Şimdi Ara

SAHİBİNDEN.COM FAZLASIYLA ÜCRETLİ OLDU!... (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
386
Cevap
7
Favori
83.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ilk online araba satış deneyimim ve Sahibinden.com’un ilan ücretlendirmesi

    * Öncelikle; “Alışveriş Kategorisi” konusunda gönderdiğim mesajlarımın hala arkasındayım. Alışveriş Kategorisi ilanları ya
    tamamen ücretsiz olmalı yada güncelleme ücretsiz olmalı.

    * Bunca yıllık Sahibinden.com kullanıcısı ve daha önce yüzlerce ürün satmış olmama rağmen dün ilk defa Sahibinden.com'da vasıta satışını denedim ve arabamın ilanını verdim. Ücretsiz ilan hakkımı kullandım. Aynı anda 4 ayrı siteye daha ilan verdim.

    Sonuçlar:

    http://www.sahibinden.com
    (Alexa TR sıralaması : 8)

    * Önce fotolar güzel gözüksün diye eklediğim çerçevelerden dolayı ilan red edildi ancak daha sonra çerçeveleri kaldırdım ve ilan 1-2 saat içinde yayınlandı.

    * Aracım iyi durumda sayılırdı ve makul bir ücret talep ettim.

    * 1 gün içinde ilanımın görüntülenme sayısı: 557
    (Ayrıca 10-15 kişi telefonla aradı ve mesaj attı. Arayanlara ilanı nerede gördüklerini sorduğumda cevap hep Sahibinden.com oldu.)

    * Ertesi günü aracım satıldı.

    Sahibinden.com’a verdiğim ilanın hemen hemen aynısını aşağıdaki sitelere de verdim:


    http://www.arabam.com
    (Alexa TR sıralaması : 187)

    * Hiçbir açıklama yapılmadan, “Başlıktan dolayı ilanınız red edildi.” uyarısı geldi. Başlıkta arabamın markası ve modeli dışında yalnızca "İlk Sahibinden" yazmıştım, sanırım bu tanımı beğenmediler ("Ne saçma şey demeyin, ben de anlamadım. Sonuçta aracın ilk sahibiyim, ne diyecektim “Aracın otuzuncu sahibiyim” mi?)

    “İlk sahibinden” tanımını kaldırdım, ilanı kabul ettiler ama kabul etmeleri 1 gün sürdü. Adamlar ilanı yayınlayana kadar arabam Sahibinden.com sayesinde satıldı.

    * Açıklama kısmını düz metinle yapabiliyorsunuz, vurgulamak istenen şeyler için değişik Font, Boyut yada Renk özellikleri yok.

    * Sebep belirtmeksizin, yüklediğim 9 fotodan 8’i silinerek ilanda yalnızca 1 foto yayınlandı. Sahibinden.com’da aracım satılana kadar arabam.com’da ilanımın görüntülenme sayısı : 20

    * İlanın Red edilmesi ve fotoların neden yayınlanmadığını sormak için siteye mesaj atayım dedim ama bir de baktım Müşteri Hizmetleri kısmında 2 Telf. numarasından başka siteyle iletişim kurmanın yolu yok! ("Bize ulaşın" kısmında webadmin@arabam.com diye bir email adresi var ama oradan yardım alıp alamayacağınız meçhul.)

    Bu adamlar güya en çok trafik alan araç satış sitelerinden biri, eğer sen Müşteri Hizmetleri sayfası bile oluşturmaktan acizsen ben ne diye sana ilan vereyim? Telefonla işimi halledecek olduktan sonra eski usül gazete ilanı veririm daha iyi.

    Arabam.com belki en popüler araç sitelerinden biri olabilir ama bana göre bu siteden CACIK OLMAZ. Hayatta bir daha ilan milan vermem!


    http://www.araba.com
    (Alexa TR sıralaması : 354)

    * İlanımı en çabuk kabul eden ve yayınlayan site. Bunun için tşk.

    * Ancak Açıklama kısmını düz metinle yapabiliyorsunuz, vurgulamak istenen özellikler için değişik Font, Boyut yada Renk özellikleri yok.

