Şimdi Ara

SADECE SONY XE9005 Android TV (ANA KONU) (283. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.809
Cevap
128
Favori
509.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 281282283284285
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mayers!

Arkadaşlar sizden bir konuda bilgi istiyorum.

Xe9005 55 inç tv nin 4 adet hdmi girişi var. Bu 4 adet girişin sadece 2 tanesi mi ( hdmi 2, hdmi 3 ) hdmi 2.0 olarak tam destek vermekte. Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlardan bilgi vermelerini rica ediyorum.

Rting sitesinde böyle bir bilgi mevcut. Bu bilgi gerçekten doğru bir bilgimi.

Bir de aşağıda xe9005 in kullanım klavuzundan bir bölüm ekliyorum. İşaretli yerlerin ne anlama geldiği hakkında bilgisi olan var mı ?

Yani benim anladığım sadece hdmi 2 ve hdmi 3 girişlerinin 4k 60hz olarak değer verdiği.

ben resimden bi bok anlamadim beynim yandi valla

• cocarca33 kullanıcısına yanıt
    Benimde beynim yandı zar zor kavramaya çalışıyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezgbat

İşte sorun 7000 liraya kadar çıkabilecek bir bütçem olmaması.Olsa bile sırf kur farkından ötürü bir ürüne değerinin üzerinde bir harcama yapmak insanı epey bir düşündürüyor

Bütçemi 5000 olarak belirlemiştim.5500e çıkarttım.Bunun üzerine çok fazla çıkmak istemiyorum.

N11.com üzerinden satıcılarla görüşeceğim.Eğer aralarında mağazaları Ankara'da olan var ise mağazaya giderek , burada yazılan testleri deneme imkanı bulabilirim.Bu şekilde biraz daha mantıklı bir alışveriş olabilir.

Eğer sonuç alamazsam Samsung 55nu8000 modelini almayı düşünüyorum.Şu an teknoliji marketlerde ki fiyati 6000 lira.Hafta sonu indirimi falan derken 5500 civarında bulma ihtimalim olabilir.

İnternet üzerinden güvenilir satıcı ve mağaza önerisinde bulunmak isteyenler var ise önerilere açığım.

Son olarak burası kıyaslama başlığı olmasa da sizlere danışmak istiyorum.SonyXe9005 düşünürken, Samsung 55nu8000 almak , daha sonrasında bir hayal kırıklığı yaratır mı?
    aynen ankarada magazalari varsa orda bakmakta fayda var ama saticilarin cogu istanbuldan satiyor, guvenilir satici bulup ankarada bide bulmak lazim

• kablo işi cok önemli piyasada satılan kabloların çoğu
    4k etiketli olmasına rağmen 2.0 hızlarını desteklemiyor
    başka bir sayfada bunu anlatmaya çalıştım
    lg oled b7 anasayfasında bir yerlerde kaldı

google hdmi clock ratio yazın farklara bakın
    kablo kapastif değer mhz ilişkisini inceleyebilirsiniz

tv ye kaç tane pc bağlamayı düşünüyorsunuz

diğer ıvır zıvır kaynaklar için 1 ve 4 giriş hızı yeter de artar zaten, bugun 4k 50hz çıkış sadece pc ekran kartından alırsınız

tv native 100 hz zaten gelen sinyalinizi 100 hz sample yapıyor buna neden takıldınız anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 13 Haziran 2018; 20:20:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • recep R kullanıcısına yanıt
    Tv ye 1 adet pc bağlantısı yapılacak.

Paugge hdmi 2.0 kablo var . Yorumlara göre gerçek değerler verdiği kanısında millet.

Pc den mümkün olsa 60 üstü fps alacağımda. Tv ler de bu mümkün değil tabiki 4k için konuşuyorum.

Bluray playerde filmleri izlerken 23.97 fps-24 fps arası izleniyor sanırım.

Uydu platformlarıda bu şekilde olduğunu sanıyorum.

Sanırım dediklerinizde haklısınız. Pc bağlantısı dışında 50 fps veren platform olmayacak.

