Şimdi Ara

Sahte yedek parça cenneti Türkiye ve utanmaz online satıcılar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
2
Favori
14.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    Yetkili servise gidip sormanizda fayda var.
    her urun aldiginizda yetkili servis e gidip soracaginiza yetkili servisten gidip almak belki 50-100 lira fazla vermek daha mantikli . Bazen yetkili serviste daha ucuza parca buldugum oluyor .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mekatroniks

    Yetkili servise gidip sormanizda fayda var.
    her urun aldiginizda yetkili servis e gidip soracaginiza yetkili servisten gidip almak belki 50-100 lira fazla vermek daha mantikli . Bazen yetkili serviste daha ucuza parca buldugum oluyor .
    Yetkili servis uzak ve işyerinden izin alma durumum sıkıntı.
    Yoksa üçünde beşinde değilim de mecbur kaldım.

    Sanayide orijinal ürün diye Wunder takmışlar filtreleri, o zamandan beri netten almaya karar verdim.
    Bu satıcı polen hariç orijinal ürün diyor, ben de ürünlerde bi anormallik göremedim gerçi benim anlayabilmem de imkansız gibi.
    Bilemedim şimdi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    Hemde para onemli degil diyip yetkili servis e gitmiyorsaniz yazik ediyorsunuz araciniza .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mob411

    corsa için beru marka kızdırma bujisi bakıyordum dışarıda 20 tl , serviste 110 tl o kadar uçurum varki .. Dedim orjinal mi , satıcı lütfen lütfen filan demeye başlayınca tamam sağol diyip kapadım telefonu.

    belki orjinaldir bilemem ama güvenipte gidip almam şahsen. Çoğu orjinal ürününde fiyatı yetkili servis ile aynı oluyor hemen hemen.

    O yüzden yetkiliyi tercih ediyorum genelde. Bari güvendiğiniz aldığınız yerleri yazında bilelim bizde.


    kime güveneceğimizi şaşırdık valla..
    opel ve vw için onlineyedekparca.com dan alıyorum elemanların dukkanına da gittim orjinal ürün veriyorlar..bilinmedik yerden almamak lazım
    edit: elemanların reklamını da yaptım belki hediye polen filtresi kaparım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mekatroniks

    Hemde para onemli degil diyip yetkili servis e gitmiyorsaniz yazik ediyorsunuz araciniza .
    Hocam hayatta en zor şeylerden birisi vakit darlığıdır.
    Maalesef vaktim yok.
    Sanayide iş çıkışı yaptırıyorum bakımı.

    Aslında aracıma çok titizimdir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • reko kullanıcısına yanıt
    Evet orayi bende biliyorum. Ancak yetkilide de yaştan dolayı indirim alabildiğim için ordan getirtmeye değmiyor. Parcada degilde Işcilik olarak avantajli cikiyorsunuz :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arabalar bu yüzden sanayiden çıkamıyorlar işte. Orjinalden şaşmayın arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orijinal ekipman kalitesinde araca uyumlu yazılmış. Kelime oyunu var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternetteki çoğu ürün OEM bile değil direk sahtedir. Bu fiyatlara zaten başka bir ürün satma şansları da yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 20 Mayıs 2019; 2:18:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elk-elektronik8606

    Millette orjinal takıntısı var.bu satıcılarda onu çok güzel sömürüyorlar.yetkili bayide 35 olan mann yağ filtresi gm 110tlye satıyor kutusu dışında aynı mal.mesela filtron alın mann ın yan markası fiyatıda makul
    Geçende filtron yağ filtresi aldım ,aga o ne kalite resmen GM nin filtrenin 2 katı ağırlığı ,kağıt eleman sarımtrak ve kalın harika bir kalitesi var polonya üretimiymiş ,yeni girdi piyasaya bundan önce yoktu çünki ,hava filtresini wunder almak zorunda kaldım oda fena değil türk malı ama bell bir standardda en azından ,yapacak birşey yok bu araç parçacıları böyle mesela 6 ay sonra git filtron değil de başka bir marka bulursun nerden ucuza mal buluyorlar toptan alıyorlar gerisi gelmiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali9949

