Şimdi Ara

Sadece kurana inanan birisi Müslüman mıdır? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
2
Favori
5.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Dogru soylenmis hadisi inkar etmiyorum. Sunnet Kuran ile baglantili yani oyle bir sey soyluyorsunuzki acikca orada soyleneni sunnet icin soylemise getiriyorsunuz. Orada ne anlatildigi acik sen merak etme.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: webbie

Muhammed, bildiğim kadarıyla sözlerinin sahabeler tarafından yazılmasını ve kayıt altına alınmasını kesin bir dille reddetmiştir. Bu nedenle, Muhammed döneminde ve ondan sonra gelen fakat onu gören hiçkimsenin döneminde yazılmış hadis yoktur.

Bilinen ve doğru olduğu kabul edilen en eski hadisler bile Muhammed'in ölümünden yaklaşık 200 yıl sonra yazılmıştır ve kabul gören hadislerin yazarları bile birbirlerinin hadislerine "Uydurma" demişlerdir.

Bunun yanı sıra, yine yanlış bilmiyorsam Buhari, doğru olduğunu iddia ettiği hadisleri toplam 600.000 hadis arasından topladığını söylemiştir, ki herhangi bir hadisin doğruluğunu araştırmanın bile günler alacağını düşünürsek, Buhari'nin birkaç bin yıl hiç durmadan hadis araştırması yapmış olması gerekir.

Diğer bir konu ise; mezheplere göre değişen sahih hadis kitaplarıdır. Sünni'ler kendi hadis kitaplarını doğru kabul edip Şii'lerin doğru kabul ettiklerini redderken, Şii'ler de bunun tam tersini yapmaktadır.

Hepsi bir kenara, İslamiyet inancına göre müslümanların kutsal kitabı Allah tarafından korunan tek kaynaktır ve yine aynı kitaba göre, tek yol gösterici olan bu kitaptır.

Bu işin en tehlikeli yanı ise "Oku" emrini ortadan kaldırmasıdır. Çünkü, hadisler nedeniyle insanlar zaman içerisinde tarikat ve cemaatler tarafından kontrol altına alınmakta; kitapta yazanları bir kenara bırakıp hadisler ve kendi alimlerinin söyledikleri ile hareket etmektedir. Bugün yaşadığımız cemaat sorununun temelinde de bu vardır.

Bilgi muhtemelen doğru fakat eksik verilmiş.Peygamber efendimiz sadece hz Ali'nin hadislerini yazmasını emretmiştir kalankarın ise silinmesini.Bu hadisler de 40 civarındadır.

• Tekfir mekanizmasini isletmeyi cok seven toptan redci bir anlayisa harcanan emek, havanda su dovmekten daha asagidir.Cunku okudugunu anlamada,anlamlandirmada ciddi sorunlari var.
    Sunnet'e tabii olmamak dini yasamada eksiklikler yasanacagi anlamina gelir diyorum, lafi istedigi gibi anlamak isteyenler benim sahislari "Musluman saymadigim" seklinde anliyor.
    Yani ben diyorum ki bir kisi kendine Muslumanim diyebilir ama namaz kilmiyordur.Bu kisi Muslumandir ama dini yasarken Namaz kilmadigi icin eksiktir diyorum, birileri kalkip yok efendim "bu adam namaz kilmiyorsa Musluman degildir" demek istiyorsun diyor.O yuzden bunlarla cok zaman harcamamak gerek.
    Sidige gelen sinek misali vizildar,rahatsiz eder,iftira edip mide bulandirir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Mühendis
  • Mr.Lucky kullanıcısına yanıt
    Hadis ve sunnetlere uymamiz gerektigi ayetlerde yazarken onu bile anlamayanlara ne anlatacaksin ? Fakat iste yinede cevapsiz kalmasin yanlisi yaymasinlar diye cevap veriyoruz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuran'i 1400 yil oncesinin bilgisiyle yazmislar ama yillar gectikce icindeki celiskiler, eksikler ortaya cikmaya baslamis. Bilimin gelismesiyle yazilan bazi ayetlerin yanlis, mantikdisi oldugu gorulmus. (Her seye yeter denen kuranin cogu seye yetmemesi)

[Kuran'da tecavuz, cocuk istismari ile ilgili ayet olmamasi fakat terazide hile yapmayin, hz. Muhammed'in esinden bir sey isterken onlarin yuzune bakmayin, perde arkasindan isteyin, peygamberinizi uzmeyin gibi ayetler olmasi...]

