Şimdi Ara

Sadece Gelir Vergisi Alınmalı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğer baştakiler ben müslümanım,hakkı gözetiyorum diyorsa. Her şeydeki vergiyi kaldırıp sadece gelir vergisi almalı. Ve bu oran %20 olmalı. İslâmda gereksiz yere halktan vergi adı altında para almak caiz değildir. Eskiden Cihad ganimeti alınmış ise vergi alınmadan o para kullanılarak halka hizmet yapılırmış. Biz şuan cihad'a gitmiyoruz ve dünya gelişiyor. İslam düşmanlar geliştikçe sizde gelişin,ilim öğrenin der. Bu da halktan alınacak vergi ile olur şu anlık. Evet devlet hizmeti olan şirketleri özelleştirilmeseydi onların kârı devletin vergi almamasını gerektirirdi. Ve şuan devlet hortumcu gibi bütün parayı emip halkının refahını düşünmüyor. Oysa sadece alması gereken vergi düzenli olarak 5 te 1 yani %20 olmalıdır. Böylece vergi ihtiyacı doğan devlet halkının gelirini artırmak ve tasarruf yapmak durumunda kalacak. Ben eminimki bu topraklar(denizlerde dahil) altındada halkı refaha kavuşturabilecek enerji kaynakları,değerli madenler var. Ve patronlarda buna uyup işçisine hakettiği maaşı vermelidir. Kendi alabildiklerinden, yediklerinden, giydiklerinden alabilecek refaha ulaştırmalıdır.

Ve tabii ki cezalarda kazanılan para orantısıyla olmalıdır. 50 bin kazananla, 5 bin kazanan aynı hatadan aynı parayı ödememeli. Maaşa oranlı olmalı adalet için.

Üsteki benim düşüncemdir.

Çizgili yerin altındaki yazı birebir kopyadır sitedekinin.

#________________________________________________#

İslamda müslümanlardan vergi alınmaz hatta müslümanlara devlet vergi verir.

Resulullah (s.a.v.) döneminde de herhangi bir vergiden bahsedilmemektedir. Halka harcanan giderler zekat, cizye, haraç, öşür gibi çeşitleri belli olan ve alındığı ve dağıtımı da yine belirli olan gelirlerle çözümlenmiştir.

Dış ülkelerden içeri giren mallardan vergi alınmasını dahi yasaklanmıştır. Bu hususta Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Vergi alan kimse cennete giremez.” (Ebu Davud 2548) “Vergi alan kimse cehennemdedir.” (Ahmed b. Hanbel 16387)

Resulullah (s.a.v.) bu hususta şöyle buyurdu: “Kendi rıza ve isteği olmadan bir Müslümanın malını yemek haramdır.” (Ahmed b. Hanbel M.B. 19774).

Bu ifade sadece şahıs ile sınırlı değil, devleti de kapsamına alır. Bugün İslam beldelerinde kukla idareciler Müslümanların gelir kaynaklarını (petrol, maden, gaz, su gibi) kafirlerin hizmetine karşılıksız sunmakla kalmayıp, halkı da vergilerle ezmektedirler. Ayrıca kapitalizme göre “vergilendirilmiş mal kutsaldır.” Bu tabirle insanların inançlarını da kendi çıkarlarına alet etmeye yönelmişlerdir.

Devletin Müslümanlara farz kılmayıp sadece devlete vacip kıldığı hususlarda o görevi yerine getirmek için, devletin Müslümanlara herhangi bir yaptırım, vergi mükellefiyeti hakkı getirmesini doğru bulmaz, yani caiz değildir. Böyle bir durumda vergiye tabi tutmayı İslam zulüm saymıştır. Böyle bir durumda, eğer Beytülmalde mal var ise o görevi yerine getirir, yoksa o işi tehir eder. Eğer vergi koyarsa Allah’ın vacip kılmadığı bir hususta hüküm koymuş olur. Aynen bir mubahı haram, bir haramı helal kılmak gibi olur ki; bu hal İslam’a tecavüzdür.

