Şimdi Ara

Sakarya Bilgisayarın İtü İnşaatı geçmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yazılım sektörüne gösterilen aşırı talebin bir çıktısıdır.Üstelik bilgisayar kazanamayıp alaylı olarak bu işe girecek kişileri düşündüğünüzde korkunç bir tablo karşımıza çıkıyor.Kaç kişi alaylı yazılımcı? Bunu bilmiyoruz.

    Daha önce belirttiğim üzere,yazılım hizmetlerinin katma değerinin diğer bölümlere göre yüksek olması ve arge desteği adı altında yazılım firmalarından komik vergiler alınması bu duruma yol açtığı söylenebilir.Şuan Sakarya bilgisayar okuyan birisi,İtü inşaat okuyan birisinden daha kolay iş buluyor.Bu da Yazılım sektörüne çok fazla oyuncunun girmesine yol açıyor,yakında maaşlarda ve iş arzında ciddi bir düşüş trendi görebiliriz.

    Edit:Durumu inkar edip overdose eleştiri yapacak arkadaşlara bir inşaat mühendisinin verdiği cevabı aynen iletiyorum.https://eksisozluk.com/entry/111558143







  • herşeyi yaparım da, Ekşi linki hiç tıklamam :) google sonuçlarında ekşi cıkıyor bazen, özenle sakınıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    herşeyi yaparım da, Ekşi linki hiç tıklamam :) google sonuçlarında ekşi cıkıyor bazen, özenle sakınıyorum.
    Forumun aykırısı da gelmiş başlığa. Siz tıklamayın aman.

    Bu arkadaş "Covid-19 yalan, yok öyle bir şey, inanma onlara" diyenlerden biri. Ona göre fikirlerini ele alınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNY -- 27 Ağustos 2020; 21:43:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MehmetNY

    Forumun aykırısı da gelmiş başlığa. Siz tıklamayın aman.

    Bu arkadaş "Covid-19 yalan, yok öyle bir şey, inanma onlara" diyenlerden biri. Ona göre fikirlerini ele alınız.

    Alıntıları Göster
    Öncelikle, başka bölümlerdeki yorumları bu bölüme taşımak kurallara aykırı. Bu bölüme "Yazılım Geliştirme" üzerine bilgi ve fikir görmeye gelen biri şu mesajınızı görse "ne alakasız boş şey" der, tepki gösterir. Bu mesajınızı yönetime bildirsem silerler.

    Ve orada lanse ettiğiniz "Covid-19 yalan, yok öyle bir şey, inanma onlara" tümcelerini de hiçbir yerde söylemedim. söylemediğim şeyleri ben söylemişim gibi yapmanız oldukça komik. Mesajınızı yönetime bildirmiyorum ki gelen geçen görsün diye.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • inşaat artık bitti hocam eskidendi

    geçen sene 5binden kapatan boğaziçi inşaat bile 20bine gerilemiş
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Geçen sene 16k değil miydi hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yıldız teknik 2 yıl önce 20binle kapatırken şimdi 90-100binle kapatıyor eskisi gibi değil inşaat artık

    Sakarya Bilgisayarın İtü İnşaatı geçmesi

    Sakarya Bilgisayarın İtü İnşaatı geçmesi




  • 2017 yılı için konuşuyorum

    1-2 yılda acayip derece düştü çünkü inşaat krizde şu an
  • MehmetNY kullanıcısına yanıt
    yalan olması imkansız hocam tanıdıklarım bu virüse yakalandı çok zor atlatılıyor :(:(
  • Doğru hocam umarım toparlar biraz da olsa

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Tıp gibi saçma sapan bölüm okuyan birinden başka bi yorum beklenemezdi :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • anlamadım niye saçma sapan olsun ki


    virüsle ilgili yorumumu niye yanlış buldunuz bunların hepsi size şaka gibi mi görülüyor öyle düşünüyorsanız kesinlikle vazgeçin çok tehlikeli bir virüs var şu an karşımızda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 28 Ağustos 2020; 1:16:43 >
  • Dönemsel eğilimler değil mi bunlar? Şu an inşaat sektörü daraldığı için böyle ama yarın bir gün tekrar parlayan sektör olursa sıralamaları üst sıralara yeniden tırmanır. O bölümün bu bölüme göre sıralaması bizler için dert olmamalı. Daha çok ne üzerine çalışmak istediğimiz üzerine kafa yormalıyız. Şöyle açın bakın lisans derslerine. Müfredattaki dersler sizi heyecanlandırıyorsa doğru bölüm olabilir.
  • Elenya kullanıcısına yanıt
    inşallah tez zamanda eskisi gibi olur

    zaten her inişin bir çıkışı var ama diğer çıkışlar gibi değil çok büyük çıkışlar olur genelde
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Geleceğin belirsiz olmasının güzel yanı insanı sıkılmaktan kurtarıyor. Eskiden bilgisayar mühendisliği diye bölüm yoktu. Başka mühendislikler altındaydı. Şimdi yazılım, yapay zeka mühendislikleri gibi bölümler açılmaya başladı. Bundan beş sene sonra hangi bölümler en tepede olur bilinmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elenya -- 28 Ağustos 2020; 4:45:59 >
  • Elenya kullanıcısına yanıt
    Kimse tahmin edemez. Saçma sapan dediğimiz çok altlarda bir bölüm çıkar birden o çok başarılı olur. Hayat bu işte neyin ne olacağı belli değil.
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    çok tehlikeli bir virüs var şu an karşımızda derken şaka yapıyorsunuz herhalde cünkü gülüyorum :)


