Şimdi Ara

Sağlam sorular (mat) yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

•  Sağlam sorular (mat) yardım

Obeb okek sorusunda sayıları aralarında asal olarak kabul ettim. Bu durumda a.b= 4a olur ve b=4 gelir.
    4 ile aralarında asal iki basamaklı en büyük sayı 99. Fakat toplam iki basamaklı olmuyor. Toplam iki basamaklı olacak şekilde en büyük sayı 95 oluyor.
    95+4=99

Asalların toplamı sorusunda 21 asal sayından 2 hariç diğer hepsi tek. Dolayısıyla 20 tane tek sayının toplamı çift olur. Buna bir tane daha çift eklersek sonuç yine çift sayı çıkar

• quote:

Orijinalden alıntı: SayisalMan

Obeb okek sorusunda sayıları aralarında asal olarak kabul ettim. Bu durumda a.b= 4a olur ve b=4 gelir.
    4 ile aralarında asal iki basamaklı en büyük sayı 99. Fakat toplam iki basamaklı olmuyor. Toplam iki basamaklı olacak şekilde en büyük sayı 95 oluyor.
    95+4=99

Asalların toplamı sorusunda 21 asal sayından 2 hariç diğer hepsi tek. Dolayısıyla 20 tane tek sayının toplamı çift olur. Buna bir tane daha çift eklersek sonuç yine çift sayı çıkar

Allah razi olsun cok tesekkur ederim

Arkadaslar diger sorulara bakabilir misiniz acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harun251 -- 12 Mart 2016; 17:48:46 >

• su 278 ve 206 bulunan soruda (ilk soru ) ikisinede bolundugunde esıt kalanı verıyorsa aralarındakı farkı tam olarak bolmesı lazım yani x in , çünkü örneğin 206 yı x'e bödüğünüzde 2 kalıyor 278 de de aynısı olucak ve 2 kalıcak yani aralarındaki fark hep 72 olucak ve bu sayıların 72 yi tam olarak bölmesi gerekir. 72 nin pozitif bölen sayısı da 12 dir..

ben bu şekilde yaptım ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: garmen

su 278 ve 206 bulunan soruda (ilk soru ) ikisinede bolundugunde esıt kalanı verıyorsa aralarındakı farkı tam olarak bolmesı lazım yani x in , çünkü örneğin 206 yı x'e bödüğünüzde 2 kalıyor 278 de de aynısı olucak ve 2 kalıcak yani aralarındaki fark hep 72 olucak ve bu sayıların 72 yi tam olarak bölmesi gerekir. 72 nin pozitif bölen sayısı da 12 dir..

ben bu şekilde yaptım ..

Allah razi olsun tesekkurler

Arkadaslar diger sorulara da bakabilir misiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asal sayı sorusunda ilk 21 asal sayıyı yaz birler basamaginin toplamı 2 geliyor o da sadece 712de var

Köklü sayi sorusunda kok x'e a diyelim. 3 u karsiya at carpanlarina ayir a ya 3 yada 1 gelecek iki degeri de yazarsan cevap 13 çıkıyor

Küme sorusunda evrensel kümeye 20k dersen a kesisim b =4k ve b=5k olacagindan b/a kısmı k olur buradan a/b de 20k-5k dan 15k olur 15k/20k=3/4

Aritmetik ort sorusunda koka+kokb/2=a-b/8 olur sinra icler dislar yapip a-b yi iki kare farkindan (koka-kokb).(koka+kokb) seklinde yazarsan koka+kokb ler sadelesir koka - kokb=4 olur bununda aritmetik ortalamasi 2 dir

A+b+c toplaminjn en buyuk degeri sorusunda 1/c i karsiya atarsak c ye en buyuk 3 verebiliriz ve karsida 1/6 kalir sonra b yi karsiya atip 7 verirsek karsida 1/42 kalir a da buradan 42 olur a+b+c=3+7+42=52 bulunur.

Cozdukce editlerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aldreigh -- 12 Mart 2016; 19:42:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

lutfen yardim edin arkadaslar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardım. Mat 2
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aldreigh

Asal sayı sorusunda ilk 21 asal sayıyı yaz birler basamaginin toplamı 2 geliyor o da sadece 712de var

uste cozulmudtu ama yinede destejk icin Allah razi olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Aldreigh

Asal sayı sorusunda ilk 21 asal sayıyı yaz birler basamaginin toplamı 2 geliyor o da sadece 712de var

Köklü sayi sorusunda kok x'e a diyelim. 3 u karsiya at carpanlarina ayir a ya 3 yada 1 gelecek iki degeri de yazarsan cevap 13 çıkıyor

Küme sorusunda evrensel kümeye 20k dersen a kesisim b =4k ve b=5k olacagindan b/a kısmı k olur buradan a/b de 20k-5k dan 15k olur 15k/20k=3/4

Aritmetik ort sorusunda koka+kokb/2=a-b/8 olur sinra icler dislar yapip a-b yi iki kare farkindan (koka-kokb).(koka+kokb) seklinde yazarsan koka+kokb ler sadelesir koka - kokb=4 olur bununda aritmetik ortalamasi 2 dir

A+b+c toplaminjn en buyuk degeri sorusunda 1/c i karsiya atarsak c ye en buyuk 3 verebiliriz ve karsida 1/6 kalir sonra b yi karsiya atip 7 verirsek karsida 1/42 kalir a da buradan 42 olur a+b+c=3+7+42=52 bulunur.

Cozdukce editlerim

Allah razi olsun saolasin
    kardesim olasilik sorusunda a/b esittir kesisimlerin b ye bolumu olacakhttp://www.derscalisiyorum.com.tr/matematik-konu-anlatimi/olasilik.htmlburadan bakip ogrendim bende cevap 4/5 olacak
    Koklu sorudada en ust yorumda sayisalm cevapladi bir baksan iyi olur

Cozumlerin icin tesekkur ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harun251 -- 12 Mart 2016; 19:49:58 >

•  Sağlam sorular (mat) yardım

Arkadaslar sadece bu sorular kaldi yardim eder misiniz

• Up

• Sadece 5 soru kaldi arkadaslar bi el atin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.