İSLÂMDA ŞU DURUMLARDA VERGİ CAİZ OLUR.

1-Cihad ve cihadla ilgili harcamaları para var ise Beytülmaldan, para yok ise, harcamalar bütün Müslümanlara intikal eder. Çünkü hem malları hem de canları ile cihad etmek Müslümanlara farzdır. Resulullah (s.a.v.) Tebük ordusuna yardıma teşvik ettiği gibi.

2-Harp sanayisi için gerekli olan miktar Beytülmalda bulunmazsa, ümmete bu fabrikaları kurmak farz olur. Çünkü cihad doğrudan silahla bağlantılıdır. Silah olmadan savaşılamaz.

3-Fakirler, miskinler, yolda kalmışların ihtiyaçlarının karşılanması için Beytülmalda para yoksa ümmete müracaat edilir. Çünkü fakirlerin, miskinlerin, yolda kalmış kişilerin ihtiyacını karşılamayı, Allah’ın Müslümanlar üzerine farz kıldığı hususlardandır. Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: “Yanında komşusunun aç olarak sabahladığını bildiği halde kendisi tok olarak sabahlayan kimse iman etmiş sayılmaz.”

4-Askerlerin, memurların, kadıların, öğretmenlerin ve bunların dışında topluma hizmet sunan kişilerin ücretlerinin karşılanması Beytül-maldan gerçekleşemiyorsa, ümmetin üzerine bir borç olarak karşılanması gerekliliğini yükler.

5-Varlığı kesinlikle zaruret arz eden, yapılmadığında ise ümmetin zarara uğramasının söz konusu olduğu; yollar, okullar, hastaneler, üniversiteler, mescitler ve su şebekeleri gibi tesislerin kurulması için Beytülmalda para bulunmadığı takdirde bunları tesis etmek ümmet üzerine farz olur. Resulullah (s.a.v.) bir hadisinde; “Zarar vermek de yoktur, zarara zarar ile karşılık vermekte yoktur” (Ebu Davud 3635) buyurmuştur.

6-Açlık, deprem, su felaketleri ve düşman saldırıları gibi olağan üstü olayları karşılamak için Beytülmalda para bulanmazsa bunu karşılamak ümmetin üzerine farz olur.

Kaynak;http://cennetcicekleri.blogcu.com/islamda-vergi-almak-caiz-degildir/3894117

#___________________________________________#

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 20 Eylül 2016; 10:55:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zaman çok değişti , diyanet işleri başkanımıza bir mercedes almak istesek kaç para haberin var mı senin ?
  • Ömer Bin Abdülaziz in hikayesini okuyun, müslüman nasıl yaşanırmış görün. Birde şimdi başımızdakilere bak

Ömer Bin Abdülaziz

quote:

Emevi halifeleri arasında Velid bina inşa edici ve sanatkar ruhlu bir hükümdar; Süleyman haremine ve kadınlara düşkünlüğü ile ünlü idi; onları takip eden Ömer ise çok dindar ve lüks yaşamadan hiç hoşlanmayan bir halife olarak ün aldı. Sarayını Süleyman'ın ailesine bırakıp, mütevazi bir evde yaşamaya başladı. Giysileri o kadar basit keten ve pamuktandı ve o kadar süsten noksandı ki görenler kendini bir uşak sayabilirlerdi. Karısını haremde ziyarete gelen bir misafir kadının halife karısının yakınında bahçenin duvarını tamir eden yamalı elbiseli ve uşak kılıklı bir erkeğin bulunmasına sinirlenip halife karısını "Sen Allahtan utanmuyor musun? Nasıl olup da bu amele yanında örtünmeden durabiliyorsun?" diye azarlamış olduğunun; ama bu amele gibi çalışan kişinin Halifenin kendisi olduğunu öğrenince çok utandığının hikâyesini tarihler yazmıştır.

