesi olarak sayılıyormuş...hem xpand 3D'ye hem Real 3D ye gittim ikisinde de vardı bu olay. Bir de Real 3D ile xpand 3D arasında gözlük büyüklüğü dışında aham şaham bir fark yok... ses sistemi nerenin güzelse hangisinin basları koltuğunuzu titretiyorsa oraya gidebilirsiniz ama sadece gözlükten dolayı bile tekrar gitsem Real 3D ye giderim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metbey -- 3 Ocak 2010; 0:56:52 >

• Herkese selamlar filme bugün gittim Real D 3D teknolojinde izledim, 3 boyuttan eser yoktu IMAX olmadığı için. 3d için özel perde ve projektör lazımmış vs..

şimdi araştırıodum IMAX güzelmi diye fakat bu topiği gördüm. IMAX kötü demişsin ben bundan emin olmak için filmi IMAX salonunda izleyip izlemediğini sormak istiyorum?

sanırsam uyumlu perde olmayan salonlardada IMAX gösterimi yapıyorlarmış internetten öğrendiğim kadarıyla.. çünkü IMAX kötü dediğinizde inanamadım. şimdiye kadar bütün 3d filmlere IMAX'te gittim ve hepsi inanılmazdı... Avatar'ın IMAX salonlarında uyumlu perde ile bile şikayet edilmesine anlam veremedim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 009selcuk

cinebonus ta izledim film müthişti bu zaman izledigim en güzel 3d filmdi.cinebonusta görüntü ve ses kalitesi mükemmeldi.

yahu bende orda izledim nasıl izlediğin en güzel 3d oluor anlamış değilim :S:S daha önce 10larca kere IMAX'te izledim 3d filmler en uyduruk 3d film bile avatardan kat kat kat güzeld..

1.si 3D'den eser yoktu.. çoook az bi derinlik vardı o derinliği ben kendi evimdeki monitörden bile alırım.

2.si hızlı sahnelerde rezaletti..

3D olmayacak sallla dedim içimden küfüretmeyi bıraktım filme odaklanmaya çalıştım..

konu dışı ama, şerefsizler gözlük parası alıyorlar.. o gözlükleri cebe atmaya hakkım var diye düşünüorrm.. çıkışta vermesem gözlükleri hakklı olacam.. gece gece olay çıkmasın diye bişi demedim adamlara..

• quote:

Orijinalden alıntı: coldf1re

Herkese selamlar filme bugün gittim Real D 3D teknolojinde izledim, 3 boyuttan eser yoktu IMAX olmadığı için. 3d için özel perde ve projektör lazımmış vs..

şimdi araştırıodum IMAX güzelmi diye fakat bu topiği gördüm. IMAX kötü demişsin ben bundan emin olmak için filmi IMAX salonunda izleyip izlemediğini sormak istiyorum?

sanırsam uyumlu perde olmayan salonlardada IMAX gösterimi yapıyorlarmış internetten öğrendiğim kadarıyla.. çünkü IMAX kötü dediğinizde inanamadım. şimdiye kadar bütün 3d filmlere IMAX'te gittim ve hepsi inanılmazdı... Avatar'ın IMAX salonlarında uyumlu perde ile bile şikayet edilmesine anlam veremedim..

IMAX salonunda izlemese bu konuyu açmazdı.. + Mesajları düzgün okumamışsın herhalde veya Türkiye' de yaşamıyorsun.. Çünkü Türkiye' de IMAX gösterimi yapılan zaten topu topu 2 salon var..

Uyumlu perde olmayan salonlarda da IMAX gösterimi yapılamaz.. IMAX şirketi böyle bir şeye izin vermez..

Hem "şimdi araştırıodum IMAX güzelmi diye fakat bu topiği gördüm." hem de "şimdiye kadar bütün 3d filmlere IMAX'te gittim ve hepsi inanılmazdı..." demişsin.. 3 cümle arayla kendinle çelişiyorsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: yekialem

quote:

Herkese selamlar filme bugün gittim Real D 3D teknolojinde izledim, 3 boyuttan eser yoktu IMAX olmadığı için. 3d için özel perde ve projektör lazımmış vs..

