Şimdi Ara

SADECE SONY XE9005 Android TV (ANA KONU) (282. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.809
Cevap
128
Favori
509.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 280281282283284
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba,

Servis raporu olmadan ayıplı mal olduğunu kanıtlayamam eğer dava açıp bilirkişi istemezsem. TV arızalı ve tamir gerekli, tamir edilmesi durumunda da ayıplı mal kararını almam kolay. Sadece gerek alıcı olarak ben gerekse satıcı olarak Denkel iletişim bu işlere girmeyelim istedim. Konuşarak anlaşabileceğimizi düşündüm. Masraflardır, ihtarnamelerdir...

Ayrıca dün akşam servis aldı götürdü. Bugün servisin yerine gittim kaşeli servis emanet raporunu aldım. Servis sonrasında ise asıl raporu alıp Tüketici Heyetine gideceğim muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi howtoreachme -- 12 Haziran 2018; 11:18:21 >
  • istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, süreleri ve durumu biliyorum. TV bozulduktan sonra, bütün bir süreci düşününce stresi yaşadım zaten. Belki bir avukat ile anlaşabilirim. Garanti Bankasını 75 tl için dava eden, haciz gönderen ve emsal karar aldıran arkadaşlarım var. Artık bu sürece bir öğrenme olarak bakıyorum. Umarım, Denkel İletişim gibi birçok satıcı firma buraları okuyordur ki insanlara biz sadece biliyoruz yapmasınlar, ezberden konuşmasınlar. Anlaşmak için çaba sarf etsinler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: howtoreachme

Eğer bana gelen orjinal paketi ise ve fabrika tamiri falan görmediyse, içinde naylonu var. Ekranı saracak kadar büyük bir poşet gibi ince birşey. Kutunun içinde hala duruyor. Eğer televizyonunun tamir edilip edilmediği merak ediyorsan dikkatli incele her tarafını bazen ince ince çizgiler oluyor hiç beklemeyeceğin yerlerde. Sony dışındaki bir markada daha önce başıma gelmişti. Teşhir ürününü paketleyip göndermişlerdi. Vida başlarına da bakabilirsin. Bir parça içim rahat etsin diyorsan kullanım süresine bak televizyonunun.

Çöpe atacaklarını düşünmüyorum naylonu çünkü TV'nin başına bir şey geldiğinde senden bütün herşeyini istiyor servis. Tamir için falan götüreceklerse tvyi ona sarıp götürüyorlar.

Umarım aklındaki bütün şüpheler zamanla kalkar.
    Hocam ben 12 gün geçtikten sonra ancak bakabildim kullanım süresine ve 85 saatlik kullanım 28 defa açma kapama yazıyordu.

Bana makul bir süre gibi geliyor. 1 gün sonra baktığımda 93 saat kullanım süresi yazdı. Yani gün içinde 8 saat açık kalıyor demek.

Tv'de çizik filan yok, Tv'de herhangi bir sorun yok. Görüntü iyi ve net. Sadece ışık sızması var hafif bu da normal sanırım.

Tam anlam veremedim neden naylon yok.

Paketleme esnasında ekranı koruyacak naylonu koymayı unuttular diyorum artık.

Bunu ispatlamanın da bir yolu yok.

Cihazı sıfır farz edeceğim yoksa öteki türlü düşünmekten insan kafayı yer. :)