    * 1 gün içinde ilanımın görüntülenme sayısı: 334

    * Burada da herhangi bir Müşteri Hizmetleri sayfası yok. "İletişim Bilgileri" sayfasında birkaç telf. ve info@araba.com şeklinde bir email adresi var.


    http://www.otoraba.com
    (Alexa TR sıralaması : 416)

    * İlanımın yayınlanması birkaç saat sürdü. Nispeten hızlı sayılır.

    * Açıklama kısmını düz metinle yapabiliyorsunuz, vurgulamak istenen şeyler için değişik Font, Boyut yada Renk özellikleri yok.

    * 1 gün içinde ilanımın görüntülenme sayısı: 78

    * "Bize Ulaşın" linkinden mesaj formuyla siteye mesaj atabiliyorsunuz.


    http://www.hurriyetoto.com
    (Alexa TR sıralaması : 1627)

    * İlanımı kabul etmeleri uzun sürdü. Kabul ettiklerinde de fotolar yayınlanmamıştı, bir yerlerde hata olduğu için fotoları yeniden yükledim ve fotolarla birlikte tekrar yayınlaması için yine uzun süre bekledim.

    * Açıklama kısmını düz metinle yapabiliyorsunuz, vurgulamak istenen şeyler için değişik Font, Boyut yada Renk özellikleri yok.

    * 1 gün içinde ilanımın görüntülenme sayısı: 76

    * "İletişim" linkine tıklayınca1 Telf. ve bilgi@hurriyetoto.com şeklinde bir email gözüküyor.


    SONUÇ:

    * Eğer aracınız düzgünse, fiyatını da makul ve mantıklı seviyede tutarsanız, anlaşılan aracınızı en hızlı satabileceğiniz site Sahibinden.com. Yıllık 3 adet ücretsiz ilan hakkı benim gibi 5-10 yılda bir araç değiştiren biri için gayet mantıklı ve yeterli.

    * İlanın açıklama kısmında vurgulamak istediğiniz özellikleri değişik Font, Boyut ve Renk kullanarak yazmak çok büyük önem taşıyor. Alıcıların bana sorduğu sorulardan bunu farkettim ve bu özellik de gördüğüm kadarıyla yalnızca Sahibinden.com’da var.

    * Herhangi bir ilan reddi yada ilanla ilgili bir sorun çıkması durumunda karşınızda online görüşebileceğiniz bir muhatap ve çok düzgün bir Müşteri Hizmetleri sayfası var.

    * Bence diğer sitelerin Sahibinden.com gibi “Online Araç Satışı yapılır” demesi için daha bir fırın ekmek yemeleri gerekli. Keşke Sanalpazar.com da araç satış ilanı kabul etse.

    * Ancak başta da yazdığım gibi Alışveriş Kategorisi ücretsiz olmalı. Vasıta ilanlarında ise yıllık 3’den fazla satış yapacaksanız, bir miktar ücret alınması mantıklı, buna kesinlikle değer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EMRE2008 -- 30 Eylül 2013; 18:45:33 >




  • Adı sahibinden, ilanlar hep galerilerden. Abone olunca aynı araca 3 tane ayrı ilan verebilirsiniz. Şikayet edilse bile kimse ilgilenmez.

    Galeriden araba alacak olduktan sonra DOD 'dan veya ciddi firmalardan geçmişini tam olarak bilebileceğim araç almayı tercih ederim.

    Aslında galerilere tamamen kapalı gerçekten sahiplerinin ilan verebileceği düzgün bir alım satım sitesine ihtiyaç var bence.
  • Sahte ilanlar olmaz 25 tl yapsalar iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • artik çöp ilani bile verseniz 0,95tl... bilginize... ben sanalpazara geciyorum...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: winneras

    quote:

    Orijinalden alıntı: aanil

    Bence gayet iyi.

    Bedava diye gerekli gereksiz , satici olmayan herkes ilan veriyor , belki bi enayi bulurum diye.

    Bunu bizim forumumuzda yapanlarda var. Kesinlikle dogru isler yapiyor sahibinden.com

    Bence direk ucretsiz ilani kaldirmali , cok pahali olmamakla birlikte ucretliye gecilmeli ki ciddi saticilar belli olsun.


