Şimdi Ara

SAHİBİNDEN.COM FAZLASIYLA ÜCRETLİ OLDU!... (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
386
Cevap
7
Favori
83.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle beni şikayet etmişsiniz, sizler yazarken iyi hoş ama sizleri eleştiren bir yazıya tahammül bile yok..Ayıp denilen bir şey var ama ondanda sizin haberiniz yok..

    Sonrasında şikayet ettiğiniz ama şikayetiniz haksız bulunan yazımında en az sizin yazınız kadar burada bulunmaya hakkı var ve bu hakkı kullanıyorum..


    Öncelikle karşınızdakini tanımadan cevap yazmışsınız.

    1. Ben bu sitede 30 TL ile sitedeki simsar tarafından alınıp 75 TL ile satıldığını, 75 TL ile satın alanın utanmadan 90 TL ile satışa koyduğunu, minik bir ikaz için attığım mesajada utanmadan "sen yenisin belli burada acayip pazarlık yaparlar, aldığım fiyata satarsam şanslıyım" diye cevap verip1 hafta sonra teknolojiden yoksun fukaraya 90 TL ile sattığını bilirim.

    2. Herkesin 15 sattığı ürünü 5 TL ile sahibinden com sayfasında 6 ayı geçgin süre satışta tutup, "5 TL'ye nie satıyon", "sen dolandırıcısın seni polise ihpar etcem", "herkesde 15 lira sen nie bu fiyata koyuon, boxukmu bu" gibi ipe sapa gelmez saçma sapan mesajları ile muhatap oldum. Ürün 5 TL den 1 kuruş fazla etmezdi ama herkes 15 TL fiyata koyduğu için teknolojiden yoksun fukara yurdum insanı o rününün fiyatını 15 TL bellemiş, akılsız ile uğraşmak kolayda cahili ile imkansız oluyor.

    3. Bu sitede de benzer numaraları çok gördüm, fiyatta hakkaniyete ışık tutmak için yazdığım yorumlardan ötürü yazılarımdan herdaim şikayetçi olunup, defalarca yasaklandım, hakarete uğradım, bazı tuhaf şahsiyetlerin kendince uydurduğu "ölücü" gibi güya aşağılama nitelemelerinden bana lakab bile taktılar.. Merak ettim, onların yaptığını ben yapsam, herkesin 15 sattığı ama değeri 5TL olmayan ürünü ben 25 koysam ne olur dedim sergiye verdim gelen cevaplar hakikaten hoştu..Yazsam kitap olurlar..

    4. 2. elin bir mantığı vardır, ürünü alırsınız kullanırsınız artık işinize görmeyecek bir noktadadır, daha iyisine ihtiyaç duyarsınız satarsınız, ya da nakite sıkışmışsınızdır ihtiyacını giderecek en basit yola başvurursunuz, olmadı bir yanlışlık olmuştur satıp geliri ile yanlışı düzeltmeye niyetlenirsiniz..Her halukarda ürün size olan hizmetini yerine getirmiştir, ihtiyacı olan bir muhtereme işini görmesi baabında ne satıcıyı ne de alıcıyı üzmeyecek bir fiyat ile satışa koyarsınız..İşte bunun adı 2. el demektir..

    8 yıl önce 100 TL ye aldığı ürünü tepe tepe 8 yıl kullanıp utanmadan 90 TL fiyata satmak 2. el olmaz. 5 yıl önce 65 TL ile alıp 5 sene tepe tepe kullanıp ihtiyacı karşılamadığı için 135 TL ye satın alınan daha üst modelinin parasını çıkarmak için 50 TL ile satışa koymak 2. el değildir.Piyasası 50 TL olan ürünü piyasa bilgisinden yoksun satıcıdan 30 TL ile alıp 75 TL ile satıp, 75 TL ile satın alanında piyasa bilgisinden yoksun başka bir muhtereme 90 TL ile satması 2. el hiç değildir..

    Sizler 2. el satış ile ticareti birbirine karıştırmışsınız, sizin belirttikleriniz düpe düz ticarettir..

