Şimdi Ara

Sağcılar ve şeriat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sağcılar şeriat'ı neden istiyor ? Benim bildiğim ne durumda olursan ol,nerede olursan ol ibadetini yapabilirsin.Sadece su,seccade ve tesbih gerekli.Bunu istemelerinde ki amaç ne olabilir ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sağcılar ve Şeriat

Sağcı siyasetçiler sıklıkla İslam hukuku olan şeriat hakkında tartışmalı açıklamalar yapmaktadır. Bazı sağcılar, şeriatın Batı değerleriyle bağdaşmadığına ve uygulanması halinde toplum için yıkıcı sonuçlar doğuracağına inanmaktadır.

Şeriatın en tartışmalı kurallarından bazıları şunlardır:

• Hırsızlık cezası olarak el kesme: Şeriat, hırsızlık yapanlara el kesme cezası öngürür. Bu ceza, birçok kişi tarafından zalimce ve insanlık dışı olduğu gerekçesiyle eleştirilmektedir.
    • Zina cezası olarak taşlama: Zina, şeriat kapsamında ciddi bir suç olarak kabul edilir ve zina yapanlar taşlama cezasıyla cezalandırılabilir. Bu ceza da yaygın olarak zalimce ve insanlık dışı olarak görülmektedir.
    • Kadınların miras hakkının erkeklerin yarısı olması: Şeriat'a göre erkekler, kadınların mirasından iki kat daha fazla pay alır. Bu kural pek çok kişi tarafından cinsiyetçi ve ayrımcı olarak görülmektedir.

Sağcıların şeriat hakkındaki endişeleri anlaşılabilir olsa da bu endişelerin çoğu abartılı veya yanlış yönlendirilmiştir. Şeriatın, Batı toplumlarında uygulandığı biçimiyle hiçbir ilgisi yoktur ve Sağcıların iddia ettiği kadar tehlikeli değildir.

Unutulmamalıdır ki, şeriat bir dizi farklı yorumlamaya ve uygulamaya sahip karmaşık bir hukuk sistemidir. Tüm Müslümanlar şeriatın tüm kurallarını kabul etmez ve şeriatın uygulanma biçimi, farklı ülkeler ve kültürler arasında büyük farklılıklar gösterir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kisacasi Allahin dunyasinda Allahin Kurandaki hukumleri olsun dusuncesi.Kendi icinde tutarlidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fast and Relax

İslam=namaz kıl, oruç tut yat dini değildir.

Namaz kıl emriyle hırsızın elini kes emri arasında fark yoktur. İkisi de İslam'a göre uygulanmalı, müslümanlar uygulamalıdır. Kur'an açıkça kendi hükümlerine uyulmasını ister.

Yani namaz kılayım, su var oh diye bir din yok ortada.

O zaman peygamber neden savaşsın? Putlara sovmese, evinde namaz kilsa, oruç tutsaydı olur mu?

İslam hakim olmak içindir, egemenlik ister. Anlayacağınız böyle. Kur'an dışındaki tüm sistemler batıldır. Kur'an haktır, adalettir.

Şeriat herkese eşittir.Kim olursa olsun hırsızlık varsa eli kesilir.Peygamber bile demiş;Devletinden bir hırka bile aşaran savaşta ölse bile şehit olmaz.Şeriat gelse bile gariban insanlara uygulanacak.Buda şeriat olmaz zaten.

• Beyni din ile yıkanan insan yeri gelir kendi benliğini kimliğini bile unutur.Yani beyinleri aşırı derecede din ile yıkanmış,normal şeriat istemeleri.
    Çağdaş dünyada bir dinin sözde kanunlarına göre insanlar yönetilemez.Bir avuç ülke kaldı dinle yönetilen,onlarda zamanla yok olup gidecekler.
  • quote:

Niye olmasın arkadaşım, bal gibi olur. 500 sene yönetilmiş, yeni gelmeyecek ya.

Biz bunu yapamayız diye tümüyle terk edilir mı? Müslüman isen elbette şeriat diyeceksin.

Konu bu değil, arkadaş neden istiyorlar diye sormuş.

Eğer gelişmek istemiyorsak gelsin tabi ki.Elalem her yıl yeni birşey bulurken biz yerimizde sayalım.Dua ile ülke kalkınmaz
  • Mesela meydanlarda dikkat ettiyseniz evet-hayır tartışmalarında erkekler hayır diyen kadınları sanki yok sayıyor gibi bir tutum içindeler.Kadınlara nefret ile bakanlar mı ararsın,Şiddet uygulayan mı sanki bu sistem değişsin siz böyle konuşabilecek misin der gibi bir davranış içindeler.
  • Guzel bir konu, "korler sagirlar bir birini agirlar" a donmus.

