Bildirim
Sağlam sorular (mat) yardım

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: SayisalMan
Obeb okek sorusunda sayıları aralarında asal olarak kabul ettim. Bu durumda a.b= 4a olur ve b=4 gelir.
4 ile aralarında asal iki basamaklı en büyük sayı 99. Fakat toplam iki basamaklı olmuyor. Toplam iki basamaklı olacak şekilde en büyük sayı 95 oluyor.
95+4=99
Asalların toplamı sorusunda 21 asal sayından 2 hariç diğer hepsi tek. Dolayısıyla 20 tane tek sayının toplamı çift olur. Buna bir tane daha çift eklersek sonuç yine çift sayı çıkar
Allah razi olsun cok tesekkur ederim
Arkadaslar diger sorulara bakabilir misiniz acaba
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harun251 -- 12 Mart 2016; 17:48:46 >
-
su 278 ve 206 bulunan soruda (ilk soru ) ikisinede bolundugunde esıt kalanı verıyorsa aralarındakı farkı tam olarak bolmesı lazım yani x in , çünkü örneğin 206 yı x'e bödüğünüzde 2 kalıyor 278 de de aynısı olucak ve 2 kalıcak yani aralarındaki fark hep 72 olucak ve bu sayıların 72 yi tam olarak bölmesi gerekir. 72 nin pozitif bölen sayısı da 12 dir..
ben bu şekilde yaptım .. -
quote:
Orijinalden alıntı: garmen
su 278 ve 206 bulunan soruda (ilk soru ) ikisinede bolundugunde esıt kalanı verıyorsa aralarındakı farkı tam olarak bolmesı lazım yani x in , çünkü örneğin 206 yı x'e bödüğünüzde 2 kalıyor 278 de de aynısı olucak ve 2 kalıcak yani aralarındaki fark hep 72 olucak ve bu sayıların 72 yi tam olarak bölmesi gerekir. 72 nin pozitif bölen sayısı da 12 dir..
ben bu şekilde yaptım ..
Allah razi olsun tesekkurler
Arkadaslar diger sorulara da bakabilir misiniz
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Asal sayı sorusunda ilk 21 asal sayıyı yaz birler basamaginin toplamı 2 geliyor o da sadece 712de var
Köklü sayi sorusunda kok x'e a diyelim. 3 u karsiya at carpanlarina ayir a ya 3 yada 1 gelecek iki degeri de yazarsan cevap 13 çıkıyor
Küme sorusunda evrensel kümeye 20k dersen a kesisim b =4k ve b=5k olacagindan b/a kısmı k olur buradan a/b de 20k-5k dan 15k olur 15k/20k=3/4
Aritmetik ort sorusunda koka+kokb/2=a-b/8 olur sinra icler dislar yapip a-b yi iki kare farkindan (koka-kokb).(koka+kokb) seklinde yazarsan koka+kokb ler sadelesir koka - kokb=4 olur bununda aritmetik ortalamasi 2 dir
A+b+c toplaminjn en buyuk degeri sorusunda 1/c i karsiya atarsak c ye en buyuk 3 verebiliriz ve karsida 1/6 kalir sonra b yi karsiya atip 7 verirsek karsida 1/42 kalir a da buradan 42 olur a+b+c=3+7+42=52 bulunur.
Cozdukce editlerim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aldreigh -- 12 Mart 2016; 19:42:26 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Up
lutfen yardim edin arkadaslar
quote:
Orijinalden alıntı: Aldreigh
Asal sayı sorusunda ilk 21 asal sayıyı yaz birler basamaginin toplamı 2 geliyor o da sadece 712de var
uste cozulmudtu ama yinede destejk icin Allah razi olsun
quote:
Orijinalden alıntı: Aldreigh
Köklü sayi sorusunda kok x'e a diyelim. 3 u karsiya at carpanlarina ayir a ya 3 yada 1 gelecek iki degeri de yazarsan cevap 13 çıkıyor
Küme sorusunda evrensel kümeye 20k dersen a kesisim b =4k ve b=5k olacagindan b/a kısmı k olur buradan a/b de 20k-5k dan 15k olur 15k/20k=3/4
Aritmetik ort sorusunda koka+kokb/2=a-b/8 olur sinra icler dislar yapip a-b yi iki kare farkindan (koka-kokb).(koka+kokb) seklinde yazarsan koka+kokb ler sadelesir koka - kokb=4 olur bununda aritmetik ortalamasi 2 dir
A+b+c toplaminjn en buyuk degeri sorusunda 1/c i karsiya atarsak c ye en buyuk 3 verebiliriz ve karsida 1/6 kalir sonra b yi karsiya atip 7 verirsek karsida 1/42 kalir a da buradan 42 olur a+b+c=3+7+42=52 bulunur.
Cozdukce editlerim
Allah razi olsun saolasin
kardesim olasilik sorusunda a/b esittir kesisimlerin b ye bolumu olacakhttp://www.derscalisiyorum.com.tr/matematik-konu-anlatimi/olasilik.htmlburadan bakip ogrendim bende cevap 4/5 olacak
Koklu sorudada en ust yorumda sayisalm cevapladi bir baksan iyi olur
Cozumlerin icin tesekkur ederim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harun251 -- 12 Mart 2016; 19:49:58 >
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arkadaslar sadece bu sorular kaldi yardim eder misiniz
-
Up
Sadece 5 soru kaldi arkadaslar bi el atin
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X