    Zaten sahibinden.com da bu farkı görmüş, insanın elinde yılda kaç adet böyle ürün olabilir diye bir istatistik çıkarmış ve belli bir ilan sayısı hakkı tanımış..İstatistik yanlıştır ya da doğrudur tartışılır.. Bu 2. el ürün satan muhteremler için, işi ticarete dökenler içinse fiyatlandırmasını koymuş senelerce, ne vergisi nede ilan için para ödemeden ticaretini yapanlar şimdi üç kuruş istenilince ayaklanıp hep bir ağızdan bağırmaya başlamışlar..Senelerce TTK'nunca suç işleyip vergisini kaçırıp ödemediklerine saysınlar bu reklam için istenilen ücreti, "beter olsunlar".. Ama siz işi yine anlamamazlığa vurursunuz bu yazımdan sonra o da başka...

    5. Adamlar bu işten kaç zamandır ekmek yiyorlar, herhalde binlerce dolar kazandıkları ekmek kapısını baltalayacak kadar aciz, düşüncesiz vede idealsiz insanlar değildirler ki bunca zamandır bu işi profesyonelce yürütüyorlar..O neden ile "batarlar" "millet başka sitelere kaçar" "kullanıcı sayılar düşmüş" gibi safsatalara sanıyorum ki bir tek 5 TL lik ürünü 15 TL ye satmasını bilipte 1 TL kira parası ödeyemeyecek muhteremler inanır.. Hoş zaten adamlar amiyane tabiri ile beleşçilerden kurtulup canlı parayı verecek olanlara hizmet sunmaya karar vermişler. Bir nevi asalaktan arındırma programı benzetmesini yapabiliriz, vizyon değişikliklerini takdir ettim şimdi..

    6. Şuraya yorum yazıpta kazan kaldıran zat-ı muhterem; senelercewww.sahibinden.com da beleşten ürünü teşhir ettin, 5 TL etmez malı 15 TL ye kakaladın, pardon sattın adamlara 5 kuruş reklam parası vermedin şimdi kalkmış reklam parası istiyorlar veren enayidir diyorsun, yahu zaten senelerce değil 5 kuruş 1 kuruş reklam parası vermeden yaşamışsın asalak misali bu saatten sonra vermiyorum para desen ne olur demesen ne olur...

    7. Ben buraya daha çok saçma sapan ticaret mantalitesi yazarım ama ne bunu anlayacak insan var nede bunları yazacak kadar çok vaktim..Varsın herkes bildiği yoldan gitsin...Selametle..




  • Herkes gibi muhteremde bir gün rahmetli olur. Karakaplı defteri açıp incelernir karar verilir, görevli melek
    - atın bunu cehenneme der.
    Muhteremin dili tutulur
    - aman efendim ne yapıyorsunuz, benim kim olduğumu neler yaptığımı bilmezmisiniz de cehenneme atarsınız der.
    Melek sorar:
    - kimmişsin bakalım sen?
    Muhterem:
    - ben Y. NURİ beni bilmezmisiniz, tanımazmısınız der..
    Eeee der melek kimsin, ne iş yaparsın sen anlat bakalım ?
    Başlar bizim NURİ:
    - efendim ben televizyonlarda, radyolarda programlara çıktım, konferanslar verdim, toplantılara katıldım, kitaplar yazdım, okumadınız mı benim kitapları mı der !
    Melek:
    Biz senin kitapları okuduk okumasına da sen bizim kitabı okumamışsın anlaşılan der; cehennemin kapısını gösterir..

    Ben burada yazılan 4 sayfayı ve de sizin yazdığınız tüm yorumları okudum ama siz benimkileri okumamışsınız anlaşılan muhterem..birde gidip şikayet etmişsiniz üçüncü kişilere hakaret ediyorum diye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 10 Eylül 2013; 8:52:05 >