    Simdi bana fakir edebiyati yapmayin sakin , eskiden internet yoktu , ya pazara giderdiniz ya da seve seve gazetelere para ile ilan verirdiniz.


    evet 30 40 lira verelim sonra da satılmasını bekleyelim sonra güncelleme derdine tekrar 30-40 tl verelim. kardeşim insaf yahu 40 liraya inşaat işçisi 1 gün çalışıyor yazık

    Götür pazarda sat o zaman. O zaman da pazara gidene kadar benzin parası var değil mi. Sen de camına satılık yaz. Bu beleş işte.
    Bizim milletimizdeki bu bedavacılık zihniyeti asla bitmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KODEM

    Gittikçe işi ticarete döktüler:

    E-ticaret sitesi çok normal
  • bence çok güzel bir uygulama olmuş. önüne gelen kafasına göre fiyat yazıp ilan açıyor. şimdide acsinlarda göreyim. benim kizdigim olay gercek satıcı olmayanların yüzünden piyasanın gereksiz yükselmesi. zaten satmak isteyen kişi fiyatını normal bir şekilde yazarsa 1 ay içinde rahatlıkla satar diye düşünüyorum arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dopac34

    Öncelikle beni şikayet etmişsiniz, sizler yazarken iyi hoş ama sizleri eleştiren bir yazıya tahammül bile yok..Ayıp denilen bir şey var ama ondanda sizin haberiniz yok..

    Sonrasında şikayet ettiğiniz ama şikayetiniz haksız bulunan yazımında en az sizin yazınız kadar burada bulunmaya hakkı var ve bu hakkı kullanıyorum..


    Öncelikle karşınızdakini tanımadan cevap yazmışsınız.

    1. Ben bu sitede 30 TL ile sitedeki simsar tarafından alınıp 75 TL ile satıldığını, 75 TL ile satın alanın utanmadan 90 TL ile satışa koyduğunu, minik bir ikaz için attığım mesajada utanmadan "sen yenisin belli burada acayip pazarlık yaparlar, aldığım fiyata satarsam şanslıyım" diye cevap verip1 hafta sonra teknolojiden yoksun fukaraya 90 TL ile sattığını bilirim.

    2. Herkesin 15 sattığı ürünü 5 TL ile sahibinden com sayfasında 6 ayı geçgin süre satışta tutup, "5 TL'ye nie satıyon", "sen dolandırıcısın seni polise ihpar etcem", "herkesde 15 lira sen nie bu fiyata koyuon, boxukmu bu" gibi ipe sapa gelmez saçma sapan mesajları ile muhatap oldum. Ürün 5 TL den 1 kuruş fazla etmezdi ama herkes 15 TL fiyata koyduğu için teknolojiden yoksun fukara yurdum insanı o rününün fiyatını 15 TL bellemiş, akılsız ile uğraşmak kolayda cahili ile imkansız oluyor.

    3. Bu sitede de benzer numaraları çok gördüm, fiyatta hakkaniyete ışık tutmak için yazdığım yorumlardan ötürü yazılarımdan herdaim şikayetçi olunup, defalarca yasaklandım, hakarete uğradım, bazı tuhaf şahsiyetlerin kendince uydurduğu "ölücü" gibi güya aşağılama nitelemelerinden bana lakab bile taktılar.. Merak ettim, onların yaptığını ben yapsam, herkesin 15 sattığı ama değeri 5TL olmayan ürünü ben 25 koysam ne olur dedim sergiye verdim gelen cevaplar hakikaten hoştu..Yazsam kitap olurlar..

    4. 2. elin bir mantığı vardır, ürünü alırsınız kullanırsınız artık işinize görmeyecek bir noktadadır, daha iyisine ihtiyaç duyarsınız satarsınız, ya da nakite sıkışmışsınızdır ihtiyacını giderecek en basit yola başvurursunuz, olmadı bir yanlışlık olmuştur satıp geliri ile yanlışı düzeltmeye niyetlenirsiniz..Her halukarda ürün size olan hizmetini yerine getirmiştir, ihtiyacı olan bir muhtereme işini görmesi baabında ne satıcıyı ne de alıcıyı üzmeyecek bir fiyat ile satışa koyarsınız..İşte bunun adı 2. el demektir..

