Şimdi Ara

Sadece internete girmek için 1gb ram yeter mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sadece internete girmek için xp yüklü çift çekirdekli ve 1 gb ramli laptop yeterli olur mu sizce? yetmez ise sistemi nasıl yükseltebilirim?

• minimum 4

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanıyorum xp 32 bit olduğu için en fazla 4 oluyor zaten. teşekkürler.

• peki ssd taksam işe yarar mı?

• SSd+ ram takviyesi lazım minimum 4 olması lazım bu devirde rahat bir internet deneyimi yaşamak için.

• Vay arkadas minimum 4 denmis zamaninda nasil 256mb ram ile internete giriyordum.Metin 2 bile oynuyordum o bilgisayarda hatta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 2 Kasım 2021; 13:41:27 >
  • gold5555 G kullanıcısına yanıt

2005 in 256 mb ram için optimize edilen sitelerini 2021 le bir tutamazsın çünkü

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Adam gibi usb bellek istiyorum
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tamamen kapitalizmin oyunu işte.. aslında isteseler 100mb uyumlu bile yaparlar tüm webi, youtube vs. ama işte kapitalizmin saçmalığı sayesinde yüksek ram ve yüksek işlemci kullanmaya mecbur bırakılıyoruz.

• 1 gb ramli kasalı bilgisayarım ile max payne 3 oyununu 10-15 fps'de oynuyordum zamanında. Kime desem inanmıyordu. Buna bakarak internet hayli yeter.

Tabii 2011-2012'deki programların gereksinim duyduğu ram miktarı ile şimdiki aynı değil. Riske atmamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pankreasına Talibim -- 2 Kasım 2021; 16:3:51 >
  • yeterlidir benim netbookta 1 gb ram xp yükledim yeterliydi

• Çıkma ram al sudan ucuz
    Bir de Xeon işlemci falan bulsan gayet iş görür.ssd çok pahalı bunların yanında
    Temiz format+ performans script ile rahat edersin.
    Rami 2 yaparsan mutlaka 64 bit kur.
    Ayrıca 2 ram ile dual channel olunca performans baya artar. Çıkma mıkma bişey bul 2 ram olsun. 20 30tlye bile bulunur ddr2yse

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Noggin N kullanıcısına yanıt

Hocam ddr2 ama bahsettiğim laptop. işlemcisi amd turion64x2

bu arada, eski Xeon'lar hala güçlü mü o kadar?

• Kullandıgınız işletim sistemi windows xp.

Windows XP Minimum Gereksinimleri

• İşletim sistemi : -
    • İşlemci : 233 MHz.
    • RAM : 64 MB.
    • Sabit Disk : 1.5 GB HDD.
    • Grafik kartı : -
    • Ekran çözünürlüğü : 800 x 600.

Sadece internette girecekseniz işinizi görür. Tarayıcılar destek vermeyi keseli çok oldu yalnız.

çift çekirdekli ddr2 laptopa xeon işlemci öneren olmuş. 4 gb ram öneren olmuş. 2 gb ram olursa 64 bit işletim sistemi öneren olmuş  

Bu sisteme gidip windows vista ve üzerinde bir işletim sistemi kurarsanız sıkıntı çıkarır. Onun dışında windows xp için bir sorun yaşamazsınız. Alternatif olarak anakartınız destek veriyorsa linux sistemlerini araştırabilirsiniz.

Siz öncelikle windows xp kurun.Sadece internet için bir sorun yaşamazsınız.

• Tarayıcıları açarken bile kanser olursun dostum. Yükseltmeye harcayacağın parayı da bir araştır derim. Saçma bir şekilde ddr2 ramler bile çok pahalı. Dünyada ddr2 ram kullanan sayılı bilgisayar kalmış... Hayat garip, Türkiye de hayat çok daha garip  

• 2005 de sadece statik web siteleri vardı şuanda site bile denmiyor web aplikasyon şeklinde geçiyor çoğu site yüzlerce özellik var bunlar tabi ki daha fazla kaynak tüketir.

• patatessiz patso kullanıcısına yanıt

Kesinlikle. Distrowatch gibi siteleri kolaylıkla açar. Ama günümüz siteleri baya ağır.

IGN, facebook, youtube zaten leş gibi kasıyor. Bu siteler ağır sitelere örnek.

• Kardeşim 128 MB RAM ile internete giriyorduk. Bence girer. SSD de illaki fayda verir yani. Ben 10 yıllık laptopa ssd taktım bayağı hızlandı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Fatih kullanıcısına yanıt

128 ile girmek bence şu an imkansız ama teşekkürler cevap için.

• hgwxx/7 kullanıcısına yanıt

...

• 4 gb ile chrome kasıyordu 8 gb yükselttim yine az kasıyor 16 gbden aşağısı işkence

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.