Şimdi Ara

Sadece Müzik Dinlemek Amaçlı Ses Sistemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese selam,

    1.500 TL bütçem var, Sadece track (audio) müzik cdlerini dinlemek amaçlı, sesi kaliteli şekilde alacağım, 25m2 oda için bir müzik sistemi almak istiyorum.

    Açık olarak söylemek gerekirse müzik seti terimleri ve fonksiyonlarına yabancıyım. 20 yıl önce kasetlerimiz vardı onları dinler bass gitar - klasik gitar çalardım. Hayatımdaki en büyük hobimdi. Şimdi tekrar kaliteli müzik dinlemeye bu hobimi canlandırmaya çalışmak istiyorum. Açıkcası forumları ve terimleri okuyunca müzik seti konularına da ilgim arttı, ama bir yandan da korktum.

    Genel olarak anladığım bir müzik setinde : 1- cd çalar (yada başka bir kaynak , ben cd çalar almak istediğimden cd çalar olarak yazıyorum) 2- DAC 3- Amplifikatör 4- Hoparlör. Her durumda müzik sistemleri bu 4 unsuru barındırıyor diye anlıyorum.

    Anladığım kadarıyla bu 4 öğeyi ayrı ayrı (bağımsız) üniteler şeklinde almak istersek fiyatlar çok uçuyor. Şimdi benim bütçem dediğim gibi 1.500 TL. Bu tip fiyatlara göre internetten müzik setlerine bakıyorum bunlarda da gördüğüm iki tane hoparlör ve ortada bir cd calar var. Galiba bu tip ufak sistemlerde (galiba buna mini hifi müzik sistemi deniyor) DAC ünitesi cd player'in içinde entegre, Amplifikatör ise Hoparlörlerin içinde entegre durumda. Öncelikle bunu doğru mu anlamışım ?

    Benim sizlerden asıl istediğim, benim bütçeme göre bana bazı müzik sistemleri linkleri ve fotografları gönderin lütfen ve bunların 1-cd calarının kalitesi 2-DAC kalitesi 3- Amplifikatör kalitesi 4-Hoparlör kalitesi olarak bana açıklayıcı kıyas yapabilmemi sağlayacak bilgiler verin lütfen. Bu şekilde bilgi istememin sebebi internette çok fazla bilgi olması ve bunları nasıl kullanacağımı bilmek istemem. Örneğin hoparlör denince watt karşıma çıkıyor, amplifikatör deyince OHM karşıma cıkıyor, cd calarda neler önemlidir, DAC özelliği nasıl olmalı. Bir şeyi alırken mantığını da biraz yüzeysel de olsa anlamak istiyorum.

    Amacım artık mp3 dinlememek ve audio müzikleri (orjinal audio cdleri)kaliteli bir şekilde dinleyip müziği eski günlerdeki gibi hissetmek istiyorum.

    İlginiz ve paylaşımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.







  • Bilgilendirme icin cok tesekkur ederim hocam. Lutfen su konuda da bana bilgi verin. Diyelim ki mini hifi muzik setlerinden alacagim. Internette baktigim kadariyla 2 hoparlörlu modeller mevcut. Fiyatlari 1000 tl civari. Bunlarin internette yazan tek ozellikleri watlari. Mesela magazaya gittigimde yada kataloglarini incelerken Cdplayer kisminin hoparlor kisminin iclerindeki entegre dac ve amplifikator kisimlarinin hangi ozelliklerini dikkate alarak kiyaslama yapmaliyim. Bu konuda da bana bilgi verirseniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • müzik için iyi sayılabilecek bir amfiye min. 600 TL ayırmalısın.
    O bütçe ile DAC ı düşünme (zaten ses kalitesine en son etki edebilecek ekipman bu)
    Kalan bütçe ile 25 m2 yi doldurabilecek bir bookshelf arayışına girerdim ben olsam, zira hem 900 TL kule tipi bir hop.e yetmez hem de bookshelf 25 m2 ye yetebilir.
    Kablo da bu ikisi kadar önemli.
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-yamaha-ax-496-stereo-amfi-467593920/detay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunshines35 -- 5 Kasım 2017; 17:29:21 >








  • Ne tarz müzik dinlyorsunuz? Müzikten beklentileriniz nedir? Bunları yazarsanız daha isabetli yardımcı olabilirim. Bu bütçeyle hepsi bir arada, kötü ses veren ve tamamen ticari kaygılarla üretilmiş bir müzik seti ya da cd çalar almaktansa size farklı bir öneride bulunmak isterim.



    Nickime tıklarsanız bugün yazdığım amfi incelememi görürsünüz. Onun kutusuz satılanından bir adet alın; Etti 135,48 lira.



    Bir adet raspberry pi ve allo boss dac da alın, etti mi 461,5



    Totalde 597 lira harcadık. Bunları birleştirmesi ve içine yazılımını kurması çok kolay, hemen endişelenmeyin. Hepsini üst üste koyup lego gibi takıyorsunuz o kadar.