    Sıkayet yazınız n11 umarım satıcıyı engeller
    Etkisiz elemandan farkı yok onların hiç bir şey olmuyor. Bana faturasız ürün geldi bir şey yapmadılar hala
  • ilanda ürün orijinal olduğunu belirtmemiş zaten.
    orijinal kalitesinde demiş.

    neyse suçluyorsunuz satıcıyı . bir sorun göremedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mekatroniks

    Orjinal Yedek parcalarin yetkili servis disinda daha ucuza satilabilmesini kafam zaten almiyor . Yahu bu parcayi getiren zaten yetkili servis . yag ve turkiyede uretilen bazi parcalar haricinde sen hangi akla hizmet gidip yetkili servis disindan parca alirsin . Hic kimseye guvenmeyin . yetkili servis disinda orjinal yedek parca YOKTUR .
    2015 haziranda 10 günlük doğu karadeniz seyahati yapmıştım, 80-90 km hız arasında giderken frene basınca bazen direksiyonda titreme yapıyordu, yolda daha fazla sıkıntı çekmemek için acil olarak disklerin değişmesi için bir özel servise uğradım; 4 tane farklı markanın orijinal aveo disk seti yazan parçasını deneme amaçlı getirdi disk üzerinde 5 tane delik var, benim araçtan çıkanda 6 delik var. Usta bu nasıl orijinal set diye soruyorum, ne bileyim üzerinde öyle yazıyor diyor.

    Sen bu parçaları aldığın yere iade et, diskleri tornalatalım, ben istanbul'a döndüğümde yetkili serviste değiştiririm dedim ve bu şekilde istanbul'a döndük, gelir gelmez her zaman gittiğim yetkili servise uğradım, depodan diskler geldi üzerinde 6 delik var diskleri değiştirdik, bu arada sarsıntı direksiyon kutusuna da hasar vermiş onu da revizyona tabi tuttuk, 4 yıldır titreşimsiz kullanıyoruz.

    Üzerinde her orijinal yazan parça orijinal çıkmıyor maalesef, dikket etmek lazım...




  • 2013-2105 yıllarında mann filtre alırdım. o zaman bile hava 45tl, yağ 30tl, polen 50-60tl tutardı. Resmi mann tedarikçisiydi, çok satmadığı için aracıma uygun mann filtreler bulamaz olmuştum...

    Servise gidin diyen arkadaşlar, her markanın servisi kaliteli değil, Aracıma Bosch karbonlu komple filtre setini 160tl'ye alırken serviste sadece polen filtresi 140tl, bosch'tan farkı da yok... İnternetten alacağınız ürünü yeter ki doğru satıcıdan satın alın. Hava filtresi de serviste 250tl...

    Diğer aracıma servis 2 fren diski için 1600tl çekerken, aynı marka model ama dışarıda TRW tedarikçisinde satılan mal 350tl'ye alıyorum. Sahte filan da değil orijinal kutusunda geliyor. Ürünü hala kullanıyoruz, çarpıklık, ötme vs olmadı. Balataları da delphi temin ettim sıfır fren oldu.

    Servis ürünlerinin pahalı olmasının sebebi, servisin parça başına en az %40 karla satıyor olması...

    Geçen sene sağ amortisörüm patladı. Tanesi serviste şu anda 1350tl, internette 400-450tl'ye geziyor aynı marka model ürün. Ben bildiğim satıcıdan tanesi 290a temin ettim ve önleri değiştirdim, yine birebir üzerindeki ürünün aynısı idi. Aynı ürün amazon.de'de 60-70euro arasında geziyor. Özetle amortisör için servise gitsem servis fatura konusunda çeşitli fanteziler deneyecekti

    Şubatta daikin debriyaj seti aldım, satıcı 2018 dolar kuru yükselmeden önce stoklamış. Eski stok parasından sattı. 800tl'ye aldım o zamanlar 1200-1250tl idi internet fiyatları. Ustam zaten aracımın yetkili servisinden çıkma birisi, parçaların orijinal olduğunu ve doğru mal aldığımı söyledi. Üstünden çıkan parçayla birebir aynı çıkartma/kabartma yazılı ürün. Serviste 3000-4000tl den aşağı değil ki bunun işçiliği de var.