Peki hocam ben hdmi 1, hdmi 4 girişlerinde hdr yi kullanabilecek miyim bu tv de ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 13 Haziran 2018; 20:44:18 >
  • siz uydu alıcı deyice şimdi düşündüm de
    4k uydu alıcılar 50 hz çıkışlı olması lazim
    hevc formatı 50/60 hz çünkü
    HD uydu alıcılarını kastetmiyorum karışmasın

ses sistemi+bd player, pc/konsol , 4k uydu aynı anda 4k 50hz lik porta olmuyor bu durumda birisi 30hz lik kanala kalıyor

hdmi 1.4 teorik olarak max 4k 24hz desteklesede
    hdcp versiyonu daha eski ve 8 bit limit olması lazım
    dolayısı ile siz onu hd 1080 çözünürlük bağlantı arayüzü olarak düşünün

1 ve 4 nolu portlar hdmi 1.4 dir diye yazılmamış
    4k 30hz yazılmış yorumlamak gerekir ise bu portlar muhtemelen 2.0 hdcp ve 10 bit destek sağlıyordur
    peki neden sınırlama var 4 port birden işlem gücü yetmiyordur vs.vs.
    eğer böyle ise bu portlar hdr desteği verecektir
    denemedim
    tabi terside mümkün olabilir

paugge kablo için yorum yapamayacağım muhtemelen gerçek 2.0 dir sadece 20-30 liraya gerçek 2.0 kablo olmaz bunu bilin yeterli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 13 Haziran 2018; 21:53:27 >

• recep R kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam. Ayrıca Vermiş olduğun bilgiler içinde çok teşekkür ederim hocam.

• 4 adet HDMI girişin 2 tanesi Yüksek Çözünürlük 4K/HDR destekliyor diye biliyorum..

Eskiden özellik sayfasında yazardı şimdi yazmıyor Manuel/klavuzda olabilir,
  • istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    cevabı cok kolay elinde hdr demo film olan bir arkadaşımız varsa 1 ve 4 portu denesin
    sanıyorum bu portlar hdr verecektir

edit
    desteklemiyorsa ve ihtiyaç oluştuğunda
    çozum hdmi 4k/60hz switch

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 13 Haziran 2018; 23:32:49 >

Aslında elinde hdr film olanlar denerlerse bizde bilgi dahibi olmuş oluruz

• Televizyonu 6 aydır kullanıyorum olumsuz pek bir şey gözlemlemedim.
    Bugün Wd passport içindeki bir kaç filmi izleyeyim dedim. Film takılarak ilerliyor gibi çok küçük belki normalde farkedilmeyecek kadar ufak takılmalarla ilerliyor filmlerin tamamı. Daha önceki lg televizyonumda aynı filmler aynı taşınabilir diskle sorunsuz izliyordum. Hareketli sahnelerde görüntüde bu şekilde atlamalar olmuyordu. Sorunun usb girişi ile ilgili olabileceğini düşünüyorum. Bütün usb girişlerine tek tek denedim sonuç değişmedi.
    Benzer durumu gözlemleyen ve çözen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sergibarjuan

Televizyonu 6 aydır kullanıyorum olumsuz pek bir şey gözlemlemedim.
    Bugün Wd passport içindeki bir kaç filmi izleyeyim dedim. Film takılarak ilerliyor gibi çok küçük belki normalde farkedilmeyecek kadar ufak takılmalarla ilerliyor filmlerin tamamı. Daha önceki lg televizyonumda aynı filmler aynı taşınabilir diskle sorunsuz izliyordum. Hareketli sahnelerde görüntüde bu şekilde atlamalar olmuyordu. Sorunun usb girişi ile ilgili olabileceğini düşünüyorum. Bütün usb girişlerine tek tek denedim sonuç değişmedi.
    Benzer durumu gözlemleyen ve çözen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
    hocam filmleri kodiden izle gram takilmyyor

ben 50 gblik 4k filmleri takilmadan izliyorum kodiden

• cocarca33 kullanıcısına yanıt
    Kodiden izliyorum ben de. Neden böyle oldu anlamadım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün sony ht-nt5 aldım ancak kurmayı beceremedim. Ses maximumda bile aşırı yüksek değil, netflix uygulamasında soundbardan ses gelmiyor. Bu gibi sorunlarım var acaba bu tv ile ht-nt5 soundbar kullanan var mı bana yardımcı olabilecek? Şimdiden çok teşekkür ederim.

