Şimdi Ara

Sakın AFM IMAX'e gitmeyin.. (Avatar) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
187
Cevap
0
Favori
19.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Formel

Filme ilk gidecem dostum sence cinebonus real 3d'mi yoksa Imax'mi? Imax'E daha önce gitmiştim Dark Knight'a.Perdenin büyüklüğü dışında bende hayal kırıklığı yaratmıştı.Hem renk hem kontrast hem canlılık anlamında vasattı.

Açıkçası yine öyle. Bu bakımdan Real D daha canlı ve daha parlak bir görüntü sunuyor.
  • Şurada yazılanları gördükçe film indirme hırsım dahada kabarıyo yahu zaten düz bir filme 10 lira para veriyosunuz daha ne reklamı veriyolar ki ayrıca 10 lira sadece bazı yerlerde bu rakam 15 16 yada çıkıyo istanbulda, ayrıca günde nerden baksan 5 seans en azda 4 salon var Tv de reklamı anlarımda geliri seyirci olan bir sinemanın hala neden reklam verdiğini anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: geberit

Şurada yazılanları gördükçe film indirme hırsım dahada kabarıyo yahu zaten düz bir filme 10 lira para veriyosunuz daha ne reklamı veriyolar ki ayrıca 10 lira sadece bazı yerlerde bu rakam 15 16 yada çıkıyo istanbulda, ayrıca günde nerden baksan 5 seans en azda 4 salon var Tv de reklamı anlarımda geliri seyirci olan bir sinemanın hala neden reklam verdiğini anlamadım.

15-16 lira değil imax biletleri 19 lira
  • arkadaşlar malumunuz Inception geliyor, afm imax da son durum nedir? yakın zamanda imax film izleyen var mı?
  • İnception'un IMAX olarak ülkemize geleceğini sanmıyorum. Ne kendi sitelerinde ne de Mybilet de herhangi bir bilgi yok. Normal salon biletleri satışta..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kut

arkadaşlar malumunuz Inception geliyor, afm imax da son durum nedir? yakın zamanda imax film izleyen var mı?

tr de salon kıtlığı var neden shrek imax 3d oynarken 2 haftada vizyondan çıkarıp inception imax filmini onca para vererek getirsinlerki !!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: süpergtacı

quote:

Orijinalden alıntı: kut

arkadaşlar malumunuz Inception geliyor, afm imax da son durum nedir? yakın zamanda imax film izleyen var mı?

tr de salon kıtlığı var neden shrek imax 3d oynarken 2 haftada vizyondan çıkarıp inception imax filmini onca para vererek getirsinlerki !!!!

Hakikaten gerizekalılar. Tek yapabileceğim yorum bu. C. Nolan IMAX teknolojisine en çok destek veren yonetmenlerden birisi. Adam artık her filmini imax kameraları ile çekiyor, en iyi tecrübeyi onun filmlerinde yaşayacağımız aşikar ve bu, bizim kuş beyinlilerin umrunda değil. Bugün baktım Imax'de Inception yok. Nasıl işletiyorlar oraları anlamıyorum.

• arkadaşlar yazılardan anladığım kadarıyla IMAX i beğenmemişsiniz ama burdaki sorun AVATARın IMAX kameraları ile çekilmeyip normal kamerlardan çekilip IMAX e sonradan çevrilmesi ile alakalı sanıyorum Yoksa IMAX ten iyi ^D film gösterebilen başka hiçbir sinema olamaz çünkü okadar büyük bir görüntüyü başka ekran veremez:)
  • Esatemrah, mesele öyle değil.

IMAX süper gösterir, sizi filmin içine sokar. Sesi de şahanedir, koltukları sallarken aynı zamnda yaprak kımıltısını duyarsınız; üstelik sesler tam olması gereken yerde olur.

Ama bunlar alet edavat doğru düzgün çalışrıken olur. Ne sebepledir bilmiyorum, ama sıkça AFM IMAX salonunda sorunlar oluyor ve gösterimler berbat hale geliyor. Anlaşılan lambalarda yada besleme sisteminde bir sorun var gibi. Diğer yandan aletin altyazı gösterme olayı zaten yok. Alt yazı başka bir projektörle veriliyor ama o da evlere şenlik.

Sonuçta, doğru düzgün çalıştırılamayınca kötü oluyor.

Fakat son dönemdeki 3D fırtınası ve IMAX'in gününde olunca bu filmlerde resmen uçuyor olması, AFM'nin olaya daha ciddi eğilmesine vesile oluyor. Yani hata, arıza vs. artık eskisi kadar sık olmuyor.

Avatar bilmem kaç kez gittim. Altyazıyı saymazsanız, tek kelimeyle süperdi. Ama ben biraz geç gittim.

