Şimdi Ara

Şahin için klima

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
21.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Birkaç sene sonra alacağım şahin için klima takmayı planlıyorum. İlk soru takılır mı? İkinci soru şu yıllardan önce takılır/takılmaz gibi bir durum var mı? İlk arabam olacak o yüzden pek sıcağa alışabileceğimi düşünmüyorum. Doğanlara takılıyorsa Doğan bakarım. Şimdiden teşekkür ederim.

• Zatenden klimalı olanları ender de olsa bulunabiliyor.
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-sahibinden-90-model-klimali-sahin-510691875/detay
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-boyasiz-klimali-yeni-muayeneli-sahin-511904119/detay

Ayrıca bütçenizi ayarlayabilirseniz Mazda 323 gibi arabalara da bakabilirsiniz.

Bir de geçenlerede bir ilanda denk geldi, vatandaşın birisi Renault 12'ye hidrolik direksiyon, dört cam otomatiği falan yapmış.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Tofaş Şahin'e Klima Takma

Tofaş Şahin, Türkiye'de uzun yıllardır üretilen ve sevilen bir otomobil modelidir. Sıcak yaz aylarında, aracın içini serinletmek için klima taktırmak isteyebilirsiniz. İşte Tofaş Şahin'e klima taktırma hakkında bilmeniz gerekenler:

Şahine Klima Takılır mı?

Evet, Tofaş Şahin'e klima takılabilir. Piyasada Şahin'e uygun çeşitli klima kitleri bulunmaktadır. Bu kitler, klimanın çalışması için gerekli tüm bileşenleri içerir.

Tofaş Klima Taktırma Fiyatı

Tofaş Şahin'e klima taktırma fiyatı, seçtiğiniz klima kitine ve işçilik ücretlerine göre değişir. Ortalama olarak, bir klima kitinin fiyatı 1.000 TL ile 2.000 TL arasında değişmektedir. İşçilik ücreti ise 500 TL ile 1.000 TL arasında olabilir.

Şahin Klima Takma İşlemi

Şahin'e klima takma işlemi, yetkili bir servis veya oto elektrikçisi tarafından yapılmalıdır. İşlem genellikle birkaç saat sürer ve aşağıdaki adımları içerir:

• Klima kitinin montajı
    • Soğutucu gazın doldurulması
    • Elektrik tesisatının yapılması
    • Klimanın test edilmesi

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tofaş Şahin'e klima taktırmadan önce aşağıdaki hususlara dikkat etmelisiniz:

• Klima kitinin aracınıza uygun olduğundan emin olun.
    • İşlemi yetkili bir servise veya oto elektrikçisine yaptırın.
    • Klima sistemini düzenli olarak bakım yaptırın.

Tofaş Şahin'e klima taktırmak, aracınızın konforunu artırabilir ve sıcak yaz aylarında daha keyifli bir sürüş deneyimi sunabilir. Yukarıdaki bilgiler doğrultusunda, aracınıza klima taktırma kararını verebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • takılır mı bilmiyorum ama takarsanız 2 gün soğutur 3. gün sanayinin yolunu tutarsınız çıkarın bunu diye. araba kendini zor götürüyor zaten.
  • 1.4 e takarsan yerinden kalkmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zatenden klimalı olanları ender de olsa bulunabiliyor.
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-sahibinden-90-model-klimali-sahin-510691875/detay
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-boyasiz-klimali-yeni-muayeneli-sahin-511904119/detay

Bir de geçenlerede bir ilanda denk geldi, vatandaşın birisi Renault 12'ye hidrolik direksiyon, dört cam otomatiği falan yapmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

1.4 e takarsan yerinden kalkmaz.

1.6 ie modeline veya 5 vitese taksam ne olur hocam? 90KM/H'nin üzerine çıkacağımı düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Zatenden klimalı olanları ender de olsa bulunabiliyor.

