Şimdi Ara

Sagopa Kajmer (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.500
Cevap
18
Favori
145.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yok ya bence orda esprisine takıldı SAgo ya daha önce başlamış olabilirim fakat şuan En az Sagopa kadar dinliyorum kendilerini
  • Sozlerin guzelligine bak yeni dinledim DUYGU SOMURGESİ ni
    dinlemeyenler dinlesın super diss
    http://www.youtube.com/watch?v=7ueZgBwZbck
    bazı sozleri kopyalıyorum sarkıdan

    Kanına işlemiş kıskançlık ,sizin takım nankör
    Ey kör !…Albüm kapaklarını aç da adımı gör !…

    Hayatta en kolay yaptığım iş,bir iki kadeh diss atmak.
    Senin yaptığın en iyi iş yanıbaşındaki dostu satmak.
    Madem sen kaşındın,benim tırnaklarımla aşındın.
    Rapini yeraltından alıp,züppe dolu mekana taşıdın.


    Karaya düşeni aklamayın,maskeleri düştü bayın.
    Rap’i şaha kaldırmak adına siz ikiniz şeker yalayın

    super be






  • trakonyayıda dinle

    bir kısmı

    Buzdolabı suratın oynarım Hokey uykularını kaçırır Sago Key,popo üstü zıplardın okey,dıgıdık sen tay alem jokey
  • Haberler


    ---Bu akşam Beyaz Show Best of da Sagopa Kajmer’li bölümün kısa bir özetini izleyebilirsiniz.

    ---8 Mart Pazar Günü Star Gazetesi Pazar ekinde Sagopa Kajmer’in yeni röportajını okuyabilirsiniz.

    ---Hollanda’nın sevilen internet sitesi MagTurka’nın Sagopa Kajmer ile gerçekleştirdiği röportajı okumak için tıklayınız:

    http://www.magturka.com/2009/03/04/turka-ozel-sagopa-kajmer-ile-roportaj
    ---Go Girl Nisan Ayı kapak konusu

    ”Sagopa Kajmer Röportajı”

    1 Nisandan itibaren bayiilerde.

    Not:Tarih değişiklikleri tamamen Go Girl Dergisi’nden kaynaklanmıştır.

    ---Kolera röportajı
    Blue Jean Dergisi Mart ayı sayısında.

    Melankolia Müzik
    Melankolia Müzik


    Melankolia Müzik




  • Arkadaşlar bana sagonun şuana kadar çıkarmış olduğu tüm şarkıları lazım yada tüm albümleri nerden indirebilirim forum forum araştırmak istemiyorumvarsa bir link hemen tıklıyıcam insin
  • iyi pazar gununu sabırsızlıkla beklıoruz

    bu arada roportajda surasını begendim

    MagTurka: Kariyerinizde keske yapmasaydım dediğiniz hatalarınız oldu mu hic?

    Sagopa: Evet keşke hiç bir rapçi arkadaşım olmasaydı ve ben hiç birine album yapmasaydım.

    MagTurka: bir dönem beraber çalıştığınız insanlar da bir süre sonra düşman haline gelebiliyorsizce neden?


    Sagopa: Hırstan ve görmemişlikten.




    Duygu somurgesi super dinlemeyenler icin diorum kesınlıkle dınleyın
    bazı sozler yukarıda :d
    buraya da kopyaladım
    Ey kör !…Albüm kapaklarını aç da adımı gör !…

    Repi şaha kaldırmak adına siz 2 niz şeker yalayın

    Senin yaptigin en iyi is yanibasindaki dostu satmak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peter Hammill -- 7 Mart 2009; 11:27:32 >




  • Kafası kel olan herkese Rap'ci mi derler?

