|
Merhabalar herkese, Kronik sağlık sorunlarım nedeniyle sürekli evdeyim ve internet benim için hayati bir iletişim aracı. Ancak aylardır çözemediğim ve Türk Telekom ile bir türlü ortak noktada buluşamadığımız bir altyapı sorunum var. Sizlerin tecrübesine ve teknik yorumlarınıza ihtiyacım var. Mevcut Durum ve Teknik Veriler: Yan Binamdaki ankastre ile saha dolabı arası fiziksel olarak maksimum 100 metre. Binaya gelen kablo havai hat (drop kablo) şeklinde. Modem değerlerim ise şu şekilde:
Yaşadığım Süreç: Müşteri hizmetleri ile görüştüğümde genelde "Hattınız sınırda, hızınızı 50 veya 75 Mbps'e düşürelim rahatlasın" diyorlar. Ben ise "Mesafem 100 metre (4.4 dB zayıflama), bu mesafede bu hattın kapasitesinin çok daha yüksek olması gerekmez mi?" dediğimde net cevap alamıyorum. Şikayet Sürecindeki Gariplikler: Şikayet kayıtlarım sürekli "Ulaşılamadı" denilerek kapatılıyor (Telefonum 7/24 açık ve tek numara verdim kendilerine). 30.12.2025 tarihinde, şikayetimi kontrol etmek için müşteri hizmetlerini aradım ve şikayetimin bana herhangi bir bilgi verilmeden kapatıldığını öğrendim. Konuyla ilgili şikayet kaydı oluşturmak istedim, 30 dakika üzerinde telefonla görüşme yaptım. Müşteri hizmetleri tarafından şikayetimin alındığı ama bildirim numarasının gözükmediği, daha sonra tekrar aramam gerektiği söylendi. Telefonu kapattığımda; ben görüşmedeyken veya görüşme biter bitmez gelmiş olan bir mesaj gördüm: "Degerli Musterimiz, evde/iste internet hattiniza ait ariza kaydiniz ile ilgili size ulasamadik. Baglanti probleminiz devam ediyor ise 4441444'i arayabilirsiniz." Hemen aradım, 30 dakikadan uzun yaptığım görüşmede şikayet kaydımın olmadığını söylediler. Önce "Kesinlikle şikayetiniz alınmamış mutlaka görürdük" dediler. 2 dakika sonra "Sistem arızası olabilir sonra arayın" dediler. Birkaç saat sonraki aramamda şikayet kaydının hiç alınmadığı ortaya çıktı. Tekrar şikayetçi oldum ancak başka bir şikayetim olduğu için sadece personel kayıtlarının dinlenmesi yönünde işlem yapıldı. Ben de "Not düşmenizi istiyorum, sorunum devam etmektedir teknik ekibin adresime gelmesini bekliyorum" olarak not düşülmesini istedim. Israrım sonucu notum düşüldü ve inceleme başlatıldı. Bu şikayetlerimin hepsini BTK şikayetime ekledim. 31.12.2025 tarihinde tarafıma personel ile ilgili işlem yapıldığı ama teknik müdahale yapılmadığı iletildi. Teknik olarak hala geçici bir çözüm olan "Kablo değişimi" veya daha kalıcı "Fiber altyapı getirilmesi" yerine "Hız düşümü" öneriliyor. Sizlere Danışmak İstediğim Konular:
Benzer durum yaşayan veya teknik bilgisi olan arkadaşlar yol gösterirse çok sevinirim. Bu havai hattı yeniletmenin bir yolu yordamı var mıdır? Şimdiden teşekkürler. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler