Şimdi Ara

SAFRANBOLU BEDELLİ ASKERLİK HAKKINDA BİLGİLER (125. JANDARMA EĞİTİM ALAY KOMUTANLIĞI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
2
Favori
20.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • herkese merhaba, askerliğimi haziran 2022 de safranbolu da bedelli olarak yaptım. ben gittigim zaman internette fazla bir bilgi yoktu. bu yüzden benden sonra gidecekler icin bu konuyu açmaya karar verdim.


    öncelikle otobüs bileti alacağınız zaman firmanın safranbolu otogarına girip girmediğine dikkat edin. girmiyorsa merkezden safranboluya geçmeniz lazım.merkezle safranbolu birbirine yakın zaten.tek giderseniz ve tanıdıgınız kimse yoksa dert etmeyin. otogarda biraz oturun sizin gibi sürüyle asker gelecek.ben gelenlerle tanışıp birliğe beraber gitmiştim.


    gideceğiniz kışla yazıköy yolu üzerinde önünden dolmuşlar geciyor.safranbolu küçük bir ilçe zaten heryer yakın.birliğe istediğiniz vakit ve saatte katılabilirsiniz.bizde gece yarısı katılan bile vardı.cmt ve pazar günleride katıalbilirsiniz.bayram günlerinde de katılış var.benim tavsiyem çok gec katılmamanız.ilk gidenleri yazıcı yapıyorlar.


    katıldıktan sonra girişte çantanızı arayacaklar, sonrasında bölüğünüzü söyleyecekler, kaçıncı bölük oldugunuzu unutmayın. herkesin bölügü önceden belli. yani beraber giriş yaptıgınız kişilerle aynı bölüğe düşmeyebilirsiniz.benim beraber giriş yaptıgım arkadaslar hep farklı bölüklere dağıldılar. sonra sizi giydirme bölümüne götürcekler orda istihkaklarınız verilecek.fazla verdikler birşey yok ama verdiklerini yazayım


    -kamuflaj(gömlek ve pantolon)

    -palaska

    -bot

    -kep

    -2 don(yeşil)

    -2 fanila(yeşil)

    -2 corap (siyah renk)

    -2 havlu(yüz ve banyo mavi renk)

    -pijama takımı(alt üst mavi renk)


    verdikleri bunlar ordaki komutan bana havluların hilton otelindekiyle aynı oldugunu söyledi dogru mu bilmiyorum :D yanınıza fazla birşey almanıza gerek yok. sadece corap, don, atlet, fanila, bot boyası, tırnak makası, jilet, tras köpüğü, şampuan, sabun, terlik, spor ayakkabı, esofman, tuvalet kagıdı,kirli temiz poşeti, çamaşır filesi alın.içerdeki kantinde hersey var ama fiyatlar ya pahalı yada dısarıyla aynı o yüzden ihtiyacınız olan bir şey varsa beraberiniz götürmeniz daha iyi.


    istihkakları aldıktan sonra sizi yatacağınız koguslara götürcekler.3 türlü yatma alanı var. birisi koridorda kapı filan yok yanınızdan insanlar geçiyor bildiğin koridorda uyuyorsunuz, diğeri büyük bir oda kapısı var içerde sürüyle ranza var. üçüncüsü küçük bir oda içerde 8 tane yatak var ama kapısı yok. ben küçük odada kaldım. sanslıydım biraz 10 lu prizde vardı odada. priz her yerde olmuyor. birde dolabınız olacak, gerekli esyaları dolaba koyun kalanlar valizinizde dursun valizide dolabın üstüne koyun.


    aklıma gelmişken yanınızda ayrıca tuslu kamerasız telefon götürün.hafıza kartı ve müzik çaları olsun.karta müzik atmayı unutmayın bizim kogusta ben haric herkes müzik atmayı unusmustu :D birde boyna asmalı bir cüzdanınız olsun. telefona dikkat edin bizim bir arkadas tuvalete düşürmüştü. fermuarlı cebi olan esofmanınız varsa bu durumlar için daha iyi olur. kendi kameralı telefonunuzu girişte emanete veriyorsunuz. terhisten 1 gün önce geri size veriyorlar.


