Şimdi Ara

sahibinden. com yıllık ilan limiti 1adet olmuş.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
4
Favori
82.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cok iyi olmus umarim ilan basina 200 tl olur.

Cani sikilan ilan acip kendi kendine atar gider yapiyordu.

Sacma sapan fiyatlara hic deginmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu normal sadece araba için geçerli değil. Mersin/Silifke de yazlik evim var kiraya veriyorum.3 sene önceye kadar
    İlanlar beles iken son 2 senedir 39 gecen sene 79 TL aylik bayilmaya basladim.

Çünkü adamlar kendini ispatladi kimse diğer sitelere girip pek bakmiyor. Adamlarvtekel olsmus uygulamasini bile ciksrdi herifler. Bu siteye ciddi bir rakip cikarsa ha o zaman is değişir.

• arkadaşlar araç yada emlak fiyatlarının yüksekliğini ilan sitesine bağlamak çok saçma. sonuçta 0 km araç fiyatları uçmuş. dolayısı ile ikinci el fiyatlarıda yüksek.
    beni 20.000 km de olan aracımın 0 km si 45000 civarı . emsalleri dahada pahalı. şimdi malum site olmasa bu araç 25000 verecek halim yok ya ederi neyse o
    şimdi malum sitede ben 2 kez araç sattım 18.000 tl getz imi satmıştım. ben satarken 20.000 isteyenlerde vardı ben aracımı 1 günde sattım 20.000 isteyende emin olun 2 ay sonra 18.000 satmıştır. malum sitede adam fazladan 3-5 de çekse araç ederine gider.
    piyasanın uçuk olmasın sebebi hayatın pahalı olması.
  • bence de iyi yapmışlar,
    yılda bir ilan ev yada araba satmak isteyen gerçek satıcıların işini görecektir,
    galericilerin de çok cirit atacağını düşünmüyorum,ilan sayısı azalınca oransal olarak artacaktır ama daha gerçekçi olur artık fiyatlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: selim82

arkadaşlar araç yada emlak fiyatlarının yüksekliğini ilan sitesine bağlamak çok saçma. sonuçta 0 km araç fiyatları uçmuş. dolayısı ile ikinci el fiyatlarıda yüksek.
    beni 20.000 km de olan aracımın 0 km si 45000 civarı . emsalleri dahada pahalı. şimdi malum site olmasa bu araç 25000 verecek halim yok ya ederi neyse o
    şimdi malum sitede ben 2 kez araç sattım 18.000 tl getz imi satmıştım. ben satarken 20.000 isteyenlerde vardı ben aracımı 1 günde sattım 20.000 isteyende emin olun 2 ay sonra 18.000 satmıştır. malum sitede adam fazladan 3-5 de çekse araç ederine gider.
    piyasanın uçuk olmasın sebebi hayatın pahalı olması.

+1
    Millet saniyorki sahibinden.com da 3 kisi 50 bin ilan acinca o aracin piyasasi 50 bin oldu. Saniyorlarki o arac o fiyattan satiliyor.

Edit: Sahibinden.com fiyatlarin yukselmesine su sekilde sebep olmustur. Internet yokken ya da yaygin degilken araba satarken ne yapiyordunuz mahallede satiyordunuz ya da otopazarina goturuyordunuz, gazeteye ilan veriyordunuz vs. ulasabildiginiz kisi sayisi kisitliydi. Simdi internete ilan veriyoruz ve nerdeyse butun ulkeye ulasiyoruz. Eskiden sizin arabanizi sattiginizdan haberi olmayacak adam belki sizin arabaniz icin teklif veriyor. Tabiiki o gunlere gore fiyatin yukselmesi normal bir sey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 26 Ocak 2015; 21:44:46 >

• Iyi olmus bir cok kisinin gorusune katiliyorum. Al satcilarin onunu kesmisler.en sevmedigim tiplerdi al satcilar.normal kullanicilar zaten max 1 kere satar aracini. Ama yine onune gecemezler korsan hesaplardan halledilir bir sekilde.

