Şimdi Ara

Sadece kurana inanan birisi Müslüman mıdır? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
2
Favori
5.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

o zaman matbaa vardı da onlar mı kitap şekline getirmediler :)
    ceylan derisi yada kağıt ne fark eder ?
    önemli olan ikisinde de ayetlerin olması değil mi ?

Meseleyi size tane tane anlatiyorum.Burda bahse olan konuda neyin uzerine yazildigi durulmamaktadir.Surec anlatilmaktadir.
    Ceylan derisine veya bilimum malzemelere yazilmasi anliktir.Ayetler indikce, Peygamber sagligindayken yapilmistir.Kitap haline getirilmesi ise Peygamberin vefatindan sonra yani ilk ayetin indirilisinden takribi olarak oncelikle Hz.Ebubekir donemi 24 yil veya Hz.Osman donemi yaklasik olarak 36 yil sonradir.
    Kitap haline getirilme sureci de bir cok Hafiz in savasta vefat etmesiyle baslamistir.Yani Kitap haline gelme surecinde uydurma,rivayet diyerek sucladiginiz insanlarin yine hafizalari veya varsa ellerinde yazili metinlere gore hareket edilmistir.
    Velhasilkelam simdi Kitap ile Ceylan derisi farkini anladiniz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Mühendis

• Mr.Lucky kullanıcısına yanıt
    bu dediklerine sende inanmıyorsun ya neyse :)
    Kuran'ın koruma altında olduğunu bildiren ayet var ,peki hadislerin (rivayetlerin)koruma altında olduğunu bildiren bir ayet getirebilir misin ?
    işte sizin düşüncenizdeki tuhaflık alenen burada görülüyor
    Kuran ile hadisleri aynı gibi görüyorsunuz
    el insaf

ayrıca Kuran kağıda aktarılırken asıllarından aktarılmıştır ,öyle hafızlar tarafından falan aktarılmamıştır
    yani hadisleri (rivayetleri) savunabilmek için Kuran ile dahi kıyasladın ya ,artık ne desek boş

bu dediklerine sende inanmıyorsun ya neyse :)
    Kuran'ın koruma altında olduğunu bildiren ayet var ,peki hadislerin (rivayetlerin)koruma altında olduğunu bildiren bir ayet getirebilir misin ?
    işte sizin düşüncenizdeki tuhaflık alenen burada görülüyor
    Kuran ile hadisleri aynı gibi görüyorsunuz
    el insaf

ayrıca Kuran kağıda aktarılırken asıllarından aktarılmıştır ,öyle hafızlar tarafından falan aktarılmamıştır
    yani hadisleri (rivayetleri) savunabilmek için Kuran ile dahi kıyasladın ya ,artık ne desek boş

Inanmadigim seyi savunsaydim, tartismada ayni safta olurduk zaten bundan emin olabilirsiniz.Neyse meseleye gelirsek.
    Toptanci anlayisinizi baskalarina yamamayi biraktiginiz an bu konuyu siz guruh olarak anlayacaksiniz.Bugun hadis konusunu hakkiyla isleten hic kimse bakin tekrar soyluyorum hic kimse Hadislerin tamamini KESIN OLARAK Peygamberin ifadeleri vrya davranislari olarak kabul etmez.Bu konuda onlarca Serh yazilmisdir ki Uydurma,zayif,sahih veya bilimum hadis terminolojisi ile siniflandirma yapilmistir.
    Kalkipta sizin gibi toptanci anlayista red mekanizmasini isleten guruhun dustugu hataya toptanci kabul mekanizmasini isleterek dusmemistir.
    Benim metod olarak benzer adimlar izlenerek Hadiste,Kur'an'i Kerim'in bugune ulasmasi da ifadelerimden birbirini es tutmak olarak anlamak, zihin dunyanizin dolduruldugu toptanci red anlayisin hazir cevaplarina basvurmasindan otede bir sey degildir.Mesnetsizdir.
    Kur'an'i Kerim nasil korunmustur diye sorgulamaz misiniz siz? Mucize kabul etmeyen sizler acaba Kur'an'i Kerim'in korunmasini "mucizevi bir el"e mi baglamaktadir?

Kur'an'in kitap haline getirilmesinde hafizlarin gorev almadigina kanitlarinizi net ve acik olarak sunabilirsiniz umarim.

Son olarak "Kacak dovusecekseniz oynamayalim.."

Mühendis

quote:

konuyu siz guruh olarak anlayacaksiniz

edep adap çerçevesinde tartışamıyorsan bırak istersen

"Serh yazilmisdir ki Uydurma,zayif,sahih veya bilimum hadis terminolojisi ile siniflandirma yapilmistir."

evet yıllar boyunca binlerce hadis saçma olduğu ,millet dalga geçtiği ,teknolojik gelişmelere tamamen zıt olduğu vs. nedenlerden mecburen , zayıf yada uydurma şeklinde görüşler belirterek yok hükmünde saymışlar ,bundan sonrada devam edecekler ama şimdi çılgınca savunacaklarını söylemeye gerek var mı ?

bu arada hadislerin hangi konular kıstas alınarak "sahih" kabul edildiğini senden iyi bilirim
    Kuran'a uygun mudur diye değil ,kimden kime aktarılmış ,o kime aktarmış kısmına bakıyorlar ve daha başlangıçta hataya düşüyorlar (ha onlar şimdi deli gibi savunur ,ileride zayıf der ,uydurma der ,çağlar boyu hep böyle olmuş zaten)

"Mucize kabul etmeyen sizler"

Kuran'ı mucize kabul etmişiz daha bunun üstüne mucize arayanlar gibi olmak zorunda mıyız ?
    üstelik Kuran'da mucizelerden bahsedilir zaten ,böyl saçmalayacaksan işi uzatmayalım

"Kur'an'in kitap haline getirilmesinde hafizlarin gorev almadigina kanitlarinizi net ve acik olarak sunabilirsiniz umarim. "

ne yani sen yanlarında mıydın da bu kadar emin olabiliyorsun ?
    hafızlar görev almadı demedim ,hafızlar ezberden yazmadı anlamında söyledim (aslında bal gibi de anlıyorsun ama işine gelmiyor)

"Son olarak "Kacak dovusecekseniz oynamayalim.."

yavuz hırsız ev sahibin bastırır
    bu sözü ben senin için kullanmayı düşünüyordum ama üste çıkıp bunu dahi söyleyebildiğine göre ?
    ben anlatacağımı anlattım ,hadi sana güle güle

lakin tekrar söylüyorum ;
    sadece Kuran'a inananların dininin eksik olduğu gibi sözlerin tam akıl tutulması ve kıyamet günü mutlak hesabı sorulacaktır (başta ben davacı olacağım ,haberin olsun)

edep adap sınırlarında tartışamıyorsan lütfen benden uzak dur

• Teknolojik gelismelerden sonrasini okumadim..

Mühendis
    normaldir Kuran yerine rivayet okuduğuna göre hiç şaşmadım
    dediğim gibi ben anlatacağımı anlattım ,ki bunları seni ikna etmek için de anlatmadım ,foruma gelenler okuyup fikir edinsin diye yazıyorum
    yoksa emeğime ve zamanıma yazık olduğunu biliyorum :)

normaldir Kuran yerine rivayet okuduğuna göre hiç şaşmadım
    dediğim gibi ben anlatacağımı anlattım ,ki bunları seni ikna etmek için de anlatmadım ,foruma gelenler okuyup fikir edinsin diye yazıyorum
    yoksa emeğime ve zamanıma yazık olduğunu biliyorum :)

Hadis serhlerinde turnusol olarak "teknolojinin ilerleyisinin" kullanildigini dusunen biriyle daha ileriye gidemem zaten.Bu oncelikle foruma sonrasinda bana hakaret olur..

Mühendis
    Allah adına kararlar verdin yetmedi ,şimdide forum adına karar veriyorsun ?
    sen zaten hakareti başta yaptın şimdi yine yağ gibi üste çıkmaya çalışıyorsun

bırak da kararı okuyanlar versin ,sayenizde dinimiz dalga geçilme aracı oldu
    deve sidiği içirmek ,kadınların ve siyah köpeklerin uğursuz oluşu ,namaz kılmayanı öldürmek vs.vs. bunun gibi binlerce dine hakaret olan hadislerle sizi baş başa bırakalım
    Kuran bize yeter

biliyorsunuz en çok değer verilen hadisçiler Müslim ve Buhari'dir ,bu nedenle onlardan örnekler size ;

“Keçinin yemesi sonucu Kuran`dan çıkan taşlama ayetini Ömer Kuran`a tekrar sokmak istedi; ancak halkın dedikodusundan korktuğu için cesaret edemedi” (Buhari 53/5; 54/9; 83/3; 93/21; Muslim, Hudud 8/1431; Ebu Davut 41/1; Itkan 2/34).

“Namaz kılan bir adamın önünden eşek, kara köpek ve kadın geçerse namazı bozulur” (Buhari 8/102; Hanbel 4/86)

“Bir grup maymun zina yapan bir maymunu yakalamış ve taşlama cezasını uyguluyorlardı. Onları bu haklı işte desteklemek için ben de taş atarak yardım ettim” (Buhari 63/27)

“Peygamber hiç bir vakit ayak üstünde işemedi” (Hanbel 4/196; 6/136, 192, 213).

“Peygamberin ayak üstünde işediğini gördüm” (Buhari 4/60, 62; Hanbel 4/246; 5/382, 394).

“Ureyne ve Ukeyle kabilelerinden bir grup Medine`ye gelerek müslüman oldular. Medine`nin havası onlara dokununca Peygamber onlara deve sidiği içmelerini öğütledi. Adamlar develeri dağıttılar va çobanı da öldürdüler. Peygamber onları yakalattı. Ellerini ve ayaklarını kesti. Gözlerini oydu. Çölde susuz ölüme terketti. Biz onlara su vermek isteyince Peygamber bizi engelledi” (Buhari 56/152, Tıb 5/1; Hanbel 3/107, 163)

“Musa ölüm meleğinden çok korkuyordu. Bir gün ölüm meleği canını almaya gelince meleğin yüzüne tokat atıp bir gözünü çıkardı” “Allah`ın elçileri arasında ayırım yapmayınız. Ben, Yunus peygamberden bile üstün değilim” (Buhari 65/4, 5; Hanbel 1/205, 242, 440; 2/405, 468).

“Uğursuzluk üç şeydedir, at, ev ve kadın” (Buhari 76/53).

“Allah, ahirette peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir” (Buhari 97/24, 10/129 ve 68. surenin tefsiri)

“Peygamber nerede güzel bir kadın görse hemen eve koşar Zeynep`le yatardı” (Buhari, Hibe/.

bakın birde tam tersi olan (hadis karşıtı) bir hadis daha ,üstelik bunu çok güvendikleri Müslim ve Buhari aktarmış
    hem hadisler çok önemlidir ,mutlaka inanın diyorlar ,hemde peygamberin karşı çıktığını söylüyorlar
    yorum sizin

“Ömer, peygamberden, halkın doğru yoldan sapmamaları için kendisine birşeyler söyleyip yazmasını istediğinde; Peygamber: `Allah`ın Kitabı bize yeter` dedi” (Buhari İtisam 26, İlim39, Cenaiz 32, Merza 17; Müslim Cenaiz 23, Vasaya 22).

• 1400 senelik bir gecmisi olan, el yazmasi dahil bir cok eser verilmis ve gunumuze kadar binlerce calisma yapilmis bir alan olan Hadisleri, deve sidigi cercevesinde toptanci anlayisla reddetmek pek tabi malum guruhun isidir.
    Aslinda hepimizin bildigi bir konu var.Efendim sidige sinekler,hasereler gelir.
    Bunlar;
    1-Vızıltı yaparlar.
    2-Mide bulandirirlar.

Pek bir sey beklememek gerek..

Mühendis
  • bu da Tirmizi'den hadis

“Kuran`dan başka hidayet kaynağı arayan sapıtmıştır” (Tirmizi 2906).

Hanefi Maliki Şafii Hanbeli

1 Ölü Hayvanın derisi helal midir? Haram Helal Haram Helal

2 Pislikle beslenen hayvanların eti helal midir ? Helal ? Haram

3 Yılan balığı yemenin hükmü nedir? Helal ? ? Haram

4 Erkeğin kırmızı elbise giymesinin hükmü nedir? Mekruh Helal Haram Mekruh

5 Erkeğin sarı elbise giymesinin hükmü nedir? Haram Helal Haram Haram

6 Ud, zurna, dümbelek, boru davul çalmak nedir? Mekruh helal Helal Haram

7 Karga eti yemenin hükmü nedir? Haram Helal Haram Haram

8 At eti yemenin hükmü nedir? Haram Helal ? ?

9 Midye yemenin hükmü nedir? Haram Helal ? ?

10 İstiridye yemenin hükmü nedir? Haram Helal ? ?