• uzaylioglan U kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, kafayı takmamak lazım bazen. Dün servis aldı benim televizyonu İstanbula'a göndereceklermiş iade talebi için. Paketlerken ne bir naylona koydu nede koruyucu önlem aldı. Bu sabah gittim servisin yerine, durumu anlattım falan... Sonra sordum niye bu ürünü doğru düzgün paketlemediniz, sonuçta kargo ile taşınacak dedim. Orda strech film benzeri birşey vardı, onunla sarıyorlarmış kargo öncesinde.
  • Merhaba Arkadaşlar
    55xe9005 alma arifesindeyim, internet fiyatıyla kanyon sony arasında 300 tl fark var vadeli satışda, netten alınca tekrar yollaması vs sıkıntı olur diye mağazadan almak dahamı mantıklıdır acaba bilemedim, birde xf modeli 900 tl daha pahalı o modeli almak dahamı mantıklı olur bilemedim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Haklısınız, süreleri ve durumu biliyorum. TV bozulduktan sonra, bütün bir süreci düşününce stresi yaşadım zaten. Belki bir avukat ile anlaşabilirim. Garanti Bankasını 75 tl için dava eden, haciz gönderen ve emsal karar aldıran arkadaşlarım var. Artık bu sürece bir öğrenme olarak bakıyorum. Umarım, Denkel İletişim gibi birçok satıcı firma buraları okuyordur ki insanlara biz sadece biliyoruz yapmasınlar, ezberden konuşmasınlar. Anlaşmak için çaba sarf etsinler.
    size tamamen katılıyorum. haklarımızı arayamaz, her bulduğumuza şükreder duruma geldik. bu yüzden ben de her şeye rağmen sipariş vermeyi düşünüyorum fakat internet üzerinde farklı bir siteden.

üye olduğumda çek gönderdiler buzdolabı aldım. bir kez daha güzel bir çek gönderirlerse tvyi sipariş etmeyi düşünüyorum. bu arada sipariş vereceğim sağlayıcı televizyonu sony türkiyeden kendisi tedarik ediyormuş. müşteri hizmetleriyle konuştuğum yetkili herhangi bir istenmeyen durumda direk bizimle muhatap olacaksınız demesi çok hoşuma gitti yalnız satış sözleşmesi müşteri temsilcisiyle aynı şartları ne yazık ki önermiyor.
    temsilcinin çalıştığı firmadan bihaber olmasına yorarak bana bile bile yalan söylemediğini umuyorum.

• ozzo27 kullanıcısına yanıt
    Deneyin olmazsa PM atarsanız yardımcı olurum
  • ozzo27 kullanıcısına yanıt
    Sony Tv lerin (Diğer markalar da aynı olablir) dahili uydu kullanımı çok rahat değil,kanal geçişleri yavaş, kanal ekleme çıkarma sıralama vs biraz sıkıntılı..Bu işi bilenler bile şikayetçi..Hantal oldukça..

Harici Uydu cihazı ile işi harici cihaza yaptırırp Tv yi görüntü olarak kullanmak en güzel çözüm..Ama kaliteli Uydu alıcı şart
  • quote:

Orijinalden alıntı: DbA

Android işletim sistemine gömülü gelen uygulamaları kaldırabiliyormuyuz. Örnek asphalt gibi.
    yukarıdaki sorumun cevabını bilen varmı arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DbA

yukarıdaki sorumun cevabını bilen varmı arkadaşlar.

Alıntıları Göster
    ayarlar--> uygulamalar
  • Sony Xe9005 alacağım.Büyük marketlerde fiyatı 7000 lira.N11.com 220v mağazasında ise 5799 lira.Hakkında cok fazla olumlu yorum olmasına rağmen bazı yorumlarda kutu açık geldi vs gibi kötü yorumlar da mevcut.

Kuponlarla birlikte 5700 liraya buradan almak varken.gidip teknosadan 7000 lira verip almak beni çok düşündürüyor.Eger cesaret edip n11den alamazsam model düşürüp teknoloji marketlerinden başka bir televizyon almak durumunda kalacağım.

Burada bazı arkadaşların da yaşadığı sorunlar aklıma gelince çok kararsız kaldım.

Sizce ne yapmalıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DbA kullanıcısına yanıt
    Denemesi bedava, Uninstaller programı kurun, sistem dosyası vs ise zaten silinmiyor

Cep telefonlarında bile root olmadan bazı uygulamalar silinmiyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezgbat

Sony Xe9005 alacağım.Büyük marketlerde fiyatı 7000 lira.N11.com 220v mağazasında ise 5799 lira.Hakkında cok fazla olumlu yorum olmasına rağmen bazı yorumlarda kutu açık geldi vs gibi kötü yorumlar da mevcut.

Kuponlarla birlikte 5700 liraya buradan almak varken.gidip teknosadan 7000 lira verip almak beni çok düşündürüyor.Eger cesaret edip n11den alamazsam model düşürüp teknoloji marketlerinden başka bir televizyon almak durumunda kalacağım.