Bu durumda 2 cozum uretilmis.
    1) peygamber soylemis gibi dagitilan, kimin uydurdugu belli olmayan binlerce hadis. Peygamber soyledi, oyleyse allah kelamidir denmis. (Kusursuz allahin insanliga eksik, bilimle demode olan, celiskili bilgiler iceren kutsal kitap gondermesi..)

Oyle hadisler var ki akliniz sasar. zorda kalirsaniz deve sidigi ve sutu icin diyen hadis bile var. Kuran'in bilgi vermedigi Her konuda bir suru hadis var ve bunlar farkli farkli dini kisilikler uzerinden referans verilerek muslumanlara empoze ediliyor. Hatta bazi insanlar hadisleri kuran kelami gibi goruyor. Bazisi da hic kuran okumadigi icin bu uyduruk hadisleri ciddi ciddi ayet saniyor. Kuranda arayinca da haliyle bulamiyor

2) kuranda denizlerin karismamasi gibi gozle gorulen doga olaylarindan bahsedilmistir. (Gercekte denizler karisir. Karismamasi Goz yanilsamasidir). boyle olaylar birebir alinip kuranda bilim var diye one surulurken, dunyanin ucuna yurumek (dunyayi duz sanmak?) gibi ibareler iceren ayetler icin orada mecaz var, orada mubalaga var gibi aciklamalar yapilir. Yani islerine hangisi gelirse o birebir ayni sekilde aliniyor ve bakin bu bilim kaniti deniyor. Dunyanin yuvarlak olmasi gibi kanitlanmis bilim olaylarinda ise buradaki anlatimda duz denilmesi mecaz diye carpitiliyor.

Din hocalari (alimler?) hadislerle kuran'daki buglari fikslemeye, eksik konularda bilgi eksikligini gidermeye calismislar. Fakat bu hadis isi o kadar cigrindan cikmis ki, baslarda cok basit bir mekanigi olan islam dini zamanla karmasiklastirilmistir. insanlar, sakiz cignersem orucum bozulur mu, namazda yere bakmak yerine direkt onume bakarsam ibadetim zarar gorur mu (mekruh?) Diyecek kadar ciddi bir kafa karisikligi yasamaya baslamistir.

Bu noktada bircok dini kisilik ve hatta muslumanlar hadislere inanmayan, riayet etmeyen kisileri yari dinsiz gibi gormeye baslamaktadir. Bazi dini cevrelerde hadislere inanmiyorum diyenler ciddi manada dislanmaktadir. Hadislere inanmasan kurana inansan o da dedigim gibi celiskiler yumagi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: RealW

Dogru soylenmis hadisi inkar etmiyorum. Sunnet Kuran ile baglantili yani oyle bir sey soyluyorsunuzki acikca orada soyleneni sunnet icin soylemise getiriyorsunuz. Orada ne anlatildigi acik sen merak etme.

seninle daha fazla polemiğe girmemek için mesajımı siliyorum (ayrıca uzun süre bu bölüme girmeme cezası aldığın için ,cevap veremeyecek olduğundan etik olmayacağı için mesajı değiştirdim)
    dediğim gibi her koyun kendi bacağından asılır , o nedenle sen yoluna ben yoluma
    ben sadece Kuran'a inanan kişilerin Müslüman gibi görülmemesine kızıyorum (kimin en doğru yolda olduğunu Allah bilir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 20 Eylül 2016; 1:31:59 >
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.