    Özetle internetten bilindik satıcılardan mal satın alın. Yoruma güvenmemek lazım. n11'de tercih ettiğim satıcılar dışındaki satıcıları tercih etmiyorum.

    Tercih ettiğim satıcılar:
    FZRulman (motip, motul, liqui moly, bosch ve benzeri ürünler, filtreler, silecekler)
    yagcarsisi (motul)
    BaysalOtomotiv (orijinal yedekparça, petronas yağ)
    YunusogluOtomotiv (bosch filtre setleri)
    MEKATO (liqui moly ürünleri için)
    OtoSuperMarket (fren ekipmanları)
    OrijinalYedekParça (filtre ve buji)

    Evimde 3 araç var. 2 araç 15bin km'de bir yılda 2 kere bakıma giriyor. totalde 5 bakım yapılıyor. Doğal olarak sanayiye bildiğim güvendiğim satıcılardan parça alıp gidersem servise oranla ciddi ekonomik oluyor. Ayrıca servisler yağ konusunda kalitesiz davranıyor. BP varilden 10w40 koyuyor aracıma, ee ne anladım ben servise gitmekten Zaten çoğu basit işleri kendim yapar oldum (buji değişimi, polen filtresi değişimi, arıza tespiti vs.) Yağ bakımını bir keresinde kendim yaptım ancak uğraşması zor iş. Diğer işler gibi uğraşması keyif vermiyor. Motordan çıkan yağı da atmadım. Müsait zamanda ustamın dükkana itelicem Yağ doğaya zarar veren bir şey, geri dönüştürülmesi gerekiyor. Ustalar yağları dönüşüm firmalarına veriyor.

    Yukarıdaki firmaları 6yıldır araçlarıma parçalar alarak tecrübe edindim. Komşum bile bana aldırıyor filtrelerini




  • Yazım hatası olayını şans eseri görmüşsünüz. Sanayide bir dükkanımız var ağır sanayi parçaları satıyoruz size bire bir taklit ürünler gösterebilirim, farkını anlamak için uzun süre bakmanız lazım. Örneğin şu sıralar artık o filtreler TSE standartlarını geçerek yurt içine giriyor. Rastgele filtreleri açıp bakıyorlar. Gerekli testleri yapıyorlar. Sonrasında onay alırsa o ürün yurt içine giriş yapıyor. Bunu direkt yurt dışından ürün alan bir ağabeyimden öğrendim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kıladam

    Hocam Bu markaları ve alabileceğimiz tam adreslerini açıklarsanız seviniriz.

    KYB

    Mann

    Bilstein

    malum insanlar sanayiye bakımdan bakıma ve ya sorundan soruna gidiyor,

    Bunları bilerek gidip parça almak en iyisi fakat ben gittiğimde hep dandik sinirli asabi satıcılarla karşılaşıyorum. :-)

    Alıntıları Göster
    Purflux
    Delphi
    Bosch
    Ufi
    Sardes (Yerli ve belli kalitede)
    Pierburg


    Gibi parcaları almak lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

    2013-2105 yıllarında mann filtre alırdım. o zaman bile hava 45tl, yağ 30tl, polen 50-60tl tutardı. Resmi mann tedarikçisiydi, çok satmadığı için aracıma uygun mann filtreler bulamaz olmuştum...

    Servise gidin diyen arkadaşlar, her markanın servisi kaliteli değil, Aracıma Bosch karbonlu komple filtre setini 160tl'ye alırken serviste sadece polen filtresi 140tl, bosch'tan farkı da yok... İnternetten alacağınız ürünü yeter ki doğru satıcıdan satın alın. Hava filtresi de serviste 250tl...

    Diğer aracıma servis 2 fren diski için 1600tl çekerken, aynı marka model ama dışarıda TRW tedarikçisinde satılan mal 350tl'ye alıyorum. Sahte filan da değil orijinal kutusunda geliyor. Ürünü hala kullanıyoruz, çarpıklık, ötme vs olmadı. Balataları da delphi temin ettim sıfır fren oldu.