IMAX salonunda izlemese bu konuyu açmazdı.. + Mesajları düzgün okumamışsın herhalde veya Türkiye' de yaşamıyorsun.. Çünkü Türkiye' de IMAX gösterimi yapılan zaten topu topu 2 salon var..

Uyumlu perde olmayan salonlarda da IMAX gösterimi yapılamaz.. IMAX şirketi böyle bir şeye izin vermez..

Hem "şimdi araştırıodum IMAX güzelmi diye fakat bu topiği gördüm." hem de "şimdiye kadar bütün 3d filmlere IMAX'te gittim ve hepsi inanılmazdı..." demişsin.. 3 cümle arayla kendinle çelişiyorsun..

hee zorum var.. adamı sinir edersiniz 2dk'da.. nasıl bi foruma döndü burası anlamış değilim. 3d fanı değilim herşeyi bilmem; "ben herşeyi biliyorum" mu demişim?

sadece IMAX'te yayınlanan bütün filmlere gittim ve bugün gittiğim avatar filminin 3D yakından uzaktan alakası yok diyorum düzgün oku yazdıklarımı..

IMAX salonundamı gösterildi film diye sordum çünkü filme gitmeden önce araştırdım real 3d, imax ve expand ile arasındaki farkı.. yazıyı yazan adam "imax filmleri eğer perde uyumlu değil ise görüntü kalitesi çok kötü olur" yazmış kocaman büyük font'larla not olarak...

bende bu cümleden imax filmlerinin uyumsuz perdeler ilede gösterebildiği kanısına vardım. yanlışmı düşünmüşüm?

• quote:

quote:

ayrıca IMAX güzelmi diye araştırıyorum dediğim avatar filmi IMAX'te güzelmi diye araştırıyordum demek istedim. anlarsınız diye uzuuun uzun yazma gereği duymamıştım..

okurken anlamaya çalışın azcık

• @coldf1re

Yazdıklarının düzgün okuyabilmem için cümlede anlam düşüklüğü yaratan anlatım bozukluklarını gidermen lazım.. Sabahın körü faktörü de okuduklarımızı anlamamızda zorlaştırıcı etkiye sahip olabilir..
  • quote:

@coldf1re

Yazdıklarının düzgün okuyabilmem için cümlede anlam düşüklüğü yaratan anlatım bozukluklarını gidermen lazım.. Sabahın körü faktörü de okuduklarımızı anlamamızda zorlaştırıcı etkiye sahip olabilir..

sabahın köründe dediğin gibi dikkat edemedim cümle bozukmu değilmi bütün hırsımla yazmaya çalıştım..

herneyse konuyu kapatıorm. üstte bahsettiğim konunun linkini verdim.

bu linkte okuduklarımdan IMAX filmlerinin uyumsuz perdelerde yayınlandığı anlamını çıkarıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coldf1re -- 3 Ocak 2010; 7:00:58 >
  • Son birkaç gün içinde IMAX'e giden var mı? söz konusu sorunlar giderildi mi??
  • IMAX`e kin kustuk tamam rahatladık varsayımıyla birşey sormak istiyorum. Konuyu baştan sona okudum ama net bir fikir edinemedim.

Şimdi ben İstanbul`a yeni taşındığım için hangi sinema güzeldir, film nerede izlenir bilemiyorum. 3D izlemek istersem hangi teknoloji hangi sinemada mevcut ve bunlar izlediğime değecek mi ? Hayır 3D`nin hakkını veren yok diyorsanız 2D izlersem filmden beklediğim zevki alabilir miyim ?

Yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lanore

IMAX`e kin kustuk tamam rahatladık varsayımıyla birşey sormak istiyorum. Konuyu baştan sona okudum ama net bir fikir edinemedim.

Şimdi ben İstanbul`a yeni taşındığım için hangi sinema güzeldir, film nerede izlenir bilemiyorum. 3D izlemek istersem hangi teknoloji hangi sinemada mevcut ve bunlar izlediğime değecek mi ? Hayır 3D`nin hakkını veren yok diyorsanız 2D izlersem filmden beklediğim zevki alabilir miyim ?