  • sagopanın şarkılarında kullandığı fon müziklerinin linklkeri var mı ?? yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sasa_iliç

    sagopanın şarkılarında kullandığı fon müziklerinin linklkeri var mı ?? yardımcı olursanız sevinirim.

    http://forum.donanimhaber.com/m_29644855/mpage_1/key_//tm.htm#29908311
    burada 3-5 tanesinin adını yazmıştım.
  • Sagopa Kajmer Bakırköy Sahil Yolunda oturuyor diye duydum doğrumu?
  • Rap dünyasında inanılmaz keyif veren müziği ve etkileyici sözleri ile binlerce hayranı olan Sagopa Kajmer’e bir kez daha teşekkür ediyorum bizleri kırmadığı için. Onun diğer rap sarkıcılardan nasıl da farklı olduğunu görmek istiyorsanız biran önce okumaya başlamalısınız:)

    NevBahar: Öncelikle röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. İlk olarak sizi biraz tanımak isteriz. Kimdir Sagopa Kajmer? Bu isimi seçmenizin nedeni nedir?

    Sagopa Kajmer:Adım yunus.Samsun doğumluyum.üniversite öğrenimime kadar samsunda yetiştim.sonra istanbul’a yüksek tahsilimi tamamlamak için geldim.o esnada müzik yaptım.albümler hazırladım.rap sahnesinde sagopa kajmer adını kullandım.1998 senesinden bu yana icraya devam ediyorum.bu ismi neden seçtiğimi bilemiyorum gerçekten,sanırım okuduğum risale den etkilendim.aslında çok daha enteresan durumlar da var ama konu uzamasın diyelim.

    Nevbahar: Çocukluğunuzda da rap müziğe karşı ilginiz var mıydı?

    Sagopa Kajmer:Ben çocukken tam bir rap canavarıydım.Daha çocukken ilk okul 3 de break dance showları yapıyordum.Annemin pikabıyla scratch yapıp onun özel koleksiyon plaklarını çiziyordum.bazen kendimi run dmc grubundan jam master jay sanıyordum.l.l.cool.j ve fat boys da benim için çok önemli isimlerdir.Onlarla rapi bugüne taşıdım.Etkiyi onlardan aldım.

    Nevbahar: Peki neden rap müzik diyince insanların aklına her zaman küfürlü şarkılar geliyor. Sizin son parçalarınızı örnek alırsak sözleri çok güçlü, müziği zaten tartışmasız nefis…

    Sagopa Kajmer:Bunu aslında bana değil küfredenlere sormak gerek.Ben küfrün iticisine çok karşıyım.Aslında argoya hiçbir lafım yok.Herkes diyorya günlük hayatımızda küfrediyoruz şarkılarda neden etmeyelim diye; günlük hayatta birbirlerine ana avrat söven insanlarsa diyeceğim yok.Çirkin bir şeyi savunuyorlar.Oysaki söz yazabilselerdi böyle olmazdı.Demek ki söz yazamıyorlar.Rapçiler bilinçsiz.Yani konuyu yanlış anlıyorlar.Rap demek küfür etmek demek değil.Küfürden beter eden sözler de yazılabilir.İlle de küfür etmekse amaç ben bir şey diyemem.Sonuçta ben bu yere geldiysem adam akıllı lirikalite ve mıknatıs misali müziğimle geldim.Amerikaya özenmemek lazım.Çünkü onlardaki düşünce özgürlüğü burada yok.Olsa da bizdeki muhteşem örf ve adetler onlarda yok.Kısacası bu iş kim nederse desin kültürle eş gidiyor.İlk önce şarkını ailene dinletebiliyor musun bunu kıstas alacaksın.Zaten arkadaşlarına dinletebilirsin ,onlar da ‘’aaa harika olmuş’’ diyebilirler ama şu da varki arkadaşlar sana fayda sağlamıyor.Güçlü olmak için güçlü yazmak şart.Ama bu gücün içinde küfür olamaz.Güçten düşürür küfür ama hakiki bir argo her zaman güldürür de eğlendirir de üzer de.

    Nevbahar: Türkiye’de rap müziğin geldiği noktayı nasıl görüyorsunuz? Ve diğer rapçilerden sizi ayıran farkı bize söyleyebilir misiniz?

