Şimdi Ara

Sahibinden.com üzerinden dolandırıldım!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    850 TLYE ALDIM hocam kh/ds 0,49 yazıyor. Ben şuan okulum olduğu için İstanbul dışındayım ama ürün İstanbula teslim edildi okuduğum yerdeki savcılığa gitsem sorun olur mu?
  • Kg yazıyorsa ve doğruysa ispatlarsın. Telefon kutusunun orjinali elindeyse seri numarası falan yazıyorsa işine yarayabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ysakay kullanıcısına yanıt
    başka bir telefon kutusunu koyup yollamış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurkiller -- 28 Ağustos 2018; 20:54:11 >
  • Kargo desisinden hiçbir şeyi ispatlayamazsın. Telefon kutusu küçük olduğu için dosya olarak da gelebilir paket olarak da, ki kutu gelmiş sana. Ufak kutularda desi hesaplaması yapmaz zaten kargo.

Geçmiş olsun, kargo tutanağı vs. de olmadığı için işin çok çok zor.
  • ahmetfx kullanıcısına yanıt
    hocam kargoyu onun adına yollamışlar ama gönderen kendisi değil başka birine gönderteceğim demişti galiba kendisi şuan asker. Savcılık dilekçesine gönderen ismi o ama kendi değil başkası göndermis desem ve güvenlik kayıtlarından baksalar sonuç çıkar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurkiller

başka bir telefon kutusunu koyup yollamış
    kardeşim dert etme, elindeki konuşmaları vs sakın kaybetme ekran görüntüsü alıp flaşa yükle. elinde isim soyisim banka hesap bilgileri telefon numarası ne varsa hepsini götür. ha nereye gideceğini söyliyim sana polis merkezine gideceksin savcılığa değil. siber suçlara giriyor bu iş dolandırıcılık. eğer polis merkezine gittiğinde ilgilenmezler savcılığa git derlerse hemen başka bir birime git birinden biri mutlaka ilgilenecektir. başından savıyor bazıları.

sana şu kadar söyliyim burada işin zor vs diyenlere aldırma. elinde konuşma kayıtları vs duruyorsa hiç dert etme seni engellemiş olması veya telefonuna ulaşılamıyor olması bile başlı başına dolandırıcılık için şüpheli davranış. elinde makbuz ve konuşmalar isim soyisim olduğu sürece polis bu işin peşini bırakmaz ve dava açar. senin cebinden 1 kuruş çıkmaz, bu işin sonunda sen paranı geri alırsın o veletinde sicili kirlenir ömür billah devlet kadrosunda çalışamaz. ha evine savcılık celbi gittiğinde bu tür veletler korkar sana ulaşmaya çalışır sakın vazgeçme şikayetini geri alma abi çekip yalvarsa bile, işin sonunda söke söke paranı geri alacaksın bunlar bugün sana yarın başkasına yaparlar. bu işler öyle kolay falan değil, elinde kanıtların var her türlü polis bu işin peşini kovalar.

benzer bir olay yaşadım ve sadece 50 liram gitmişti, enayi değilim ben alınteri var o paramda. konuşmalarla ve banka bilgileriyle polise gittim. ifademi vs aldılar 6 ay sonra beni aradılar davanız var diye, çok geçmedi davadan sonra paramı geri ödettiler siciline de işledi. 50 lira için artık devlet memuru olamıcak konuma geldi. bunun gibi veletlerin peşini bırakmıcaksın dediğim gibi yap. yine bişi takılırsa aklına sorabilirsin.

• quote:

hocam kargoyu onun adına yollamışlar ama gönderen kendisi değil başka birine gönderteceğim demişti galiba kendisi şuan asker. Savcılık dilekçesine gönderen ismi o ama kendi değil başkası göndermis desem ve güvenlik kayıtlarından baksalar sonuç çıkar mı?
    Öncelikle sen sana gelen kargodaki telefonu kutusunun boş olduğunu nasıl ispatlayacaksın bence bunu düşünmen lazım. Moralini bozmayayım ama adam ben telefonu gönderdim derse ne diyeceksin? Yıllar önce Hepsiburada'dan telefon alan ve boş kutu gelen birisi vardı, Ekşi'de vs konusu da vardı. O arkadaş tutanak tutturmasına rağmen aylarca uğraştı. Senin elinde bir şey yok. Daha geçen ay MediaMarkt bana ürünün orjinal kutusunu açılmış ve içine başka ürün konulmuş şekilde kargo gönderdi. Tutanağım olmadığı için iadeyi kabul etmediler. Allah'tan kargodakiler anlayışlı idi ve kargoya giderek tutanak tutturabildim. Ürün 36TL tutarında idi. Şayet iPhone gibi bir telefon olsa idi eminim kargocular sonradan tutanak tutmazdı. Ne yapıyorsanız teslimat anında yapmanız lazım. Büyük firmalara bile güvenmeyin ki siz şahıstan almışsınız. Tekrardan geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: ismailbbyigit

kardeşim dert etme, elindeki konuşmaları vs sakın kaybetme ekran görüntüsü alıp flaşa yükle. elinde isim soyisim banka hesap bilgileri telefon numarası ne varsa hepsini götür. ha nereye gideceğini söyliyim sana polis merkezine gideceksin savcılığa değil. siber suçlara giriyor bu iş dolandırıcılık. eğer polis merkezine gittiğinde ilgilenmezler savcılığa git derlerse hemen başka bir birime git birinden biri mutlaka ilgilenecektir. başından savıyor bazıları.

sana şu kadar söyliyim burada işin zor vs diyenlere aldırma. elinde konuşma kayıtları vs duruyorsa hiç dert etme seni engellemiş olması veya telefonuna ulaşılamıyor olması bile başlı başına dolandırıcılık için şüpheli davranış. elinde makbuz ve konuşmalar isim soyisim olduğu sürece polis bu işin peşini bırakmaz ve dava açar. senin cebinden 1 kuruş çıkmaz, bu işin sonunda sen paranı geri alırsın o veletinde sicili kirlenir ömür billah devlet kadrosunda çalışamaz. ha evine savcılık celbi gittiğinde bu tür veletler korkar sana ulaşmaya çalışır sakın vazgeçme şikayetini geri alma abi çekip yalvarsa bile, işin sonunda söke söke paranı geri alacaksın bunlar bugün sana yarın başkasına yaparlar. bu işler öyle kolay falan değil, elinde kanıtların var her türlü polis bu işin peşini kovalar.

benzer bir olay yaşadım ve sadece 50 liram gitmişti, enayi değilim ben alınteri var o paramda. konuşmalarla ve banka bilgileriyle polise gittim. ifademi vs aldılar 6 ay sonra beni aradılar davanız var diye, çok geçmedi davadan sonra paramı geri ödettiler siciline de işledi. 50 lira için artık devlet memuru olamıcak konuma geldi. bunun gibi veletlerin peşini bırakmıcaksın dediğim gibi yap. yine bişi takılırsa aklına sorabilirsin.

Alıntıları Göster
    İnşallah çözülür ama ben karşı tarafın telefon gönderdim derse, arkadaş kutunun boş geldiğini nasıl ispatlayacak o kısma takıldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetfx

Öncelikle sen sana gelen kargodaki telefonu kutusunun boş olduğunu nasıl ispatlayacaksın bence bunu düşünmen lazım. Moralini bozmayayım ama adam ben telefonu gönderdim derse ne diyeceksin? Yıllar önce Hepsiburada'dan telefon alan ve boş kutu gelen birisi vardı, Ekşi'de vs konusu da vardı. O arkadaş tutanak tutturmasına rağmen aylarca uğraştı. Senin elinde bir şey yok. Daha geçen ay MediaMarkt bana ürünün orjinal kutusunu açılmış ve içine başka ürün konulmuş şekilde kargo gönderdi. Tutanağım olmadığı için iadeyi kabul etmediler. Allah'tan kargodakiler anlayışlı idi ve kargoya giderek tutanak tutturabildim. Ürün 36TL tutarında idi. Şayet iPhone gibi bir telefon olsa idi eminim kargocular sonradan tutanak tutmazdı. Ne yapıyorsanız teslimat anında yapmanız lazım. Büyük firmalara bile güvenmeyin ki siz şahıstan almışsınız. Tekrardan geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    adam alışverişten sonra telefonunu kapatmış, kaçıyor yani. bu bile şüpheli bir davranış. telefonu gönderdim demesi de bir şeyi ispatlamaz. ortada olağandışı bir durum var, konuşmalar ve banka bilgileri olduğu sürece polis bu işin peşini bırakmaz yeter ki siz hakkınızı nasıl savunacağınızı bilin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ismailbbyigit