    içerde kullanacağınız alan belli fazla etrafı dolasma sansınız yok.genelde içtima alanının etrafındaki binaları kullanacaksınız.içtima alanının bir tarafında yatakhane var.bodrum katı banyo ortalama 2-3 günde bir yıkanma hakkı veriyorlar.bir taraf idari bina ve revir.bir tarafta gazino.gazinonun giriş katında hızlı gıda(fast food)satan bir yer var, küçük bir market(su,kola,çikolata,bisküvi vb satıyor) var, berber var, 8-10 tane playstation var, 2 tane bilardo masası var, 1 tane box makinesi, langırtlar,tv var. askeri malzeme(jilet,don,atlet,hediyelik eşya,terlik, tuvalet kagıdı,rambo bıçağı,spor ayakkabı,sivil tişört ....vb gibi) herseyi bulabileceğiniz bir dükkan var. tüm bu dükkanlardan alışverişler kartla oluyor. içerde nakit parayı sadece revir ilaç yazarsa ilaç farkını ödemek için kullanıyorsunuz.




    fiyatlar şöyle ya dışarıyla aynı yada daha pahalı.


    küçük su 1,90 tl(javsu marka: jav sözcüğü jandarma asayiş vakfının kısaltması)

    çay 1,50 veya 1,75

    tost 15

    tavuk döner 25

    adana kebap 30

    rambo bıçakları 130 ve 300 arası

    markasız sivil tişört 80

    jandarma logolu anahtarlık 30

    jilet 10

    tuvalet kagıdı tanesi 5,50

    battaniye için kılıf 140 lira (kılıf zaten veriyorlar almaya gerek yok bizim arkdas kılıf kirli diye almıstı)



    gazinonun girişinde ayrıca adana dürümcü var kulube şeklinde yanında da küçük bir kulubede tatlıcı var. tatlıcıda limonata 8 lira civarıydı revani de 5 lira filandı. 2 tabur arasında fotografçı terzi ve çamasırhane var.foto 30 liraydı tanesi, çamaşır yıkama da kilosu 12 liraydı.


    içerde akbank ve ptt atm si var.ama tüm bankaların ortak atm si oldugu için her kartı kullanabilirsiniz.toplamda 8 bölük var ve bu 8 bölük 2 tabura ayrılmış durumda. ben birinci taburdaydım. yazdımlarım 1. tabur için geçerli ama diğer taburda aşağı yukarı aynı imkanlara sahip.


    bir de otomatlar var.otomatlarda bozuk veya kağıt para geçmiyor.sadece kart geçiyor. int te bazı sitelerde yanınızda bozuk para götürün otomatlarda kullanırsınız diyor ama safranbolu için bu geçerli değil.her kartı otomatlarda kullana bilirsiniz ama kartınızın internet işlemlerine açık olması gerekiyor. otomatlarda su, gazlı içecek, bisküvi, kraker, çikolata, kahve(o batı kökenli çeşitli kahvelerin hepsi var), çay, sıcak süt vb. var.


    şimdi eğitimlere geçelim. ilk hafta selam, tekmil, sağa sola dön filan öğretiyorlar. sonra yürüyüş eğitimi veriyorlar. bir ara silah eğitimi veriliyor. son hafta silah atışı var. 25 metreden hedefe 3 el ateş edeceksiniz. atış g3 le olacak. atışdan önce amfide mermisiz sekilde atış provası yaptırılıyor. bize ilk herkes atış yapacak dendi sonra atış yapmak istemeyenleri ayırdılar daha önceden psikolojik ilaç kullanmış olanları ayırdılar.bunlar atış yapmadı. bir sefer akşam amfiye gece egitimi için gideceksiniz.gece eğitimi amfi içinde dışarda değil.2 veya 3 sefer aile bakanlıgı gibi yerlerden uzmanlar gelip temizlik, finans,sağlık gibi konularda seminer verecekler.son hafta hep tören provası olacak stada götürüp yürütecekler hep. eğitimler çok zor değil ama yazın giderseniz güneşten yanabilirsiniz ben haziranda gittim çoğumuz güneşten yanmıştık. komutanlar yönünden bir sıkıntı yoktu.başınızdaki komutanların hepsi uzman daha çok onlarla muhatap olacaksınız. gördüğüm kadarıyla iyi insanlar. fazla zorlamıyorlar. tabi uzman veya 6 aylık giderseniz nasıl davranırlar bilmiyorum. biz uzun süre sonra alınan ilk bedelli grubuyduk. açıkcası bizle ne yapacaklarını onlar da tam bilmiyordu. bu durumu ordaki komutan da ifade ettti. bizden sonra giden bedellilerin eğitimi biraz daha zorlaştırılabilir belki.


