Şimdi Ara

Sahibinden yanlış fiyatları şikayet ediyoruz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Araba yatırım aracı değildir hala da değildir, bir kazaya bakar kısa vadede bile zarar edersin ,parani kurtaramazsin, bir anda senede 4 mtv ödemek zorunda kalırsın, uzun vadede zaten boylu boyunca z a r a r dır.

1995 model ortalama 0 km. 1 araç parasına pekcok ilden 3 +1 standart daire satın alabiliyordunuz misal, bugün 1995 model arabayı satta daire al bakalım, ne alabiliyorsun ????

Gerçekten o kadar ekonomi cahili adam var ki pes diyorum. Hele 1990 li yıllarda 1 araba parasını bist 30 dan 1 hisseye baglasaydiniz, şu anda o hisseler ile hem araba hem yazlık hem daire almanız olasiydi.

Hala mi araba yatırım aracı????

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ghostiki kullanıcısına yanıt
    Adam aldı beğenmedi ya da değiştirmek istedi vs vs. Vatandaşın vatandaşla didişmesine sebep oluyorlar farkında mısınız? Bu tip çözümler sorunun çözümüne katkı sunmuyor. Enflasyon ortamında insanlar parayı bir “şeye” bağlamak istemeleri gayet normal bir durum. Bu işin çözümü enflasyonu dizginlemek yatırımı başka yönlere cazip hale getirilmesi gerekiyor. Araç zaten bir yatırım enstrümanı değildir biner kullanır eskitir fiyatı düşer o şekilde satarsın. Ama yaşadığımız enflasyon ortamında bu teori uymuyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Selam beyler 2023 520i m sport aracım var haziran çıkış.Sahibindenden msj geldi sıfır fiyatının üzerinde diye.Şimdi düz m sport araçlar liste fiyatı 3.950 bin.Ultimate m sport 4.350 bin.Benim aracın doluluk oranı ultimate m sport kadar nerdeyse yani m sportun üstüne shadow ve lazerde var.Ultimateden farklı olarak sadece m kaliperler yok.Şimdi ben aracı kaça koymalıyım anlayamadım  (4.225 e koymuştum aracı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgty1212 -- 15 Temmuz 2023; 16:24:18 >
  • potansiyel suçlu P kullanıcısına yanıt
    Aynen mesela yagci vw 150 bin gibi koyuyordu uzerine..Adam 1300 luk araci almis 1450 ye...Simdi 1299 a satacam mi diyecek ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bak şimdi, wv den rüşvetle araç alanlar en az 6 ay önceden aldi ,zaten 6 ay sınırı yok mu ?

Zaten 6 aydır bindi kullandı eskidi ,sonra gelgelelim 6 ay önce zaten fiyatlar yüzde 30 40 daha uygundu, yani ödediği rüşveti de katsan yine de TL bazında zarar etmez.

Ha amacı al satla para kazanmak değilse zaten kullansın tepe tepe binsin.ne güzel işte.

Ha bu arada şimdi rüşveti olayı da yavaş yavaş tedavülden kalkacak ,bayiler essek gibi liste fiyatına satmak zorunda kalacaklar elindeki stokları.

Olaylara biraz da iyi taraflarından bakıp, olumlu şeyleri desteklesek çok mu kötü olur?

• ne kadar al sat'çı varsa dolmuş konuya

• ghostiki kullanıcısına yanıt

Eve yetmiyorsa araba alırsın dedim zaten hocam. Öncelik ev arsa, sonra araba.

Kaza konusu için kasko var, evin de kaskosu var ama 2 milyonluk eve 200 bin lira değer biçip 200 lira prim ödemesi çıkarıyorlar. Deprem olunca da 200 bin lira ödeme yapıyorlar. Arabada en azından piyasa fiyatı civarında ödenir üç aşağı beş yukarı.

Ev almaya yetmiyorsa param, araba en iyi yatırım aracıdır.

• Ne kadar piyasayı yükselten al-satçı varsa istediğinizi söyleyebilirsiniz ama çıkan her yasa kanun gerçeklikle uyuşmuyor. Bu yasaklama ve cezalarda çare olmayacak yaşayıp göreceğiz. Ülkece deneme tahtasıyız zaten. Bir de bu çözümü deneyelim :) öyle haberler yapılıyor ki sanki sihirli değnek var ellerinde piyasa düşecek. Tüm yapılan kanun düzenleme vs sadece gaz almaktan ibaret.