Gerçekten dürüstlüğü ve cömertliği hakkında söylenen hikâyeler de zamanımıza kadar gelmiştir. Emevi idarecilerinin el koydukları arazileri fakir çiftçiye dağıtmış ve bu nedenle bu toprakları tapu almadan kullanan üst tabakanın kızgısına hedef olmuştur. Bir rüşvet olarak kabul edilebilir diye nadiren hediye kabul ederdi. Bir halife kızı, diğer halifenin kızkardeşi ve son olarak kocası halife olan, karısının mücevheverden takılarını devlet hazinesine bağışlamasını telkin etmiştir. Şeriat kurallarının daha katıca uygulanması için tedbir aldırmıştır.

• İlk birkaç cümleyi okudum sadece.

Baştakilerin Müslüman olması, Türkiye Cumhuriyetinin laik bir devlet olduğu gerçeğini değiştirmiyor. O yüzden yönetim şeklini İslami usule göre incelemek yanlıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metin2nin Demircisi

İlk birkaç cümleyi okudum sadece.

Baştakilerin Müslüman olması, Türkiye Cumhuriyetinin laik bir devlet olduğu gerçeğini değiştirmiyor. O yüzden yönetim şeklini İslami usule göre incelemek yanlıştır.

Eee o zaman suriyeli Müslüman karrrrdeşlerimiz için bizden ne diyerek vergi alıyorlar?

• bastaki adam hirsizlik yapiyor sanmiyorum cenneti cehennemi dusunceni

• quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

quote:

Eee o zaman suriyeli Müslüman karrrrdeşlerimiz için bizden ne diyerek vergi alıyorlar?

Türkiye Cumhuriyeti, Türklerindir. Biz Suriyeli kardeşlerimize dini sebepten ötürü yardım etmiyoruz. Mazluma, ezilene kol kanat germek bizim özümüzde olan bir şey. Daha önce İrlandalılara'da çok yardımlarımız dokundu, başka milletlere de...

Erdoğan'ın bir sözü var bu konu hakkında; ''Türkiye'nin dostluğu ne kadar kıymetliyse, düşmanlığı da o kadar şiddetlidir.''

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Türkiye Cumhuriyeti, Türklerindir. Biz Suriyeli kardeşlerimize dini sebepten ötürü yardım etmiyoruz. Mazluma, ezilene kol kanat germek bizim özümüzde olan bir şey. Daha önce İrlandalılara'da çok yardımlarımız dokundu, başka milletlere de...

Erdoğan'ın bir sözü var bu konu hakkında; ''Türkiye'nin dostluğu ne kadar kıymetliyse, düşmanlığı da o kadar şiddetlidir.''

Allah Allah o zaman niye onlara yardım etme gerekçesi olarak onlar bizim din kardeşimiz deniyor? Burada din kullanılıyor işte daha ne olsun, elin amerikalısı için demiyor ya onlar mazlum din kardeşimiz diye...
    Bas bayağı dini kullanarak insanların vicdani duyguları da istismar edip devletin kendi hazinesinden karşılaması gereken masrafı vatandaşın sırtına yüklüyorlar... Ve eksilen parayı da nerden aldıkları yine malum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Allah Allah o zaman niye onlara yardım etme gerekçesi olarak onlar bizim din kardeşimiz deniyor? Burada din kullanılıyor işte daha ne olsun, elin amerikalısı için demiyor ya onlar mazlum din kardeşimiz diye...
    Bas bayağı dini kullanarak insanların vicdani duyguları da istismar edip devletin kendi hazinesinden karşılaması gereken masrafı vatandaşın sırtına yüklüyorlar... Ve eksilen parayı da nerden aldıkları yine malum.

''Din kardeşimiz'' diye hitap etmesi, halkın %70inden fazlasının Müslüman olmasından kaynaklanıyor. Mesela Gavur başbakanlar, ''Tanrı bizi korusun'' dediği zaman ülkenin kilise tarafından yönetildiği anlamına gelmiyor. Suriyeli kardeşlerimiz temelli kalmayacaklardır. Bu tür şeyler, laik bir devlet olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor. Laiklik denilen şey zaten Erdoğan'ın eseridir.