Yardımcı olursanız sevinirim.

3d avatar adam gibi yok anladığım. 2D izleyebilirsin bence.. ama Real 3d'de izleyebilirsin.. izlenemicek kadar rahatsızlık vermiyor dediğim gibi. sadece 2D filme biraz derinlik katıldığını düşün..

altyazılar falan çok iyiydi bi problem yok..

hızlı sahnelerde saçmalıor sadece neyin ne olduğunu anlamıyorsun bi süre..

onun dışında görüntü kaliteside son derece net ve berraktı.

mybilet.com dan bakabilirsin avatar real 3d nerelerde var.. salon farketmez die biliorm ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coldf1re -- 3 Ocak 2010; 16:45:11 >

• Imax durumu nedir, iyileşme varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kulspruta

Imax durumu nedir, iyileşme varmı ?

aynen bende merak ediyorum, konu uplansin :)
  • Cumartesi 21.00 de IMAX'te izledim filmi. Daha önce Real 3D (Natilus Cinebonus) ve XPAN 3D (Caddebostan Budak) 'ta filmi izlemistim. Soyle diyeyim, IMAX ROCK Görüntü kalitesi muazzamdı. Sanırım bu başlık açıldığı zamanlarda altyazı görüntü ve parlaklık sorunları vardı, hepsini cozmus elemanlar.

Cinebonus'ta izledigim 3D'yle kiyaslayamiyorum bile, IMAX olayi bitirmis. Xpan 3D'de filmin 2. yarisinda cikmistim. Iğrenç bir kalite ve karanlık ülkesi Pandora'yi o halde gormeye dayananamistim.

Imkaniniz varsa IMAX'te izleyin bu filmi. Elestirilere de kulak asmayin. Filmi de en arkadan degil en arkadanin 4-5 onunden izleyin. Mybilet.com 'dan biletinizi alin (Turkcell Mobil Odeme ve kredi karti var)

Benim siralamam soyle:
    1-) IMAX istinye park
    2-) Cinebonus Real 3D

Xpan izleyenler filmi izlemis saymiyorum sizi, IMAX tecrubesi yasayin gidip tekrardan..

• quote:

Orijinalden alıntı: TheGuardian

Cumartesi 21.00 de IMAX'te izledim filmi. Daha önce Real 3D (Natilus Cinebonus) ve XPAN 3D (Caddebostan Budak) 'ta filmi izlemistim. Soyle diyeyim, IMAX ROCK Görüntü kalitesi muazzamdı. Sanırım bu başlık açıldığı zamanlarda altyazı görüntü ve parlaklık sorunları vardı, hepsini cozmus elemanlar.

Cinebonus'ta izledigim 3D'yle kiyaslayamiyorum bile, IMAX olayi bitirmis. Xpan 3D'de filmin 2. yarisinda cikmistim. Iğrenç bir kalite ve karanlık ülkesi Pandora'yi o halde gormeye dayananamistim.

Imkaniniz varsa IMAX'te izleyin bu filmi. Elestirilere de kulak asmayin. Filmi de en arkadan degil en arkadanin 4-5 onunden izleyin. Mybilet.com 'dan biletinizi alin (Turkcell Mobil Odeme ve kredi karti var)

Benim siralamam soyle:
    1-) IMAX istinye park
    2-) Cinebonus Real 3D

Xpan izleyenler filmi izlemis saymiyorum sizi, IMAX tecrubesi yasayin gidip tekrardan..

O zaman Pazar günü İstinye Park yolcusuyuz Tabi gösterimden kalkmassa Avatar

• pazar gününe yer yok , son gün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crabeinmorn

pazar gününe yer yok , son gün.

Evet yokmuş gerçekten de... Anca hafta içi, oda zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crabeinmorn

pazar gününe yer yok , son gün.

son gün olan ne?? en az 30-40 günü var bunun her gün full baksana:)))
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.