    1915-1926 arasında 5 milyon insanı etkilediği söylenen encephalitis lethargica / uyku hastalığı sonrası İngiliz tıp doktoru Henry Pratt Newsholm 1929'da "Health Disease and Integration" belgesini yayınlar, o belgenin 64. sayfasında şu yazılıdır:

    "we again reach a position in which, while not negating the role played by an extraneous virus in producing encephalitis lethargica, we nevertheless find reason for not rejecting the possibility that a purely natural enzyme or ‘virus’, produced by the individual and not by any bacteria harboured by him or introduced from outside, may on occasion be the cause of particular cases of a syndrome indistinguishable from that arising from extraneous infection."

    Hepsini Türkçeye cevirmeye gerek yok. Özetle sunu diyor:

    Dışardan bulaşan herhangi bir bakteri veya virüs değil, bireyin kendisi tarafından üretilen tamamen doğal bir enzim veya 'virüs' hastalığın (belirtilerin) sebebi olabilir.

    Bu sadece bir örnekti. Bu örnekte eksik veya yanlışlıklar olabilir. encephalitis lethargica değil başka örnekler de verilebilir.

    Henry Pratt Newsholme, günümüz modern tıp eğitimi değil klasik tıp eğitimi aldı. günümüz tıp doktorları gibi ilaç, test, aşı, hastane prosedürleri için değil, gerçek sağlık için doktorluk yapıyordu.

    encephalitis lethargica hastalığı için Wikipedia "bulaşıcı hastalık" yazar. Neye göre yazdı onu? belgelere göre. Peki bu hastalık üzerine yıllarca araştırmış düşünmüş Newsholme'nin belgesi, o belgeler arasında var mı? yok. Bu durumda Wikipedia herkesin araştırma ve bilgisini değil sadece belli kişilerin araştırma ve bilgilerini seçen, ve belli bir görüşü empoze etmeye çalışan bir site olur. Wikipedia reklam almaz.Peki ınternetin en cok ziyaret edilen 10. sitesi reklam almadan nasıl yayın yapar? Kullanıcı yardımları ile mi? imkansız. Wikipedia büyük finansörler tarafından finanse ediliyor ve onların istediğii şekilde yayın yapıyor ama cok profesyonelce, "özgür ansiklopedi" söylemi altında.

    Okey, wikipedianın neden öyle olduğu ortada. Peki ya sen, tıp öğrencileri? Sen neden öylesin? Cunku aldığın eğitim, ilk-orta-lise den itibaren ve şimdi modern tıp eğitimi öyle :) Louis Pasteur virüs teorisi üzerine kurulu modern tıp :) Pasteur'un virüs teorisindeki bazı açıkları kapatmak için sahte deney düzenlediğini ve bunun belgeli olduğunu biliyor musun? Bilmene gerek yok ki? Modern tıp adı altında ticari bir sistemin bir meslek üyesi olmak için bir bölüm okuyorsun, gerçekleri bilmek için değil o yüzden "30 yaşındaki arkadaşım coronadan öldü, arkadaşın 58 yaşındaki babası kalp rahatsızlığı vardı coronadan gitti, cok korkunç bir virüs" vs söylemlerle paraleldesin. Herkesin söylediği şey ile aynı şeyi söyleyen doktorlar, profesörler, tıp öğrencileri, ne güzel değil mi? Devir birlik beraberlik dönemi :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • arada 100yıldan fazla süre var ve dediğiniz tarihten sonra elektron mikroskop icat edildi öncesinde yanlış açıklamalar olabilir tabii ki çünkü mikropskop yoktu o mikropları görüntüleyecek

    Ignaz Semmelweis

    Kendisi Macar doktordur. Lohusalık hummasının doktor, hemşire ve tıp öğrencilerinin ellerini yıkamasıile önlenebileceğini bildirmiştir. Otopsiden çıkarak doğum yaptıran doktorların hastalarının öldüğünü, ebe ve hemşireler doğum yaptırdığındaysa yaşadıklarını gözlemlemiştir. Eller yıkanarak floradan bakteri geçişi büyük ölçüde engellenmiştir.

    **https://tr.wikipedia.org/wiki/Ignaz_Semmelweis
    **https://web.archive.org/web/20140201182753/http://www.semmelweissociety.org/Biography.aspx

    araştırabilirsiniz hocam

    -----------------------------------------------------------------------------
    Alexander Fleming

    penisilini bulan adam öncesinde en küçük 1 yarada halk tabirinde mikrop kapması sonucu ölümle sonuçlanıyordu bunu çözen kişi bunu da araştırabilirsiniz




  • MehmetNY kullanıcısına yanıt
    çok boş yorum hocam ya adam yazılım konusunda gayet başarılı biri adamın başka bir konuda belirttiği fikri buraya taşıyarak itibarsızlaştırmaya çalıştırmak kıskançlıktan başka bir şey değil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu açan kişi bu hafta kayıt olmuş ve ilk mesajı :D

    konu hakkında sadece şu yorumu yapabilirim.

    Dünya üzerindeki çoğu bilim dallarının bu kadar hızlı bir şekilde gelişmesinin ana sebeplerinden 1-2 tanesi.

    Yazılım ve Donanımdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.