    Ne kadar paramız kaldı 1500-600=900



    Şuna da bir göz atalım;



    Q Acoustic 3010 Bookshelf Hoparlör

    İlan No: 365833205

    http://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-q-acoustic-3010-bookshelf-hoparlor-365833205/detay



    750 lira da burdan düştük, elimizde 150 lira kaldı ve herhangi bir hepsi bir arada sistemden abartmıyorum, 10 kat güzel çalan gerçek bir hi fi sistemine sahip oldunuz.



    Ha birkaç ekstra masraf var, hoparlör kablosu, sd kart ve tidal üyeliği gibi. Bunları toplasanız 150 lira etmez zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyes-on-you -- 5 Kasım 2017; 19:31:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: odesy

    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-lepy-lp-2020a-tripath-amfi-sifir-475328014/detay

    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-satilik-heco-victa-502-kule-tipi-hop-494581998/detay

    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-sinema-sistemleri-sony-bdp-s780-full-hd-3d-blu-ray-oynatici-494243855/detay

    çıkan sese şaşıracaksınız

    Sadece müzik dinlemek isteyen birine sinema için player önererek hata ediyorsunuz. Ayrıca Heco hoparlörleri de mid-fi diye geçer ve sinema için daha iyi bulunur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyes-on-you -- 5 Kasım 2017; 19:33:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • eyes-on-you kullanıcısına yanıt
    hocam o bütçeye bunlar oluyor nerde bunun amfisi nerde hoparlörü nerde oynatıcısı s780 cd player olarak önerdim o ister orj cd dinler ister mp3 heco 302 yada 502 müzik içinde çok iyidir fiyatına göre hele lp 2020 ile müthiş ses veriyorlar müzik için dendiyse illa hersey sadece müziğe odaklı olacak değilya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: odesy

    hocam o bütçeye bunlar oluyor nerde bunun amfisi nerde hoparlörü nerde oynatıcısı s780 cd player olarak önerdim o ister orj cd dinler ister mp3 heco 302 yada 502 müzik içinde çok iyidir fiyatına göre hele lp 2020 ile müthiş ses veriyorlar müzik için dendiyse illa hersey sadece müziğe odaklı olacak değilya

    İyi niyetli olduğunu ve yardımcı olmaya çalıştığını biliyorum dostum, ben sadece o bütçeyle de sadece müzik odaklı ve çok daha iyi çalan bir sistem kurulabileceğini belirtmek için öyle yazdım.



    Nasıl olduğu üstteki mesajımda yazıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar hepinize bilgiler ve paylaşımlar için çok teşekkür ederim. Öncelikle paylaşımlarınızla ilgili bazı sorularım olacak :
    1)Bookshelf hoparlör paylaşımınız görüntü olarak hoşuma gitti cidden. Acıkcası büyük kule tipi hoparlörleri zaten istemiyorum. Teknik olarak bu hoparlörler ile ilgili bilgi paylaşırmısınız. Bir yandan bir şeyleri de öğrenmek istiyorum. Bütçem sınırlı olduğundan size iyi bir hoparlörde ne özellikler olmalı diye sormuyorum. Bana sadece müzik dinlemek için bir hoparlörde olması gereken minimum özellikleri söylermisiniz . En azından alım yaparken minimum özelliklerin altında bir ürün almıyım. Paylaştığınız bookshelf hoparlörde 6ohm olarak bir veri görünüyor. Bunu biraz araştırmıştım yanlış bilmiyorsam bu veri 2-4 -6 -8 diye gidiyor ve mumkun oldugunca dusuk olması isteniyor. Bu durumda 6 ohm kabul edilebilir bir seviye mi ? Kabul edilmemesi gereken ohm değeri nedir ? Ayrıca bas ve tiz ünitilerinin değerleri, frekans aralığı değerleri asgari ne olmalı ? hangi değerlerin altına inmemeli ? Ayrıca bilgimi doğrulamak için soruyorum. Bu hoparlör için pasif hoparlör yazıyor bunun anlamı da amfi olmadan bu hoparlörü direk cd çalara bağlarsak ses vermez yada çok çok düşük ses verir. Doğrumu biliyorum ? Eğer dediğim doğruysa illa ki bir amfi almamız gerekiyor değil mi ?

    Eyes - on - you hocam size ayrıca bir şey sormak istiyorum, önerileriniz arasında cd çalar göremedim. Anladığım kadarıyla DAC öneriniz aynı zamanda cd çalar ? doğrumu ? yani DAC içinde olan cd çalar?