    safranbolunun havası bir garip haziran ayı yarı yagmurlu yarı güneşli geçti hatta bir ara çevre yerlerde sel bile oldu. yagmurlu havaya ragmen yinede tüm bölük eğitimlerde güneşten yanmıştık. bu yüzden yanınızda güneş kremi de götürebilirsiniz.


    törene çıkmak zorunlu değil ama uygun bir bahanenizin olması lazım.törene çıkmazsanız yemini yemekhanede edeceksiniz.tören bitince terhis ve izin kagıdınızı alıp terhis olacaksınız.genelde 12-1 gibi dışarda olursunuz. terhis kagıtlarını almadan önce


    -kamuflajları(gömlek ve pantolon)

    -botu

    -palaskayı


    teslim ediyorsunuz. kep, havlular, pijama takımı,don, fanila vb sizde kalıyor.isterseniz orda atın isterseniz eve götürün.terhis olmadan önce dönüş biletinizi ayarlayın sonra yer bulamayabilirsiniz.



    safranbolu karabük merkeze yakın küçük turistik şirin bir ilçe. benim tavsiyem terhis olduktan sonra vaktiniz varsa mutlaka gezin. gezeceğiniz kısım eski çarşı diye geçen yer. kışlaya gitmeden zaten içinden geçip gidiyorsunuz. benim tavsiyem terhis olduktan sonra direk otogara gidin valizinizi emanete bırakın sonra yemeğinizi yeyin ve eski çarşıya gidin. eski çarşıda fiyatlar pahalı(kıymalı pide 98 tl idi), ben yeni çarşı civarında yemenizi tavsiye ederim. yemeği yedikten sonra eski çarşıya geçin taksi veya otobüsle veya dolmusla gidebilirsiniz.belediye otobüslerinde kredi kartı veya banka kartı da geçiyor.taksiyle otogardan eski çarşıya 50 tl tutuyor. dolmuslarda nakit para geçiyor.


    kafanıza göre eski çarşı sokaklarını turlayın, cinci han var orda safranlı kahvenizi için.safranbolunun safranlı lokumu meshur. çarşıda satıyorlar kilosu 100-125 tl arası değişiyor. gitmeden bir paket alın.lokumu almadan orda satıcı kızlar var genelde tatmak istermisiniz diye soruyorlar. safranbolunun kızları da güzel, bembeyaz kızlar insan bakmaya doyamıyor :D safranın belirgin bir tadı yok, o yüzden lokumlardan belirgin bir tat beklemeyin. ama tadı güzel hafif bir tatlı. safranlı çay var onunda tadı yok balla tatlandırılıyor. birde kırmızı renkli güllü lokum var o da güzel. ayrıca safranlı kolonya ve kahve de var.yanınızda hediye olarak alın isterseniz. ben kolonya ve safranlı lokumu almıştım.tavsiye ederim. direk safran almak isterseniz oda var küçük bir şişe fiyatı 50-70 arası değişiyor. her şişede az miktarda safran var. şişe içinde 20 civarı safran belki vardır.çay için her bardağa 1 adet safran atılıyor.bu arada safranbolunun adı safran dan geliyor.



    ben genel olarak askerliği begendim, içerdeyken farkında değildim ama terhis olduktan 1 gün sonra özledim.içerdeki ortam güzel,dostluklar muhabbet güzel. ben çok sevdim. ama bu dediklerime göre hareket etmeyin.çünkü içerde şikayet eden de çok fazlaydı.ben en çok iş yüklenenlerden biriydim ama buna ragmen cok sevdim.keske bedelli 3 ay olsaydı diyorum.tabi bu benim kendi fikrim siz belki askerliği begenmeyebilirsiniz.


    ben genel olarak gördüklerimi yazdım. umarım gidecek arkadasların işine yarar. ben gideceğim zaman internette fazla bir bilgi yoktu.bu yüzden aklıma gelen her şeyi yazmaya çalıştım. ben bedelli olarak gittim. 6 ay ve uzman olarak gideceklerin ne kadar işine yarar bilmiyorum. tabi burda yazdıklarım(fiyatlar, eğitimler vb.) zamanla değişebilir.ben 2022 haziran dönemi için gördüklerimi yazdım. umarım yazdıklarım herkes için faydalı olur.