• HDMI 1.4 ile 2.0 arasındaki fark, yüksek veri hızı..

Sony 4K/HDR için Premium Kablo yani Yüksek veri hızı kablosu kullanmak gerekir diyor..

Şimdi Kablo deyince piyasada çok çakma kablo olduğundan bunlar değilde gerçekten Yüksek veri Hızına sahip Philips, Sony gibi markalı kablolar kullanın..

Evet dandik noname kablolar ile 4k-HDR iletiminde eksiklik takılma yaşanabilir..

TV deki HDMI portların 1.4 veya 2.0 olduğunu da anlamak zor zira Donanım olarak bazı şeylerin yetersiz kaldığı yerde Yazılım ile bunu kapamaya çalışıyorlar..2.0 de yazsa %100 2.0 anlamına gelmiyor

Kaliteli bir Kablo ile takılma olmadan izleniyorsa yeterlidir..

*4K bulup ta 60p aramak biraz hayal :)

Bildiğim TRT4K bile 50p yayın yapıyor..4K-60P belki uydudan bazı kanallar olabilir..Yani çok fazla yaygın değil..Zaten İnternet,netflix gibi stream yapan yayınlar 2160p bile olduğu şüpheli, bant genişliği sebebi ile 60p çok zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 14 Haziran 2018; 16:17:19 >

• sergibarjuan S kullanıcısına yanıt
    1- Usb belleğe atıp izleyin aynı filmi..Eğer takılmıyor ise Wd Passport yapısından dolayı tv tam erişemiyordur.(Format yapısı, Cluster yapısı, dosyalama yapısı vs)

2-Harici HDD lerin kablosu bile veri aktarımına etken zira o kablodan hem veri hem elektrik alıyor, HDD motoru da ona göre dönüyor..5Volt girişe takmanız gerek ama yazdığım maddeler hala geçerli..Kablo değiştirmek çözüm olabilir..Kablo kırılmış, pinler aşınmış olabilir..Bilinmeyen çok etken var kabloda da

3-Sony Tv lerde herkeste olmasa bile 1nci maddedeki sebeplerle bazı Klasörler görülmeyebiliyor, HDD ye ulaşmak uzun olabiliyor..Hiç problem yaşamayanlar da var..Marka model seçiyor diyebiliriz Tv, ama Formatlama, kopyalama silme sonucu HDD yapısındaki değişen şeyler bir dolu etken var..

4-Dahili Player değil de Mx Player, Bs,VLC,Mobo,Archos playerle ile deneyin bir de..

5-Filimi Dosya Yöneticisi ile açıp oynatmayı deneyin..

**En garantisi Tv ye HDD takmadan 32-64 GB USB bellekler ile , daha garantisi harici media player ile izlemek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 14 Haziran 2018; 16:40:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: canboca

Dün sony ht-nt5 aldım ancak kurmayı beceremedim. Ses maximumda bile aşırı yüksek değil, netflix uygulamasında soundbardan ses gelmiyor. Bu gibi sorunlarım var acaba bu tv ile ht-nt5 soundbar kullanan var mı bana yardımcı olabilecek? Şimdiden çok teşekkür ederim.
    Benzer problem Av forumda da sorulmuş : Şöyle geçici bir çözüm bulmuş birisi ..

Konunun geneli burada

https://www.avforums.com/threads/netflix-sound-issue-help.1988451/
    ...
    Hi. I have this issue too. Why is there no fix yet? Seems like a very fundamental feature of a smart television.

I found a temporary (though still very annoying, especially if you're trying to binge watch something) fix.
    Start your Netflix show then hit pause right away.
    Menu > Sound > Digital Audio Out Selection
    Change to Auto (if it's not already).
    Then, change to PCM.
    Hit play. Voila.
    You must change it away from PCM and hit "Ok" before changing it back to PCM or it won't work.
    it changes each time you play a new episode/movie, so you have to do this at the beginning of EVERY show. But at least the sound works.