Siz zahmet edip şikayet edin çare olmazsa o zaman dertlenirsiniz.

Önce emek verin

• Ben, ocak ayında aracımı aldım zaten benim için sorun yok. Aldığım aracı da en az 5-6 yıl kullanacağım yani gerçek ihtiyacı olan biriydim. Bu piyasanın pisliğini 1 yıldan fazla şikayet ettim ilgili yerlere ama onlarda izlemekle yetindiler nerede vergi kaçırıldı kim fazla para aldı onlar çok iyi biliyorlar üstelik. Ben bu yoldan gittim sıra sizde. Fiyatlar inecek, düşecek deyip almayanlar alamayanlar dertlensin yani size kolaylıklar dilerim.

• Moueson kullanıcısına yanıt

karşı gelmiyorum, eleştiriyorum. yanlış buluyorum bazı yapılanları.

benim sıfırından pahalıya satacak 1-2 yaşında arabam yok zaten. benim için sıkıntı yok ama vatandaş için yanlış uygulama. zaten satmayı engellemiyormuş, fiyatı yüksek göstermeyi engelliyormuş.  saçmalık değil mi ?

• Ya ne boş adamlarsınız ilan fiyatını düşürüyor ama arayınca fiyat o değil bu diyor. EE şikayet ettinde ne oldu ?? Bugün kaç tane aracı aradım gidip alacağım hepsi telefonda fiyat yazan değil başka diyor. Bi cacık olmaz bizden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canlee89 -- 15 Temmuz 2023; 20:49:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlete mi boş beleş çalışacağız?

Kursunlar 10 kişilik bir internet timi, onlar baksınlar yakalasınlar.

Bunu da mı biz yapalım!?

• canlee89 kullanıcısına yanıt
    Ben de bunu söylüyorum işte çözülmez çünkü bataklık başka yerlerde. Hadi fiyatı düşen ilanları arasınlar görsünler devlette akıl varsa vatandaşta da akıl var.

Aynen öyle hocam

• Yasaklar hiçbir şeye çözüm olmaz. Devlet en başta stokçu bayilere göz yumdu sonra elden paralar döndü göz yumdu. Bayiler sektör kurdu kendine araya da komisyoncuları da kattı dünyalıklarını yaptılar. Berbat giden ekonomide insanlar parasını korumak istediği için arabalara sarıldı. Alamayanlar da şikayet kovalasın. Burası survivor hayatta kalmak için her şey mübah.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

Güncel dask sigortası yaklaşık 600 bin TL ödeme yapıyor ki senelik dask ücretleri 400 500 TL gibi cüzi rakamlar, ayrıca ev darmaduman olsa ,yerle yeksan olsa da oranın arsa değeri bakidir.

Arsa payı her zaman orada ki tapu sahibinindir.

Su anda daire başı 1 - 1.1 milyon TL ye mis gibi apartman da sıfırlanır, kentsel dönüşüme annemin apartmanın girmesini o kadar istiyorum mi ama daha hala raporu bekliyoruz, daire sıfırlandıgi an mevkide dolayı en az 6 - 7 milyon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 16 Temmuz 2023; 0:43:7 >
  • canlee89 kullanıcısına yanıt

Yoooo fiyatlar dünden bugüne çatır çatır düştü, son fiyatı da soruyorum, bir çoğu liste fiyatından vermeye razı.

Bence gayet yerinde bir karar oldu ve bu kafadaki al satci çakallar bir nebze olsun geri duracaklar .

• Bu arada hepimize geçmiş olsun otv artışı sonrası benzin ve mazota + 5 TL civarı zam gelmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 16 Temmuz 2023; 1:6:51 >
  • Göstermelik milletin gözünü boyamak için yapılmış bir uygulama daha.Telefonda söylemiyormu insanlar fiyatım bu değildir die? İstediği fiyatı telefonda söyler bukadar basit bunada bir engel varmı? Yani adam noterin başında ben bu fiyata satmıyorum derse bir hak iddea edebiliyomusunuz herşey göstermelik herşey hikaye malesef.Sıkıyorsa yapsınlar Noterde sıfırın üzerinde işlem yapılamaz desin daha garanti bir çözüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 16 Temmuz 2023; 5:51:16 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.