  • fkamanli kullanıcısına yanıt
    Siz söylemeden yapmışlar bile endişe etmeyin
    775 pin 631 işlemci 35 TL
    Radeon X1600 ekran kartı 45 TL
    80 Gb Samsung Hdd 45 TL
    Sahibinden com u otomatik kopyalama yapmışlar bile...Hatta o yetmemiş sınırları genişletmişler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 10 Eylül 2013; 9:03:48 >
  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    Kendi kendine gelin güvey olmak diye buna denir demek ki. Ben seni neden şikayet edeyim? Seni tanımıyorum, bu forumda yazı bile yazmıyorum ki sana husumet besleyip şikayet edeyim. Benden bahsetmeden senin o iletini bile unutmuştum ki, aklıma yeni geldi. Herkes gibi sen de kendi fikrini söylemişsin, ben de sana katılmadığımı belirtmişim. Ortada hakaret vs. yokken kimseyi şikayet edecek halim yok. Başkalarının yaptığı bir şikayeti gelip üstüme atma...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glory34 -- 10 Eylül 2013; 12:20:30 >
  • sahibinden.com bana göre en büyük kazığını "%7 get ücretinin içinde devlete ödenecek vergiler dahildir" ibaresiyle atmıştır. birçoğumuz buna güvenip satış yaptık. sonra bunun bir yalan olduğu ortaya çıktı ve maliye birçok kişiye inanılmaz cezalar çıkardı. forumda konuları var açın bakın!

    böyle olduğunu bilsem sahibinden.com'da asla get ile satış yapmazdım. şükür abartı bir satış rakamım olmadığı için başım belaya girmedi (şimdilik!). zaten artık asla get ile satış yapmıyorum.

    ee haliyle get ile satış azaldı. adamlar bu sefer bel altı vurmaya başladılar. get ile satış yapmayanın onay yaptığı telefon numarasını, ilan sahibinin rızası olmaksızın ilanlarında yayınlamaya başladılar. 50 liralık dumbell set satıyorum. akşama kadar mesaj geliyor. abuk subuk muhabbetler. sahibinden.com'un amacı da satıcıyı pes ettirip, vergiden dolayı normal satışa kaçan satıcıyı get'e yöneltmek. ikinci el ürün. ben zaten bu ürünü alırken %18 vergisini vermişim. bir de satarken mi vergi vereceğim. %7 get + %18 vergi?! saçmalık!

    yani bu olaylardan sonra sahibinden.com benim gözümde şahsen bitti. get ile yılda 3000 liralık ürün satıyordum. şu an yıllık satışım 100-150 lira civarı. o da get'siz. kim kaybetti. ben mi?

    siteyi artık o kadar az kullanıyorum ki. bu son olaylardan haberim forum sayesinde oldu. bu paragözlük sahibinden'i gittigidiyor'a çevirir. yakında ebay gibi firmanın biri gelip satın alır.

    bence şu an bir satış sitesinin yapması gerekenler şunlar

    -ilan süresi kısa olmayacak. sahibinden.com'un eski sistemindeki gibi 3 aylık periyotlarla ilan verilebilecek (sanalpazar'da ilan süresi çok kısa. güncellemekten sıkılıp deaktif ediyorum ilanı)

    -ilan ücretli olacaksa da makul olacak. 5-10tl. 40tl nedir allah aşkına. para mı kesiyoruz biz?!

    -ilan güncelleme ücretsiz olacak.

    forumu bir çok site yöneticisi takip ediyor. geçen gün pegasus ile ilgili sıcak fırsatlara attığım mesajdan sonra pegasus'un sitesi 5dk içinde upgrade edildi o yüzden buraya makul şeyler yazmak lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmosphere -- 10 Eylül 2013; 12:48:43 >




  • Atmosphere kullanıcısına yanıt
    Öyle yapmasaydı böyle bir şirkete sahip olamazdi.


  • Atmosphere kullanıcısına yanıt
    Siz satıcı olarak kendi sıkıntılarınızı belirtmişsiniz. Ben hem satıcı hemde alıcı olarak yaşanılan sıkıntılarıda bilmekteyim.. Yazdıklarınızın pek çoğuna katılmak ile birlikte bir kısmınada katılamadığımı belirtip sonrasında da bir yanlışınızı düzeltmek gerektiğini düşünmekteyim.. Bilindiği üzere TTK'na ( Türk Ticaret Kanunu) göre KDV si kesilmiş ürüne 2. defa KDV kesilmesi mümkün değildir. Hukuki problemler yaşayan kişiler ürünün 0 olduğunu iddia edip satışını yapan ve satış sonrası %20 GELİR vergisini öemeyenler ile KDV sinin ödendiğini fatura/makbuz/sevk irsaliye gibi belgeler ile ibraz edemeyenler fatura kesmeden ürün satanlar olmalı sanıyorum.. Eğer bu konuda sıkıntı yaşamakta iseler kendilerine iyi bir ticaret avukatı bulup ilgili yasa maddesi üzerinden ilgililere itirazda bulunmaları akabinde de ticari itibarı, onur ve şahsiyeti zedelemek ve inceleme sonucu bulunabilecek diğer gerekçeler ile maddi ve manevi tazminat için uygun hukuki girişimlerde bulunmaları gerektiğini belirtmek isterim.