11 Istakoz yemenin hükmü nedir? Haram Helal ? ?

12 Kırlangıç eti yemenin hükmü nedir? Helal Helal Haram Haram

13 Kartal eti yemenin hükmü nedir? Haram Helal Haram Haram

14 Yarasa eti yemenin hükmü nedir? Haram Mekruh Haram Haram

15 Beyt-i Tavaftan öne abdest almak nedir? Vacip Farz Farz Farz

16 İlk iki rekatta Fatiha okumanın hükmü nedir? Vacip Farz Farz Farz

17 Rüku ve secdelerde tesbih etmek nedir? Sünnet ? Sünnet Vacip

18 İlk iki rekatta Fatiha?dan sonra sure okumak nedir? Vacip Mübah Sünnet Sünnet

19 Fatiha?dan evvel Besmele çekmek nedir? Sünnet Mekruh Farz ?

20 Namazda ayakların arası ne kadar açık olmalı? 4 parmak 2 karış 1 karış 2 karış

21 Vitir namazının hükmü nedir? Vacip Sünnet Sünnet Sünnet

22 Tüysüz bir delikanlıya değen erkeğin abdesti bozulur mu? Hayır Evet Hayır Hayır

23 Namazda selam almak abdesti bozar mı? Evet Hayır ? ?

24 Namaz kılan kimsenin önünden geçilmesinin haram olduğu mesafe ne kadardır? 40 kulaç 1 kulaç 3 kulaç 3 kulaç

25 Namaz içinde unutarak konuşmak namazı bozar mı? Evet Hayır Hayır Evet

26 Namazda hatayla yanlış bir kelime geçerse namaz bozulur mu? Evet Hayır Hayır Hayır

27 Namazda af ve of demek namazı bozar mı? Evet Hayır Evet Evet

28 Eti yenen hayvanların sidiği ve artığı necis midir? Evet Hayır Evet Hayır

29 Eti yenen hayvanların menisi necis midir? Evet Evet Hayır Hayır

30 Abdestin farzları kaçtır? 4 7 6 7

31 Abdesti belli bir sıra ile almak farz mıdır? Hayır Hayır Evet Evet

32 Abdesti ara vermeksizin almak farz mıdır? Hayır Evet Hayır Evet

33 Abdestin sünnetlerinin sayısı kaçtır? 18 8 30 20

34 Misvak kullanmak sünnet midir? Evet Hayır Evet Evet

35 Abdestte ellerin, yüzün ve kolların üçer kere yıkanması sünnet midir? Evet Hayır Evet Evet

36 Abdestte başın üç defa mesh edilmesi sünnet midir? Hayır Hayır Evet Hayır

37 Abdestte kulakların içten ve dıştan meshi sünnet midir? Evet Evet Evet Hayır

38 Abdestte kulaklar kaç defa mesh edilmelidir? 1 1 3 1

39 Abdesti bozan şeylerin sayısı kaçtır? 12 3 5 8

40 Cinsellik organına dokunmak abdesti bozar mı? Hayır Evet Evet Evet

41 Namazda kahkaha ile gülmek abdesti bozar mı? Evet Hayır Hayır Hayır

42 Deve eti yemek ve cenazeyi yıkamak abdesti bozar mı? Hayır Hayır Hayır Evet

43 Abdest şüphe ile bozulur mu? Hayır Hayır Hayır Evet

44 Kan akması abdesti bozar mı? Evet Hayır Hayır Hayır

45 Delikli meshin üzerinden mesh etmek caiz midir? Evet Evet Hayır Hayır

46 Gusül abdesti almayı gerektiren sebeplerin sayısı kaçtır? 7 4 5 6

47 Gusül abdestinin farzları kaç tanedir? 11 5 3 ?

48 Umursamazlıktan veya tembellikten dolayı namaz kılmayanın hükmü nedir? Hapsedilir, kanatılana kadar dövülür, öldürülür Tevbe etmezse öldürülür üç güniçinde tevbe etmezse öldürülür üç güniçinde tevbe etmezse öldürülür

49 Ezanın sözleri peşpeşe okunmasa da geçerli olur mu? Evet Evet Hayır Hayır

50 Arapça bilmeyen kimsenin kendisi için ezanı kendi dilinde okuması caiz midir? Hayır Hayır Evet Hayır

51 Ezanda niyet şart mıdır? Hayır Evet Hayır Evet

52 Ezan ve kamet esnasında selam almak caiz midir? Hayır Hayır Hayır Evet

53 Fatiha suresi okunmadan kılınan namaz geçerli olur mu? Evet Hayır Hayır Hayır

54 Namazı bitirirken selam vermenin farz olduğu miktar nedir? Farz değildir 1 tarafa vermek farzdır 1 tarafa vermek farzdır 2 tarafa vermek farzdır