• Yalnız benim anlamadığım bir nokta var eğer birileri aydınlatırsa sevinirim. Şimdi sahibinden gibi sitelere belli kısıtlamalar gelirse ikinci elin ucuzlayacağı söyleniyor.Benim bildiğim ikinci el piyasasını bulunabilirlik ( klasik araç gibi), sıfırının fiyatı ve talep belirler. Hiçbir zaman fiyatı satıcı belirlemez. Hadi diyelim tok satıcılar dediğimiz al-satçılar var, bunları çıkartın geriye galericiler,aracını değiştirmek isteyenler, paraya ihtiyacı olanlar yani bir şekilde elindeki aracı belli sürede satmak isteyenler var ki sayıları da hiçte az değil.Bir galerici mutlaka satmak zorunda elindeki aracı belli bir sürede.

Şimdi ben de bir tane araç satmak istedim, ilk önce değerini yazdım sonra değerinin altına düştüm sonra ise zarar ötesi bir fiyata geçtim. Ama alan olmadı, benim birlikte ilana koyan diğer kişilerinki de satılmadı diyebilirim. Yani talep mevcut değildi o zaman bunu anladık. Bunun bir benzerini başka ürün satarken de yaşadım o kadar düşük fiyat yazdım ki neredeyse ben üste para verecektim.

Yani demek o ki, bir aracın fiyatını alıcı belirlediği gibi eğer alıcı yoksa tek başına fiyatın bile hiçbir anlamı kalmıyor. Bana sorarsanız klasik bir hastalığımızın forumda dışa yansımasını yaşıyoruz yine. Sorduğunuz zaman herkes dürüst,ilkeli,mantıklı ülkemizde ama icraata gelince işler değişiyor. Fiyatları hep birkaç marka hatta model de yüksek,niye aşırı talep var.Bu talep araçlar çok iyi olduğu için mi,tabi hayır. O araçlar her zaman prim yaptığı,daha yüksek fiyata satıldığı için. Hemen hemen herkes kar etme derdin de hatta anket yapın %80 veya daha yüksek bir orana çıkar sanırım aldığı aracı daha pahalıya satmak için uğraşan kişilerin oranı.

Elbette elinizdeki ürünü en iyi fiyattan satmayı herkes ister ama bunun bir takıntı haline gelmemesi şartı ile. Ben şu lafı çok duydum örneğin X marka alacak, diyorum ki Y marka ve model var fiyatları şu anda çok uygun.Tek bir cevap, onun ikinci eli yok. Yukarıdaki Borcam karikatürüne dönüyor işler sen almazsa,o almazsa nasıl olacak ikinci eli

• sahibinden falanda artık hikaye olmaya başladı.Kibrit çöpü satan adam bile instagram facebook gitti gidiyor gibi mecraları baya baya kullanıyor
  • Arpaları çok geldi azıttılar.
  • Onlara 59 tl verecegime gider faturasiz hat alir yeni uyelik acarim , yine de onlara kazandirmam

Kotu oldu bu

• Süper olmuş gereksiz fiyat artislarinin önü kesilir biraz olsun

• yalnız 59 tl ev araba satarken çok para değil ki. misal 30.000 yerine 29.940'a satmış olacak

binde iki
  • ucamayankarga kullanıcısına yanıt
    yaş muhabbeti yapıp boş konuşma kardeş senin 1.2 bebek puseti polonun eski tank mercedeslerden yaşından başka ne artısı var ?
  • arkadaşlar kimse 2. ilana 59 tl vermez sahibinden.com kendisi kaybeder. piyasada sahibinden.com olmak istiyen çok firma var emin olun yeri dolar.