    Sagopa Kajmer:Yunus Özyavuz olmam beni herkesten ayırıyor.Çünkü ben sınır tanımıyorum.Benim herhangi bir takıntım da yok.Yani şu olacağım bu olacağım diye.Belki de hırs konusunda sıfırım.Hiç hırslı değilim.Bende disiplin var kibirden uzak yaşıyorum.Belli takıntılarım yok.Bu nedenle ben farklıyım.Beni diğer rap yapanlardan ayıran önemli şeyler benim kendim olmam,Amerikaya özenmemem,illede örf ve adet demem ve tabiî ki kalemimin gücü.Herşeyimi kendim yapmam çabası.Türkiyedeki rap hakkında konuşmak istemiyorum.Çünkü kimsenin yaptığı rapi dinlemiyorum.Birgün rap yaparlar ve kendileri gibi olurlarsa umarım dinlerim.Ben taklit işlerden nefret ediyorum.

    Nevbahar: Peki Türkiye’de rakip olarak gördüğünüz rap sanatçıları var mı?

    Sagopa Kajmer: Yok.Kimse umrumda değil.Kendi kulvarımda ben tekim sanırım.Benim stilimde bir adam bulamadım.Ne nakaratı olan ne müziği ne de sözü benim gibi olan bir adam daha yok.Rakibim yok bu anlamda.

    Nevbahar: Rap Tarzı dışında dinlediğiniz müzikler var mı? Orhan Gencebay dinlediğinizi duymuştum yanılmıyorsam. Başka kimleri zevkle dinliyorsunuz?

    Sagopa Kajmer: Müzikte belli bir şeye bağlı değilim.İyi olan müzik,dinlenilebilir müzik vs.ben müzik adamıyım zaten her saniyemde aklımda ezgiler var melodiler ve lirikler var, uçuşuyorlar.O nedenle dinlemeyi aştım ben.Her an icradayım,düşüncelerdeyim.

    Nevbahar: Peki, müziğinize eleştiriler geliyor mu? Geliyorsa bunu nasıl karşılıyorsunuz?

    Sagopa Kajmer: Gelmez mi? Hep geliyor, maneviyatı kullandığım söyleniyor kimilerince, bazıları çok yumuşak bazıları da sahte buluyor.Tıpkı benim onları düşündüğüm gibi.Gerçekten sahte olan insanlar zaten eleştirecek yer arar.Gerçek olmak ve harbi davranmak gerek.Bunun haricinde kim ne derse desin ben gerçeğim.İster dinlerler ister dinlemezler.Benim inanın hiç umrumda değil.Artık dünya umrumda değil.Geçici olan şeyler için aklımı yormuyorum.

    Nevbahar: Biraz eşinizden bahsedelim, onun da ismi Kolera… Neden bu ismi seçti ya da seçtiniz?

    Sagopa Kajmer: Ona sorun bana değil.

    Nevbahar: Kolera ile beraber sizi görsel basında olsun ekranlar da olsun sıkça göremiyoruz. Geçtiğimiz bölümlerde Beyaz Show’da izledik sizi. Ekran önüne çıkmamak sizin tercihiniz mi?

    Sagopa Kajmer:Evet. Ekranları sevemedim bir türlü.Hiç işim hakkında sormazlar bana hep magazinel sorarlar.Ama hala adımı söylemekten aciz hepsi.Biri bana beyaz gibi sagopa kajmer olduğum için ve müzikal yönüm için gelirse ben de desteklerim ama tv’ler gerçekten garip.

    Nevbahar: Kitap yazdığınız hakkında duyumlar vardı ne oldu son gelişmeler? Kitap çıkartacak mısınız? Neleri kapsayacak kitabınız?

    Sagopa Kajmer:Ben yazar değilim.Yazarsam ve bitirebilirsem haber veririm.Şu anda zevk için karalıyorum.Manevi bir şeyler olduğu için uzunca zaman alıyor.Hikaye anlatmıyorum yazdıklarımda, manevi şeyler yazıyorum.

