Şimdi Ara

SAHIBINDENDEN TELEFON ALDIM [Karar alındı!]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
2.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ön Edit: Konu orjinalini Şubat ayında açmıştım ama telefon bölümüne açmıştım burası daha mantıklı olur diye buraya taşıdım.
    1. Bölüm.

Merhaba 2 gün önce sahibindenden i9505 cihaz satın aldım kapıda ödemeli ptt ile geldi cihaz kontrol ettim gerçek cihaz ANCAK!

1: Kutu sahte aksesuarlar sahte. Bu önemli değil şarj aleti şarj etsin yeter.
    2: SERVIS YOK diyor telefon.
    3: Arka kamera yanıt vermiyor. Yani siyah bir şekilde duruyor. Kontrol ettim camera failed oluyor menüde. Ancak ön kamera sorunsuz.

Bütün fonksiyonlar sorunsuz çalışıyor temassız kontrol veya air view vb. ancak sadece bu 2. ve 3. dediklerim eksik.
    Ne yapabilirim sizce? İade şansım var mı? 475TL ödedim cihaza elimde kalsın istemiyorum.

Cihaza black edition yazılımı atılmış bunu fark ettim Ayrıca root'lu.

--------------------------------
    Edit 1: Satıcı ile görüştüm bana cihazı geri göndermemi söyledi parayı hesabıma yatıracağını da belirtti.
    Neden bilmiyorum ama ertesi gün gittim telefonu bana gelen adrese geri yolladım. Tabi o gün içinde bi kaç kez satıcı ile görüştüm gayet sakin kibar yatırıcaz edicez vs konuşuyordu.

Ertesi gün PTT sitesinden kontrol ettim cihaz ellerine ulaşmış hemen numarayı aradım 2-3 defa cevap vermediler ondan sonra açtılar telefonu biraz tartıştık sonra bana parayı 12'de yatıracağını hesabımı kontrol etmemi söyledi.
    Tabi ki yatırmadı.
    Ondan sonraki aramalarda ulaşamadım kendisine.

Bi kaç gün sonra okulda tekrar aramayı denedim. Numaramı engellemiş tabi ulaşamadım. Arkadaşın telefonundan aradım açtı. Bi iki kelime konuştum sesimi tanıdı "kapat lan telefonu" diye bağırıp suratıma kapattı

Ondan sonra daha ulaşamadık adama.

Sahibinden profilinde telefon ilanı yeniden açılmıştı 550TL'ye. Numara değişmiş. Aradım açmadı tabi. Başka telefonları da açmadı.

Bizde polise gitmeye karar verdik. Karakola girdik durumu anlattık bize savcılığa gitmemizi söylediler.
    Ertesi gün savcılığa gittik. Bütün delillerle (bana gelen kargo paketi, gönderdiğime dair kargo fişi, bana gelen kargonun içinden çıkan abuk subuk olan fatura,sahibinden profili ve telefon ilani vs.) dilekçeyi verdik ve beklemeye başladık.

Biraz zaman geçti telefonla savcılıktan arandık yeniden ifade alınmak üzere. Savcılığa gittik bizim olayla ilgilenen savcı değişmiş yeniden ifade aldı biraz daha konu üzerine konuştuk bize adamın takip edilip bulunacağı ve adresimize mahkeme ile ilgili kağıt geleceğini söyledikten sonra çıktık ve beklemeye devam ettik.

ŞİMDİ İKİ GÜN ÖNCE O MAHKEME KAĞIDI ADRESİME GELDİ!!!

Adam bulundu. Aradan neredeyse bir yıl geçmek üzere. Mart ayında mahkemeye çıkacağız.
    Bana gelen kağıtta yazdığına göre adam daha aynı suçlardan 10 tane daha işlemiş. Şükür yakalandı sonunda.

2 Mart günü mahkemeye çıkacağız arkadaşlar çok heyecanlı ve mutluyum adamın yüzündeki ifadeyi görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum

Tecrübeli/bilgili kişilerden de yardım lazım biraz.
    Bundan sonra ne olacak? Mahkeme günü devlet bana avukat verecek mi? Adam nasıl bir ceza alır? Ben paramı geri alabilecek miyim? Veya telefonu?
    -----------------------
    2. Bölüm

01.03.2017: Yarın mahkemeye çıkıyoruz arkadaşlar hadi hayırlısı. O günden bu yana ülkede pek çok şey yaşandı. Bakalım adalet yerini bulsun başka bir şey istemiyorum. Bu arada yarın mahkemeye gittiğimizde devlet bize avukat verecek mi? Ayrıca paramı geri alabilecek miyim?

