Şimdi Ara

SAHİBİNDEN SAHTE KİMLİK İLE KARGO DA DOLANDIRICILIK İZMİR (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
7
Favori
33.641
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: phantom_coal

    Böyle hırsızların elllerinin kesilmesi için EVET

    Kadınların şahitliğinin geçersizliği
    Kadınların mirastan az pay alması da bence biz erkekler için çok çok önemli

    Ayrıca yeter artık Schneider Van Persie gibi futbolcular avret yerleri ortada tvlere çıkıyorlar

    tüm tv programlarındaki herkesin tesettüre girmesi için de evet evet tüm kalbimle zibilyonlarca evt
  • geçmiş olsun, en sağlamı aynı ilde elden ele, al gülüm, ver gülüm şeklinde alışveriş yapmak...şehir dışına mal göndermem, şehir dışından da mal almam...10 lira fazla olsun göreyim alayım... işin peşini de asla bırakma, isterse 2-3 yıl sürsün ver mahkemeye, öyle ya da böyle hapse girer bu şerefsizler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kefeniyle yola çıkan adam

    şeri hukuku getireceksin sol kolunu keseceksin

    Seriat Allah ın kuralı demektir buna karşı çıkan dinden çıkar sebebi de dün hırsızlık yaparken yakalanan ve güvenlik görevlisini katleden şerefsiz hirsızlara bakarak anlaşılabilir;

    https://www.google.com.tr/amp/www.posta.com.tr/amp/kadikoy-de-cinayet-apartman-gorevlisini-dove-dove-oldurduler-haberi-1285979

    şeriat isteyenlerin düşünce yapısı maalesef bu şekilde tekdüze oluyor. eğitim seviyesini yükseltelim, refah artsın, insanlar bilinçli olsun ve bu şekilde hırsızlıkları azaltalım diyeceğine "el keselim, kan görelim" diyen bilinçsiz insanların yorumlarına maruz kalıyoruz. bir de milleti korkutuyor "dinden çıkarsınız" diye. şeriatı yaşadığın süre boyunca göremeyeceksin kardeş, torunların da göremeyecek.




  • kargo da mı göndermeyelim artık? bu ne rezillik ya?
  • Bende dün bir satıcıyı şikayet ettim, satıcıya ürünü kontrollü yolla diyorum yok diyor neymiş önce havale yapacakmışım sonra gönderim yapacakmış o kazığı bir defa yedim ikinciden ALLAH korusun.

    Aradım müşteri hizmetlerini adam ne kontrollü ödeme ne de get ile gönderim yapıyor verdiği fiyatta piyasanın çok ama çok altında dolandırıcı olma ihtimali yüksek dedim hemen kontrol edip silmişler üyeliği.

    Bir ürün alcaz diye boğazımızdan ordan burdan kesiyoruz böyle şeref yoksunu insanlarda gelip belki bir aylık maaşımız olan parayı zerre düşünmeden helal haram demeden yeme peşindeler böyleleri bizden ve çevremizden uzak olsun ALLAH'a yakın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah kullanıcısına yanıt
    Hacim insallah doktora seviyesine gelince yorumunu dikkate alicam. Bu kuran kurali klasik dusuncesuz beser degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en uyuz oldugum get ilanlarıma elden almak için mesaj atmaları. şebeke gibiler adamı reddediyorsun başka hesabından yazıyor, sanki anlamıyoruz .elden satmak istesem get ilan açmam.
  • öncelikle gerçek ise geçmiş olsun ama bence bu işte bir iş var. ya eksik anlatıyorsunuz yada farklı anlatıyorsunuz. bende bazen gidip şubeden teslim alıyorum hangi kargo firması olursa olsun kimlik istiyor takip kodu istiyor vs vs. hatta sürat kargoda kimliğimdeki resim ile birde bana bakıyor bazen sinirleniyorum bu kadar yapmalarına sanki bankada çek bozduruyoruz. sonradan şunu öğrendim kargo firması sizden başka birine teslim etti ise kontrol etmedi ise siz alıcının bilgilerini tam yazdıysanız ama kargo firması buna rağmen başkasına teslim etti ise ödemek zorunda başka çaresi yok. kamera görüntüleri olur kimlik ibrazı olur vs vs burada kargo firması esastır. aradaşın alıpta almadım derse firma ne halt edecek? kargo görevlileri cebe atsa aldınız dese gönderici ne halt edecek?
    neresinden bakarsanız bakın bu işte bir iş var.
  • adrese getiren de tc istiyor, kimlik yuakarda kaldı getirim diyorum, ezbere biliyorsan gerek yok diyor :) hani sende kontrol ediliyor diye her şube secere dökmküyor kargo teslim etmek için :)
  • Febr kullanıcısına yanıt
    Sadece İzmir'de olan bir durum değil bu durum, dolandırıcılık Dünya'nın her yerinde var.
    Deneyimlerimden biliyorum da konuşuyorum, ama çoğunlukla cezası daha caydırıcı diğer ülkelerde ve refah seviyesi de yüksek olduğundan insanlar böyle işlere çok nadir bulaşıyor.
    Bu arada konu sahibine de çok geçmiş olsun, peşini bırakmasın umarım çözüme ulaşılır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD

    adrese getiren de tc istiyor, kimlik yuakarda kaldı getirim diyorum, ezbere biliyorsan gerek yok diyor :) hani sende kontrol ediliyor diye her şube secere dökmküyor kargo teslim etmek için :)

    ne güzel işte o zaman ödemek ZO RUN DA

    örnek ile anlatayım. türk telekoma yeni telefon açtırdım. 1-2 yıl önce. bana hediye powerbank göndereceklerdi. bir gün bir mesaj geldi bir takip numarası yurt içi kargo ile ürün geliyor diye. pek üzerine durmadım. 2-3 gün donra kontrol ettim takip numarasını şubede diyor. bende aramadım şubeyi niye getirmiyorsunuz diye gidip kendim almak istedim. gittim görevli bir sn dedi başka görevliyi çağırdı müdür şef gibi bir şey. dedi ki evet ürün bize geldi görünüyor ama ürün ortalarda yok. bize 1 gün müsadeedin araştıralım dediler tamam dedim bir gün sonra tekrar gittim. kargoyu bulamıyoruz faturanızı verirseniz ücretini ödeyelim suç bizim dediler. bende dedim ki ürünün faturası yok türk telekomdan hediye geliyordu. göndericiye baktılar bilmem ne eketronik. onları aradık onlar dedi ki bizim türk telekom ile anlaşmamız var söyledikleri adreslere hediyeleri yolluyoruz fiyat veremeyiz. marka model kod öğrendik artık internet ten baktık bir fiyat belirlediler bana ödeyeceklerdi.o arada o elektronik firması tekrar aradı dediki o adrese ürün çıktı görünüyor ama halen çıkmamış paket burada dediler. herkes şaşırdı hiç yola çıkmayan bir kargo araca yüklendiği taşıma durumunda olduğu ve şubeye teslim edildiği görünüyor sistemde. firma bir sorun olmuş bugünkü kargolar ile yolluyoruz dediler 1 gün sonra bu sefer adresime getirdi getirende o müdürmü şefmi bilmiyorum dağıtıma çıkmıyorum dedi sırf bunu getirmek için geldim dedi. dedim helal olsun iyi sahip çıkıyorsunuz. aynen şunu dedi "abi içinde 10bin tl lik saat vardı deseydin ödeyecektik" öyle bir hata olmuş ki tek suçlu şube. ürün şubeye giriş yapmış görünüyor teslim almışlar ama ortada ürün yok. olmayanı nasıl teslim alırız da diyemiyorlar.

    o yüzdendir ki kameralarda kimlik istemeden teslim ettiğini belirler ise ve ürünün faturasını gösterir ise o parayı alır diyorum




  • Aynısı başıma geldi. İzmir Bayraklı Aras kargo. Ben bu forumdan birine çalıştığım firmanın İzmir bürosunun adresini verdim, adam 1 gecede şirketin sahte kaşesini hazırlayıp ertesi sabah telefonu kargo şubesinden almış. Kargo şirketini aradım bana fırça atmadıkları kaldı. Hiiiç uğraşmadım, Aras a dava açtım. 1 ay sonra Aras ın avukatı davadan feragat etmem için zararımı ödemeyi teklif etti, kabul ettim paramı aldım, davayı da hala çekmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: phantom_coal

    Böyle hırsızların elllerinin kesilmesi için EVET

    Bu başlığa kadar düşecek hale geldiyseniz yazık halinize. Allah ıslah etsin.

