Şimdi Ara

sağcı çıktım laaaa (test linki içeride) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
3.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    "Sağ-Cemiyetçilik (Muhafazakarlık): Bu düzlemdeki bireyler, geleneksel sosyal ve ekonomik düzeni korumak ve devletin egemenliğini korumak için çabalamaktadır. Kendilerini, atalarının muhtemel isteyebileceklerinin savunucuları gibi görürler ve sıkı göçmenlik yasalarını, geleneksel değerleri ve güçlü bir orduya sahip olma düşüncesini desteklerler. Ulusal güvenlik ve kültür konularında genellikle devlet için bir rol görseler de, ekonomide devlet katılımına karşı daha fazla şüpheyle yaklaşma eğilimindedirler."

ben pek anlamam bu işlerden hocam. yine de biraz yorumlayayım sizin için bildiğim kadarıyla. muhafazakarlık dediğimizde aklınıza hemen akp'nin değerlerini muhafaza etmek gelmesin. atalarınızın değerlerini korumayı amaçlıyorsunuz daha çok. lgbt benzeri oluşumlara karşı olabilirsiniz mesela en basitinden. veya dinine bağlı birisi de olabilirsiniz. vatanınızı seviyorsunuz yani. savunma, eğitim, kültür gibi konularda devletin var olması ve herkesin vergisini vermesi gerektiğini savunsanız da ekonomik olarak ise devlete biraz şüpheyle yaklaşıyorsunuz. sol üst taraf gibi sosyalist veya komünist değilsiniz. onlar herkesin eşit olmasını, devletin fabrikalar kurmasını vs savunur. siz emeğin karşılığını daha önemli buluyorsunuz gibi. yine devlet ön planda olduğu için fakire yardım edebilir ancak ekonomi tamamen devlete bağımlı olmamalı gibi mesela. bu tablo tek belirleyici etken olamaz partiler için. yanılmıyorsam amerika da çoğu zaman sağ üstte bulunuyor. trump sağ üstteydi sanırım. akp de sağ üstte. şimdi ikisi aynı şey mi? hayır. başka ne gibi etkenler incelenmeli oy verirken? inanın hiçbir fikrim yok. hatta üstte saydıklarımla sizin alakanız bile olmayabilir belki. testi siz cevapladınız zaten, biliyorsunuzdur nasıl biri olduğunuzu. bu tablonun görüşleri de değişiyor tüm dünyada. bazı ülkelerde tam tersi bile olabiliyor. o yüzden pek de tanım yapılabilecek bir tablo değil bence.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Vict0ry kullanıcısına yanıt
    yok hocam o işin şaka kısmı. akp de tablonun sağ üst kısımlarında yer alıyor, o yüzden öyle dedim. amerika ve bazı avrupa devletleri de sağ üstte yer alabiliyor. tam açıklıyordum zaten arkadaşa bunları, biraz erken yazdınız siz. bu tablo zaten tam oturmuş bir şey değil dünya genelinde. bazı ülkelerde tam tersi algılanabiliyor diye biliyorum mesela.

ekleme: akpli olsa bile saygı gösteririm ben. herkesin kendi görüşü sonuçta. ülkenin %52'sine hakaret etmek istemem. forumda fazla akp'li olmasa bile ülkenin yarısı akp'yi desteklemiş son seçimde. gayet normal karşılıyorum o yüzden. sadece forumda üç beş troll harici akp'li olmadığı için mizahını yapmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sriiouss -- 19 Mayıs 2022; 22:10:58 >
  • Komünist miyim ben şimdi

sağcı çıktım laaaa (test linki içeride)

• Vict0ry kullanıcısına yanıt

cevapta zaten şaka bi yana diyor keşke okusanız tüm yorumu

• Sola kaymışım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3081D0615 -- 19 Mayıs 2022; 23:1:35 >
  • Cemiyetçi çıktık iyi misağcı çıktım laaaa (test linki içeride) 

• bill clinton gibi sol liberal çıktım olm bu ney

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halikarnas Şakşakçısı -- 19 Mayıs 2022; 23:59:0 >
  • Sağlam cemaatçi çıktım %66 filan

• sağcı çıktım laaaa (test linki içeride)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %61 sağ %44 cemiyetçi çıktık iyimi yani sağcı çıktım laaaa (test linki içeride) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heatfs -- 20 Mayıs 2022; 6:19:41 >
  • Özgürlükçü çıktık iyimi :)

• sol liberal ciktim ama liberallikle alakam yok, gerce ciktigim yer ortaya cok yakin o yuzden kabul edilebilir sağcı çıktım laaaa (test linki içeride) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi made off hit her -- 20 Mayıs 2022; 7:52:25 >
  • sağcı çıktım laaaa (test linki içeride)
  • sriiouss kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim bi LDP var.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sirtayfun kullanıcısına yanıt
    onun seçim yasağı vardı sanırım

