Şimdi Ara

Sahibinden.com üzerinden dolandırıldım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üstedit: İnstagram adresini buldum ve yeni mesajlar attım iletişime geçmek zorunda kaldı ama sorunu hala çözemedim beni tekrar arayacakmış.
    Edit: acebooktan attığım mesajlara okundu yaptı ama cevap yazmadı şuan facebook adresine ulaşamıyorum.
    Ön edit: Konu dışında cevap gelmediği için buraya yazmak zorunda kaldım.
    Sahibinden.com üzerinden telefon almak için 850 TLYE anlaştım ve parayı havale ettim.Bugün boş kutu yollamış.2 adet numarası vardı birini kullanıma kapamış diğerine ulaşılmıyor.
    İsmi *****
    Sizce ne yapmalıyım?
    Bursa da yaşıyor. Whatsapp resmi vardı kaydetmiştim facebook adresinide buldum.
    facebook adresi: ******

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurkiller -- 30 Ağustos 2018; 3:57:53 >

• Ne olursa olsun bu konuyu buraya açmanız yanlış. Geçmiş olsun ama dolandırılmaya kendiniz yürüyerek gitmişsiniz. Hukukçu arkadaşlara danışın bir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 155

• Yeni moda herseyi sicak fisatlara acin

• Hocam adamın parayı yollamadan önce sosyal medya adresini filan görünce sıkıntı olmaz diye düşündüm. Savcılığa filan hiç girmedim ne yapmam lazım bilmiyorum.
  • bankaya havale itirazda bulun veya tüketici hakem heyetine ver aklıma bunlar geldi anca
  • Yanıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • insanları çalmaya teşvik ediyorsunuz maalesef, ya get ile alırsın yada kapıda kontrollü ödeme şeklinde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En kısa sürede konuşma dökümanları ve elinizdeki belgelerle savcılığa başvurun. Karşı taraf muhtemelen kutunun kargocu yanında açılmaması olayı (dolayısıyla bir kargocu tarafından yazılmış bir rapor vs.) olmadığı için dolu gönderdiği şeklinde savunma yapabilecektir. Savcılıktan önce ve ya sonra sahibinden.com'a ulaşıp onlara da anlatın olayı ve hukuksal süreci başlattığınızı bildirin. Umarım kaybınız büyük değildir..
  • yazışmalar duruyorsa; sosyal medya üzerinden kişinin yakınlarına ulaşmaya çalışın, durumu izah edin veya kişinin kendisine böyle bir tavır takınacağınızı belirtin.

yakınları da aynı zihniyetteyse yapacak bir şey yok tabii.
  • Parayı yolladığınız hesap, umarım dolandırıcının ürün aldığı 3. bir şahsa ait değildir. Dolandırıcı 3. şahıstan ürün alıp, onun hesap bilgilerini size verip, ödemeyi size yaptırıyor, sonrasında iki masum baş başa kalıyorsunuz...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Eray.

bankaya havale itirazda bulun veya tüketici hakem heyetine ver aklıma bunlar geldi anca
    La iyi ki bir tüketici hakem heyeti öğrenmişsiniz. Lüzumlu lüzumsuz her şeyde thh öneriyorsunuz. O zaman mahkemeleri kapatsınlar her suça thh baksın.

• get diye birşey var, hayatım boyunca sahibinden bir kere 50tl lik telefon aldım, telefon geldi kullandık ama kısa sürede klonlanmış mesajı geldi, 25tl de imail değişimine verdik, 1 sene kullanıldı ve telefon pert oldu tabi.

Ama büyük meblağlı telefonlarda nasıl oluyorda havale yapabiliyorsunuz anlamıyorum.
  • Kesin piyasanın çok altında iyi fırsat düşüncesiyle aldın satıcının geçmişimi hiç araştırmadın bile bile dolandırıldın

kargoyu almışsın hiç bişey elde edemez kanıtlayamazsın adam da ben telefonu yolladım kutu boş degildi der giden gitti geçmiş olsun

• _CarpeDiem_ _ kullanıcısına yanıt
    hocam iban adresindeki ismi ile sahibinden.com üzerindeki ismi aynı ne yapacağım nasıl başvuracağım hiç bilmiyorum
  • senpaituyun kullanıcısına yanıt
    kutunun ağırlığından ortaya çıkabilir mi? kargo takip numarasında ağırlığı yazıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurkiller

hocam iban adresindeki ismi ile sahibinden.com üzerindeki ismi aynı ne yapacağım nasıl başvuracağım hiç bilmiyorum
    Meblağ ne kadar? Kargo poşetine sığacak kutu ile geldiyse Kargo ağırlığı olarak dosya desisi yazılmış olabilir. Savcılığa suç duyurusunda bulunun, eğer sabıkası varsa ispat kolay olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _CarpeDiem_ -- 28 Ağustos 2018; 19:51:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sahibindende onbinlerce insan var nasıl güveniyorsunuz,hadi forumda olsa referansları felan olur

• Bari hangi telefon için kaça anlaştığını da yazsaydın. Aynı tuzağa bir başkası da düşmesin. Bu tür adamlar isim kılık vs değiştirip aynı yerde aynı numarayı tekrar tekrar yapmayı sever. İlgili sitede çok duyduk benzer olayları. Geçmiş olsun.

Bir de aklınızda olsun, hep söyleniyor ama maalesef hala unutuluyor, kargoyu alırken teslim anında kargo elemanını bekletip önünde açın veya şubeden alıyorsanız şubede bankoda açın herkesin önünde. Ki aksi durumda tutanak tutturabilin, şimdi bu durumda karşı taraftaki eleman, ben dolu kutu gönderdim yalan söylüyor dese ispatı için sen uğraşacaksın, bu arada eleman sırra kadem. Tabi bu bile en iyi senaryolardan biri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marjinal01 -- 28 Ağustos 2018; 19:56:16 >
  • Anasını ağlattınız forumun, şunu biz yapsak adminler üşüşürdü

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.