Şimdi Ara

Sadece Omuz ve Kol Çalışmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
16.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar şuan fit bir görününüm var. 182 cmye 77 kiloyum(kendimce fit )

Fitnessa başlamamın sebebi işte tshirt gömlek giydiğimde kollarımın vücudumun çok zayıf durmaması. Dışarıdan azda olsa albeni olması. Fazlasını istemiyorum. Şuan biraz var ama çok az

Bunun içinde bacak baldır karın çalışmak çok mantıklı gelmedi bana. Sadece omuz ve kol çalışsam ileride iyi sonuçlar almaz mıyım. Tabi ki bir parça göğüsde olsa çok güzel olurdu.

Eskiden fitness yapmıştım bacak karın çalışmalarımda kas kazansamda pek görüntü olarak bir yardımı sağlamadı kimse tshirtümü kaldırıp bakıcak değil. O yüzden omuz ve kol fikrine yönelmek daha mantıklı geldi. Bilgisi olan var mı?

• sadece omuz ve kol çalışarak o bölgelerde hiçe yakın bi gelişim sağlarsın. yıl oldu 2019, hala sadece curl yaparak kolunu büyüteceğini zannedenler var. vücut bir bütün olarak çalışır, her kası düzenli ve dengeli çalışmak lazım. gerekli compound egzersizler yapmadan ne kolun büyür ne bacağın. bench press, dips yapmadan, barbell row yapmadan ya da barfiks çekmeden sadece rope pushdown ve farklı farklı curl hareketleri yaparak kol büyümez.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Sadece Omuz ve Kol Çalışmanın Artıları ve Eksileri

Sadece kol ve omuz kaslarını çalıştırmak, vücudun diğer bölgelerini ihmal ederek kas dengesizliğine yol açabilir. Ancak, bu yaklaşım bazı durumlarda faydalı olabilir.

Sadece Kol Çalışmanın Faydaları:

• Kolların ve ön kolların güçlenmesi
    • Güç gerektiren aktivitelerde performansın artması
    • Vücut yağının yakılması
    • Kas kütlesinin artması

Sadece Omuz Çalışmanın Faydaları:

• Omuzların güçlenmesi ve hareket aralığının iyileştirilmesi
    • Yaralanma riskinin azaltılması
    • Üst vücut gücünün artması
    • Omuz ağrısının hafifletilmesi

Sadece Kol ve Omuz Çalışmanın Eksileri:

• Vücut dengesizliğine yol açabilir
    • Alt vücudun güçsüzleşmesi
    • Core kaslarının güçsüzleşmesi
    • Diğer kas gruplarının kas kaybına neden olabilir

Ön Omuz Çalışmak Gerekli Midir?

Ön omuzlar, omuz kaslarının ön kısmını oluşturur. Bu kaslar, omuz fleksiyonu ve abdüksiyonundan sorumludur. Ön omuzların çalıştırılması, omuz sağlığını geliştirmek ve yaralanma riskini azaltmak için önemlidir.

Sadece Omuz Çalışan Adamlar:

Sadece omuz çalışan kişiler, vücutlarının diğer bölgelerini ihmal ederek kas dengesizliğine neden olabilirler. Bu, diğer kas gruplarında zayıflığa ve yaralanma riskine yol açabilir.

Her Gün Omuz Çalışmak:

Her gün omuz çalışmak, aşırı kullanım yaralanmalarına ve kas yorgunluğuna yol açabilir. Omuz kaslarını dinlendirmek ve uygun şekilde iyileşmeleri için zaman vermek önemlidir.

Sonuç:

Sadece kol ve omuz çalıştırmak, vücudun diğer bölgelerini ihmal etme riski taşıyan bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım bazı durumlarda faydalı olsa da, dengeli bir egzersiz programının parçası olarak kullanılmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sen istediğin gibi çalışabilirsin sıkıntı yok.
    Biz sporcular estetik bir görünüm için haftanın belli günlerine bölünmüş bütün bölgeleri sırayla çalıştıracak bir antreman yaparız bu sayede birbiriyle bağlantılı olan kaslar daha çabuk gelişir.
  • canın nası istiyorsa öyle yap
  • yap gelişmeleri bizimle de paylaş.
  • vucudun simetrisi var oyle sadece kolum omzum büyüsün yok ve bunu test etmene gerek yok gyme git salonu. %90i bu dedigini yapıyor

omuzlar findik kadar kol 35 cm

peki sana guzel bi soru sorayım(80kg bir adam icin konuşuyorum) 100 kgla 5 tekrsr bench yap 10 tekrar nizami barfiks cekebil kollarin 38den aşağı olursa beni bul

ha sadece kol omuz calisarak kollarını 38 ustune cikarabilirsen de beni bul

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MikeIsraetel -- 1 Mayıs 2019; 18:29:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece omuz ve kol çalışarak o bölgelerde hiçe yakın bi gelişim sağlarsın. yıl oldu 2019, hala sadece curl yaparak kolunu büyüteceğini zannedenler var. vücut bir bütün olarak çalışır, her kası düzenli ve dengeli çalışmak lazım. gerekli compound egzersizler yapmadan ne kolun büyür ne bacağın. bench press, dips yapmadan, barbell row yapmadan ya da barfiks çekmeden sadece rope pushdown ve farklı farklı curl hareketleri yaparak kol büyümez.
  • biraz daha araştırdım doğru söylüyorsunuz şuan ki planım karından üstünü çalıştırmak.(karın çalışmak istemiyorum)

Yani omuz kol bilek sırt göğüs hepsi. Sadece karın ve bacak çalışmıyacağım. Karın kası istemiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Omuz Bacak aynı gün (soru)
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: GameArenaRisc

sadece omuz ve kol çalışarak o bölgelerde hiçe yakın bi gelişim sağlarsın. yıl oldu 2019, hala sadece curl yaparak kolunu büyüteceğini zannedenler var. vücut bir bütün olarak çalışır, her kası düzenli ve dengeli çalışmak lazım. gerekli compound egzersizler yapmadan ne kolun büyür ne bacağın. bench press, dips yapmadan, barbell row yapmadan ya da barfiks çekmeden sadece rope pushdown ve farklı farklı curl hareketleri yaparak kol büyümez.
    Katılmıyorum. Genetik faktörünü atlıyorsunuz. Ben ve arkadaşlarımdan yola çıkarak bu yorumu yapıyorum. Örnek olurak kendimden bahsedersem bacak antrenmana 5 hareket koysamda 3 hareket koysamda ağır girsemde, negatifleri yavaş yapsamda bacaklarım inanılmaz yavaş gelişiyor. Fakat buna rağmen kol antremanına 2 hareket koysam hatta sürekli aksatsam bile 40-41 cm de dolaşıyor. Ha bana sorarsanız bi bölgenin genetik olarak şansız olmasını tercih ederim. Çünkü zamanla emek vererek geliştirilen,büyüyen yerler inanılmaz haz veriyor ve motivasyon kaynağı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rammstein -- 7 Haziran 2019; 9:51:43 >

• MikeIsraetel M kullanıcısına yanıt
    Tavsiye ettiğiniz bir antrenman programı var mı?

Başlangıç-orta seviyedindeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende aynı 180 boy 80 kg ama kollar ince asla kısa kol giyemiyorum ne oalcak böyle bilemiyorum
  • Bioma bakarmısınız soru sordum bende

• sırt çalışmazsan omuzların çok geniş durmaz, bacak çalışmamak da saçma en azından parçalı bir bacak yapçak kadar çalış

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.