Seriat isteyen sagcilar olabilir ama sagcilarin seriat istedini soylemek hayallerde yasamak.

Sagcilarin seriat istedigi filan yok. Iciniz rahat olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sözde özgürlükler ülkesi
    5 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Tav arkadaşım, müslümansan kendinle celisiyorsun. Ben gelsin demedim, Müslümanım dedigime göre istiyorum demek olur bu.

Müslümansan, kendi ağzınla itiraf etmiş olursun, Kur'an, Peygamber geri kaldı diye. Böyle diyen müslüman olur mu?

Deistim ben kardeşim.Ülkemi çok seviyorum.Şeriat kesinlikle bu ülkenin sonu olur.Sadece şeriat değil siyasal islam yüzünden zaten bu durumdayız.Benim düşüncem eğer islam bu topraklarda olmasaydı,şuan avrupa birliği üyesi güçlü bir ülkeydik.Bu benim düşüncem.
  • Açıkcası ben şeriat taraftarı birisiyim, lakin asla bu ülkede veya dünyanın şuanki durumunda şeriatın gelmesi için mücadele etmem.
    Çünkü din tamamen Kitap'tan ve Allah'tan kopmuş durumda, böyle bir durumda şeriatın gelmesi zaten İslam'a yarar yerine zarar verir.
    Şeriat da öyle günümüz kroniklerinin duyduğunda tüylerinin ürperdiği gibi bir şey değildir. Cumhuriyet, saltanat gibi bir şey değildir. Şeriat hukuk, kanun, yaşayış biçimi demektir. Ve gerçek bir şeriat içindeki zararsız kişilere karşı bir baskı yapmaz.
  • D. Ace kullanıcısına yanıt
    Peygamber Efendimiz (asm) buyurmuştur ki: “Çin’de de olsa ilmi arayınız. Çünkü ilim öğrenmek her Müslüman’a farzdır. Melekler, yaptıkları işten hoşlandıkları ilim talebeleri için kanatlarını yere sererler.”

Ama bugün kimse bunun farkında değil ne yazık ki bunun farkında olunmadığı için zaten islam ülkeleri bu şekilde aklımız anca fesatlığa çalışıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Saygı duyarım​. Ben müslümansam, şeriat istemek zorundayım ama. İkisi aynı şey oluyor çünkü.

Allah'a inanıyorum ama Allah'ın kanunları ile yönetilmek istemem diyen biri müslüman olur mu?

Erdoğan kendi söyledi gerçi, dini anayasa istemiyoruz diye. Takiye mı gerçek mi bilemiyorum.

Bir müslüman şöyle düşünüyorsa ne olacak ? Müslümanım ama ülkemin iyiliği için şeriat istemiyorum.Devir çok değişti.Aç kalmamak için dine fazla takılmadan üretmek lazım.Sonuçta bu ülkede sadece müslümanlar yaşamıyor.Farklı inançta ki insanlarımızında yaşama hakkı var.

Edit:Bu arada yukarıda yazmışssın.Erdoğan dini anayasa istemiyoruz diye.Ama bir zamanlar başkanlık içinde ''başkanlık emperyalizmin bize bir dayatmasıdır'' demişti.Biraz çelişkili sanki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D. Ace -- 9 Nisan 2017; 23:42:48 >

• D. Ace kullanıcısına yanıt
    600 yil boyunca Butun Dunyaya hukmetmis Osmanli Devleti butun dunyadan daha ilimli ve daha gelismis idi. Sizin yozlasmis kafaniz seriati nasil anliyorsa artik bilemeyecegim.

• quote:

Ülkemin iyiliği için istemiyorum= Şeriat kötüdür.

Şeriat= Kuran hükümleri ve Sünnettir.

Bunları istemem diyenin islamla bağı kalır mı sen düşün?

Yani şunu diyenle aynı ben müslümanım ama islam istemiyorum. Bunu diyen müslüman olur mu?

"İslam'ın şu husustaki hükmü şöyle ama, ben onu kabul etmiyor ve şöyle hareket ediyorum." Bunu müslüman diyebilir mi? Cehaletine versek hadi. Ancak İslamı bilen birisi bu cümleyi nasıl kurabilir?

Deist olarak siz söyleyebilirsiniz. Müslümanım diyen birisi bunu söyleyemez.