    8 yıl önce 100 TL ye aldığı ürünü tepe tepe 8 yıl kullanıp utanmadan 90 TL fiyata satmak 2. el olmaz. 5 yıl önce 65 TL ile alıp 5 sene tepe tepe kullanıp ihtiyacı karşılamadığı için 135 TL ye satın alınan daha üst modelinin parasını çıkarmak için 50 TL ile satışa koymak 2. el değildir.Piyasası 50 TL olan ürünü piyasa bilgisinden yoksun satıcıdan 30 TL ile alıp 75 TL ile satıp, 75 TL ile satın alanında piyasa bilgisinden yoksun başka bir muhtereme 90 TL ile satması 2. el hiç değildir..

    Sizler 2. el satış ile ticareti birbirine karıştırmışsınız, sizin belirttikleriniz düpe düz ticarettir..

    Zaten sahibinden.com da bu farkı görmüş, insanın elinde yılda kaç adet böyle ürün olabilir diye bir istatistik çıkarmış ve belli bir ilan sayısı hakkı tanımış..İstatistik yanlıştır ya da doğrudur tartışılır.. Bu 2. el ürün satan muhteremler için, işi ticarete dökenler içinse fiyatlandırmasını koymuş senelerce, ne vergisi nede ilan için para ödemeden ticaretini yapanlar şimdi üç kuruş istenilince ayaklanıp hep bir ağızdan bağırmaya başlamışlar..Senelerce TTK'nunca suç işleyip vergisini kaçırıp ödemediklerine saysınlar bu reklam için istenilen ücreti, "beter olsunlar".. Ama siz işi yine anlamamazlığa vurursunuz bu yazımdan sonra o da başka...

    5. Adamlar bu işten kaç zamandır ekmek yiyorlar, herhalde binlerce dolar kazandıkları ekmek kapısını baltalayacak kadar aciz, düşüncesiz vede idealsiz insanlar değildirler ki bunca zamandır bu işi profesyonelce yürütüyorlar..O neden ile "batarlar" "millet başka sitelere kaçar" "kullanıcı sayılar düşmüş" gibi safsatalara sanıyorum ki bir tek 5 TL lik ürünü 15 TL ye satmasını bilipte 1 TL kira parası ödeyemeyecek muhteremler inanır.. Hoş zaten adamlar amiyane tabiri ile beleşçilerden kurtulup canlı parayı verecek olanlara hizmet sunmaya karar vermişler. Bir nevi asalaktan arındırma programı benzetmesini yapabiliriz, vizyon değişikliklerini takdir ettim şimdi..

    6. Şuraya yorum yazıpta kazan kaldıran zat-ı muhterem; senelercewww.sahibinden.com da beleşten ürünü teşhir ettin, 5 TL etmez malı 15 TL ye kakaladın, pardon sattın adamlara 5 kuruş reklam parası vermedin şimdi kalkmış reklam parası istiyorlar veren enayidir diyorsun, yahu zaten senelerce değil 5 kuruş 1 kuruş reklam parası vermeden yaşamışsın asalak misali bu saatten sonra vermiyorum para desen ne olur demesen ne olur...

    7. Ben buraya daha çok saçma sapan ticaret mantalitesi yazarım ama ne bunu anlayacak insan var nede bunları yazacak kadar çok vaktim..Varsın herkes bildiği yoldan gitsin...Selametle..



    Şöyle alıntı yapalım da, duygularımıza tercüman olan düşüncelerimiz daha çok okunabilsin. Yazınız için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zgn61


    quote:

    Orijinalden alıntı: dopac34

    Öncelikle beni şikayet etmişsiniz, sizler yazarken iyi hoş ama sizleri eleştiren bir yazıya tahammül bile yok..Ayıp denilen bir şey var ama ondanda sizin haberiniz yok..

    Sonrasında şikayet ettiğiniz ama şikayetiniz haksız bulunan yazımında en az sizin yazınız kadar burada bulunmaya hakkı var ve bu hakkı kullanıyorum..


    Öncelikle karşınızdakini tanımadan cevap yazmışsınız.

    1. Ben bu sitede 30 TL ile sitedeki simsar tarafından alınıp 75 TL ile satıldığını, 75 TL ile satın alanın utanmadan 90 TL ile satışa koyduğunu, minik bir ikaz için attığım mesajada utanmadan "sen yenisin belli burada acayip pazarlık yaparlar, aldığım fiyata satarsam şanslıyım" diye cevap verip1 hafta sonra teknolojiden yoksun fukaraya 90 TL ile sattığını bilirim.