    merak ettiğiniz birşey varsa sorabilirsiniz, elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.









    ekleme:aklıma gelmişken yemeklerle de ilgili birkaç sey yazayım. öncelikle yemekler askeriyenin kendi içinde hazırlanıyor. mutfagın basında sivil aşçı var, yanındakiler ise 6aylık erler. genel olarak yemekler yenilebilecek düzeyde. ancak askerliğin sonlarına dogru midede garip bir his bırakıyor. kullanılan malzemenin kalitesiyle alakalı olabilir. hergün 3 öğün yemek veriliyor. yemek listeleri 3 aylık periyotlara göre hazırlanıyor. her periyodun listesinde ne yazıyorsa dönüşümlü olarak onlar veriliyor. sabah kahvaltısı yetersiz ama öğlen ve akşam yemekleri yeterli. her asker yemek yedikten sonra doymayan varsa gelsin deniyor, doymazsanız gidip 2. kez yemek alabiliyorsunuz. kahvaltıda kaşar, beyaz peynir, süt, domates, salatalık,sucuklu yumurta, patatesli yumurta, hazır kutu kahvaltılıklar(reçel, eritme peynir, bal, tereyagı, çikolata) vb. gıdalar var. hazır kahvaltılıklar yeniyor ama çok bir kalite beklemeyin. yumurtalarda genelde tam pişmemiş oluyor.


    öğle ve akşam yemeğinde pirinc,bulgur,salata,meyve suyu,helva,köfte,domates corbası, mercimek corbası, ayran, hazır tatlı(supangle, sütlaç), kayısı, vişne, karpuz vb. yemekler oluyor. ayranın tadı biraz garip ama yine içiliyor. salata ise tatsız, tuzsuz oluyor. ben bir sefer haric hergün yemekhaneden yedim dediğim gibi askerligin sonlarına dogru mide bir garip oluyor. rahatsızlık duyarsanız yediğiniz miktarı azaltın. rahatsızlık devam ederse alt kattan tost, döner vb alabilirsiniz. ama onlarında pek bir tadı yok. bizde bir ara kahvaltılık kutu peynir küflü çıkmıştı yerken dikkat edin. küflü çıkarsa da ordaki komutana söyleyebilirsiniz bu durumda toplayıp çöpe atıyorlar.





    ekleme 2: yatak secimi hakkında da bir şeyler yazmak istiyorum. ben hem alt hem üst ranzada kaldım. üst ranzanın avantajı ayak altı değil ve daha havadar. alt ranzanın avantajı ise akşam wc ye filan giderken daha kolay oluyor. alt ranzanın kötü yanı iki ranza arasındaki mesafe ev ranzaları gibi değil daha kısa. koltuk gibi oturmak isterseniz iki büklüm olmak zorundasınız ve mesafe kısa oldugu için havası biraz basık gibi. birde eğitim aralarında filan odadaki diğer kişiler kendi yatağı bozulmasın diye başkasının alt ranzasına uzanabiliyor.tabi sohbet ederken yine millet gelip oturabiliyor.





    ekleme 3:yol parası da şöyle arkadaslar, gidiş paranızı sevk belgenizi aldıktan 2 gün sonra ptt den alıyorsunuz. ne kadar alacagınız sevk belgesinde yazılı. hesaba yatıp yatmadıgını e devletten sorgulatabilirsiniz. dönüş parası ve asker harclıgı biraz daha farklı. terhis olduktan 1-1buçuk ay sonra adınıza ziraate hesap açılıyor ordan alıyorsunuz.yalnız dönüş ve harclık e devlette sorgulatınca cıkmıyor.birde ziraat hesabınız varsa oraya da yatmıyor. direk subeye gidip almanız lazım.müsteri hizmetlerini arayarak yatip yatmadıgı ögrenebilirsiniz. bu parayı alınca da 23 tl komisyon kesiliyor. eger komisyon vermek istemezseniz ya safranbolu ziraat subesinden veya baska ziraat hesabınız varsa parayı oraya transfer edip cekmeniz gerekiyor.