Duruşma Sonrası: Duruşma bitti arkadaşlar. Hayal kırıklığı yaşadım. Adam gelmemiş. Yakalanmış ve sorgusu yapılmış suçunu kabul etmiş ancak mahkemeye getirilmemiş. Daha önceden konuştuğumuz telefon numaraları başkasına ait çıktı vs. Mayıs'ta tekrar bir duruşma olacak. Ayrıca tüm bu olanların sonucu paramı geri alamayacağımı öğrendim. Zararım karşılanmıyor bunun için ayrı bi dava açmam gerektiğini söylediler. Yıkıldım açıkçası. Yine de devam edicem cezasını çeksin.
    ------------------------
    SON DURUM: Arkadaş bu gün kapıma bir kağıt geldi PTT'den tebligat kağıdı. Muhtarlığa gitmem gerektiği yazıyordu ve gittim. Mahkeme kağıdıydı. Açtım, okudum. Karar belirlenmiş. Adama 3 yıl hapis ve elde edilen menfaatin 2 katı nazara alınarak tam 50 gün adli para cezası (Bir gün karşılığı 20TL'den belirlenerek 1.000TL adli para cezası olmuş) + 61TL yargılama giderleri adamdan alınacak.

Adalet yerini buldu sanırım. En son Mart ayında gittiğim duruşmadan bu yana bana başka hiç bir kağıt gelmedi ve biz olmadan karar alınmış. Adamın surat ifadesini göremedim ne yazık ki
    Adam savunmasında bütün suçlamaları inkar etmiş, köylüsü olan bir arkadaşının kendisi üzerine site,hesap açarak haberi olmadan böyle şeyler olduğunu söylemiş. Köylüsü de inkar etmiş. Sonuç olarak savunmaya itibar edilmemiş ve 3 yıl hapis cezası verilmiş.
    Sonuç olarak ben mutluyum ancak yarın param için tüketici hakem heyetine başvuracağım bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim paramı geri almak istiyorum :( Hakkınızı arayın arkadaşlar. Meblağ kaç olursa olsun suçlu cezasını çekmeli!
    İlerleme oldukça konuyu güncelleyeceğim

SANIRIM.
    Kağıdın altında yazdığına göre 7 gün içerisinde hakime bir tutanak onaylatması suretiyle istinaf yolu açık olmak üzere yasal yollara başvurulmadığı takdirde hükmün kesinleşerek infaz edileceği yazıyor. Yani 7 gün içinde gitmezsen karar iptal mi olacak yoksa uygulanacak mı?

KONU GÜNCEL KALACAKTIR!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YereDusenAdam -- 16 Ocak 2018; 23:14:19 >

• @Doğukan Çelik Hocam yanlış anladın her halde adamı ben bulmadım savcılık buldu.

@ŞANAP CEHABETTİN Aynen hocam 2 Mart 2017

@reallist55 Oysaki ben daha tazminat davası açmayı düşünüyordum 500TL ne? Ayrıca adam sadece benle değil bir sürü insanla da oynamış. Hepimiz için bu olayı sonuna kadar devam ettiricem.
  • tebrikler polislerin yapamadigini sen yapmissin polisin yakalamasi lazimken sen yakaladin devlet adam gibi devlet olsaydi sana mutlaka odul vermesi lazimdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rez
  • Tebrikler hocam 2017 de değil mi mahkeme

• Hazan vurdu

• Adam senle anlaşmak isteyecektir
    500vereyim şikayetini çek diyecektir

• Memlekette ne kadar şark kurnazı işsiz çakal varsa hepsi telefonculuk yapıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    turkcell den ayıplı mal aldım
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sahibindenin bunlar için önlem alması gerekiyor yav.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O adamı suçsuz bulacak veya mahkemeyi sürekli erteleyecekler. Ben tahminimi söylüyorum hocam umarım hakkını alabilirsin.

Zamanı gelince alıntılayın bu mesajı
  • Mahkeme diyince turbo sandım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Doğukan Çelik Hocam yanlış anladın her halde adamı ben bulmadım savcılık buldu.

@ŞANAP CEHABETTİN Aynen hocam 2 Mart 2017

@reallist55 Oysaki ben daha tazminat davası açmayı düşünüyordum 500TL ne? Ayrıca adam sadece benle değil bir sürü insanla da oynamış. Hepimiz için bu olayı sonuna kadar devam ettiricem.
  • 12/11/2016 tarihinde gittigidiyor sitesinden telefon aldım satıcı beni arayarak telefonun ücretini gittigidiyor üzerinde degilde benim IBAN numarama direk yatırırsan sana % 10 indirim yaparım dedi.Bende salak gibi adamın hesabına eft yaptım 14/11/2016 tarihinde kargoyu aradım bana gelen kargo yok.gitigidiyor sitesinde satıcı rumuzu (evren-cell)
    Satıcıyı aşadaki telefonlardan arıyorum cevap yok.
    02129091607 ve 05051116709