    2. Herkesin 15 sattığı ürünü 5 TL ile sahibinden com sayfasında 6 ayı geçgin süre satışta tutup, "5 TL'ye nie satıyon", "sen dolandırıcısın seni polise ihpar etcem", "herkesde 15 lira sen nie bu fiyata koyuon, boxukmu bu" gibi ipe sapa gelmez saçma sapan mesajları ile muhatap oldum. Ürün 5 TL den 1 kuruş fazla etmezdi ama herkes 15 TL fiyata koyduğu için teknolojiden yoksun fukara yurdum insanı o rününün fiyatını 15 TL bellemiş, akılsız ile uğraşmak kolayda cahili ile imkansız oluyor.

    3. Bu sitede de benzer numaraları çok gördüm, fiyatta hakkaniyete ışık tutmak için yazdığım yorumlardan ötürü yazılarımdan herdaim şikayetçi olunup, defalarca yasaklandım, hakarete uğradım, bazı tuhaf şahsiyetlerin kendince uydurduğu "ölücü" gibi güya aşağılama nitelemelerinden bana lakab bile taktılar.. Merak ettim, onların yaptığını ben yapsam, herkesin 15 sattığı ama değeri 5TL olmayan ürünü ben 25 koysam ne olur dedim sergiye verdim gelen cevaplar hakikaten hoştu..Yazsam kitap olurlar..

    4. 2. elin bir mantığı vardır, ürünü alırsınız kullanırsınız artık işinize görmeyecek bir noktadadır, daha iyisine ihtiyaç duyarsınız satarsınız, ya da nakite sıkışmışsınızdır ihtiyacını giderecek en basit yola başvurursunuz, olmadı bir yanlışlık olmuştur satıp geliri ile yanlışı düzeltmeye niyetlenirsiniz..Her halukarda ürün size olan hizmetini yerine getirmiştir, ihtiyacı olan bir muhtereme işini görmesi baabında ne satıcıyı ne de alıcıyı üzmeyecek bir fiyat ile satışa koyarsınız..İşte bunun adı 2. el demektir..

    8 yıl önce 100 TL ye aldığı ürünü tepe tepe 8 yıl kullanıp utanmadan 90 TL fiyata satmak 2. el olmaz. 5 yıl önce 65 TL ile alıp 5 sene tepe tepe kullanıp ihtiyacı karşılamadığı için 135 TL ye satın alınan daha üst modelinin parasını çıkarmak için 50 TL ile satışa koymak 2. el değildir.Piyasası 50 TL olan ürünü piyasa bilgisinden yoksun satıcıdan 30 TL ile alıp 75 TL ile satıp, 75 TL ile satın alanında piyasa bilgisinden yoksun başka bir muhtereme 90 TL ile satması 2. el hiç değildir..

    Sizler 2. el satış ile ticareti birbirine karıştırmışsınız, sizin belirttikleriniz düpe düz ticarettir..

    Zaten sahibinden.com da bu farkı görmüş, insanın elinde yılda kaç adet böyle ürün olabilir diye bir istatistik çıkarmış ve belli bir ilan sayısı hakkı tanımış..İstatistik yanlıştır ya da doğrudur tartışılır.. Bu 2. el ürün satan muhteremler için, işi ticarete dökenler içinse fiyatlandırmasını koymuş senelerce, ne vergisi nede ilan için para ödemeden ticaretini yapanlar şimdi üç kuruş istenilince ayaklanıp hep bir ağızdan bağırmaya başlamışlar..Senelerce TTK'nunca suç işleyip vergisini kaçırıp ödemediklerine saysınlar bu reklam için istenilen ücreti, "beter olsunlar".. Ama siz işi yine anlamamazlığa vurursunuz bu yazımdan sonra o da başka...