    ekleme 4: terhis ve teslim tarihi olayı şöyle: sevk tarihiniz askerliğinizin basladıgı tarih oluyor örnegin 9 haziran sevk tarihiniz ise askerliğiniz 9 haziran 9 temmuz arasında demek oluyor. sevk tarihinize yol izninizi ekleyince birliğe teslim olmanız gereken tarihe ulaşıyorsunuz örneğin 2 gün yol izniniz olsun bu durumda teslim tarihiniz haziranın 12 si oluyor. (dikkat ederseniz 9 haziran sevk tarihiydi 9+2 =11 haziran teslim tarihi değil 1 fazlasını alıyoruz). terhis tarihi son iki gün izinli sayılıyorsunuz. örnekte 9 temmuz terhis tarihiy di 2 gün izni düşünce temmuzun 6 sı birlikten ayrılacagınız tarih oluyor (yine dikkat ederseniz izin 2 gün ama 9-2 = 7 temmuz ayrılıs tarihi değil sürekli 1 fazlasını alıyoruz)





    ekleme 5: artık gidiş paranızı ptt ye gitmeden direk e devlet üzerinden kendi banka hesabınıza aktarabiliyorsunuz





    ekleme 6: bugün tesadüfen öğrendiğim bir şeyi söylemek istiyorum. yukarda uzmanların kışlaya gelip seminer verdiklerini söylemiştim. bu seminerler için size e devlet üzerinden sertifika veriliyor. suan bende 2 sertifika gözüküyor. sertikaları görmek için e devlet üzerinden milli eğitim bakanlıgının sertifika bağlantısına tıklayıp verdikleri sertifikaları görebilirsiniz.





    ekleme 7: ekim 2022 de gidenlerden öğrendiklerimi aktarıyorum: kıyafet olarak bazı degişiklikler var. bu sefer normal şapka vermişler. bize (haziran 2022) bir tarafı aşağı dogru yatık yeşil bere vermişlerdi. bize bereleri eve götürebilirsiniz demişlerdi bu sefer sapkaları cıkarken toplamıslar. ayriyeten gömlek üstüne giyilen parka vermişler bizde parka yoktu. bir de atış için kulak tıkacı vermişler. atış silahı degişmiş mpt 78 olmuş. biz g3 ile ateş etmiştik. gece eğitimine cıkılmamıs. biz 1 sefer çıkmıştık. safranbolu ekimde geceleri soguk oluyormus. haziran döneminde fazla bir sogukluk yoktu. su fiyatı hala aynı galiba.


    bir de heralde 16 kişilik timlere ayrılmışlar. biz tim olarak degil daha kalabalık takımlar halinde ayrılmıştık. biz boş buldugumuz ranzaya kurulmuştuk bu sefer kayıt sırasına göre ranzaları dagıtmıslar. ilk başlarda carsaf kontrolünü sıkı yapıyorlarken sonraları biraz gevsetmişler. biz de fazla bir kontrol yoktu.



    simdilik öğrendiklerim bunlar yeni bir seyler ögrenirsem ekleme yaparım.





    ekleme 8: ekim 2022de gidenlerden ögrendigime göre aşı zorunlulugu kalkmıs. idari işler revirin üstünden yatakhanenin giriş katına tasınmıs. ben ordayken yeni yer tadilattaydı ordaki molozları arkadaslarla kamyona biz yüklemiştik :D





    ekleme 9: aralık 2022de gidenlerden duyduguma göre 2023 yılında safranboluya bedelli asker alınmayacakmış. bu sene sadece uzman yetiştireceklermiş. tabi bu durum bundan sonra safranboluya hiç bedelli alınmayacagı anlamına gelmiyor. benle benden önceki bedelli grubu arasında yanlış hatırlamıyorsam 3 sene vardı. yine benzer bir durum olabilir.
















