Şimdi Ara

Saha dolabım evden 300 metre uzakta hat değerim 14db iken eve gelince 34db oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugun ttnet hız sorunum olduğu için bir eleman yollamış. Onla biraz sohbet etme imkanı buldum saha dolabının 300 metre uzaklıkta olduğunu soyledi bu kapasitede bir hattın fiber, vdsl2 hepsini kullanabileceğini soyledi. Sonra binanın altına inip direk aşağıdan hattın değerlerini ölçtük hat değeri 14db çıktı orada. Daha sonra ben evde fazla çıktığını soyledim, olmaması gerektiğini aşağıda neyse yukardada oyle olması gerektiğini soyledi. Gittik gösterdim hat değeri 34db olarak gözüküyor evde. Nasıl düzeltebileceğimizi sorduğumda paralel hat olduğu için evde onların neden olduğunu soyledi. Çözüm olarak butun hatların devre dışı bırakılıp sadece kullandığım hatta tam guc verilirse sıkıntı olmuyacagını soyledi.

Kısaca binada 14db olan hattım evde 34db nasıl aşağıdaki değeri yukarı taşıyabilirim ? Yetkilinin söylediği işlemi yaptırırsam ne kadar bir hat değeri kazanırım yada kazanmam mümkünmü ?

• ana hatta cat6 ftp versyonu eklersin kullanacağın modeme kadar hep cat6 olur kayıp yaşamazsın pek bide kaç mt kablo gitçek onuda söyle ortalama kaybını söyleyeyim
  • Ben 3. katta oturuyorum. Binanın dolabı bodrum katta arada 4 kat var yani. Bu işlemi nasıl yapıcaz peki ? Birde yetkilinin söylediği işlemi yapsam bir yararı olurmu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faewox

Ben 3. katta oturuyorum. Binanın dolabı bodrum katta arada 4 kat var yani. Bu işlemi nasıl yapıcaz peki ? Birde yetkilinin söylediği işlemi yapsam bir yararı olurmu ?

en fazla 8db yada 10 db kayıp olucaktır oda normal yanı 25 mt üsütnden hepsaladım yararı olur elbet bina içi kablolarda problem olabilir ek olduğu için gürültü
    olur o yüzden tek kablo herzaman için iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozan_ronal

quote:

Ben 3. katta oturuyorum. Binanın dolabı bodrum katta arada 4 kat var yani. Bu işlemi nasıl yapıcaz peki ? Birde yetkilinin söylediği işlemi yapsam bir yararı olurmu ?

en fazla 8db yada 10 db kayıp olucaktır oda normal yanı 25 mt üsütnden hepsaladım yararı olur elbet bina içi kablolarda problem olabilir ek olduğu için gürültü
    olur o yüzden tek kablo herzaman için iyidir

Peki bu kablo işlemi kolay bir işlemmi kolay bir işlemse yapayım değilse gerek yok. 7.4 mb hız ile 21 ping alıyorum şuanda amacım fazla uğraşmadan birazdaha iyi seviyeye ulaştırmak.

• Ben telefon kablosundan modeme gelen 5 metre kadar bir eski 220v elektrik kablosunu CAT5 ile değiştirdim. Eskiden de paralel telefonlar splitter ile ayrık değildi, şimdi telefonları da splitter'dan geçirdim. İki tane paralel telefon olmasına rağmen şu an neredeyse hiç kopma olmadan 8197/799 kbps hız alabiliyorum. Kopmalar çok nadir de olsa oluyor ama, santrale üç kilometre var, o mesafede Turk Telekom'da bir halt oluyordur mutlaka. Öncesinde saatte iki kez kopma, paralel telefonlar bağlıyken ADSL bağlanmama ya da çok düşük hızda bağlanıp anında kopma falan oluyordu. Şimdi gayet memnunum. Bkz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 4 Haziran 2012; 16:27:40 >

• Bende kopma yok sadece ping değerimi düşürmek istiyorum. Bizim evde telefon yok hattan direk modeme gidiyor kablo ama evde 4-5 tane hat girişi var. Cat5 kablo takarsam bir değişiklik olmuycağını söyledi, hatları kapattırmalıymışım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Ben telefon kablosundan modeme gelen 5 metre kadar bir eski 220v elektrik kablosunu CAT5 ile değiştirdim. Eskiden de paralel telefonlar splitter ile ayrık değildi, şimdi telefonları da splitter'dan geçirdim. İki tane paralel telefon olmasına rağmen şu an neredeyse hiç kopma olmadan 8197/799 kbps hız alabiliyorum. Kopmalar çok nadir de olsa oluyor ama, santrale üç kilometre var, o mesafede Turk Telekom'da bir halt oluyordur mutlaka. Öncesinde saatte iki kez kopma, paralel telefonlar bağlıyken ADSL bağlanmama ya da çok düşük hızda bağlanıp anında kopma falan oluyordu. Şimdi gayet memnunum. Bkz.