    5. Adamlar bu işten kaç zamandır ekmek yiyorlar, herhalde binlerce dolar kazandıkları ekmek kapısını baltalayacak kadar aciz, düşüncesiz vede idealsiz insanlar değildirler ki bunca zamandır bu işi profesyonelce yürütüyorlar..O neden ile "batarlar" "millet başka sitelere kaçar" "kullanıcı sayılar düşmüş" gibi safsatalara sanıyorum ki bir tek 5 TL lik ürünü 15 TL ye satmasını bilipte 1 TL kira parası ödeyemeyecek muhteremler inanır.. Hoş zaten adamlar amiyane tabiri ile beleşçilerden kurtulup canlı parayı verecek olanlara hizmet sunmaya karar vermişler. Bir nevi asalaktan arındırma programı benzetmesini yapabiliriz, vizyon değişikliklerini takdir ettim şimdi..

    6. Şuraya yorum yazıpta kazan kaldıran zat-ı muhterem; senelercewww.sahibinden.com da beleşten ürünü teşhir ettin, 5 TL etmez malı 15 TL ye kakaladın, pardon sattın adamlara 5 kuruş reklam parası vermedin şimdi kalkmış reklam parası istiyorlar veren enayidir diyorsun, yahu zaten senelerce değil 5 kuruş 1 kuruş reklam parası vermeden yaşamışsın asalak misali bu saatten sonra vermiyorum para desen ne olur demesen ne olur...

    7. Ben buraya daha çok saçma sapan ticaret mantalitesi yazarım ama ne bunu anlayacak insan var nede bunları yazacak kadar çok vaktim..Varsın herkes bildiği yoldan gitsin...Selametle..



    Şöyle alıntı yapalım da, duygularımıza tercüman olan düşüncelerimiz daha çok okunabilsin. Yazınız için teşekkürler.

    +1 böylelerine verilecek en güzel cevap.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu sayfayı sonuna kadar okudum. Sahibinden.com için bazıları avukat olmuş

    Benim görüşümdür ;

    1) Sahibinde.com nasıl gelişti ? Ücretsiz ilan vermeye olanak sağladığı için gelişti. Alıcıyıda satıcıyıda bir araya getirdi. Daha sonra Sahibinden.com GeT sistemi uygulayarak komisyonlarla gelirini arttırdı.

    2) Alıcı tarafından konuşayım; alışveriş yapacaksan aradığın ürünün piyasadaki ortalama fiyatını belirlersin. Aradığın ürünü listeletirsin fiyatı ve modeli uygun olan için iletişime geçer pazarlığını yaparsın. Alacaksan alır alamazsan almazsın ama Sen adam 5TL 'lik ürünü 10 TL'ye satışa koydu diye ilanlar ücretli olsun diyemezsin bütçen almaya el vermiyorsa alma... kalkıpta insanlar piyasanın fiyatını bozuyor demene gerek yok sadece senin o satılan ürünü alacak paran yok satanın sunduğu fiyata .b..k atmaktan başka bir iş değildir.

    3) Herkes biliyor ki sitenin kalkınmasındaki etken satıcı ve alıcıyı birleştirmesi satıcıları çekmenin yolu ücretsiz ilan hakkı vermesidir. Ne kadar çok satıcı o kadar çok alıcı doğru orantı budur. Sen ücretli yaparsan satıcı azalacak o zaman da alıcılar da azalacak senin koyduğun ürüne günde 20 kişi bakıyorsa bu rakam 5'e düşecek satma ihtimalin azalacaktır. Ücretli olsun diyenler için sen cebinden 40 tl verip ürünü satamayacaksın sen cebinden para vererek siteye yardım da bulunabilirsin o senin tercihindir.

    4) İğne bile samak istesen kalkıp 0,95 TL vereceksin saçmalık zaten GeT sistemi kullanan satıcıların ürünü daha çabuk satılıyor ve komisyonunu alıyor site.
    sahibinden.com ücretisiz yaparsa ilan vermeyi amatörce satış yapma imkanı bulan satıcılar artacaktır. daha çok ikinci el - sıfır ürünler olacaktır. Aradığın çeşitlilik artıyor. Alıcı için çeşitlilik önemlidir.

    5) her kes kafasına göre ilan açsın da görelim diyenlere gülüyorum. İyi bir tek sen ilan aç fiyatı sen belirle sat satabilirsen bak başka alternatif siteleri kullananlar biliyor. İlan çeşitliliği olmadığı için kimse uğramıyor. Her şey ücretsiz ilan verme siteleri var ancak sahibinden kadar popüler değil zamanında sahibinden yaptı ücretsiz belli bir kullanıcı kitlesi oluşturdu sonra da ota çöpe para istiyor. Bu strateji ile site küçülecek
    Sahibinden.com için bir boykot olsa kafasına göre ilan verenler ilanlarını bir çekse site bitti gitti bak şimdi
    gittigidiyor.com site bomboş ne kadar ücretli olursa bir site o kadar az satıcı olur. Satan olmayınca alan olmaz böyle sitelerde belli bir düzeyde kalır.

