Şimdi Ara

Sakal medeniyetsizlik midir? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
2
Favori
4.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kimse kimsenin hayatına karışmıyor istersen bırak istersen kes ama iş yerleri olsun askerlik falan derken herkes zorla kestirme derdinde asıl medeniyetsizlik sanırım bu olsa gerek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle medeniyetsizliktir
    Son yıllarda erkekler sakalı bir elitlik olarak görmeye başladılar. Sakal uzatan kendini adam sanıyor
    Ülke iyice ışid cumhuriyetine döndü
    Kesin şu yüzünüzdeki kılları..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

bati ulkesinde yasayan biri olarak cokta abartmamak lazim, onlarin aliskanligi oyle, bizim aliskanligimiz da boyle.

batililarin turkiye'ye gelip sakalsizlik medeniyetsizliktir diyebilecegini dusundun mu hic?

bir cogu bunu aklindan bile gecirmiyordur cunku umurlarinda degil adamlarin, bunu bir seviye olarak gormuyorlar cunku. kulturlerinde sakal var heralde der gecer ya da moda der gecer. basit.

Orijinalden alıntı: Guest-702550F15

1 - Medeniyet nedir ?
    2 - Medeniyet'i kim belirler ? Batı mı Doğu mu ? Sen mi Ben mi ?
    3 - Arapları sevmek, onlara özenmek , insanı gayri medeni , yobaz mı yapar ?
    4 - Arapları sevmemek, onlara özenmemek insanı medeni , efendi bir mi yapar ?
    5 - Eğer ben Sakal bırakacak olursam Hz. Muhammed S.A.V. efendimizin sünneti diye bırakırım ki sen bu konuları pek bilmiyorsun sanırım. Araplarında sakal bırakması bu yüzden olabilir diye düşünüyorum :D
    6 - Batının söz ettiği medeniliği kaaele alıyorsan , pek tavsiye etmem. Onların bir ton insan dışı , gayri medeni insan dışı haberlerini de biliyoruz.
    7 - Milletin sakal bırakması niye bu kadar zoruna gitmiş anlamadım. Sanırım yurt dışında çok psikolojik baskı yemişsin, sakallılardan utanır olmuşsun.
    Anaa, saymayı öğrenmiş. Havalimanlarında tersten sayma sakın ha.

• Konuya bak birileri kudurmuş durumda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Teyfik Sikret

Konuya bak birileri kudurmuş durumda
    BLOKLADIM geçtim çokta fifi
    Unutmayın ! Demokratik bir hukuk ülkesinde yaşıyorsunuz. Dini inancınıza "arabesk" yaşantınıza göre kurallar belirleyemezsiniz. Eğer ki hakiki bir inanca ve sadakate ihtiyacınız var ise onları ancak hak hukuk ve adalette bulabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ted Mosby

Anaa, saymayı öğrenmiş. Havalimanlarında tersten sayma sakın ha.

Alıntıları Göster
    Ben AKP fan boy değilim ki ama karşımdankinin nasıl birini olduğunu anladım.
    Zaten sevmediğiniz AKP'nin de kazanmasının tek sebebi , senin gibiler :D
    Batı bile kendi bu saçmalıklarını sktiretti , Dünya'da bir tek siz kaldınız zaten mk.

Orijinalden alıntı: Guest-702550F15

Ben AKP fan boy değilim ki ama karşımdankinin nasıl birini olduğunu anladım.
    Zaten sevmediğiniz AKP'nin de kazanmasının tek sebebi , senin gibiler :D
    Batı bile kendi bu saçmalıklarını sktiretti , Dünya'da bir tek siz kaldınız zaten mk.

Alıntıları Göster
    Ben sana AKP'li demedim ki zaten?
  • 30 Yaşındayım hayatımda hiç sakal bırakmadım ilk günden bu yana düzenli traşımı olurum hep. Bu birazda alışkanlığa bağlı aslında, geçen yıl bir kez bırakmayı denedim baya bir rahatsız etti hemen kestim. Aynada bile bi acayip hissetmiştim kendimi sakallı görünce. Azıcık çıksa yüzümü rahatsız ediyor hemen. Eşim bazen sakalında beyazmı var sankide bırakmıyorsun diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven35 -- 11 Mayıs 2020; 11:38:18 >
  • Sakal bırakmanın arap özentiliği ile bir bağlantısı olduğunu düşünmüyorum.Ben de sakalı 2013 yılında bırakmaya başladım.Önceden hep sinek kaydı traş olurdum.Lakin her gün traş olmak sıkmaya başlayınca ben de bırakayım dedim.Açıkçası bir olumsuzluğunu da hissetmedim.Şimdi eskiden nasıl sakalsız dolaşıyormuşum hayret ediyorum.Sakal bir erkeğin olmazsa olmaz aksesuarıdır diye düşünüyorum.Yani 'Araplar bırakıyor ben de bırakayım' diye bir düşüncem hiç olmadı.

Lakin sakallı insan sayısı 2010 yılından sonra artmaya başladığını söyleyebilirim.Bunda araplardan ziyade dizi ve filmlerde oynayan erkek oyuncuların sakal bırakmalarının etkisinin daha çok olduğunu düşünüyorum.Özellikle 'Muhteşem Yüzyıl' ve 'Diriliş Ertuğrul' gibi büyük kitlelerce izlenen dizilerde sakallı erkek oyuncuların olması gençleri etkilemiştir diye düşünüyorum.
    "Sakal bir erkeğin olmazsa olmaz aksesuarıdır diye düşünüyorum" bu senin için böyle 2 o zaman sakal lı yakisikli gorunupte sakalsiz tipsiz olan erkek tipisin. Niye boyle dedigimi skerlik yapanlar bilir.

Sakal bırakmak medeniyetsizlik değil ama senin bu soruyu sorman eziklik

• Medeniyet diye bir şey yoktur.Daha doğrusu medeniyet çalışmak için yaşadığın yerde başlar.Şuan biz hala toprak yiyen adem safhasında sürgünün tesellisini tanrılarda arama safhasındayız.Pek acınası yaşamlar
  • Saçmalığın daniskası.İnsanın evrimin verdiği sakalı kesmesi noktasında sorumluluğu yoktur.Çünkü evrimin başladığı yerde insan biter.Evrim pek kötü ve pek sevmediğimiz bir olgudur.Anlaşılıyor ki hepiniz ahlak maskesi takan evrimcilersiniz.Çünkü evrim sorgulanacağına insanın sorgulanması haksızlığı işleniyor

Lütfen cevap yazmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 11 Mayıs 2020; 17:11:57 >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.