yani cat5 inyerine tamkesit 0.75 kablomu kullanalım diyorsunuz güldürmeyin beni cat6 özel kablodur 0.75 ise elektirik akımını daha iyi iletmesini sağlamak amacı ile yapılmıştır
    gürültü seviyesi göz önünde bulundurmak ta gerekir

• Yani bana ping değerimi düşürmem için öneriniz nedir
  • quote:

Yani bana ping değerimi düşürmem için öneriniz nedir

bu kablodan alıcaksınız en iyi kablo bu bakır olarak

Cat6
  • quote:

quote:

Cat6

Bu kablodan alıp bir ucunu hatta bir ucunu modeme takıcağım değilmi ? Ve kaç para tutar bu acaba ?

• quote:

quote:

quote:

Cat6

Bu kablodan alıp bir ucunu hatta bir ucunu modeme takıcağım değilmi ? Ve kaç para tutar bu acaba ?

eğerki sadece internet bağlantısı kullanacaksanız direk takın ama telefonla beraber kullancaksanız spliteri modeme yakın bir yere koyup sipliterden modeme gelen kabloda
    cat6 kablo olmalıdır yani 2side aynı olmak zorunda ve sipliter kaliteli olmalı adi olmuyacak ve cat6 kablonun metresi 80krş gibi bişey ama tanıdık varsa 60 krş yada 50 krşa alırsınız
    ancak kullancağınız 2 tane uç olacak 8 ucun içinden dğer 6sı boşta kalcak onları kesersiniz ve kablo kalın olduğundan sadece ana kablolar takılı olucak rj11 ucuna bu yüzden kabloları
    dikkatli takıp oynatmamaya çalışın ve ezilmiyecek birşekilde döşenmelidir.
    Daha sonra aradaki farkı anlarsınız

• quote:

quote:

quote:

quote:

Cat6

eğerki sadece internet bağlantısı kullanacaksanız direk takın ama telefonla beraber kullancaksanız spliteri modeme yakın bir yere koyup sipliterden modeme gelen kabloda
    cat6 kablo olmalıdır yani 2side aynı olmak zorunda ve sipliter kaliteli olmalı adi olmuyacak ve cat6 kablonun metresi 80krş gibi bişey ama tanıdık varsa 60 krş yada 50 krşa alırsınız
    ancak kullancağınız 2 tane uç olacak 8 ucun içinden dğer 6sı boşta kalcak onları kesersiniz ve kablo kalın olduğundan sadece ana kablolar takılı olucak rj11 ucuna bu yüzden kabloları

Telefon kullanmıyorum bu dediğiniz teknik bilgileri yazıp elektrikçiye gosteririm halelder heralde kendisi çünkü ben birşey anlamadım

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Cat6

Telefon kullanmıyorum bu dediğiniz teknik bilgileri yazıp elektrikçiye gosteririm halelder heralde kendisi çünkü ben birşey anlamadım

alacağınız kablonun üstünde CAT-6 UTP yazması lazım ve 1 kabloyu ankestra kutuya bağladıktan sonra modeme kadar çektirin kabloyu tabi burada ezilmemesi gerekmekte
    ve en sonunda rj11 ucu anı telefon jakı taktırıp modeme takın ve adsl&internet işıkları yandıktan sonra modemin arayüzüne girip hat değerlerine bakın ve kablo ne fazla olucak nede
    az olucak yani tam ortası olması gerekmekte öyle ortalıkta sarkık rüzgarda sallanan yada fazlası yuvarlak yapılıp bi kenera koyulmucak tam ucç uca olması gerekmekte

• quote:

yani cat5 inyerine tamkesit 0.75 kablomu kullanalım diyorsunuz güldürmeyin beni cat6 özel kablodur 0.75 ise elektirik akımını daha iyi iletmesini sağlamak amacı ile yapılmıştır
    gürültü seviyesi göz önünde bulundurmak ta gerekir

Gülün tabi gülün, 220v elektrik kablosu yerine CAT5 koydum diyorum. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.