    Vergisi ödemeyenlerin ise Amerika Birleşik Devletlerinde olmaları halinde en az 138 yıl (suçu bilinçli olarak birden çok kez işlemek, suçu-suçluyu övme, suça teşvik, suçun işlenişi hakkında kamuoyunu bilgilendirme ve toplu teşebbüse sevk, A.B.D. vergi kanunlarına muhalefet, evrakta sahtecilik, gerçeğe aykırı beyan cezaları dahil) (bkz. USA ticaret kanunu) cezaya mahkum edilecekleri ve bu cezalarının indirimden faydalanmaksızın uygulanacağını A.B.D' de vergi kaçırmanın adam öldürmekten 3,6 kat daha fazla ceza ile cezalandırıldığını hatırtlatmak isterim... Türkiye'de vergi kaçırırsanız kaçırdığınız verginin 10 katını nakit yada 12 eşit taksitte öder (12 taksitede indirim yapıyorlar bilmeyenler varsa diye belirteyim) ve hapis yatmadan kurtulursunuz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkından da, vatan sevgisinden Allah korkusundan da benim gibi saf insanlar bahseder ancak. Selametle..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 11 Eylül 2013; 5:15:35 >




  • Benzer kullanım ile ücretsiz ve anında yayın imkanı bulacağınız Piston Kafalar sayfasından 2.el ilanı verebilirsiniz. Yönetim açısından sakınca olmadığını düşünerek direk site ismini yazdım, teşekkürler.
  • 2008 yılından bu yana siteye üyeyim önceden böyle değildi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: grejuva007

    Öyle yapmasaydı böyle bir şirkete sahip olamazdi.







    Bu videoyu koymak için girmiştim. Konu içindeki okuyuculara verilecek en güzel cevap. Ve izlenmesi gereken bir video.

    Benim yakından ilgilendiğim, 21.yy profesyonel pazarlama anlayışının ISO 14011 ve ISO9001 ve LEED sertifikalarıyla buluştuğu Türkiyedeki ender sistemlerden birisi. Sahibinden.com yakın zamanda Türkiyenin değil, dünyanın sayılı şirketlerinden birisi olacak.

    Yönetim anlayışı, müşteri hizmetleri ve çalışma sistemi oldukça profesyonel ve olması gerektiği gibi. Stres yönetimi, imaj ve satış, moral, motivasyon anlamında şirket çalışanını çok iyi gözlemliyor. Olması gereken satış ve pazarlama sektörü böyle olmalı.




  • bu kansızlar benim ilnımı aynı gün içerisinde 36 kere askıya aldılar amaç para sızdırmak tabiiki efendim foto bilmem ne sitesindenmiş yok resimde ki bulutlr yağacakmış gibi durmuyormuşda felanda fıstıkda bin ton bahane
    tamamen parasal mevzu
  • Fakat adamların malesef alternatifi yok.
    Sanalpazar diyorsunuz fakat sanalpazar Gold kuruluşu.
    Ayrıca sahibinden gibi sadece ilan verme imkanı yok. hemen al veya açıkarttırma şeklinde ilan koyuluyor..