    6) Dolandırıcılıktan söz ediliyor. Uyanık olursan dolandırılmazsın araba yada ev alırken zaten gidip satıcıyla yüz yüze görüşülür. Alışveriş yaparken de televizyon, bilgisayar vs. ... önce kendi şehrinden satan var mı diye bakarsın yoksa GeT sistemiyle satan satıcılara sorarsın iletişime geçmeden sormadan alırsan ürünü görmeden onaylarsan suç satıcının değil senindir.

    Daha değinilecek çok şey var. Bence sahibinden.com sitesine hak ettiğinden fazla ilgi gösteriliyor. Alternatif siteler de kullanılmalı ve geliştirilmelidir.




  • Burada önerilen Bizde.com hoşuma gitti bence ileride patlama yapacak olan bir site
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cmklmc

    Burada önerilen Bizde.com hoşuma gitti bence ileride patlama yapacak olan bir site

    5 para etmez bir site sahibinden.com u kolay kolay rakip çıkmaz 5 sene sonra aynı lafı yine sana rahatlıkla söylerim.
  • Sahte veya sahtekarlık içeren ilanları sahibinden.com'a bildirince hiçbir şey yapmıyorlar.
  • sharkemre bende size katılıyorum şu anda sahibinden.com tüm sitelerden önde ona katılıyorum. Sadece Kategori çeşitliliğiyle bile rakibi yok gibi ama
    bizde.com sitesi alışveriş kategorisi anlamında kendini geliştirmiş bence ve daha da iyi olacağını umuyorum.
  • Aslında alışveriş anlamında en iyisi Donanım Haber 2. El sıcak fırsatlar ne ararsan var. Gayet kullanışlı bir can sıkıcı yanı birisi ilanınıza limon sıkıp kaçıyor. Başka bir eksisi yok gayet iyi ençok satışımı DH ikinci el sayfasında yaptım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sharkemre

    quote:

    Orijinalden alıntı: cmklmc

    Burada önerilen Bizde.com hoşuma gitti bence ileride patlama yapacak olan bir site

    5 para etmez bir site sahibinden.com u kolay kolay rakip çıkmaz 5 sene sonra aynı lafı yine sana rahatlıkla söylerim.

    sahibinden.com bende boykot koydum artık www.ilanilana.com adresine ilanlarımı giriyorum.ve kampanya yapmış şimdi üye olup ilan girene 2 yıl dopingler vitrinler beleş :) mesaj geldi mailime tebrikler 2 yıl ücretsiz hakkı kazandınız die daha ne isterim aga,bi deneyin derim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sharkemre

    quote:

    Orijinalden alıntı: cmklmc

    Burada önerilen Bizde.com hoşuma gitti bence ileride patlama yapacak olan bir site

    5 para etmez bir site sahibinden.com u kolay kolay rakip çıkmaz 5 sene sonra aynı lafı yine sana rahatlıkla söylerim.

    sahibinden.com bende boykot koydum artık www.ilanilana.com adresine ilanlarımı giriyorum.ve kampanya yapmış şimdi üye olup ilan girene 2 yıl dopingler vitrinler beleş :) mesaj geldi mailime tebrikler 2 yıl ücretsiz hakkı kazandınız die daha ne isterim aga,bi deneyin derim




  • En fazla 10 lira olmali ve ücretsiz ilan kaldirilmali . Büyük mülkler için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana göre kesinlikle 50 lira gibi ilan açma ücreti olmalı böylece piyasanın durumu birazda olsa düzelebilir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ay-yildiz

    Bana göre kesinlikle 50 lira gibi ilan açma ücreti olmalı böylece piyasanın durumu birazda olsa düzelebilir..

    Sahibinden sizin gibi düşünmüş ve 59 lira yapmış ilan açma ücretini.
    Detaylı bilgi için tıklayın.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.