• Sitenin sahibinden olarak satış yapanları için bu uygulama yerinde olmuş. Eskiden galeri fiyatlarını pahalı bulurduk ama sahibinden araba satanların da çok ucuza araba satmadıklarını görmüş olduk. Keyfe keder ilan açanlar yüzünden şu an hemen hemen her otomobil piyasasının 5-8,000 TL fazlasına alıcı bulmaya çalışıyor. Birkaç ay önce bir arkadaşım 2005 dizel C4'ü 26,000 TL'den 23,000 TL'ye almıştı, gerisini siz hesaplayın. Bunların dışında, AL-SAT şeklinde para kazanan ve kazancı kemiksiz löp et olan tatlı su kurnazları yüzünden sahibinden araba almak ile galeriden araba almak arasında gözle görülür bir fark kalmadı. 2011'de bu şekilde ikinci el araba alacaktık, Google üzerinden yaklaşık 15 dakikalık bir araştırma ile adamın AL-SAT işi yaptığını öğrenmiştim. Tanıdık bir galerici tarafından sonu üç nokta ile tamamlanacak cinsten cümleler içeren bir telefon konuşmasının ardından adamın nutku tutulmuştu.

Bu tarz sitelerin paralı olmasında fayda var, şu an ikinci el oto alım satım işlemlerinde açık ara en fazla Sahibinden.Com kullanılıyor. Bu konuda tekel durumundalar ve bunun kaymağını yemek istiyorlar.

• o işin amacı o değil daha bügun atilla bey geldi yardımcı oldu bize bi ilandan aynı araç a aynı eve 1 2 den fazla konulması ve koyduğun araba 1günde 8.sayfaya geriye düşmesine neden oluyormuş galeri aldık 15 araç 25 foto 1546tl 12taksik yaa verin sizde o parayı koyun
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Bana sorarsanız klasik bir hastalığımızın forumda dışa yansımasını yaşıyoruz yine. Sorduğunuz zaman herkes dürüst,ilkeli,mantıklı ülkemizde ama icraata gelince işler değişiyor. Fiyatları hep birkaç marka hatta model de yüksek,niye aşırı talep var.Bu talep araçlar çok iyi olduğu için mi,tabi hayır. O araçlar her zaman prim yaptığı,daha yüksek fiyata satıldığı için. Hemen hemen herkes kar etme derdin de hatta anket yapın %80 veya daha yüksek bir orana çıkar sanırım aldığı aracı daha pahalıya satmak için uğraşan kişilerin oranı.

Elbette elinizdeki ürünü en iyi fiyattan satmayı herkes ister ama bunun bir takıntı haline gelmemesi şartı ile. Ben şu lafı çok duydum örneğin X marka alacak, diyorum ki Y marka ve model var fiyatları şu anda çok uygun.Tek bir cevap, onun ikinci eli yok. Yukarıdaki Borcam karikatürüne dönüyor işler sen almazsa,o almazsa nasıl olacak ikinci eli

Burada yazılan insan profiline ben inanmıyorum. Sözde herkes dürüst ve optimum profilde yer alıyor ama sokakta herkes birbirinin düdükleme peşinde... Zaten 3-4 yıldır millet alıştı aldığı arabanın 3-5,000 TL fazlasına satmaya ve kâr (!) elde etmeye, bu tip uygulamalar o yüzden insanlarda hazımsızlığa neden oluyor.

Ben X aracı 50,000 TL'ye alıp 2 sene sonra 55,000 TL'ye satacağım ve Türkiye'nin en çok araba alınıp satılan sitesinde ikinci kez ilan açmak için 59 TL'yi paşa paşa vermek isteyeceğim... Bence burada çok fazla çelişki var.

• 59tl biraz fazla olmuş sanki. Makul bir değer de tutulması daha iyi olabilirdi. Mesela 15-20tl gibi.
  • Euro nun dusmesi ile sifir arac fiyatlarida dusucek. 2. Elin dusmesi biraz surer.
    Komik ilanlar gormucez artik buda kotu yani. :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kompressorpower kullanıcısına yanıt
    kardeşim benim lafım arabalara piyasası üzerinde fahiş fiyat isteyip enayi avlamaya çalışanlara hayrola seni rahatsız eden ne?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.