    Keşke şu sahibinden.com'un bir rakibi olsa.. Kısa sürede çıkar ama çıkana kadar sahibinden'e girmemek lazım..
  • Bencede artık sahibindene bir rakip çıkması lazım çünkü sahibinden inanılmaz şımardı sahipleri iyi köşe oldu,bu rahatlıkta onları şaşırttı heryerden para akıyor firmaya
    araç satış ilanlarında durum daha da beter sahibinden yüzünden tamamen sanal bir piyasa oluştu ne alıcıya nede satıcıya yarayan,
    bizim millet zaten g.zekalı birbirine bakarak fiyat veriyor,doğru düzgün alım satım olmuyor sonrada ,ikinci elde zaten yalanın dolanın bini bir para olmuş yurtdışından alışveriş yapıyosyn elin gavuru kuruşunu bile hesap edip iade ediyor sana ama bizim toplumda tuttugumu nasıl düdüklerim mantığı geçerli sadece
    ondan sonrada biz müslüman bi ülkeyiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 23 Eylül 2013; 12:14:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kaliteli ve alternatif 2.el ilanı verebileceğiniz yerler var... İsim versem direk reklam olacak biraz araştırmanız yeterli diyorum...
  • alternatifleri olamıyar bir tane var aslında ama oda ücretli çalışıyor brde alterntiflerini hackletiyor bu biliniyor yai şerefsizler rakip istemiyorlar bir günde otdan boktan sebeplerden 36 kere ilan askıya alınırmı yani ?
  • Bu konuda başka yerlerde yazdım...DHF bu ilan sitesini çok güzel kurup yaşatır....Yeterli bilgi, alt yapı ve binlerce forumdaş desteği var...Sitenin kuralları bile çok ayrıntılı enine boyuna düşünür, üyelere sorulur ve açılır....İş güzel akılda kalıcı bir isim bulmaya kalır.....Finansmanı isteyen üyeler gönüllü hisse satın alarak sağlayabilirler...Toplam şu kadar paraya kurulacak...Bütce xxx Lira....Hisse başı xx lira....Üç yılda beş katı kazanç dağıtacağız....Garanti diyecekler...Tasfiye halinde koyduğunuz parayı aynen ödeyeceğiz işte sözleşme diyeceksiniz....KENDİNE GÜVENEN PEHLİVANA MEYDAN ÇOK....İlan reklam sitesine ortak olmak isteyen forumdaşlar hissesine göre 300 - 400 - 500 Lira verse iş biter...Hayırlısı olsun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 23 Eylül 2013; 16:12:04 >




  • Alış veriş kategorisi için şuan sahibinden.com'a tek alternatif sanalpazar.com'dur arkadaşlar. Bir e-ticaret sitesinde önemli olan satıcıların değil, alıcıların çok olmasıdır. Şuan sıralama şu şekilde:

    1) Sahibinden.com
    2) Gittigidiyor.com
    3) Sanalpazar.com

    Diğerleri ilk ikisini bir kenara ayırırsak, sanalpazar'ın bile yanına yaklaşamaz. Dolayısıyla ücretsiz ilan verme konusunda tek alternatif şuan için Sanalpazar'dır...
  • Sanal pazar da GET ile komisyon şuan %5 bu tür siteler içinde en düşüğü ve en önemlisi anlaşmalı kredi kartlarına 12 ay komisyonsuz vade seçeneği sunuyor.

    Gittigidiyor zaten para tuzağı..SAhibinden get satışından kestiği komisyonda %8 e çıkmış yanında 3 taksit olayı getirmiş..

    2006 dan beri Sahibinden kullanırım get ile bir çok satış gerçekleştirdim geçen gün bir satışımda sorun çıkardılar bende ürünü Sanalpazara koydum.İyiki de öyle olmuş çünkü satış sonrası hesabıma ertesi gün 45 lira fazla para geçti komisyon düşük olması sebebiyle..Zamanla sanalpazar daha da iyi olacaktır diye tahmin ediyorum.
  • süre dolunca mevcut telefonunuzu üyelik ayarlarından kullanılmamışbir tel ile degiştirin(eşinizin vb.) sonra yeni bir hesap açın tekrar aynı telefonla boşa para vermeyin.
  • Bu tür sitelerden sahtekarları ve dolandırıcıları ortadan kaldırmak için güzel uygulama ama fiat yüksek.


    Bence üye olmak isteyenler üye olurken 1 kereye mahsus 50 lira verebilirler ama sürekli para almak akıl karı değil.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.