    =============================================================================

    ASKERLİĞİNİ YAPAN ARKADAŞLAR TERHİS OLDUKTAN SONRA TECRÜBELERİNİ KONUDA PAYLAŞIRLARSA ÇOK SEVİNİRİM. BÖYLECE SİZDEN SONRA GİDECEKLER İÇİN BÜYÜK BİR FAYDA SAĞLAMIŞ OLURSUNUZ :)

    =============================================================================



    terhis olalı yaklasık 5 buçuk ay oldu. güzel zamanlardı. konuyu açtıgımda selam kısmı koymamıstım simdi selam kısmını eklemek istiyorum. beraber askerlik yaptıgım recep, hasan, kamil, zafer, onur, özgür, serkan, barış, göktug, gökberk, hüseyin, mustafa, anıl, her iki ramazan komutan, mahmut komutan, enis komutan, ugur komutan ve su an adı aklıma gelmeyen herkese burdan selam olsun. isim hafızam kötü adını unuttuklarım kusura bakmasın :)


    hayatının bir döneminde safranboluda askerlik yapanlar bir gün askerliğiniz aklınıza gelecek belki internetten aratınca bu konuya denk geleceksiniz umarım bu konuya denk geldiğinizde yüzünüzde güzel bir tebessüm oluşur. ben safranboluda geçen günleri düşündükçe tebessüm ediyorum umarım siz de bu konuya denk geldiğinizde mutlu olursunuz aklınıza güzel anılarınız gelir. sağlıcakla kalın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizbirdüşünce -- 25 Ocak 2023; 18:13:15 >







  • bir arkadaş pm den verebileceğim ufak tefek taktikler var mı diye güzel bir soru sordu. arkadası pm den cevapladım. işine yarayan olursa diye buraya da bazı şeyler yazmak istiyorum.



    -öncelikle fazla göze batmamaya çalışın

    -sadece gereken eşyaları beraberinizde götürün

    -kartla ödeme yaparken ekrandaki tutarı kontrol edin

    -ne çok iş yapın ne de az orta yolu bulmaya çalışın

    -yemek içtimasında onlerde olun

    -eğitim ictimalarında arkalarda

    -eğitimden önce varsa günes kremi sürebilirsiniz

    -eğitim alanına yanınızda su götürün

    -su fazla yer kaplamasın diye şişe içindeki su azaldıkca siseyi ezin

    -götüreceginiz esofmanın cepleri fermuarlı olsun böylece aksam yatarken degerli esyalarınızı koyabilirsiniz

    -bot boyamak zor geliyorsa parlatıcı sürger de kullanabilirsiniz

    -kalk saatinden bir 30 dk once uyanırsanız tras sırası beklemezsiniz

    -hasta olursanız ilk gunden revire gidin kendiğinden gecer diye dusunmeyin

    -takım cavuslarının, revircilerin, bölük cavuslarının numaralarını alın lazım olabiliyor

    -karavanacı olursanız sabah bulasıgına girin (oğle ve aksam bulasıgına göre daha kolay)



    simdilik aklıma bunlar geliyor, yeni bişey aklıma gelirse ekleme yaparım, hayırlı tezkereler herkese




    ekleme:


    -askercell almayın gerek yok

    -yatagım ayakaltı olmasın daha havadar olsun diyorsanız üst ranzayı seçin

    -akşam wc ye filan daha kolay gideyim diyorsanız alt ranzayı seçin

    -askerde yasadıgınız olumsuzlukları ailenize yansıtmayın

    -eğitimlerde filan suyu daha rahat içmek için gömlek cebinize koyun

    -kep basınızı sıkıyorsa alttaki siyah şeridi makasla hafifçe kesin




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizbirdüşünce -- 19 Ağustos 2022; 12:11:15 >




  • güzel bilgiler sağol hocam. bende ağustosta gideceğim. otogarda inzibatlar var mı? onlarla gidebilir miyim birliğe?

  • mor yakut kullanıcısına yanıt

    merhaba hocam, internette bir yerden elime 125. alay tarafından gelecek olan askerler için hazırlanmıs mektup tarzı bir yazı geçmişti. orda otogarda inzibatların olacağı gelen askerler için düzenli olarak otogardan servis kaldırılacağı yazıyordu ama ben gittiğimde böyle birşey yoktu. benim yol iznim 2 gündü ben yol iznimin ikinci gününde birliğe katıldım. ben gittiğimde otogarda inzibatlar yoktu. ben gelen askerlerle tanısıp onlarla beraber dolmuşla birliğe gitmiştim. benden önce ilk gün katılanlar için servis kaldırdılar mı bu konuda bir bilgim yok. otogarda inince etrafta inzibatları görürseniz onlarla beraber birliğe gidebilirsiniz. eğer inzibat yoksa dolmuşla veya otogarın arka tarafında taksiler var onlarla da gidebilirsiniz. şimdiden hayırlı teskereler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizbirdüşünce -- 7 Ağustos 2022; 14:38:32 >
  • sessizbirdüşünce S kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam teşekkürler. Hocam sevk belgeniz ne zaman çıktı? Benim evrak alma başlangıç tarihi 17 ağustos görünüyor. Ama telegram kanallarında 10 gün önceden sevk belgeniz çıkar diyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bizde de 10 gün önceden sevk belgesi alınabiliyor diyorlardı. ama sistem açılmadığı için 3 gün beklemek zorunda kalmıştık. yani ben sevk tarihimden 7 gün önce ancak alabilmiştim.