Hope that helps! Let me know if you hear of a more permanent fix!

Netflix Pause---durdurun
    Menu-Sound/Ses/Digital Çıkış seçim
    Otomatiğe getirin sçili değilse
    Sonra PCM olarak değiştirin
    Playe basın..

• canboca kullanıcısına yanıt
    Edit Sounbarınız DD+ destekliyormuş, düzeltme...
    2.ci mesaj ilave bilgidir..

Netflix eğer DD+ Dolby Digital Plus yayın yapıyorsa seste sıkıntı olabilir yorumu var Av forumda (sizin soundbar bunu destekliyor oysaki ama Tv desteklemediğinden sanırım Passthrougt yapmıyor)..Benim de Media playerde başıma geldi, PCM yapınca ses geldi ama Meida Player ve Tv DD+ desteklemediğinden ses alamamıştım..

Linkte buna ilişkin bilgi mevcut
    Whirlpool.net.au
    Sony 65"x9000E via HDMI/ARC. No 5.1 on Netflix - Audio
    http://forums.whirlpool.net.au/archive/2680023

Netflix uses Dolby Digital Plus for it's streaming 5.1, so you need to have everything in the audio chain compatible with DD+, or the player/app must support downgrading DD+ to standard DD.

It usually fails when neither of those requirements are met.

Yes that is spot on correct.
    Also Optical and ARC in virtually all cases (modern Samsung TV's / sound bars may be the exception) does not support audio data transport of DD+ anyway.

Android TV media players and the Netflix App are notorious for needing a HDMI connected DD+ capable audio receiver for Netflix to even allow any sort of 5.1 audio output. It's one of Android TV's dirty little Gotchas !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 14 Haziran 2018; 18:11:54 >

Hocam teşekkürler bu ayarı deneyeceğim. Bu tavsiyeyi görmeden önce optik kablo ile bağladım sorunsuz çalışıyor ancak performansı çok çok düşük. Soundbar bluetooth ile telefonuma bağlandığında coşuyor ama tvye bağlı iken çok vasat. Napıcam bilmiyorum hdmi arc’dan verim alamadım kesinlikle. Acaba optik kablo ile çok performans düşümü olur mu?

• canboca kullanıcısına yanıt
    Optic ile 5.1 kanal DD ve DTS rahat alırsınız, sadece Dolby True HD, Ma gibi üst kodekleri Optic desteklemiyor (7.1--9.1 kanal gibi) onlara HDMI gerekiyor

5.1 üzeri ses te almayacaksanız Optic bağlantısı en sıkıntısız kolay yol..ARC olayı biraz sıkıntı çıkartabiliyor

Sony Android Tv lerde ARC portu benim şahsi görüşüm biraz hassas..Ses alıp verdiğinden, cihazla senkronize vs işlemlerinden problem çıkabiliyor..Kumanda kargaşası olmasın diye tercih ediliyor ve de Üst sesler için

Optic kullanımı sıkıntısız ise kullanın tavsiyem ARC ile uğraşmayın

**Optic ile tam perfonmans almak için Tv Ses ayarlarından harici ses sistemi seçmelisiniz..Aksi halde hem Tv hem Soundbardan ses gelir ama gelen ses PCM veya Stero olur..

Ses sistemi secersenişz Tv ses ayarını, Tv den ses gelmez direk Soundbara gider, 5.1 DD,DTS ise aynen alırsınız

Biraz da Tv deki sesleri kaliteli olmamasından kaynaklanıyor perfonmans olmaması..Soundbarda ses modlarını veya Stero modunu, Voice Level varsa onu kullanabilirsiniz

**HT-NT5 te DD+ desteği varmış şimdi farkettim..Tv ise desteklemiyor, sesi Soundbara Pass etmesi gerekirken orada bir sıkıntı var..PCM yapılsa Netflix ses ayarı bu çözülür gibi? Sonucu merak ettim ben de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 14 Haziran 2018; 18:12:43 >

• 
Sayfa: önceki 281282283284285
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.