    Nevbahar: Peki, yapım aşamasında olan yeni projeleriniz var mı? Ya da yeni bir albüm hazırlığı?

    Sagopa Kajmer:Birden çok proje var ama şimdilik açıklamam yanlış olur.Güzelce albümler için beklesin herkes güzelce.

    Nevbahar: Sevgili Sagopa, bize vakit ayırıp sorularımı yanıtladığın için çok teşekkür ediyorum. Parçalarını zevkle dinlemeye devam diyorum. Kadınlar kulübü üyelerimize ve Pembe Gazete okurlarımıza son olarak demek istediklerin varsa alalım? Küçük bir not eşin Kolera’yı da sitemizde görmek isterdik doğrusu:)

    Sagopa Kajmer:Eşim de gelir birgün siteye.Kadınlar kulübüne sevgilerimle.




  • sen nasıl bir insansın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 12oz

    Rap dünyasında inanılmaz keyif veren müziği ve etkileyici sözleri ile binlerce hayranı olan Sagopa Kajmer’e bir kez daha teşekkür ediyorum bizleri kırmadığı için. Onun diğer rap sarkıcılardan nasıl da farklı olduğunu görmek istiyorsanız biran önce okumaya başlamalısınız:)

    NevBahar: Öncelikle röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. İlk olarak sizi biraz tanımak isteriz. Kimdir Sagopa Kajmer? Bu isimi seçmenizin nedeni nedir?

    Sagopa Kajmer:Adım yunus.Samsun doğumluyum.üniversite öğrenimime kadar samsunda yetiştim.sonra istanbul’a yüksek tahsilimi tamamlamak için geldim.o esnada müzik yaptım.albümler hazırladım.rap sahnesinde sagopa kajmer adını kullandım.1998 senesinden bu yana icraya devam ediyorum.bu ismi neden seçtiğimi bilemiyorum gerçekten,sanırım okuduğum risale den etkilendim.aslında çok daha enteresan durumlar da var ama konu uzamasın diyelim.

    Nevbahar: Çocukluğunuzda da rap müziğe karşı ilginiz var mıydı?

    Sagopa Kajmer:Ben çocukken tam bir rap canavarıydım.Daha çocukken ilk okul 3 de break dance showları yapıyordum.Annemin pikabıyla scratch yapıp onun özel koleksiyon plaklarını çiziyordum.bazen kendimi run dmc grubundan jam master jay sanıyordum.l.l.cool.j ve fat boys da benim için çok önemli isimlerdir.Onlarla rapi bugüne taşıdım.Etkiyi onlardan aldım.

    Nevbahar: Peki neden rap müzik diyince insanların aklına her zaman küfürlü şarkılar geliyor. Sizin son parçalarınızı örnek alırsak sözleri çok güçlü, müziği zaten tartışmasız nefis…

    Sagopa Kajmer:Bunu aslında bana değil küfredenlere sormak gerek.Ben küfrün iticisine çok karşıyım.Aslında argoya hiçbir lafım yok.Herkes diyorya günlük hayatımızda küfrediyoruz şarkılarda neden etmeyelim diye; günlük hayatta birbirlerine ana avrat söven insanlarsa diyeceğim yok.Çirkin bir şeyi savunuyorlar.Oysaki söz yazabilselerdi böyle olmazdı.Demek ki söz yazamıyorlar.Rapçiler bilinçsiz.Yani konuyu yanlış anlıyorlar.Rap demek küfür etmek demek değil.Küfürden beter eden sözler de yazılabilir.İlle de küfür etmekse amaç ben bir şey diyemem.Sonuçta ben bu yere geldiysem adam akıllı lirikalite ve mıknatıs misali müziğimle geldim.Amerikaya özenmemek lazım.Çünkü onlardaki düşünce özgürlüğü burada yok.Olsa da bizdeki muhteşem örf ve adetler onlarda yok.Kısacası bu iş kim nederse desin kültürle eş gidiyor.İlk önce şarkını ailene dinletebiliyor musun bunu kıstas alacaksın.Zaten arkadaşlarına dinletebilirsin ,onlar da ‘’aaa harika olmuş’’ diyebilirler ama şu da varki arkadaşlar sana fayda sağlamıyor.Güçlü olmak için güçlü yazmak şart.Ama bu gücün içinde küfür olamaz.Güçten düşürür küfür ama hakiki bir argo her zaman güldürür de eğlendirir de üzer de.