Ayrıca Abd gibi bir yılana mazlum kardeşimiz diyecek halimiz yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metin2nin Demircisi -- 20 Eylül 2016; 10:47:01 >

• Metin2nin Demircisi kullanıcısına yanıt
    Din kardeşimiz demeden yardım istemiş olsa tamam deriz ama yok işte öyle olmuyor.
    Diyanetin dolar euro üzerinden oynadığı oyunu da unutmayın...
    Her şey dini kullanılarak yapılıyor, adamların ağzından Allah Peygamber düşmüyor ama yenilen haklar ortada.

• quote:

Orijinalden alıntı: mgora

Zaman çok değişti , diyanet işleri başkanımıza bir mercedes almak istesek kaç para haberin var mı senin ?

en iyisi diyanet işlerimizi almanyaya gönderelim, orda mercedesler ucuz diyorlar,adamcağız mahsun kalmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: --BİLİRKİŞİ--

quote:

Orijinalden alıntı: dodomoco

bastaki adam hirsizlik yapiyor sanmiyorum cenneti cehennemi dusunceni

Delilin var mı? Yoksa iftira günahını umursamayıp cennet cehennemi düşünmüyor musun

Çevremde de var böyle tipler. Rte hırsızın önde gideni diyorlar ama nasıl, ispatın var mı deyince kem küm ediyorlar. Kendini aydın kesim olarak görenlerin cehaleti güldürüyor beni...
  • quote:

Din kardeşimiz demeden yardım istemiş olsa tamam deriz ama yok işte öyle olmuyor.
    Diyanetin dolar euro üzerinden oynadığı oyunu da unutmayın...
    Her şey dini kullanılarak yapılıyor, adamların ağzından Allah Peygamber düşmüyor ama yenilen haklar ortada.

Tartışma dönüp dolaşıp aynı noktaya geliyor. Konuşmanın devamında bir yere varamayız. Sen memnun değilsen, başka bir yöneticiye oy verebilirsin. Benim fikrim bana, senin fikrin sana.
    ses kasetleri goruntuler falan hani youtubea yazsan cikar cok zor degil

• quote:

Günümüzde teknoloji çığır açtı. Gerçekliği tartışılır. O yüzden kesin hükümler vermemek gerek diye düşünüyorum.
    Valla dünya alem anladı siz anlayamadınız, o yüzden başa dönmesi normal.

• quote:

Su çocuğa cevap vermeyin ağır troll

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=119836416&p=1

Hem Müslüman hem akp li hem Atatürk cu hem ateist

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZelHaS -- 20 Eylül 2016; 11:48:29 >
    aynen gok yarilsa melekler inse tayyip caldi dese kesin konusmayalim dersiniz sizin derdiniz kanit manit degil sizin derdiniz belli

• quote:

Orijinalden alıntı: HasMachate

quote:

Su çocuğa cevap vermeyin ağır troll

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=119836416&p=1

Hem Müslüman hem akp li hem Atatürk cu hem ateist

Trollük yapan sensin. Haddini bil! Yaşın kaç olursa olsun... Beni tanımadan, kişiliğimi bilmeden yok Müslümandı, yok Deistdi diye konuşamazsın.

Eğer Müslüman biriysen, birini Ateist olmakla itham etmenin ne kadar büyük bir günah olduğunu bilirsin. İçimde kırıntı kadar ışık varsa bile...

• quote:

aynen gok yarilsa melekler inse tayyip caldi dese kesin konusmayalim dersiniz sizin derdiniz kanit manit degil sizin derdiniz belli

Hadi ya! Bizim bir derdimiz yok ama eğer sizin derdiniz varsa sandıkta görüşürüz. Bu millet sizin zihniyettekilere cevabı tokat gibi verecektir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.