55 Erkeğin avret yeri neresidir? Göbeğiile diz kapağı arası Ön ve arka uzuvları Göbeğiile diz kapağı arası Göbeğiile diz kapağı arası

56 Ölünün yıkanmasının farz olması için cesedin ne kadarının bulunması gereklidir? yarısı üçte ikisi Az da olsa olur Az da olsa olur

57 Ölüyü yıkarken ağzına ve burnuna su vermek gerekir mi? Hayır Evet Evet Hayır

58 İhramlı iken hacda ölen kişinin üstüne hoş koku sürülüp başı örtülür mü? Evet Evet Hayır Hayır

59 Cenaze namazını kimin kıldırması gerekir? Sultan Devlet Başkanı Kaldırması vasiyet edilen kişi Velisi Kaldırması vasiyet edilen kişi

60 Cenaze namazı, namaz kılmanın yasak olduğu kaç vakitte kılınmaz? 5 3 k Her vakitte ılınabilir 3

61 Ölü gömülmek için, öldüğü yerden başka bir yere nakledilebilir mi? Evet Evet Hayır Hayır

62 Oruç için dil ile söyleyerek niyet etmek şart mıdır? Evet Evet Hayır Evet

63 Ramazan orucu için hergün ayrı ayrı niyet etmek şart mıdır? Evet Hayır Evet Evet

64 Kan aldırmak orucu bozar mı? Hayır Hayır Hayır Evet

65 Zekatın farz olması için hangi mallardan borçlu olmamak şarttır? Zirai ürün dışındaki mallardan Altın ve gümüş Böylebir şart yoktur Bütün mallardan

66 Erkek ve kadının ziynet eşyalarından zekat vermeleri farz mıdır? Evet Hayır Hayır Hayır

67 Kâğıt paradan zekat vermek farz mıdır? Evet Evet Evet Hayır

68 Madenlerden ne kadar zekat verilmesi gereklidir? beşte bir beşte bir kırkta bir kırkta bir

69 Ticarî bir eşyanın zekatının şartları kaçtır? 4 5 6 2

70 Topraktan çıkan her şey için zekat vermek farz mıdır? Evet Hayır Hayır Hayır

71 Balın zekatını vermek farz mıdır? Evet Hayır Hayır Evet

72 Vakfedilen topraktan zekat vermek farz mıdır? Evet Evet Hayır Hayır

73 Kiralanan veya emanet alınıp ekilen toprağın zekatını vermek farz mıdır? Hayır Evet Evet Evet

74 Zeytinin zekatını vermek gerekli midir? Evet Evet Hayır Evet

75 Yem ile beslenen ve çalıştırılan hayvanlardan zekat vermek farz mıdır? Hayır Evet Hayır Hayır

76 Koyun ile keçi kaç yaşlarında olursa zekatı farzdır? Koyun 1 Keçi 1 Koyun 1 Keçi 1 Koyun 1 Keçi 2 Koyun 1/2 Keçi 2

77 Kadın yanında kocası olmadan hacca gidebilir mi? Hayır Evet Evet Hayır

78 Acizlik veya zaruret yüzünden hacca gidemeyen kişinin kendi yerine başkasını göndermesi caiz midir? Evet Hayır Evet Evet

79 Haccın şartı kaç tanedir? 2 4 5 4

80 Şeytan taşlarken atılan taşın cemreye düşmemesi caiz midir? Evet Hayır Hayır Hayır

81 Müslüman olmayan bir fakire yemek verilmesi caiz midir? Evet Hayır Hayır Hayır

82 İpeğin üzerine oturmak, yaslanmak, yastık olarak kullanmak, duvar örtüsü yapmak haram mıdır? Hayır Evet Evet Evet

83 Erkek çocuğa ipek giydirmek caiz midir? Hayır Hayır Evet Evet

84 Gümüş ile süslenmiş kaptan su içmek ya da abdest almak caiz midir? Evet Hayır Hayır Hayır

85 Sakalı kesmek haram mıdır? Evet Evet Hayır Evet

86 Tavla oynamak haram mıdır? Hayır Evet Evet Evet

87 Satranç oynamak haram mıdır? Evet Evet Hayır Evet

88 Ölen bir kişinin borçları ödenmeli midir? Hayır Evet Evet Hayır

89 Kişi kendi arazisinde bulunan maddenin ne kadarını devlete vermelidir? üçte bir Hiç Hiç Hiç

90 Bir araziyi gasp edip eken kimse çıkan ürünün sahibi midir? Evet Evet Evet Hayır

91 Yapılan bir sözleşmeyi değiştirme veya feshetme süresi ne kadardır? 3 gün İhtiyaç gereği kadar 3 gün Anlaşma ile belirlenir