    Servis ürünlerinin pahalı olmasının sebebi, servisin parça başına en az %40 karla satıyor olması...

    Geçen sene sağ amortisörüm patladı. Tanesi serviste şu anda 1350tl, internette 400-450tl'ye geziyor aynı marka model ürün. Ben bildiğim satıcıdan tanesi 290a temin ettim ve önleri değiştirdim, yine birebir üzerindeki ürünün aynısı idi. Aynı ürün amazon.de'de 60-70euro arasında geziyor. Özetle amortisör için servise gitsem servis fatura konusunda çeşitli fanteziler deneyecekti

    Şubatta daikin debriyaj seti aldım, satıcı 2018 dolar kuru yükselmeden önce stoklamış. Eski stok parasından sattı. 800tl'ye aldım o zamanlar 1200-1250tl idi internet fiyatları. Ustam zaten aracımın yetkili servisinden çıkma birisi, parçaların orijinal olduğunu ve doğru mal aldığımı söyledi. Üstünden çıkan parçayla birebir aynı çıkartma/kabartma yazılı ürün. Serviste 3000-4000tl den aşağı değil ki bunun işçiliği de var.

    Özetle internetten bilindik satıcılardan mal satın alın. Yoruma güvenmemek lazım. n11'de tercih ettiğim satıcılar dışındaki satıcıları tercih etmiyorum.

    Tercih ettiğim satıcılar:
    FZRulman (motip, motul, liqui moly, bosch ve benzeri ürünler, filtreler, silecekler)
    yagcarsisi (motul)
    BaysalOtomotiv (orijinal yedekparça, petronas yağ)
    YunusogluOtomotiv (bosch filtre setleri)
    MEKATO (liqui moly ürünleri için)
    OtoSuperMarket (fren ekipmanları)
    OrijinalYedekParça (filtre ve buji)

    Evimde 3 araç var. 2 araç 15bin km'de bir yılda 2 kere bakıma giriyor. totalde 5 bakım yapılıyor. Doğal olarak sanayiye bildiğim güvendiğim satıcılardan parça alıp gidersem servise oranla ciddi ekonomik oluyor. Ayrıca servisler yağ konusunda kalitesiz davranıyor. BP varilden 10w40 koyuyor aracıma, ee ne anladım ben servise gitmekten Zaten çoğu basit işleri kendim yapar oldum (buji değişimi, polen filtresi değişimi, arıza tespiti vs.) Yağ bakımını bir keresinde kendim yaptım ancak uğraşması zor iş. Diğer işler gibi uğraşması keyif vermiyor. Motordan çıkan yağı da atmadım. Müsait zamanda ustamın dükkana itelicem Yağ doğaya zarar veren bir şey, geri dönüştürülmesi gerekiyor. Ustalar yağları dönüşüm firmalarına veriyor.

    Yukarıdaki firmaları 6yıldır araçlarıma parçalar alarak tecrübe edindim. Komşum bile bana aldırıyor filtrelerini
    Hocam dızelde bosch tercıh edılmemelı dızeller cok hassas orj fıltre konusunda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bilmediğiniz yerden alışveriş yapmayın. n11'de mağaza yorumlarına da kanmayın, biraz detaya inince bazı pislikleri görüyorsunuz.

    ben aracıma yağ alırken altun petrol veya yagcarsisi (omega petrol), filtre seti alırken yunusoğlu otomotiv'i tercih ediyorum. silecek alırken silecek sepeti'ni tercih ederim. henüz mekanik malzeme almadım ihtiyacım olmadı çok şükür ama muhtemelen yetkili servisten alırım veya arkadaşlarım var onların tavsiyesini dinlerim.
  • Belli grup araçların satıcısı oluyor. Mesela fiat için bir site var envai çeşit herşey orjinal opar da var yan sanayide.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OEM diye aldığınız çoğu ürün Türkiye de üretiliyor ve üstüne logo basılıyor.
    Bu konularda ülkemiz bir cennet(!).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.