    Nevbahar: Türkiye’de rap müziğin geldiği noktayı nasıl görüyorsunuz? Ve diğer rapçilerden sizi ayıran farkı bize söyleyebilir misiniz?

    Sagopa Kajmer:Yunus Özyavuz olmam beni herkesten ayırıyor.Çünkü ben sınır tanımıyorum.Benim herhangi bir takıntım da yok.Yani şu olacağım bu olacağım diye.Belki de hırs konusunda sıfırım.Hiç hırslı değilim.Bende disiplin var kibirden uzak yaşıyorum.Belli takıntılarım yok.Bu nedenle ben farklıyım.Beni diğer rap yapanlardan ayıran önemli şeyler benim kendim olmam,Amerikaya özenmemem,illede örf ve adet demem ve tabiî ki kalemimin gücü.Herşeyimi kendim yapmam çabası.Türkiyedeki rap hakkında konuşmak istemiyorum.Çünkü kimsenin yaptığı rapi dinlemiyorum.Birgün rap yaparlar ve kendileri gibi olurlarsa umarım dinlerim.Ben taklit işlerden nefret ediyorum.

    Nevbahar: Peki Türkiye’de rakip olarak gördüğünüz rap sanatçıları var mı?

    Sagopa Kajmer: Yok.Kimse umrumda değil.Kendi kulvarımda ben tekim sanırım.Benim stilimde bir adam bulamadım.Ne nakaratı olan ne müziği ne de sözü benim gibi olan bir adam daha yok.Rakibim yok bu anlamda.


    Nevbahar: Rap Tarzı dışında dinlediğiniz müzikler var mı? Orhan Gencebay dinlediğinizi duymuştum yanılmıyorsam. Başka kimleri zevkle dinliyorsunuz?

    Sagopa Kajmer: Müzikte belli bir şeye bağlı değilim.İyi olan müzik,dinlenilebilir müzik vs.ben müzik adamıyım zaten her saniyemde aklımda ezgiler var melodiler ve lirikler var, uçuşuyorlar.O nedenle dinlemeyi aştım ben.Her an icradayım,düşüncelerdeyim.

    Nevbahar: Peki, müziğinize eleştiriler geliyor mu? Geliyorsa bunu nasıl karşılıyorsunuz?

    Sagopa Kajmer: Gelmez mi? Hep geliyor, maneviyatı kullandığım söyleniyor kimilerince, bazıları çok yumuşak bazıları da sahte buluyor.Tıpkı benim onları düşündüğüm gibi.Gerçekten sahte olan insanlar zaten eleştirecek yer arar.Gerçek olmak ve harbi davranmak gerek.Bunun haricinde kim ne derse desin ben gerçeğim.İster dinlerler ister dinlemezler.Benim inanın hiç umrumda değil.Artık dünya umrumda değil.Geçici olan şeyler için aklımı yormuyorum.

    Nevbahar: Biraz eşinizden bahsedelim, onun da ismi Kolera… Neden bu ismi seçti ya da seçtiniz?

    Sagopa Kajmer: Ona sorun bana değil.

    Nevbahar: Kolera ile beraber sizi görsel basında olsun ekranlar da olsun sıkça göremiyoruz. Geçtiğimiz bölümlerde Beyaz Show’da izledik sizi. Ekran önüne çıkmamak sizin tercihiniz mi?