92 Cinsi tecavüzde bulunulan hayvanın hükmü nedir? Öldürülür, eti yenmez Öldürül mez, etiyenebilir Öldürülmez, etiyenebilir Öldürülmesi gerekir

93 Şarap ve diğer sarhoş edici maddelerin içilmesinin cezası kaç değnektir? 80 80 40 80

94 Şarap kokan veya şarap kusan kişiye değnek cezası uygulanır mı? Hayır Evet Hayır Hayır

95 Dinden döndüğü için öldürülen bir kişinin malı mirasçıla-rına verilebilir mi? Evet Hayır Hayır Hayır

96 Dinden dönen kadın öldürülür mü? Hayır Evet Evet Evet

97 Terketmek, hapsetmek, aç ve susuz bırakmak suretiyle bir kişiyi öldürmek, kasten öldürmek gibi midir? Hayır Evet Evet Evet

98 Bir kadının hakimlik yapması caiz midir? Evet Hayır Hayır Hayır

99 Köpek necis bir hayvan mıdır? Hayır Hayır Evet Evet

100 Müezzin okuduğu cezandan dolayı ücret alabilir mi? Hayır Evet Evet Hayır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 8 Eylül 2016; 2:51:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Islam ve akil mantigi yanyana goturmenizi onermem birinden birini eninde sonunda terk etmeniz gerekebilir.

neden öyle düşünüyosunuz hocam?,örnek verirsen daha sağlıklı olur
  • standar bi müslümanın kurana doalyısıyla allaha pek saygısı yoktur.konualrla ilgili gösteridğin her ayete karşı çıkıp hacı hoca ve peygamberden duymadığı halde peygamber dedi gibileirnden çıkışır.

bu da Tirmizi'den hadis

Hadislere inanmiyorsun sadece Kurani Kerimi kaynak alacagimiza dair delil olarak hadis paylasiyorsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam işte ortadaki çelişkiyi gösteriyor.hadis yazmayı yasaklayan hadisler de var.hatta taşlayarak öldürme cezasının ,hz ömerin korktuğu için kurana ekleyemediği de var.kafasından ayet koyuyorlar der diye kormuş ve ekletmemiş.o hadle allah kuranını koruyamamış vb bu hikaye uzar gider.ziya dayanağıbindiği dalı kesmke gibi bişey

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • montevo kullanıcısına yanıt
    Keci falan yememis. Allah korumustur kitabini. O ayetin lafzi kaldirilmis. Nesih ve mensuh kavramlarini bilmiyorsan bosuna iftira atma.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: RealW

quote:

bu da Tirmizi'den hadis

Hadislere inanmiyorsun sadece Kurani Kerimi kaynak alacagimiza dair delil olarak hadis paylasiyorsun.

yukarıda yazdıklarımı okumadığın anlaşılıyor
    sahih hadisler hem hadislere inanın diyor ,hemde Kuran yeter diyor
    bunları ben demiyorum ,sizin sahih hadisleriniz diyor

ha ben kimseye inanmayın falan demiyorum ,isteyen istediğine inanır yada inanmaz
    Kuran dışında hadisleri kabul etmeyenlerin dininin eksik kalacağını (aslında Müslüman dahi olmadığını) kinayeli şekilde söyleyenlere cevap olarak verdim

üstelik benzer bir hadisi Buhari ve Müslim de aktarmış

“Ömer, peygamberden, halkın doğru yoldan sapmamaları için kendisine bir şeyler söyleyip yazmasını istediğinde; Peygamber: `Allah`ın Kitabı bize yeter` dedi” (Buhari İtisam 26, İlim39, Cenaiz 32, Merza 17; Müslim Cenaiz 23, Vasaya 22).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 10 Eylül 2016; 2:07:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RealW

Keci falan yememis. Allah korumustur kitabini. O ayetin lafzi kaldirilmis. Nesih ve mensuh kavramlarini bilmiyorsan bosuna iftira atma.

yani öyle bir ayet vardı ama nesih edildi mi diyorsun ?
    yada o hadis de uydurma hadislerden mi demek istiyorsun (sahih kabul edilen hadisi inkar mı ediyorsun) ?
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.