Dolandırıldıgım için 16/11/2016 tarihinde İzmir Cumhuriyet Savcılıgına şikayet dilekçesini verdim.Savcı ilk ifademi aldı bir ay içerisinde adresinize bilgi verilecek diyerek evrakları ve tutanagı imzallattı.
  • Adam paranı geri iade etse bile şikayetinden vazgeçmediğin sürece dolandırıcılıktan tutuklanır. Tavsiyem başkalarının canı yanmış seninle anlaşma yoluna gidecek. Para teklif edecek 550 lira değil 1000 lira vereyim geri çek diyecek. En az 3-6 ay arası tutuklu kalır.Ama o yüzündeki çaresiz ifadeyi gördüğün zaman kararını sen verirsin. Şimdiden hayırlı olsun sevindim senin adına.
  • Beni dolandıran kişinin Adı soyadı banka ismi ve IBAN TR numarası bende mevcut bankaya sordum hesabı aktif
    benimle beraber 20 kişiyi gittigidiyor sitesine verdigi satış ilanı ile dolandırmış.

Arkadaşlar şimdi bu dolandırıcıyla ilgili internette blok açsam(Aynı ismi taşıyan diger vatandaşları rencide ederim töhmet altında bırakmaktan çekiniyorum )yanlışmı yaparım veya dolandırıcının gizlenmesine adres degiştirmesine sebep olurumuyum.

Sitede Avukat arkadaşlardan konuyla ilgili açıklama yaparlarsa menmun olurum.
  • neden tanımadığın adama para gönderirsin ki?

Ben olsam 10.000-15.000 TL gibi paraya anlaşırdım :D
  • Ne tutuklanmasi. Bizim adalet sistemimizde kisileri hapse atmak cok zor. En fazla para cezasi verirler. Ama sunu ders cikarmak lazim internetten buyuk capli alisveris yapilmaz ya da buyuk sirketlerden guvenli bir sekilde alisveris yapilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erennn1s

Adam paranı geri iade etse bile şikayetinden vazgeçmediğin sürece dolandırıcılıktan tutuklanır. Tavsiyem başkalarının canı yanmış seninle anlaşma yoluna gidecek. Para teklif edecek 550 lira değil 1000 lira vereyim geri çek diyecek. En az 3-6 ay arası tutuklu kalır.Ama o yüzündeki çaresiz ifadeyi gördüğün zaman kararını sen verirsin. Şimdiden hayırlı olsun sevindim senin adına.

Şikayetimi çekmezsem ve adam tutuklanırsa paramı geri alamayacak mıyım?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Csb değilse tebrikler

• quote:

Orijinalden alıntı: YereDusenAdam

quote:

Orijinalden alıntı: Erennn1s

Adam paranı geri iade etse bile şikayetinden vazgeçmediğin sürece dolandırıcılıktan tutuklanır. Tavsiyem başkalarının canı yanmış seninle anlaşma yoluna gidecek. Para teklif edecek 550 lira değil 1000 lira vereyim geri çek diyecek. En az 3-6 ay arası tutuklu kalır.Ama o yüzündeki çaresiz ifadeyi gördüğün zaman kararını sen verirsin. Şimdiden hayırlı olsun sevindim senin adına.

Şikayetimi çekmezsem ve adam tutuklanırsa paramı geri alamayacak mıyım?

muhtemel senaryo şu;
    Adamın başka yerlerdende dosyası varsa şikayet eden suç duyurusunda bulunan ki var diyorsun bu adam cezayı hertürlü yer kaçarı yok. Olmasa bile şuan siciline işleyecek bir suç işlemiş geçmiş olsun.

Paranı alırsın mahkemeye faturanı gösterdiğin sürece faturadaki parayı geri iade alırsın mahkeme kararı ile.
    Ama şu olacak, adam mahkemeden önce sana ulaşır, elini ayağını öpeyim al sana 500 değil 2000 lira davayı çek der. O sana kalmış.
    Adam hakim karşısına nitelikli dolandırıcı olarak çıkacak. Bu hertürlü 3-6 ay tutuklu kalmasına sebep olur, tahliye olsa bile mahkeme dışarıdan devam eder 2-3 sene sonra cezasının geri kalanını yatabilir. Belkide hakim cezayı içerden onar tutukluluğunun devamına der aldığı cezanın 3/2 sini yatar falan filan. Bu şikayetini çekmezsen olacak prosedür. Hiç adalet yok, hiçbirşey olmaz demeyin öyle bir olur ki görürsünüz.

Nitekim kötü senaryo bu, paranı faturan olduğu sürece her türlü alıyosun. Ama adamın işi yaş.

• Helal olsun kardeşim keşke herkes senin gibi hakkını arasa 3-5 şerefsiz ortalıkta gezemez
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.