    Sagopa Kajmer:Evet. Ekranları sevemedim bir türlü.Hiç işim hakkında sormazlar bana hep magazinel sorarlar.Ama hala adımı söylemekten aciz hepsi.Biri bana beyaz gibi sagopa kajmer olduğum için ve müzikal yönüm için gelirse ben de desteklerim ama tv’ler gerçekten garip.

    Nevbahar: Kitap yazdığınız hakkında duyumlar vardı ne oldu son gelişmeler? Kitap çıkartacak mısınız? Neleri kapsayacak kitabınız?

    Sagopa Kajmer:Ben yazar değilim.Yazarsam ve bitirebilirsem haber veririm.Şu anda zevk için karalıyorum.Manevi bir şeyler olduğu için uzunca zaman alıyor.Hikaye anlatmıyorum yazdıklarımda, manevi şeyler yazıyorum.

    Nevbahar: Peki, yapım aşamasında olan yeni projeleriniz var mı? Ya da yeni bir albüm hazırlığı?

    Sagopa Kajmer:Birden çok proje var ama şimdilik açıklamam yanlış olur.Güzelce albümler için beklesin herkes güzelce.

    Nevbahar: Sevgili Sagopa, bize vakit ayırıp sorularımı yanıtladığın için çok teşekkür ediyorum. Parçalarını zevkle dinlemeye devam diyorum. Kadınlar kulübü üyelerimize ve Pembe Gazete okurlarımıza son olarak demek istediklerin varsa alalım? Küçük bir not eşin Kolera’yı da sitemizde görmek isterdik doğrusu:)

    Sagopa Kajmer:Eşim de gelir birgün siteye.Kadınlar kulübüne sevgilerimle.


    super
    bu roportaj ne zaman oldu acaba




  • Karanlıklara bir şiir oldum..
  • sogonun şarkı sözlerini kim yazıyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alphan12

    sogonun şarkı sözlerini kim yazıyor

    her rapçi kendi sözlerini yazar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vincee


    quote:

    Orjinalden alıntı: sasa_iliç

    sagopanın şarkılarında kullandığı fon müziklerinin linklkeri var mı ?? yardımcı olursanız sevinirim.

    http://forum.donanimhaber.com/m_29644855/mpage_1/key_//tm.htm#29908311
    burada 3-5 tanesinin adını yazmıştım.

    sağol arkadaşım da muamma, gölge haramileri,ateşten gömleğin müziklerinin isimlerini yazarsan çok mutlu olurum.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: sasa_iliç


    quote:

    Orjinalden alıntı: vincee


    quote:

    Orjinalden alıntı: sasa_iliç

    sagopanın şarkılarında kullandığı fon müziklerinin linklkeri var mı ?? yardımcı olursanız sevinirim.

    http://forum.donanimhaber.com/m_29644855/mpage_1/key_//tm.htm#29908311
    burada 3-5 tanesinin adını yazmıştım.

    sağol arkadaşım da muamma, gölge haramileri,ateşten gömleğin müziklerinin isimlerini yazarsan çok mutlu olurum.

    youtube da sarkıların altına bak
    orda biri sormus baskaları da cevaplamıs hep




  • Sago nun İyigeceler adlı sarkısını dinlememıstım daha once
    supermiş gercekden butun gun dinliyorum dinleyemeyenlere tavsiye ederım

    Resmi çekti tanrı koydu önüne
    Tüm resimleri
    Hatırla
    Neydi sebebi yapılan tüm hataların
    Bağışla
    Külemi döndü sevgiler hesap ver
    Ben yok olmadan evel emeller ektim
    Hasadı çık
    Yıkık duvarlar ördü kinin önüne sevgi gömdü
    Her övgü şımarık etti
    100 Yılım güz oldu
    Cevap ver
    Can aldı canını kanla sıvadı
    Tanrı
    Ben yok olmadan evel dualar ettim canını ser
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.