Şimdi Ara

Sahuru güneşe kadar mı imsağa kadar mı yapıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar günümüzün tartışması malum. ben ayete baktım anladığım güneş doğana kadar sahur yapılabilir ama herkes gibi bende imsak vaktine kadar sahur yapıyorum. Sizin tercihiniz ne?



  • asıl hüküm kuranın dediği ayete uymamız gerek millet orucu geç açıyo aynı şekilde erken niyet alıyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geç derken hocam? Ne zaman açılması gerekiyor ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sahuru güneşe kadar mı imsağa kadar mı yapıyorsunuz?
    Hocam çocuk oyuncağı değil bu, dini bir mevzu. Hiçbir fenni ilimde tahsili olmayan kişilerin bilimsel yorumları her ne kadar güvenilirse, dini ilim tahsil etmemiş kişilerin de dinin hükümleri hakkındaki yorumları da o kadar güvenilirdir. Bu tarz mevzular 14 asırdır İslam aleminde zaten üzerinde çokça durulmuş konular. Herkesin kendi tercihine göre anlayıp yorumlayıp farklı vakitlerde karar kılması ne kadar doğru olur sizce? Peygamber Efendimiz'in (sav) hadislerine hakim olmadan sebeb-i nüzulleri bilmeden Kur'an nasıl tefsir edilip anlaşılabilsin? Bu tarz konular hakkında donanımhaberde kişilerin kendi görüşlerini sormak yerine ulemamızın yazdığı kaynaklara başvurmanız daha doğru olur. En sahih bilgiye o şekilde ulaşırsınız.




  • Hocam ben zaten insanların fikirlerini merak ettim onları kabul edeceğim demedim. bu arada sizin attığınız metinden de güneş doğana kadar sahur yapılabilir manasını çıkarıyorum yanlışmıyım?
  • Orucun vakti tan yerinin ağarmasıyla başlar. Bu vakitte (tan yerinde) siyah ipliğin beyaz iplikten ayrılması ifadesi açıklanırken; tan yerinde beyazlığın, ufukta yatay uzanan bir ip gibi görülmesinden dolayı, tan yeri ağarmasına ip dendiği söylenir. Ayrıca kimileri Arapça’daki “hayt(ip)” kelimesinin mecazen renk anlamında kullanıldığını söylerler. Bu açıklamalarla ve “sizce” ifadesiyle, orucun başlangıç vaktinin tan yerinin hemen başı değil, aydınlık ve karanlığın birbirinden seçilebildiği zaman olduğu söylenmiştir. Şimdiki takvimlerde orucun başlangıcı tedbiren tan yerinin hemen başı olan ilk ışık belirtileriyle başlamaktadır. Yani bu izahlara göre orucun başlangıcında bir miktar daha esneklik olduğu düşünülebilir. Orucun süresi geceye dek devam eder. Kuran’da günün gece ve gündüz diye iki kısım olduğunu görüyoruz. Orucun bitiş zamanı gecenin başı yani gündüzün sonudur.(2Bakara Suresi 187)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No VI -- 30 Mayıs 2017; 22:46:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.