  • sessizbirdüşünce S kullanıcısına yanıt

    anladık hocam. Keşke yarın çıksada belgeler işten hemen ayrılsam diye düşünüyorumda ondan sordum. Sağolun hocam cevaplarınız için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende ağustosta bedelli için gideceğim sevk belgem bu gün çıktı istersen girip kontrol edebilirsin.

  • Dostum konu güncel olduğu için burdan sorayım;

    SAFRANBOLU BEDELLİ ASKERLİK HAKKINDA BİLGİLER (125. JANDARMA EĞİTİM ALAY KOMUTANLIĞI)

    Sevk tarihi 18.08.2022 , katılma 20.08.2022 benim 18 inde orda olmam gerekli değil mi? 17 gecesi bilet aldım ama aklıma takıldı sevk tarihinde kabul edilir askerlik 20 sinde başlar anlamına mı geliyor bu tarihler askerliğim uzamayacaksa daha geç teslim olayım...

    Şöyle bir resim buldum buna göre 20 ağustosta teslim olmam mantıklı gibi sevk tarihine göre terhis belirlenmiş katılım tarihine göre erken gitmenin anlamı yok...

    SAFRANBOLU BEDELLİ ASKERLİK HAKKINDA BİLGİLER (125. JANDARMA EĞİTİM ALAY KOMUTANLIĞI)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 11 Ağustos 2022; 16:7:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Storm Raider kullanıcısına yanıt

    merhaba hocam, askerliğiniz 18 inde resmen başlıyor. en geç ayın 20 sinde katılmanız gerekiyor. 20 sinden önce de katılabilirsiniz ama erken gitmenizin bir faydası (erken terhis olma gibi) yok. eğer askerde daha az kalmak istiyorsanız dediğiniz gibi 20 ağustosta teslim olmanız daha mantıklı. terhis olurken de herkes aynı anda terhis oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizbirdüşünce -- 11 Ağustos 2022; 19:42:11 >
  • sessizbirdüşünce S kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam bileti ona göre değiştirteyim...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhabalar. Bu ayın 20 sinde teslim olacağım ben de.
    Bir kaç soru sormak istiyorum. Eşofman kısa ya da uzun farkeder mi kısa eşofmana herhangi bir sıkıntı çıkarıyorlar mı? Spor saatlerinde eşofmanla beraber üst olarak sivil tişört giyilebiliyor mu? Otomatlarda kart geçiyor demişsin peki kantinde vs diğer alışverişlerde kart kullanılabiliyor mu? Kantinde sigara satılıyor mu? Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KuronoKami K kullanıcısına yanıt

    merhaba hocam. bizde herkes serbest saatlerde uzun esofman giyiyordu. üst olarak da herkes yeşil fanila giyiyordu. sivil tişört giyen hatırladıgım kadarıyla çok azdı. spordan kastınız sabah koşusu, sınav, barfiks,tüfekli tüfeksiz hareketlerse bunları yaptırmadılar. sadece birkaç kere eğitim aralarında ve birkaç kere içtimada sınav çektik. kantin dahil içerdeki tüm alışverişler kartla. hatta tatlıcı eğitim alanına dobloyu limonata, tatlı yükleyerek geliyor orda bile kartla ödeme yapılıyor. nakit para sadece revir ilaç yazarsa ilaç farkını ödemek için kullanılıyor. kantinde her tür sigara var yalnız içerde içen çok oldugu için bazen sigaralar yetmeyebiliyor. şimdiden hayırlı teskereler hocam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizbirdüşünce -- 16 Ağustos 2022; 17:44:14 >
  • herkese merhabalar ben de 20 sinde teslim olacağım. Üstlerde göremedim bir sorum olacak. Nöbet sistemi nasıl oluyor? Kaç kere nöbet sırası geliyor ? Bir de öğleden sonra 2-3 gibi teslim olmayı düşünüyorum. Evrak işlemleri, istihkak alımı ve yerleşme işlemleri uzun sürüyor mu ? daha erken gitmemde fayda var mıdır? şimdiden teşekkürler

