Şimdi Ara

Sahtekarlık Aldatmaca Bosch gbh 2-26 dre taklit ürünü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu konuda izlenmesi gayet düşük birkaç video ile insanlar aldatıldıklarını youtubeden bildirmişler. Ben de 175TL ye alınmış bir Bosch ürünü inceledim.
    Bu tip taklit ürünleri para gibi kontrol edemiyorsunuz. çünkü orjinalinde de bazı hatalar olabiliyor ve zaten basit şeyleri önemsemiyorsunuz. Benim incelediğim ürün öyleydi ki; taklit bile olsa o denli herşey yerli yerine oturtulmuş ki zaten parasını hak ediyor diye düşündürebiliyor. Ama markası sayesindeki süksesini asla hak etmiyor...

    - Ürünün kutusu orjinalinden küçüktü. Kutu rengi yeşildi halbuki ürün Bosch elektrikli el aletlerinin mavi serisi. Kutu kapağını açma kulaklarında Bosch yazmıyordu, kutudaki Bosch yazısı da yapıştırmaydı. Kutu iç kısım bölmesi kırıktı yani sağlam değil ve de adam gibi oturmuyordu kapanırken. Kullanma kılavuzu koyu basılmış ve kutu etiketi de orjinaldeki gibi değil.

    - Aletin tetik kısmının ilerisinde alt kısmında bir ek yazı kağıdı var ki, yazılar orjinal değil mesela üretim tarihi yazıyor ama ay gün yazmıyor. Mandrene yakın kısımda Boschhammer yazması gerekirken başka tip kelime kombinasyonları Hammer iile birleştirilmiş.

    - Tetiğinin üst kısmına denk gelen Bosch marka yazısı plastik yapıştırma alttan tırnağınızı takıp sökebiliyorsunuz...

    - Orjinal Bosch markasında uç vb çıkmadığı söyleniyor. Bu alette ise hem uç çıktı hem de sds'i normal mandrene dönüştürme aparatı gayet adiydi.

    - Tetikten orjinalinde 12 farklı devir olmasına rağmen bu alette 7-8 devir vardı. Başlangıç devri daha yüksekti.

    Bunlar hep dışarıdan anlaşılabilir kısımdı. İçini söktük. Fazla dağıtmadan şu sonuçlar hemen görünüverdi;

    - Ön kısım sökülen vidaları hatvesi daha ince ve boyu uzun, dönerken de orjinali gibi kuvvetli değil rahat ilerliyor.

    - pozisyon düğmesinin uzantı bağlantısının alttan hareketli kısma girdiği yerde orjinalinde metal metale temas ama bunda iğneli rulman var. Aslında rulman daha kaliteli gibi gelebilir akla ama yine de metal metale olan sağlam bağlantı yerine gerekmediği sürece zayıflık sebebidir.

    - İç kısımda üstten darbe indiren pistonun içindeki küçük hareketli piston-çekiç orjinal taklit ama iç içe pistonların dışındakinin hava deliği hem orjinalin ters tarafında hem delik küçük hem de düzleme pasosuna merkezli değil.

    - Ön kısım için sızdırmazlık contası olup alet çapında ve kalın olan kauçuksu malzeme orjinaline göre daha zayıf.


    Daha fazla söküm daha da dağıtacağından basit bir inceleme ile bunlara ulaşılabildi. Öyle bir taklit yapılmış ki bundan ne karı olacak diye düşünüyorsunuz. Pek tabii malzeme ve rulmanları adi kullanıp kar edebilir, plastiği de adi imal edeebilir ancak büyük bir emek sarfedilmiş. Sahte de olsa ayırt etmesi profesyonelliği bile aşacak halde. Çünkü bahsettiğimiz eksiklerin birçoğunu aşabilir taklitçiler. Mağazada da sökmeye müsade etmeyeceklerinden gerçek bir problem var. Aldıktan sonra hakkınızı geri almanız mümkün değil. Karşı tarafın anlayışı dahilindesiniz... Zaten mağazadan çok;
    gümrüğe takılmış mallar gibi satıyorlar. Ancak Türkiye'de garantisi olmadığı için ucuz olduğu söylenmesine rağmen bu incelediğim üründe içine bir de garanti kağıtları koymuşlar.

    edit-EK : Başka videolar;




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 14 Ocak 2019; 20:40:47 >







  • Hocam resimle destekleminizi ve söküm maceralarınızın artmasını dilerim :). Saygılarımla.
  • Videolar vardı internette ekleyiverdim. Videolar hep dış çekim ben içini de çektim tabii ki komple sökülüp incelenmesi memlekete hizmettir ama o derece dağıtmadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.