• made off hit her kullanıcısına yanıt
    "Bütün liberaller, bireysel özgürlükleri desteklemenin toplumun ihtiyaçlarına cevap vermekten daha önemli olduğu inancından yola çıkmaktadır. Sol Liberaller, bireyin eğitim ve maddi rahatlığı olmaksızın, resmi özgürlüklerinden yararlanamadıklarını iddia etme eğilimindedir. Onların görüşüne göre, bu, zenginlerden fakirlere yeniden dağıtımı gerektirir. Tam tersine, Sağ Liberaller, bir kimseye, başkalarına sosyal yardım sağlamak için kendi iradesi karşısında vergilendirmenin bir zorlayıcı eylemi olduğuna ve dolayısıyla bireysel özgürlük ihlalini oluşturduğunu iddia etme eğilimindedirler."

bu siyasi görüşler çok kafa karıştırıcı hocam. hepsi birbirine benziyor nedense. neyse ki yurtdışına çıkacağım da bunlara kafa yorma gibi bir zorunluluğum kalmayacak

• DJ Ten kullanıcısına yanıt
    hocam aslında bu yandaşlara para akıtma, torpille bir yerlere tanıdıkları yerleştirme gibi olaylar olmasa her eksenin kendine göre iyi yönleri olduğunu düşünüyorum ben. her birini ayrı ayrı savunan büyük filozoflar olmuş sonuçta. şimdi akp de sağ cemiyetçi, başka bir avrupa ülkesi de sağ cemiyetçi olabilir, amerika da arada bir sağ cemiyetçi olabiliyor. o yüzden bu tabloya sadece eğlence amaçlı göz atılması gerektiğini düşünüyorum. mesela sol cemiyetçi kim var ki günümüzde? chp eski zamanlarda öyle olmuş bi süre. şu an işçi partisi ve bir iki ismini unuttuğum sosyalist/komünist parti var o kadar. bu kişiler size ne kadar güven veriyor? test sonucunuz sol cemiyetçi çıktığı halde oy verir miydiniz? bu testi hayalindeki ütopyaya göre şekillendirip çözenler de olabiliyor. yine de gerçek hayatta o görüşlerin bir işe yaramayacağını bildiği için tamamen kendisine zıt bir partiye oy verebilir. o halde bu testin, bu politik pusulanın anlamı nedir ki? bazı kişiler chp'yi sol üste koyar, bazı kişiler sol alta koyar, bazı kişilerin sağ alta koyduğunu da görmüşümdür... bence test çözüp kendi ekseninizi bulmak yerine herhangi bir fikrin, test içerisindeki herhangi bir sorunun hangi eksende yer aldığını tek tek inceleme amaçlı deneysel olarak kullanılması daha yerinde bir tercih olurdu. bu test bu amaçla kullanılınca onedio testlerine benzemiş biraz. siz ilk beş soruya evet, diğer beş soruya hayır dediğiniz için ortada bulunursunuz; başka birisi tam tersini işaretlediği için. mantıklı gelmiyor bana hiç.

ekleme: politikadan da siyasetten de anlamam. anlattıklarım tamamen şahsi görüşlerimden oluşmaktadır.

• Nasıl durum

• TRUPROX kullanıcısına yanıt
    sağcı çıktım laaaa (test linki içeride) sağcı çıktım laaaa (test linki içeride)

yarın kızıl orduda çalışmaya başlayabilirsiniz hocam

işin şakası bu tabi. örnek vermek gerekirse sağ üst tarafta sadece naziler varmış gibi göstermişler ama amerika da bazı seçimlerde sağ üstte yer alabiliyor. fikir doğru uygulandığı sürece her biri ülkenin kalkınmasını sağlayabilir diye düşünüyorum ben. maalesef hayalinizdeki ütopyaya ulaşabilmemizi sağlayacak kalitede bir parti yok gibi şu günlerde. belki zafer ve memleket partisini sol üst kısıma konumlandırabiliriz. chp de kamulaştırma sevdası olduğundan biraz daha üst kısımlara kayabilir hafiften. ben sağ liberal çıkmama rağmen (yurtdışına çıkmaz isem) oyumu zafer'e vermeyi düşünüyorum. ülkemizde liberalizmin işleyeceğini sanmıyorum. işlese bile liberal parti yok kime vereceğim

• sriiouss kullanıcısına yanıt

Tabloda 2010 sonrası müthiş sağcı çıktım laaaa (test linki içeride) 

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.