    2) Arkadaşlar benim düşüncem öncelikle cd çalar işini halletmek, yani istiyorum ki standard veya standard üst diyebileceğimiz bir cd caları öncelikle alayım. ondan sonra bütçeye göre parayı amfi-hoparlör -dac vs arasında paylaştırayım. 2.elleri araştırayım. Ama cd çaları ikinci el istemiyorum. İlerleyen zamanlarda daha iyi bir sistem kurma kararı alsamda bu cd caları kullanmak istiyorum. Bana öncelikle bu cd çalar konusunda öneriler verirmisiniz. Ve lütfen önerilerinizi verirken cd calarda olması gereken teknik veriler neyse onları da minimum olması gereken verilerini de belirtirseniz çok memnun olurum.

    Şimdiden ilgi ve alakanız için teşekkür ederim.
    (Not : pop müzik dışında her türlü müzik dinleyeceğim. Ağırlıklı olarak rock müzik- blue vb olur . Bass gitar ve bass sesleri benim için önemli ama bass woofer dedikleri aparatı ayrı olarak ilk etapta alacağımı hiç zannetmiyorum. Sadece sorduğunuz için müzik tercihimi söylüyorum)




  • Bunlarda benim naçizane önerilerim olsun.

    Sadece Müzik Dinlemek Amaçlı Ses Sistemleri


    Sadece Müzik Dinlemek Amaçlı Ses Sistemleri


    Audioengine P4N yutdışı fiyatları 250 dolara kadar düşmüş Türkiye de ikincielini uygun fiyata bulmak mümkün olabilir.

    Sadece Müzik Dinlemek Amaçlı Ses Sistemleri


    Bunları birbirine bağla telefonundan da FLAC aç keyfine bak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogen -- 8 Kasım 2017; 18:11:17 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oguzkagan1900

    Arkadaşlar hepinize bilgiler ve paylaşımlar için çok teşekkür ederim. Öncelikle paylaşımlarınızla ilgili bazı sorularım olacak :
    1)Bookshelf hoparlör paylaşımınız görüntü olarak hoşuma gitti cidden. Acıkcası büyük kule tipi hoparlörleri zaten istemiyorum. Teknik olarak bu hoparlörler ile ilgili bilgi paylaşırmısınız. Bir yandan bir şeyleri de öğrenmek istiyorum. Bütçem sınırlı olduğundan size iyi bir hoparlörde ne özellikler olmalı diye sormuyorum. Bana sadece müzik dinlemek için bir hoparlörde olması gereken minimum özellikleri söylermisiniz . En azından alım yaparken minimum özelliklerin altında bir ürün almıyım. Paylaştığınız bookshelf hoparlörde 6ohm olarak bir veri görünüyor. Bunu biraz araştırmıştım yanlış bilmiyorsam bu veri 2-4 -6 -8 diye gidiyor ve mumkun oldugunca dusuk olması isteniyor. Bu durumda 6 ohm kabul edilebilir bir seviye mi ? Kabul edilmemesi gereken ohm değeri nedir ? Ayrıca bas ve tiz ünitilerinin değerleri, frekans aralığı değerleri asgari ne olmalı ? hangi değerlerin altına inmemeli ? Ayrıca bilgimi doğrulamak için soruyorum. Bu hoparlör için pasif hoparlör yazıyor bunun anlamı da amfi olmadan bu hoparlörü direk cd çalara bağlarsak ses vermez yada çok çok düşük ses verir. Doğrumu biliyorum ? Eğer dediğim doğruysa illa ki bir amfi almamız gerekiyor değil mi ?

    Eyes - on - you hocam size ayrıca bir şey sormak istiyorum, önerileriniz arasında cd çalar göremedim. Anladığım kadarıyla DAC öneriniz aynı zamanda cd çalar ? doğrumu ? yani DAC içinde olan cd çalar?

    2) Arkadaşlar benim düşüncem öncelikle cd çalar işini halletmek, yani istiyorum ki standard veya standard üst diyebileceğimiz bir cd caları öncelikle alayım. ondan sonra bütçeye göre parayı amfi-hoparlör -dac vs arasında paylaştırayım. 2.elleri araştırayım. Ama cd çaları ikinci el istemiyorum. İlerleyen zamanlarda daha iyi bir sistem kurma kararı alsamda bu cd caları kullanmak istiyorum. Bana öncelikle bu cd çalar konusunda öneriler verirmisiniz. Ve lütfen önerilerinizi verirken cd calarda olması gereken teknik veriler neyse onları da minimum olması gereken verilerini de belirtirseniz çok memnun olurum.

    Şimdiden ilgi ve alakanız için teşekkür ederim.
    (Not : pop müzik dışında her türlü müzik dinleyeceğim. Ağırlıklı olarak rock müzik- blue vb olur . Bass gitar ve bass sesleri benim için önemli ama bass woofer dedikleri aparatı ayrı olarak ilk etapta alacağımı hiç zannetmiyorum. Sadece sorduğunuz için müzik tercihimi söylüyorum)

    Özel mesaj attım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.