Hocam İstanbul'da yaşıyorum uygun fiyatlı klimalı bulacağımı zannetmiyorum 10-12 gibi bir bütçe ayırabilirim o yüzden klimayı sonradan takmayı planlıyorum.

Mazda 323'e baktım önden çekişli imiş o yüzden hoşuma gitmedi. Zaten özellikle arkadan itişli istemesem Fiat Tempra alırdım hocam. Neden arkadan itişli derseniz trafikte yanlamak için değil forumlarda falan sürüşü geliştirdiği söyleniyordu hem de önden çekişliye göre zor kontrol ediliyormuş. Biraz da zevk meselesi hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hardwired

takılır mı bilmiyorum ama takarsanız 2 gün soğutur 3. gün sanayinin yolunu tutarsınız çıkarın bunu diye. araba kendini zor götürüyor zaten.

Hocam bütçemi eğer arttırabilirsem Doğan SLX 1.6 ie veya direk SLX almayı planlıyorum. Onlarda ne olur hocam?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pejo Partner için Akü tavsiyesi
    17 yıl önce açıldı
    Araç için inverter tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Olayınız sadece zevk meselesi bence. Çünkü 80 beygir bir otomobilin arkadan çekiş olması çok da bir şer ifade etmiyor.
    Sadece zevk meselesi derseniz ona bir şey diyemem.

Güzel bir araştırma ve kovalama ile mesela şu 90 model olan ilan bahsettiğiniz bütçede, öyle bir şey düşürülebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yagizo123

quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

1.4 e takarsan yerinden kalkmaz.

1.6 ie modeline veya 5 vitese taksam ne olur hocam? 90KM/H'nin üzerine çıkacağımı düşünmüyorum.

Idare eder herhalde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Sağ olun hocam evet biraz zevk meselesi bu arada arabalarla ilgili neredeyse hiçbir şey bilmiyorum. Şahin için 80 beygir bir şey ifade etmiyorsa Fiat Tempra bakacağım o zaman hocam. Konuyu sapıttırmamak için Tempra'nın beyin problemi ile ilgili sorularımı diğer konuda soracağım.
  • Hardwired kullanıcısına yanıt
    Fabrika çıkışlı 131 doğan gördüm sanayide canavar gibi soğutuyordu kliması.

Şahin için klima
  • Eski kasa doğanlarda bile klima var korkmayın çeker o kadar da öldürmesinler şu aracı bir zahmet 4 kişi varken 70 80 ile rahatlıkla rampa çıkıyorum 92 model şahinle.

Alacaksanız da tempra motorlu şahin s alın diğer modelleri kara motorlu tavsiye etmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 18 Aralık 2017; 16:39:13 >
  • Direk tempra alsam ne olur hocam? 9-13 lira arası değişiyor bildiğim kadarıyla.
  • Tempra üretildiği zamana göre güzel araçtır ancak çok temizini bulman lazım yoksa başını ağrıtır bazı parçalarını bulmak zordur.

• birkaç sene sonrası için şimdiden şahine klima bakmak :)))))

birkaç sene sonra piyasada şahin bulursan takılır.. :))
  • 2000 model 1.4 Polo 75 beygir 959 kilogram. Araç Tofaş'tan her türlü iyi, enjeksiyonlu, elektronik ateşlemeli ve tüp görmemiş bir araç. Klima açınca kalkışta 2500-3000 devir arası aragaz vermem gerekiyordu. Yani esas önemli olan kalkışlar bilhassa.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Araç yinede yürüyor değil mi bazı arkadaşlar öyle bir konuşuyor ki sanki araç geri geri kaçıyor yeni nesil araçlar kadar tabi ki atak olamaz ancak yolda da kalmazsınız tofaş 80-90 km hızları görüyorsa yeterlidir.
  • thormentor kullanıcısına yanıt
    Şu şartlarda uçuk fiyatlar yüzünden şahinin bir 10 yıl daha gideri var
  • thormentor kullanıcısına yanıt
    Hocam olsun olmasın öğreniyoruz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.