    Hükümet belli , çoğunluk belli. İstedikleri yasayı çıkartabiliyorlar. Hırsızlara şerefsizlere vb halk düşmanlarına verilen cezayı artıracaz dediler de birisi karşısında mi durdu?

    Temmuzdan beri fetoşculara yer açılsın diye cezaevinde ne kadar hırsız varsa dışarı saldılar. Ezbere konuşmak yerine umarım aklınızı kullanabilirsiniz.


    Başına gelen arkadaşa da geçmiş olsun umarım , şerefsizi yakalarlar ama muhtemelen kimse peşine düşmez.
  • Bende bir ara ekran kartı alacaktım çocukla anlaştık kapıda ödeme yapacağımı kontrollü posta ile göndermesini söyledim tamam dedi.

    Aradan 2 gün geçti kargo geldi, kargocuya kutuya bakmam lazım dedim olmaz dedi bu şekilde gönderilmemiş paraya öde öyle açarsın dedi, bende dedim geri götür istemiyorum.

    Parayı ödemeden postaladım geri, sonraki gün vatandan gittim aldım ekran kartını.

    Benimki arkadaşın olayından farklı ama benden size tavsiye ya alışverişi yüz yüze yapın yada yapmayın gidin 3 kuruş fazla verin kafanız rahat olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pskanalz

    en uyuz oldugum get ilanlarıma elden almak için mesaj atmaları. şebeke gibiler adamı reddediyorsun başka hesabından yazıyor, sanki anlamıyoruz .elden satmak istesem get ilan açmam.


    Sen o zaman asrın hatasını yapıyosun get ile ürün sattım adam beğenmedim iade edicem dedi sattığım ürün telefon hemde ben kabul etmiyorum dememe rağmen adam kargoya vermiş teli haberim yok sahininden benim elime kargo geçmeden getten blokeyi çözüp adama parayı geri iade bile yapmış adam benle bide dalga geçti paramı aldım diye allahdan cihaz geri geldi gelmese su içerdik üzerine o yüzden o site kara listede dir dikkat et get çok sakat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jr1907 J kullanıcısına yanıt
    İşte ihale ortada kalmıyor, kargo elemanın sizin beyanınızla bile olsa irsaliyeli faturaya yazdığı şeyin yasal bağlılığı var. Kargo firmasının yırtması imkansız, eğer tabi irsaliyeli faturanızı talep ettiyseniz.

    Türkiye'de bu faturalar basılmıyor arkadaşlar, tüketicide talep etmiyor. Bu durumda kargo firması zaten ürünü taşımış bile sayılmıyor yasal olarak. Son bir kaç zaman tam hükümet bu arkadaşların(kargocuların) kafasına kafasına vurmaya hazırlanıyordu ki ortalık bir anda karıştı malumunuz.

    Neyse umarım sağlam bir yasal düzenleme gelir bu arkadaşlara. Zaten o düzenleme gelirse, bir çoğu topu diker. Masrafımız çok diye söylenip kaparlar dükkanı.
  • geçmiş olsun
  • pskanalz kullanıcısına yanıt
    Get en tehlikelisi. Sıfır ürün sattığını düşün, adam alacak açacak beğenmedim diyecek geri gönderecek. Sonra aynı fiyattan sat satabilirsen. Bu en masum olanı zaten, bozup gönderdiğini, boş kutu gönderdiğini falan hesaba katmıyorum bile.
  • geçmiş olsun, adamlar sürekli kendilerini geliştiriyorlar :)) kargo suçunu kabul etse bile ödeme yapacağı tutar kargo bedelinin 2 veya 3 katı olur.
  • Geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.