Burada bazı arkadaşların da yaşadığı sorunlar aklıma gelince çok kararsız kaldım.

Sizce ne yapmalıyım?
    Hocam bnm pederde pinpirikli haklida bahsettigimiz tv pahali. Bizde aralikta 5300 tlye indirmistik n11 den. Guvenemedi teknosadan indirmistik pazarlikla 5750 tlye 400 kusur fazla verip teknosadan almistik. Durumunuz varsa teknoloji marketlerinden alin

Secimden sonra dolar artacak cokta beklemenin alemk yok zira 7000 i mumla ararsiniz:)

• cocarca33 kullanıcısına yanıt
    İşte sorun 7000 liraya kadar çıkabilecek bir bütçem olmaması.Olsa bile sırf kur farkından ötürü bir ürüne değerinin üzerinde bir harcama yapmak insanı epey bir düşündürüyor

Bütçemi 5000 olarak belirlemiştim.5500e çıkarttım.Bunun üzerine çok fazla çıkmak istemiyorum.

N11.com üzerinden satıcılarla görüşeceğim.Eğer aralarında mağazaları Ankara'da olan var ise mağazaya giderek , burada yazılan testleri deneme imkanı bulabilirim.Bu şekilde biraz daha mantıklı bir alışveriş olabilir.

Eğer sonuç alamazsam Samsung 55nu8000 modelini almayı düşünüyorum.Şu an teknoliji marketlerde ki fiyati 6000 lira.Hafta sonu indirimi falan derken 5500 civarında bulma ihtimalim olabilir.

İnternet üzerinden güvenilir satıcı ve mağaza önerisinde bulunmak isteyenler var ise önerilere açığım.

Son olarak burası kıyaslama başlığı olmasa da sizlere danışmak istiyorum.SonyXe9005 düşünürken, Samsung 55nu8000 almak , daha sonrasında bir hayal kırıklığı yaratır mı?

• quote:

Haklısınız, kafayı takmamak lazım bazen. Dün servis aldı benim televizyonu İstanbula'a göndereceklermiş iade talebi için. Paketlerken ne bir naylona koydu nede koruyucu önlem aldı. Bu sabah gittim servisin yerine, durumu anlattım falan... Sonra sordum niye bu ürünü doğru düzgün paketlemediniz, sonuçta kargo ile taşınacak dedim. Orda strech film benzeri birşey vardı, onunla sarıyorlarmış kargo öncesinde.
    Hocam valla tv'nin her köşesine baktım ne bir çizik ne de başka bir şey var.

Tv'yi sıfır alsam bu kadar temiz olmazdı herhalde.

Ama gel gör ki kutusundan ne naylon çıktı ne de jelatin..

Sadece beyaz köpükler var. Tv'nın aparatları zaten poşetteydi ve gözümün önünde açıldı.

Servis elemanları çıkarken kutuyu 6 ay boyunca atmayın dedi.

Bunu diyen adamlar herhalde tv'nin poşetini yanına alıp götürmemişlerdir.

Kartları bende var, bugün yarın arayıp verecekleri cevabı bile bile soracağım.

Bir nevi kendimi kandırıp rahatlatacağım. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ezgbat

İşte sorun 7000 liraya kadar çıkabilecek bir bütçem olmaması.Olsa bile sırf kur farkından ötürü bir ürüne değerinin üzerinde bir harcama yapmak insanı epey bir düşündürüyor

Bütçemi 5000 olarak belirlemiştim.5500e çıkarttım.Bunun üzerine çok fazla çıkmak istemiyorum.

N11.com üzerinden satıcılarla görüşeceğim.Eğer aralarında mağazaları Ankara'da olan var ise mağazaya giderek , burada yazılan testleri deneme imkanı bulabilirim.Bu şekilde biraz daha mantıklı bir alışveriş olabilir.

Eğer sonuç alamazsam Samsung 55nu8000 modelini almayı düşünüyorum.Şu an teknoliji marketlerde ki fiyati 6000 lira.Hafta sonu indirimi falan derken 5500 civarında bulma ihtimalim olabilir.

İnternet üzerinden güvenilir satıcı ve mağaza önerisinde bulunmak isteyenler var ise önerilere açığım.

