Şimdi Ara

sakallarımı traş bıcağıyla kesersem ne olur? (yaş 16)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
7.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 16yaşındayım sakallarım yaşıtlarımdan erken çıkmaya başladı bende 8.sınıfta bıyıklarım çıkmıştı. şuan lise3e gidiyorum ve sakallarımda çabuk uzuyor. traş makesiyle kesiyorum ama o da cildimi tahriş ediyor. bir kere sakallarımı traş bıcağıyla kesmiştim çok rahattı ve çok da güzel kesti cildimede herhangi bi zarar vermedi.

ama olay şu ki traşbıcağıyla traş olunca sakallar sert ve daha çabuk çıkıyomuş.

haftada 2defa traş bıcağıyla traş olsam, bu ileride sakallarım için bi sorun çıkarır mı? yada sonuçları neler olur. yada yeni traş makinesi almalıyım?

hem traş bıcağıyla traş olup hemde cildime ne tür bakım yapsam sakallarım sertleşmez ve çok çabuk uzamaz?

siz ne önerirsiniz?

forumda benzeri konular var ama ben aradığım cevabı bulamadım. abimde makineyle kes diye uyarıyo ama makine hem iyi kesmiyo hem uzun sürüyo, hemde cildimi tahriş ediyo.

sakal traşı hakkında bildiklerinizi paylaşırsanız, çok memnun olucam?

• bu birazda senin genetiğinle alakalı.esmersen kıl yapın güçlüyse,neyle kesersen kes çoğalmasına engel olamazsın.
    abinin dediği gibi jilet çoğalmasını hızlandırabilirr. yolun başındasın iyi bir makine alabilirsin.
  • Kardeş ne kadar şanslısın. Bende terlemedş daha çok az bıyık var o kadar. Kes jiletle gitsin.
  • Jilet kullanma sakın..

İdare et öyle..Ayrıca sakalın çok olması marifetlilik değildir
  • jiletle kes ben öle yapıyom
  • traş bıçağı resmen amelelik, sakal tıraşı için üretilen makinalarda kazımadan kesmiyo.

kesin tavsiyem bir adet saç kesme makinası al, rahat et
  • 24 yaşındayım hala doğru düzgün jilet kullanmam, kıl oluyorum sinekkaydı traşa. Sana bir makine önericem git onu al, hem 2 dakkada traş olursun hem de cildin tahriş olmaz. "Moser chromsytle" genelde prof berberler kullanır ama onlardan alma 300 lira fiyat çekerler sana. Eminönünde falan araştırırsan 100-150 lira arasıdır fiyatları (orjinalse tabi) yada hepsiburada tarzı sitelerde de olabilir. Jiletle alacaksan da yanaklara sakın dokunma, elmacık kemiği ve üzerine yani, ilerde sıkıntı olur ordaki kıllar. Bir de çene altını ters yönde alma. Bunlar benden tavsiyeler, hadi bakalım hayırlı traşlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sakal kaç yaşında tam oturur?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şuan traş olmam gerek. neyle traş olayım makineyle mi idare ediyim yoksa bıçakla mı kesiyim? bıçakla kesersem abim kızar ama makinede hem iyi kesmiyo hem cildimi tahri ediyo.
  • Jiletle kesebilirsin. Ne daha fazla kalınlaşmasını ne de daha çabuk uzamasını sağlar. Sakalını koparmadığın sürece ne ile kesersen kes aynı sürede ve kalınlıkta çıkar. Sonuçta kıllar bitki değil. Kalınlaşması belli bir zamandan sonra mümkün değil.
  • Ya resim koysana..

Cilt ve tüy analizi yapalım..

Cidden bak..
  • quote:

Orjinalden alıntı: tazzo

şuan traş olmam gerek. neyle traş olayım makineyle mi idare ediyim yoksa bıçakla mı kesiyim? bıçakla kesersem abim kızar ama makinede hem iyi kesmiyo hem cildimi tahri ediyo.

Hala soru soruyorsun oku adamlar tavsiye vermiş. Yok şu an ne yapmam gerekiyor yok bunu yaparsam abim kızar. Eşek kadar olmuşsun sakal muhabbeti yapıyorsun hala abim kızıyor diyorsun. Sen istersen ağda yap eğer sendeki hormon yapısı bozuksa hiçbir şey fayda etmeyecek.
  • Hacu Lise bitene kadar Tıraş makinasıyla idare et, Traş bıçağına geçersen bi süre sonra her gün tıraş olma durumunda kalırsın, Oda lisede sana eziyet olur...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sâlih

quote:

şuan traş olmam gerek. neyle traş olayım makineyle mi idare ediyim yoksa bıçakla mı kesiyim? bıçakla kesersem abim kızar ama makinede hem iyi kesmiyo hem cildimi tahri ediyo.

Hala soru soruyorsun oku adamlar tavsiye vermiş. Yok şu an ne yapmam gerekiyor yok bunu yaparsam abim kızar. Eşek kadar olmuşsun sakal muhabbeti yapıyorsun hala abim kızıyor diyorsun. Sen istersen ağda yap eğer sendeki hormon yapısı bozuksa hiçbir şey fayda etmeyecek.

sorumun tam olarak cevabını bulamadım ki soruyorum. meraklı değilim senin gibi tiplerle münakaşa etmeye. yardımın bulunucaksa konuş amacın tartışma çıkarmaksa uzak dur bu konudan
    birde abimin kızmasından korktuğumdan değil abim benim için bıçakla traşın kötü olucağını söylüyo ondan olma diyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tazzo -- 13 Kasım 2008; 16:41:58 >

• quote:

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sâlih

quote:

sorumun tam olarak cevabını bulamadım ki soruyorum. meraklı değilim senin gibi tiplerle münakaşa etmeye. yardımın bulunucaksa konuş amacın tartışma çıkarmaksa uzak dur bu konudan

Bak hele.

• Oha biz ortaokulda resmen traş oluyoduk lisedeyken kapıdan sokmuyolardı. Sen traşa şimdiden başla kirli sakal herzaman iyidir karizmatiktir tabi yakışana . Senede en fazla 1 kere sinekkaydı olurum hep kirli sakal takılırım. Eğer sakal takıntın varsa jilete devam ama yok fazla çıkmasın ben böyle iyiyim diyosan makineyle takıl
  • gülünç bi durum mu var?
  • Kes kes de sonra pişman ol
  • Makina kullan jilet kullanma diyenleri anlamıyorum yahu, makina ne ile kesiyor.
  • 16 yaş normal
    kesmeye başla istersen
    ben zorunluluktan kesmeye başlamıştım yoksa karar senin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Styric

Makina kullan jilet kullanma diyenleri anlamıyorum yahu, makina ne ile kesiyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.