En son TRON'a gittim 3 defa. İlk ikisinde sorun yoktu. Altyazıda problem olmadı. Ama 3. de altyazı hiç yoktu. Son 20 dk. da sağ göz gitti. Yani sağ görüntüyü veren projektör mevta oldu. Gerçi umursamadım, zira 3. gidişim TRON izlemek için değil, sadece dinlemek içindi. Şansıma ses sorunu olmadı ki bana yetti.

Çıkışta mevzuyu ilgililerle görüştük. Kusuru telafi etmek için bir davetiye verdiler, duruyor evde hala. Olay şu ki, Avatar'dan öncesi için IMAX ölü yatırımken, şimdi süper yatırım oldu ama, AFM o dönemde yeterli işletme tecrübesi sağlayamadığı için, şu anda sorunlar aşırı oluyor, hepsi bu. Ama algıladığım izlenim, konuya kayıtsız kalmadıkları ve sorunun tekrar etmemesi için gayret içinde oldukları.

Tavsiyem, izlemeye değecek her filmi gidin IMAX ile izleyin. en kötü ihtimal, size yardımcı olur, bir davetiye verirler. Düzelince gider bir daha izlersiniz. Zira gördüğüm kadarıyla umursamama durumu yok.

Mal sahibi onlar olabilir ama hizmet alan biziz. Eğer biz bir şekilde destek olursak, o salon adam olur, hepimizde keyf alırız. Ama olmazsak, o salon kapanır, bir XPAND perdesi konur, hadi eyvallah: Bir daha IMAX gibi bu olayın en uç noktasındaki bir sistemi göremeyiz, yurtdışına çıkmadıkça, olan bu olur.

"Lan hadi işinize, beğenmediyseniz, yallah" deseler anlarım da.. Sizi memnun etmek için gayret içinde oldukları, sorunların yaşanmaması için bir şeyler yaptıkları açık seçik ortada. Sağolsun Avatar, o salonu aylarca kapalı gişe edip, bu aletin bir şekilde para getireceğini gösterdi ya.. Benim inancım, günden güne daha iyi olacağı yönünde ki şu güne kadar öyle oldu. Umarım yanılmam.

• Son durum nedir istinyede imax salonunda?
  • Evet İstinyePark imax salonu son durum nedir ona göre transformers 3'e gideceğim...
  • gidin arkadaşlar
    istisnalar kaideyi bozmaz
    iyidir
    normal perdede izlemektense çok iyidir
  • Harry Potter a gidicez fakat yorumları görünce tereddüt ettim doğrusu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ezmer

Harry Potter a gidicez fakat yorumları görünce tereddüt ettim doğrusu

Düzeldi bu olaylar hatta imax canada ekip göndermişti sanırım kontrol etmek için.
  • Transformers'i IMAX ile izledim. Sonra vaktim olmadı, bir daha izleyemedim. Bende dün oğlumu alıp RealD'ye götürdüm, beraber izledik.

Sonuç. RealD iyi, güzel, hoş filan ama, IMAX başka bir şey. İmkanınız varsa, muhakkak gidin, görün...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bluepower

quote:

Düzeldi bu olaylar hatta imax canada ekip göndermişti sanırım kontrol etmek için.

Altyazı problemi varmış hala doğrumudur?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bluepower

quote:

Altyazı problemi varmış hala doğrumudur?

reald,xpand gibi sistemler dijital film oynatıyor o yüzden filmlerin üstüne 3d altyazı verilebiliyor Imax'de ise 70mm devasa projektörlerle oynatılıyor devasa perde olduğu için normal filmlere oranla 2 kat büyük makarada oynatılıyor (normal film 35mm imax : 70mm) altyazı problemi burada çıkıyor gönderilen 70mm film makaralarında altyazı olmuyor.Diğer ülkelerde nasıl bilmiyorum ama afm altyazı için ayrı bir 2d projektör kullanıyor perdeye altyazıyı 2d yansıtıyor altyazı 2d olduğu için 3d görüntülerin arkasında kalıyor silik görünüyor altyazı.

Tabi 1 yıl önce gittiğimde böyleydi en son gidenlerden yorum almak lazım belki 3d yapmışlardır altyazıyı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 11 Temmuz 2011; 18:15:11 >

• Bir de Hangi sıradan almalı? Normal Sinemalar gibi değil.. bilenler tecrübesi olanlar el atsın
  • gecen gunlerde transformers imaxa gittim.alt yazida hicbir sorun yoktu. yani 3d olarak sorunsuz izliyorsunuz.

imaxda oturma yeri farketmiyor ama yinede ortalardan almak mantikli. ben oyle yaptim.yalniz tam bilgim yok.bilen arkadaslar cevap yazar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: van_hoijdonk

Son durum nedir istinyede imax salonunda?

son günlerde istinyepark imax 3D ye gidenler..

son durum nedir. yenilmezler3 e gideceğim ...
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.