  • MareLiberum M kullanıcısına yanıt

    merhaba hocam, nöbet sistemi şöyle her gün bir gayri takım oluyor. bu gayri takımın yarısı yemekhanede çalışıyor diğer yarısı ise nöbet tutuyor.nöbet olarak sadece yatakhane nöbeti var. kendi bölüğünüzün katında 2 tane masa oluyor. nöbet bu masalarda oturularak tutuluyor. sabah nöbetlerinde tek kisi var gece nöbetlerinde ise 2 kişi oluyor.gece nöbetleri 2 saat sürüyor. sabah nöbetleri daha fazla. nöbet sırası ortalama 3 kere filan geliyor. bu durumun istisnası eger törene katılmak istemezseniz, diger katılmayanlarla birlikte sürekli gayri takım oluyorsunuz. yani terhise dogru yemekhane ve nöbet işleri sürekli katılmayanlarda oluyor.


    ben öğleye dogru teslim olmustum. ben teslim oldugumda bizim bölükte teslim olan 6-7 kişi filan vardı. sayımız az oldugu için istihkak dagıtım ve yerlesme islemleri fazla bir zaman almamıstı. ama siz katıldıgınızda kalabalık olursa beklemek zorunda kalabilirsiniz. evrak işlemleri de yine sayımız az oldugu için cabuk bitmişti. yalnız bilgisayar kaydı için baya beklemek zorunda kalmıstık. bu da tamamen ordaki komutanın hızına baglı.birlige katılırken cok gec kalmazsanız daha iyi olur diye düşünüyorum. rica ederim hocam şimdiden hayırlı teskereler.





  • Teşekkür ederim cevaplarınız için. Hocam aklıma gelen birkaç soru daha var saç kesimi konusunda problem çıkarıyorlar mı? Bir de haftasonu eğitimler oluyor mu yoksa sivil mi oluyoruz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MareLiberum M kullanıcısına yanıt

    saç asırı uzun olmadıktan sonra komutanlar bir şey demiyor. gitmeden önce tüm sacı 3 numara yapmaya da gerek yok. yanlar 3 üst taraf göze batmayacak sekilde kısaltılsa yeterli.hafta sonu egitim olmuyor.komutan izin verirse haftasonu esofman giyebilirsiniz.tabi nöbetçiler ve yemekhaneciler bu iznin dısında onlar hep kamuflajlı olmak zorundalar.

  • dönüş parasını ve asker harclıgını yeni aldım arkadaslar. bununla ilgili bilgiyi ilk mesaja ekledim isteyenler yukardan okuyabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizbirdüşünce -- 19 Ağustos 2022; 12:20:44 >
  • Hocam merhaba, ‘öncelikle bilgiler için çok teşekkür ederim benim birkaç sorum olacak. Düzenli ilaç kullanmam gerekiyor, revire teslim edip her sabah oraya gitmekle uğraşmak istemiyorum bir şekilde cüzdanda vs sokmak mümkün mü? Ya da bu konuda bir tavsiyeniz olur mu, Üstümüzü de xray tarzı bir cihazla arıyorlar mı? Birde telefon hattını siz nasıl soktunuz cebinizde vs mi? Son olarak tuvalete bile her zaman gidilmiyormuş, saati varmış diye duydum doğru mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemtravolta26 -- 19 Ağustos 2022; 10:0:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba bende cumartesi teslim olucam 1 2 sorum olucakti
    -Terlik yazmamişsiniz terklik veriyorlarmi
    -Ic camaşiri don atlet corap rengi cok önemli oluyormu icerde alabilirmiyiz eksik gelirse
    -camaşirlar 12tl kilo yikaniyor demişsiniz ne kadar temiz ikuyor katlayip kurutupmu veriyorlar nasil oluyor
    -pirizde sorun olur diye powerbank getiryorum tuşlu telefon icin powerbank iceri alirlarmi icerde buludugum surede yeter powerbank baba cünki bunlarin bataryalari kücük
    -telefona hatti taksam soksam hatti aliyorlarmi veya ne yapmaliyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.