adam alışverişten sonra telefonunu kapatmış, kaçıyor yani. bu bile şüpheli bir davranış. telefonu gönderdim demesi de bir şeyi ispatlamaz. ortada olağandışı bir durum var, konuşmalar ve banka bilgileri olduğu sürece polis bu işin peşini bırakmaz yeter ki siz hakkınızı nasıl savunacağınızı bilin.

Alıntıları Göster
    Ona da bir bahane bulur. Konu yanlış yerde olduğu için silinmeden taşınsa da takibini yapabilsek.
  • hocam adama facebook sahibinden.com ve cep telefonu üzerinden ulaşmaya çalışıyorum ama ulaşamıyorum. kargo gönderici adresinede isim ve numaradan başka hiç bir şey yazmamış.Telefonu dolandırıcı adına yollamışlar ama kendisinin yollamadığını attığı mesajlarda ispat edebilirim.Ama bu konudada sorun şu ben kargoyu kendi adıma değil kardeşim adına yollattım ve sahibinden.com üzerinde gerçek adım yazmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurkiller -- 28 Ağustos 2018; 22:47:52 >
  • quote:

hocam adama facebook sahibinden.com ve cep telefonu üzerinden ulaşmaya çalışıyorum ama ulaşamıyorum. kargo gönderici adresinede isim ve numaradan başka hiç bir şey yazmamış.Telefonu dolandırıcı adına yollamışlar ama kendisinin yollamadığını attığı mesajlarda ispat edebilirim.Ama bu konudada sorun şu ben kargoyu kendi adıma değil kardeşim adına yollattım ve sahibinden.com üzerinde gerçek adım yazmıyor
    o problem değil konuşmaların olduğu yerlerden ekran görüntüleri al ve flaşa yükle yanında götür, dolandırıldım de olayı sorduklarında aynı böyle böyle oldu diye anlatırsın kanıt olarak şunlar şunlar var elimde dersin. gereken neyse yapılır. yalnız dediğim gibi polise gitmen lazım. baştan savabiliyorlar başka bir birime git 1 gününü ayır gerekirse. sen artık şahısla iletişim kurmaya çalışma, olay açık bir şekilde belli. aynı bu şekilde belirteceksin ulaşmaya çalışıyorum ve ulaşamıyorum diye. şahısa bir şey belli etme. bırak vazgeçtin sansın paradan.

polis merkezine kardeşinle birlikte git.

• quote:

hocam adama facebook sahibinden.com ve cep telefonu üzerinden ulaşmaya çalışıyorum ama ulaşamıyorum. kargo gönderici adresinede isim ve numaradan başka hiç bir şey yazmamış.Telefonu dolandırıcı adına yollamışlar ama kendisinin yollamadığını attığı mesajlarda ispat edebilirim.Ama bu konudada sorun şu ben kargoyu kendi adıma değil kardeşim adına yollattım ve sahibinden.com üzerinde gerçek adım yazmıyor
    Hepten çorba olmuş durum. Gönderici gönderici değil, alıcı alıcı değil. Bir de bu durumu anlatmakla uğraşacaksın mercilere...
  • Sahibindendeki isimde çalınmıştır ibanda öyle muhtemelen. Savcılıkta hiçbirşey yapmıyor. adamları bulma ihtimalin de yok. O adresler faceler hep yalan. Hatta o isim muhtemelen dolandırıcı ile anlaştı bulduğun isim benim ilgim alakam yok diyecek. gerçi benim dediğim profesyoneller kargo bile göndermiyor sizinki acemi ise bulabilirsiniz fakat savcılıktan birşey beklemeyin
  • Sahibinden.com get disinda urun almayin.ortalik dolandirici kayniyor.para kolay kazanilmiyor allah boyle dolandirici serfsizlerden korusun bizleri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.