Son olarak burası kıyaslama başlığı olmasa da sizlere danışmak istiyorum.SonyXe9005 düşünürken, Samsung 55nu8000 almak , daha sonrasında bir hayal kırıklığı yaratır mı?
    7000 lira vermeyin yazıktır. Size özel mesaj gönderdim...

• Arkadaşlar sizden bir konuda bilgi istiyorum.

Xe9005 55 inç tv nin 4 adet hdmi girişi var. Bu 4 adet girişin sadece 2 tanesi mi ( hdmi 2, hdmi 3 ) hdmi 2.0 olarak tam destek vermekte. Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlardan bilgi vermelerini rica ediyorum.

Rting sitesinde böyle bir bilgi mevcut. Bu bilgi gerçekten doğru bir bilgimi.

Bir de aşağıda xe9005 in kullanım klavuzundan bir bölüm ekliyorum. İşaretli yerlerin ne anlama geldiği hakkında bilgisi olan var mı ?

Yani benim anladığım sadece hdmi 2 ve hdmi 3 girişlerinin 4k 60hz olarak değer verdiği.

SADECE SONY XE9005 Android TV (ANA KONU)

• ezgbat E kullanıcısına yanıt
    6000 lira nu8000 vermek iyi bir fikir değil

ben olsam oyle bir tercih yapmazdım

6000 bin lira gözden çıkarıldı ise en xe9005 riski almaktansa xf9005 için sıkı pazarlık yapardım

bu seri yeni olduğundan hatalı panel risk daha düşük düşüncesindeyim

xe ile aradaki fiyat farkını haketmese dahi yeni geliştirmeler var

• sevgili kardeşim hdmi 2.0 bir veri taşıma standardı
    girişle alakası yok diyelim biz bant genişliğini tarif eder diyelim
    hdmi 2.0 4k 50/60 hz destekliyor diyelim
    elma ile armudu karıştırmayalım
    yürüttüğüz mantık doğru olsa bile tanım olarak desteklemiyor demeyelim
    siz tv ye 50/60 gönderirseniz tv native 25/30hz tazeler

tv nin 1 ve 4 nolu girişleri 4k 24/25/30 hz native destekler
    2 ve 3 girişleri ise 4k 50/60 hz native destekler
    1 ve 4 nolu girişleri hdmi 1.4 diyemeyiz

dort porttan ikisini yüksek tazeleme hızı için kullanabilirsiniz
    3 nolu port arc icin zaten ses sistemi için ayıracaksınız
    palyeri ses sisteminden passtrough yaparsanız pc için hala bir portunuz var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 13 Haziran 2018; 19:49:58 >
  • recep R kullanıcısına yanıt
    Hocam

Ben birkaç forumda tv den tam randıman yani sorunsuz 4k çözünürlükte takılmadan izlemek için hdmi 2.0 kablo kullanılması gerektiğini okudum. Nitekim hdmi 2.0 premium kablo alıpta kullananlar daha önce takılma vs. Sorunlar yaşayıpta bu kablo ile o sorunların ortadan kalktığını okudum. Ee nitekimde hdmi 2.0 kablo ses ve görüntü veri taşıma konusunda bayağı yüksek bitrate sahip.

Ben şimdi bluray sinema sistemimi hdmi 3 girişine hdmi 2.0 kablo ile bağlayacağım.
    Pc bağlantısını da hdmi 2 girişine hdmi 2.0 kablo ile bağlayacağım.
    Bunlardan kablo ve giriş sayesinde herhangi bir problem yaşamayacağıma eminim. Hem hdmi çıkış sayesinde hemde hdmi 2.0 kablo sayesinde.

Ee o zaman benim tv çıkışı için yerim kalmıyor. Yarın öbür gün 4k kanalları izlediğimde hdmi girişi yüzünden sorun yaşamayacakmıyım.

Başka forumlarda tv izlerken bile millet takılmalar yaşamış. Ama kablo ile bu iş çözülmüş. Ee tv deki hdmi girişi 1.4 olduktan sonra kablonun hdmi 2.0 olmasının bir önemi yok ki.

• 
Sayfa: önceki 280281282283284
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.