Ülkemizde şöyle büyük bir sorun daha var.Müslüman olmayı arap olmak sanıyorlar.Arap kültürünü benimsiyolar.Oysa ki islam evrenseldir.Birde Atatürk'e kafir diyenler türedi.Veya solculara kafir diyenler.Siz Türkiye'de islam'ın ne durumda olduğunu düşünüyorsunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: surasyas

600 yil boyunca Butun Dunyaya hukmetmis Osmanli Devleti butun dunyadan daha ilimli ve daha gelismis idi. Sizin yozlasmis kafaniz seriati nasil anliyorsa artik bilemeyecegim.

Aynen öyledir.Görüyoruz günümüzde insanlar Allahu akbar lafını duyunca kaçışıyolar bomba patlayacak diye.Blok sana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D. Ace -- 9 Nisan 2017; 23:51:53 >
  • Arkadaşlara kesinlikle katılıyorum. Müslüman birinin şeriat istememesi dünyann en saçma şeyidir. Şeriatın gelmesiyle ilgilenmeyebilir ama şeriat karşıtı olması aptalcadır. Bu arada şeriatın gelmesini istemiyorum yanlış anlaşılmasın sadece fikrim bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoNickMan -- 9 Nisan 2017; 23:57:8 >
  • Şeriat faizi vuruyor. Faizi saymazsan şeriat amerikada da var.

• quote:

Yahu şeriatı kaldırana müslüman denebilir mi ben bilmiyorum açıkçası. Kur'an kendisi müslüman denemeyeceğini söylüyor. Şeri kuralları lağv edip, İsviçre hukukunu getirmiştir Atatürk. İslam'a tamamen zıttır. Bu konuda benim Atatürk'e müslüman veya değil demem bir şey değiştirmez. Ama hayatının son dönemlerinde sözlerini okuduğumda, ateist veya deist olduğunu düşünüyorum ben.

Türkiye'de İslam tamamen özellikle Akp tarafından, halkın gönlünü okşamak için kullanılıyor. Şeriat felan geleceği yok. Ilımlı islam adında bir saçmalığın ağababası Fethullah yıllarca beslendi. Şeriat felan gelmez yani istemiyorsanız rahat olun. Dediğim gibi, halkın gönlü okşanıyor o.

Şunuda kabul etmelisin.Atatürk olmasaydı şuan sen ingiliz bir hristiyandın.Veya ben bir yahudiydim.Atatürk evet dindar bir insan değildi.Ama din düşmanı kesinlikle değildi.Ne yaptıysa ülkesinin iyiliği için.Bugün ezanlar okunuyorsa onun sayesindedir.

• quote:

Saçmalama artık.

İngiliz hristiyandın ne demek? İngilizler kazansa anadoluya sürülme veya sömürge olma ihtimalimiz olurdu. Kendi yasalarını getirir ve onlara göre yönetirlerdi. Şimdi İsviçre Hukuku gelmiş.

İslam'dan tek kalan ezan bile ne yazıkki bizzat Atatürk tarafından tahrifata uğramış, türkçeleştirilmeye çalışılmıştır.

Bilmiyorum. Atatürk İslam düşmanı mı ama, İçinde araplara ve arapçaya karşı bir nefreti olduğunu düşünüyorum. Mustafa ismini reddedip, Kemal ismini Kamal'e çevirebilecek kadar arapçaya karşı. Tamamen koyu türkçülük iddiasındadır Atatürk.

Çok uzun konular bunlar. Akp 15 yılda çok büyük bedeller ödetse bile, Erdoğan'ın tesettür yasağının kısa sürede önüne geçmesi başarıdır. Başka bir parti veya sol bir parti gelse yıllarca uğraşılmaya devam edilirdi. Erdoğan, kaportayı düzeltemedi ama kaporta temizliği de yaptı. Bunları söylemeden de olmaz.

İkimizde aşırıcıyız anlaşılan.Peki iyi geceler

• quote:

Orijinalden alıntı: surasyas

tipik bir cumhuriyet düşmanı
  • Müslüman adam şeriatı ister zaten istemek zorundadır bütün beşeri ideolojileri reddeder.Sadece Allah'ın hükümlerini ister. Maide 44

Şüphe yok ki biz, Tevrat'ı indirdik, onda doğru yola sevk ediş ve nur var. Tanrıya teslim olan peygamberlerle hükümleri bilenler ve Allah kitabını korumaya memur olan bilginler, Yahudilere, hep ona göre hüküm verirlerdi ve hepsi de o kitabın doğruluğuna tanıktı. Artık insanlardan korkmayın, benden korkun ve ayetlerimi, az bir menfaat karşılığında satmayın ve kimler, Allah'ın indirdiği hükme uygun olarak hüküm vermezlerse onlardır kafirlerin ta kendileri

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.